Şimdi Ara

Anakartlara AMD AGESA güncellemesi geri çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin Ryzen 3 serisi işlemcileri duyurması sonrasında AMD 400 serisi anakartlar için de hareketlilik başlamıştı. AGESA ComboAM4 1.0.0.3ABA adıyla dağıtılan güncellemede sorunlar baş gösterdi.


    Yavaşlama başladı


    Yeni sürüm AMD 400 serisi anakartlarda Ryzen 3 desteğini aktif hale getiren AGESA ComboAM4 mikro kodunun son güncellemesiydi. Destiny 2 oyununda mikro kod hata verince bu güncelleme hazırlanmıştı.


    Ayrıca Bkz.Nokia’nın Android kullanan standart bir telefonu ortaya çıktı

    Bununla birlikte AGESA ComboAM4 1.0.0.3ABA güncellemesi anakartlarda PCIe hatlarını dengesizleştirmiş durumda. Ağırlıklı olarak Asus anakart kullanıcılarının PCIe BXB-C hızının gen4’ten gen2’ye gerilediği şikayetleri mevcut.


    AMD anakart üreticilerine uyarı göndererek güncellemeyi geri çekmelerini istemiş. Asus ise yaşanan duruma biraz tepkili. Bir yönetici mikro kod güncellemelerinin belirli bir zaman yetiştirilmesi gerektiği için tam olarak test edilip onaylanmadığını ifade ediyor. Ayrıca bazı anakartlarda güncellemenin çekilmesi sonrasında kalan ComboAM4 1.0.0.3AB adındaki en son stabil güncelleme AGESA ComboAM4 1.0.0.3 olarak adlandırılmaya başlandı.


     







  • İntel yıllardır aynı şeyi ısıtıp sunduğundan tabi ki daha stabil olmalı temelli değişen birşey yok ki ancak bu amd sorunlu anlamına gelmez benzer şey amd içinde olsa yine aynısı geçerli. Son 1 yıldır resmen sadece ryzen sistem topluyorum ve 20 ye yakın toplamışımdır sadece 3 ünde sorun çıktı 2 sinde zaten ölü gelen parçalar sorundu ve direk değiştirildi 1 inde baya giriş seviyesi bir b350 anakart vardı bellek ile sorun olmuştu 3000 e vurmuyordu o kadar bunun dışında sorun yaşayan olmadı ve intel topladıklarımda da benzer sayılarda sorun çıkıyordu ve intelin getirdiği güvenlik açıklarını katmıyorum bile. Benim sizin dediğinizden çıkardığım kim daha performanslı olursa olsun intel hep stabil, üstteki bahsettiğim zaman aralığını amd ye verin amd de intele göre daha stabil olur ama hep amd stabil demek yine yanlış olur.
  • demmeki geriye uyumluluk yapmayan intelin bir bildiği varmış :)

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Bir bildiği yok yapacak işten kaçıyor, biraz uğraşmak zor geliyor. Her yeni işlemcide olur bu gibi şeyler çıkışta 1-2 aya olgunlaşırlar merak etme.

  • Oguz_Cole kullanıcısına yanıt
    merak etmeye gerek yok zaten. anakart-ram-işlemci uyumsuzluğunun yansımalarının en çok görüldüğü kulvar hep amd bulvarı olmuştur. sen de biliyorsun ki bu bir meyve olgunlaştıktan sonra dalından koparılır. dalından kopan meyve de tazeliğini bir süre korur. olgunlaşma sonra tersine işlemeye başlar ve meyve çürür. teknolojide de durum böyledir. yeni gelen donanım ve yazılım, eski donanımı çöpe sürükler. olgunlaşmasını beklersin ama bu hayaldir. bekler ama bir türlü olgunlaştığını göremez. ya ham yemeye devam eder ya da bayat halinden tat almaya bakar.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Gerçekten yorumunuzun benim dediğim ile bağlantısını kuramadım eğer ki deseydim sene sonuna anca toparlar o zaman mantıklı olabilirdi ancak benim demek istediğim ilk 1 yada 2 ayda genelde ufak sorunlar olabilir ki daha 13 gün önce çıkan bir platformdan bahsediyoruz, düzeltilmesi hiçte uzun sürmez bunun. Amd 3 ay sonra zen2+ duyurmayacağına göre niye bayatlasın, hatta şuanda bile ham değil bu güncelleme destiny ve linux boot sorunu için yayınlanmıştı, kaç kişi linux kullanıyor destiny oynuyor oynasa bile en fazla 1-2 hafta daha bekler o kadar. Bellekten bahsetmişsiniz evet zen sıfırdan bir mimari olduğundan ve 2 ccx modül bağlantısının direk ram hızına etkisi olduğundan sorunlar çıkıyordu yüksek hızlarda ancak şuan neredeyse tüm 3000-3200 bellekler direk xmp ile sorunsuz çalışıyor. x570 te ise intel ile aynı seviyeye çıkabiliyorlar. Örneğin gigabyte aorus master z390 da en yüksek qvl bellek 4333 iken x570 de 4400 hemde daha az voltaj ve daha iyi zamanlamalar ile ayrıca z390 daki gibi t-topology değil daisy chain olduğunu da belirteyim. Çamur at izi kalsın gibi olduğundan hala insanların aklında kalan bu malesef.




  • Oguz_Cole kullanıcısına yanıt
    çamur at izi kalsın olayı değil bu. amd geri çekin dediğin de asus kızıyorsa bu bir sorundur. genelde sorunlar son kullanıcı tarafında çıkar. bu bildiğin klasik güncellemeler ile bertaraf edilir ya da performans iyileştirmeler yapılır. Teknik olarak çok detaya girmeye gerek yok. stabilite intel nam salmıştır. amd de işlemci piyasasında tekelciliği kırması açısından da yine iyidir. ama evinde oturup dertlerle boğuşan ya da yeni topladığı amd tabanlı pc' de ummadığı sorunlarla karşılaşmasına sebep olan intel değil amd' dir. bugün biri yarın diğeri liderliği alabilir. ama stabilite ve uyumluluk da intel hep önde olmuştur. demek istediğim budur.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    İntel yıllardır aynı şeyi ısıtıp sunduğundan tabi ki daha stabil olmalı temelli değişen birşey yok ki ancak bu amd sorunlu anlamına gelmez benzer şey amd içinde olsa yine aynısı geçerli. Son 1 yıldır resmen sadece ryzen sistem topluyorum ve 20 ye yakın toplamışımdır sadece 3 ünde sorun çıktı 2 sinde zaten ölü gelen parçalar sorundu ve direk değiştirildi 1 inde baya giriş seviyesi bir b350 anakart vardı bellek ile sorun olmuştu 3000 e vurmuyordu o kadar bunun dışında sorun yaşayan olmadı ve intel topladıklarımda da benzer sayılarda sorun çıkıyordu ve intelin getirdiği güvenlik açıklarını katmıyorum bile. Benim sizin dediğinizden çıkardığım kim daha performanslı olursa olsun intel hep stabil, üstteki bahsettiğim zaman aralığını amd ye verin amd de intele göre daha stabil olur ama hep amd stabil demek yine yanlış olur.
  • Ahahaaa ne güldüm laa

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.