Şimdi Ara

Firefox çalınan şifreleriniz için sizi uyaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde internet üzerinde faaliyet gösteren platformların birbiri ardına siber saldırıya uğradığını ve milyarlarca kişinin verilerinin çalındığını okuyoruz. Saldırganlar bu verileri internette paylaşıyor ve tehlike iki katına çıkıyor.


    Önemli iş birliği


    Bazı platformlar internete yüklenen kişisel verileri bir araya toplayarak bir havuz yaptı ve kullanıcıların burada kendi verilerinin çalınıp çalınmadığını görmesine imkân tanıdı. Firefox da kendi şifre saklama sistemini bu havuzlarla ilişkilendiriyor.


    Ayrıca Bkz.Turkcell’in dijital servisleri Türkiye’nin Uygulamaları oldu

    Popüler Have I Been Pwned platformu ile iş birliği yapan vakıf Firefox Monitor adındaki gözlem aracıyla Lockwise şifre kasasındaki şifreleri sürekli kontrol ediyor. Eğer kullanıcının adı ve şifreleri bir şekilde internete düştüyse uyarı veriyor, değiştirmeye zorluyor.


    Sistem sadece şifreler sızdırıldığında ve şifreler veri tabanındaki kullanıcı adı ile uyuştuğunda çalışıyor. Gelecek dönemde kullanıcının çalınan şifrelerine ait bir istatistik de tutulmaya başlanacak.


     



  • Bir gün geliyor tüm şifreleriniz için uyarı veriyor. Meğer bizim şifreleri sakladığı kendi veri tabanını çaldırmış. :D

    ne büyük hizmet olur :)

  • Mozilla olmasa bizi düşünen yok

  • Aynısı Chrome'da var.

    "Google dışındaki bir web sitesinde kullandığınız şifre başkalarının eline geçtiyse, Password Checkup bunu öğrenmenize yardımcı olabilir. Böylece risk altındaki hesaplarınızın şifrelerini değiştirerek güvenliğini sağlayabilirsiniz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAFİMARANGA -- 18 Temmuz 2019; 21:26:30 >
  • Açık kaynak kod, tamam. Ama maalesef bir Chrome/Chromium performansında değil. Bundan sonraki hayatında sana başarılar kitsune...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.