Şimdi Ara

2. el araç alırken ÇOK ÇOK DİKKAT, kötü bir tecrübe içerir (sahibinden çakalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
12.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar yaklaşık 1 ay oldu aslında olayı yaşayalı ama şöyle pc başına geçip de yazmaya fırsat olmadı. Başka bir konu gördüm forumda çok oy almış. Yazayım dedim artık oturdum pc'ye.
    Kardeşime polo bakıyorduk 2015 ve üstü. Kırmızı 1.2 tsi lounge bulduk bir tane İstanbulda. Rengi harika, fiziksel durumu harika. Aradım ilk gün cevap yok, sonra da dönmedi. Ertesi gün babam aradı kapalı. 4-5 gün daha araba baktık bulamadık. Dediler bir daha arayalım diye. Ben soğudum satıcıdan da arabadan da ama arayalım dedik aradık buluştuk neyse.

    Arabanın vites kutusunun alttaki bu kare tabla( üstünde vites işaretleri vs olan) yerinden çıkmış japonla ve slikonla yapıştırılmaya çalışılmış olmamış. USB bağlantı noktası kopuk. kabloyu dışarı çekip takıyorsun. öğrendik fiyatları vs bunları yaptıracağız hesapta, ya da fiyattan düşülecek filan adam çok rahat. Servisi arayınca tabi sadece o vitesin o tabla 2000 küsür lira.. Bunu işte ekpertize gitmeden öğrenmek lazım esasen. Biz önemsiz sandık gittik neyse. Sorun olarak bize klima biraz az üflüyor ve bu ayak altındaki kaplamalar sökülüp takılmış dendi. Çakal sahibi diyor ki işte galericiler açıp bakıyor. Ekspertiz aslında bu öyle bir şey değil dedi ama adamlar özellikle çok yorum yapmıyor. Ekpertizler de acayip. Biz arabadan anlasak zaten gelmeyiz. söylesene bunda başka bir şey var diye . hadi adamın yanında söyleyemedin. kaş göz yap. Klima motoruyla ilgili konunun masrafı ne diye sorduk. motorda hata varsa 3500-4000 , yoksa 800 civarı işi olabilir dediler. ezbere.. kendileri tamirat da yapıyor bu arada. dedim bir polen filtresine bakın belki orda bir tıkanıklık var. yok işte zor çıkıyor filan. dedim bizim arabada vidasız kapağı açıyorsun . zorla baktılar oraya. adam demesin mi polen filtresi yok ve içi çamurlu buranın. Kapağı da gösterdi bana çamur. araba çamura girmiş ya da işte sel mi neyse.

    Sahibi 6 aydır bizde diyor. Yengemin diyor. 1 ay önce plaka değişmiş. plana değişimini de söylemiyor tabi. Allah allah filan diye şaşırdı güya. neyse içerdeyiz diyoruz bu alınmaz herhalde ne olacak şimdi filan. Adam böyle telefonla konuşarak kapıdan çıktı. bizim canımız sıkkın işte ekspertizden yorum beklerken adam arabaya bindi. geri çektiğini gördüm , dedim herhalde yana yanaşacak. adam bastı gitti.

    herkes şokta tabi. o kadar canımız sıkıldı ki o anda gittik parayı da biz ödedik aptal gibi. desene 2 imza var bu kağıtta. yarısı benim yarısı o adamın. 300 lira bayıldıık. gidip isteyeceğim üşenmezsem parayı. helal etmiyorum ama o net.

    Üstte olayı en kısa haliyle anlatmaya çalıştım. Arkadaşlar 2.el araba alırken en fazla 2. sahibinden ve sahibiyle ilgili bilgi, referans alabileceğiniz yerler varsa alışveriş yapın. Her şeyi önceden konuşun. ekspertize gitmeden herşeyi sorun. Şu an lastik bile 4 adedi en az 1500 lira düzgün bir lastik. bitmiş lastikle yeni lastik 1000 tl fark eder yani.

    bakımları serviste yapıldıysa kayıtları vardır, görün, isteyin. hikayelere inanmayın.
    muayene ne zamana kadar geçerli. (300 civarı)
    sigorta ödenmiş mi(1000tl civarı)
    100.000 e yakınsa 100.000 bakımı var, ciddi masraf olabilir.

    yani araç alırken çok fazla konu var. ben bilgisayardan anladığımın 10 da biri kadar anlasam çok güzel bir liste hazırlardım rehber olarak ama anlamıyorum. Anlayan kardeşlerim, abilerim bu konuda Allah rızası için bir rehber hazırlarsa çok fazla kişiden dua alırlar.

    Numarası bu: 0541 220 50 92 , isim olarak Halil ibrahim yazmıştı sahibindene.

    araç plakası da : 34 CBJ 792
    POLO 1.2 tsi lounge


    bu arada adamın yanında ruhsat da yoktu. çalıntı bile olabilir. hanım getirecek diyordu ruhsatı. yedek anahtarı da yengesinin annesi vefat edip tam da o gün şehir dışına çıktığı için onların evindeydi... yersen. ruhsatsız araç kaçtı diye polisi aramak da gelmedi aklımıza. yani o an yaşadığımız şok ve moral bozukluğuyla hiç bir şey yapamadık. babama dedim ben bu adamı başka no dan arar buluşmaya çağırır ağzını gözünü değiştiririm diye ama bunlar silahsız gezmez vs canından önemli değil deyip beni ikna etti. Allah bin kere belasını versin. sizin de beddualarınızı bekliyorum.

    herhalde kapora filan alıp sonra ortadan kaybolacaktı noter işlemleri için sözleşerek..

    Düzensiz bir paylaşım oldu çünkü hızlıca yazıyorum, düşündükçe tansiyonum 35 e çıkıyor. öldürene kadar döverim herhalde eşit şartlarda karşıma çıkmış olsa şu anda. Sahibindene o gün şikayet ettim ve ilanı kaldırdılar. başka bir şey yapmadım ben. gittik DOD'dan aldık 6 ay garantili 55000km 1.4 tdi 2016 polo 79000 tl ye. hasar kayıtları var ama büyük şeyler değil. garanti de olunca aldık gitti.







  • Ben naçizane bu konuda bildiklerimi yazayım

    - Asla satıcının önerdiği yerde expertiz yaptırmayın, Oraya gelemem, vaktim yok, ne olacak buda expertiz, sana 150 ye yaptıracağım parana yazık, gibi safsataları duyduğunuz an o arabadan vazgeçin.

    - Gerçek expertizler aracın ruhsatı yoksa expertiz yapmaz, expertizi durdururlar, ruhsat beklerler. Sizde ruhsatını görmediğiniz aracı almaya kalkmayın.

    - Satıcı her zaman hikaye anlatabilir gülüp geçin, Hikayelerinin yazılı delillerini araştırın.

    - Araca expertiz yaptığınız an eğer almaya karar verdiyseniz hemen alın sakın bir sonraki gün alırım hatasına düşmeyin. Lastikler gider yerine 10 yıllık çıkmalar gelir, orjinal silecekler gider yerine doğan görünümlü şahinden silecek takılır...vb buradan en az 2000 TL karları var ve bunu YAPARLAR.

    - Araç plakasına dikkat edin en son noterde, aldığınız aracın plakasıyla sözleşmede yazan plaka uyuyormu bakın adam plakayı değiştirmiş olabilir.

    - Tramer çok önemli bir verdir ama oda tek başına yeterli değildir. Tramerde sadece çarpma yazan değer yazmayan yada hiç trameri olmayan arabada PERT olabilir mutlaka ama mutlaka expertiz yaptırın.
    Öncelikle geçmiş olsun. Tuzağa düşmemiş olmanıza sevindim.

    Ben insanların ikinci ele bu kadar ilgi göstermesini yanlış buluyorum.

    Pahalı araçların ikinci elini almak yerine, gidip "sıfır km boş ve ucuz araba" alan kişiler, hep salak yerine koyuldu burada bir kesim tarafından.
    Hocam cidden çok ucuz atlatmışsınız. Hiç dert etmeyin o 300 lirayı. Yaşadığınız olayın benzeri benim de başına geldi. Daha önce forumda yazdım. Ben dert sahibi oldum. 47'ye aldığım araç bir yıl sonra 35 bile etmiyordu. 150 bin km düşürülmüş,aracın motoru değişmiş ,hava yastiklari açılmış.vs. vs. Bir yıl sonra ihtar çektim de öyle verdim 49 a aracı.Buyuk bir dertten kurtuldum. Bu aci olay bana epey tecribe kazandırdı. Arac alirken;
    1- Al satçidan ve galericiden uzak duruyorum.
    2- Alacağım aracın şase numarasını alıp geçmişini sigortacımdan sorgulatiyorum. Plaka değişikliği,kaçıncı sahibi gibi.
    3- Önden ağır kazalı ve pert kaydı olan araca bakmıyorum.
    4- Araç çok eski değilse servis kayıtlı araçlara bakıyorum.
    5- İstanbul,Adana,Gaziantep,Şanliurfa gibi bazı illerden kesinlikle araç bakmıyorum.
  • Suç sizde bu devirde 2. el araç mı alınır!
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Aynı arabanın sıfırı şu an 160.900 tl. biz 79 a aldık. Nasıl yapalım. Keşke sıfıra yaklaşabilsek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Aynı arabanın sıfırı şu an 160.900 tl. biz 79 a aldık. Nasıl yapalım. Keşke sıfıra yaklaşabilsek.
    Bankalar sıfır faizli kredi veriyor araştırsaydınız keşke şimdiye son model aracınız olurdu
  • çok ucuz yırtmışsınız, geçmiş olsun. 300 tl ile yırtamayanlar da var. mesela ekspertizi de ayarlayıp arabayı size satıyorlar. bazı çakal galericiler ve al satçı tayfa bunu sık yapıyor özellikle. kendi ekspertizine götürüyor, sen de inanıp alıyorsun. sonra adamı bir daha bulamıyorsun
  • Cok buyuk gecmis olsun . Daha buyuk dolandirilabilirdiniz ya da caninizdan bile olabilirdiniz . Araba buyuk ihtimalle calintiydi . Calanlar plaka degistirme ve baskalarina satma isine girer hep .
  • 79 bin lira mı verdiniz 3 yaşında hasar kayıtlı poloya ahahahahaah. Cidden bazen iyi ki vag’a biniyorum diye şükür ediyorum. Sizin yerinizde olsam o paraya sıfır egea alırdım.
  • Belki genelleme olacak ama, yakın zamanda alınmış plakalı araçlardan uzak durmak gerekiyor.
  • Ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun yeni aracınız hayırlı olsun.
  • ben 1 yıldan az sahipliği olan araçları direk eliyorum hele 1 ay olanlara hiç bakmıyorum
  • verilmiş sadakanız varmış 300 tl ile kurtulmuşsunuz
  • Öyle oldu ama o 300 bile koydu açıkçası. 10 lira kimse kimseye para vermiyor karşılıksız. Dünyada her gün yaşanan kötülüklere göre tabi çok şükür en büyük derdimiz böyle olsun.

    Teşekkürler iyi dilekleriniz ve geçmiş olsun dilekleriniz için herkese. 2. El otomobil alım rehberi konusuna cidden eğilsek. Güzel şeyler yapılabileceğine inanıyorum.
  • Tam da son bi kac gundur 1.2 tsi lounge ilanlarina bakarken :(
  • İyiki yazmışsın belki birine denk gelir hayır duası alırsın.
  • Siz daha durun
    Bu forumda yıllarca sövülen şirket arabaları var ya

    Daha başlık açılacak buralarda
    Arkadaşlar Derindere leaseplan ALD hedef vs kurumsal kiralamalardan ikinci el alın diye
  • dolandırıcılık her alanda, dikkat
  • Öncelikle geçmiş olsun. Tuzağa düşmemiş olmanıza sevindim.

    Ben insanların ikinci ele bu kadar ilgi göstermesini yanlış buluyorum.

    Pahalı araçların ikinci elini almak yerine, gidip "sıfır km boş ve ucuz araba" alan kişiler, hep salak yerine koyuldu burada bir kesim tarafından.
  • İlk başta teli açmayıp sonraki günlerde dahi açmaması zaten bir işaret. İnsanları dolandırma amacında olduğundan öyle yapıyor.

    Fakat sizin de hatanız sırf aracın görünümüne bakıp bir de uygun fiyat olunca hemen ciddi ciddi almayı düşünmeniz. Bedava yağlı ve taze peynir fare kapanında olur. Araçtan önce sahibine bakmalısınız.
  • Adam büyük bela atlatmış millet niye sıfır almadım Poloya o para verilir mi sıfır faizli kredi çeksene diyor...

    Geçmiş olsun hocam. Parası olan konuşuyor takma sen.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.