Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (464. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
467.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 462463464465466
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meself kullanıcısına yanıt
    Onu bende gördüm de yabancı sitelerde kimisi normal sıcaklıkta kimisi ısınıyor diyordu. Revizyondan dolayı fark olabilir mi ? Gigabyte rev2.0 olarak güncelledi gerçi itopya dan hangi seri gelir onu da bilmiyorum ama. Yabancı forumlarda da en son buna bağladılar

    bu model bile bütçemin max değeriydi. Normalde Gtx 1660s- 1660ti bakıyordum. Ti lar 2600-2700 ün aaltına düşmediği için en son rtx e çıkmaya karar verdim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U2ME2

    Dostum bizim de bi yerimiz kaşınmıyor. PC kendi kendine kapanıyor, donma yapıyor oyunlar, droplar, fanların delirmesi vs. caba...

    Bu kartların hiçbiri fabrikadan geldiği gibi düzgün çalışmıyor. Kusuruma bakma kitlesi zaten 5 kuruşluk köfteyi 3'e alıyor ve onu 3 kuruşluk köfte tadında kullanmak zorunda kalıyor bir yerde.

    Bu kartların her biri bir miktar optimizasyona muhtaç.

    Alıntıları Göster
    yoo aldıgımdan beri kurcalamadım her oyunu oynuyorum 1-2 kere kapandı makına ocakta aldım. siz çok kurcalıyorsunuz. sistemlerinizi zaten uc uca alıyorsunuz dandik anakart psu kasa ve toplayanda dandık topladıgı ıcın hep sorun yasıyorsunuz. senelerdir amd nvidia intel kullandım bu forumda yazılan sorunların hiç biri ile karsılasmadım
  • GüvenlikMurat kullanıcısına yanıt
    Hazır kasa hastalığı işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaefe88 K kullanıcısına yanıt
    Hocam AMD kartların çoğunda sorun monitör ve driver bazlı oluyor. Bir konuda da kullanıcılar 144Hz'de monitörün deli gibi bellek kullanmasından şikayet etmişti. Çok manasız ancak aynı monitörle Nvidia kart kullanılınca sorun ortadan tamamen kalkıyor, üstelik dediğiniz gibi FreeSync olmasına rağmen.

    Ya monitör üreticileri ya da AMD bu işi çözememiş ve bir şekilde de çözülmesi lazım. Ben MSI monitör kullanıyorum, şükür sorunsuz çalışıyor. Bu zamana kadar ne bir ekran gitmesi ne de aşırı bir bellek kullanımı yaşadım. Monitör seçiminde olay çok şansa kalmış durumda ve işin kötü tarafı, AMD kart için monitör seçecek arkadaşlar adına, ortada düzgün bir rehber de yok. Varsa da ben bulamadım diyeyim.

    FreeSync ibaresi eğer bir monitörde varsa o monitörün sorunsuz olarak AMD kartla çalışması lazım, ancak hepsi olmuyor işte. Dediğim gibi, bu soruna ya AMD'nin ya da monitör üreticilerinin el atması gerek. Kartınızdaki memnuniyetsizliğinizi monitöre bağlayarak bu yorumları yaptım. Eğer durum bu değilse kusura bakmayın, gene de ortada dolaşan bir şikayeti dile getirmek istedim. 5000 serisi kartlarda eğer bileşen uyumunu yakalarsanız sorun olmuyor, takır takır kullanıyorsunuz. Ancak aksi durumda baş ağrıtıyor ne yazık ki. Bakalım ileriki serilerde durum ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extagon

    güncelleme
    bu gün ekran kartımla 1 haftayı tamamladım ve tık demedi. fan ayarları bile otomatikte. günde 5 saat güncel oyunları oynuyorum sorun yok.

    Alıntıları Göster
    güncelleme.

    an itibariyle rx580 ile yaşadığım siyah ekran sorununu bu kartlada yaşıyorum. kasa çalışıyor ekranda görüntü yok. oyunlarda sıkıntı yok,tarayıcıya girip sörf yaparken aniden ekran gidiyor,kasa çalışmaya devam ediyor. 2 haftada 1 gerçekleşiyor bu olay,hepde tarayıcıdayken oluyor oyunlarda hiç olmadı. ramlerde sorun olduğunu düşünüyorum. stokta kullanıyorum gerçi ramleride ama bilemedim.
  • arkdaşlar konu kabloya dönmüşken; 5600XT ve AOC 144Hz monitörüm ile aşağıdaki kablo ile görüntü alamıyorum
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07FK34JNM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&th=1

    Başka bir standart dandik HDMI kablo ile bağlandım görüntü aldım ama daha iy mir kablo almışken neden çalışmadı. Bir fikri olan var mı ?
  • Asus rog strix rx5700xr sahibiyim. Karti mayis 2020 de sifir olarak aldim. Bugun oyun oynarken bir birden ekran karadi ve dondu. Pc ye reset attim ve windows acilis ekraninda piksel piksel goruntuler olusmaya basladi ve yeniden reset atti otomatik. Tekrardan piksellesme oldu ve yeniden reset bu sekilde devamli reset atiyor. Format attim driver kurmadan windows normal bir sekilde aciliyor. Ne zaman driver yuklesem tekrardan windows acilis ekraninda piksellesip reset atiyor kendiliginden. Denemedigim yol kalmadi. En eski surucusunden en yeni surucusune kadar bios updateinden bios surumu dusurmeye kadar herseyi denedim bir care bulamadim. Sistemim imzada. Bunun gibi bir sorunla karsilasan oldumu ? Pc ye format attiktan sonra amd driveri kurmadan normal bir sekilde ekran karti uzerinden goruntu alabiliyorum kullanabiliyorum. Anakarttan kaynakli olucagini dusunuyorum. Bir kac gundurde masa ustunde dururken hic bir islem yapmazken ekran kararip 4-5 saniye sonra tekrardan geliyordu. Windows son surum amd son surum 20.4.2 yukluydu bu hatayi aldigimda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • btrlpksrgl kullanıcısına yanıt
    5700XT Strix soğutucu üretim hatalı olarak çıktı piyasaya sizde farklı psu da sonuç düzelmiyorsa muhtemelen kart bozulmuş garantiye göndereceksiniz.

    3. Dakikadan itibaren izleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Eylül 2020; 3:37:5 >
  • btrlpksrgl kullanıcısına yanıt
    Kart bozuk glbl, 2D normal çalışıyor sanki. 3D ve tarayıcı gpu acceleration kullanınca patlıyor, servise gidecek. Daha önce benzeri başıma bir nvidia kartta gelmişti. Garantiden değişir umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ngfl N kullanıcısına yanıt
    Bende rev2 olan sürümü vardı hocam. Yazın sıcaklık düşüncesi yüzünden adam akıllı oyun bile oynamadım. Kasam da çok havadar olmasına rağmen apex ana menüde bile 5-6dk içinde kart 80 leri görüyordu. Kart fazla ısınmasın diye undervolt yapıyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meself -- 1 Eylül 2020; 8:34:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • btrlpksrgl kullanıcısına yanıt
    bende de aynı ekran kartı mevcut lakin ben termal pad ve macunları vidaları değiştirdim 10 dan fazladır içini açtım. evet üretimsel olarak sorunlu bir model. lakin sizin kartınızda dediğiniz driver sonrası ekran pikselleşiyorsa önce farklı kablo deneyin düzelmez ise, ekran kartının takılı olduğu pci yerini değiştirin yine çözüm olmaz ise fiziksel darbeye maruz kaldımı gözle kontrol edin lakin driver yüklendiği zaman sorun yazılımsal bazlı değilde donanımsal oluyor eski driver i da kursanız yenıde kursanız aynısını yapma durumu oluyor ya da hiç müdahale etmeden servise ulaştırmanızdır.
  • meself kullanıcısına yanıt
    güç limitini +50, frekansı ve voltajı 1120 mV 2100 mhz e sabitleyin biraz daha serin olabiliyor kart. görüntüde kaybolma olursa biraz daha voltaj arttırımı yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flameteam -- 1 Eylül 2020; 14:9:21 >
  • Dum aksam cok ugrastim dediginiz herseyi yaptim ama nafile sonuc yine ayni. Hem ekran kartini hemse analarti servise goturucem simdi bakalim sonuc ne cikicak. Anakartta tuf x570plus belki onda sknti vardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • btrlpksrgl kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun müdahele etmeden direk servise vermek en iyisi olur.
  • btrlpksrgl kullanıcısına yanıt
    Ekran kartinin biosu ile ilgili bir islem yaptinizmi eskiden boyle bi sorun yasamistim gpu bios guncellemesi sonrasi eski biosa donene kadar cok ugrasmistim driver yukleyince ayni bahsettiginiz gibi oluyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 1 Eylül 2020; 17:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Evet ilk aldigim gun bios guncellemesi yapmistim ve 5 aydirda oyle kullandim taki dune kadar. Eski biosu bile yukledim karta ama olmadi. Sizce anakartta sirun olabilirmi ?

    Aldigim bir hata koduda var pc acilirken. Video_tdf_failure

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5700xt'leri satıp 3070 alıyor muyuz
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    3080. hocam en iyi custom 5700xt 4000 lira, 3070 in referanslı 5000 e gelirse iyi diyeceğiz, gerekirse 1500 e 5700 xt satıp geçilir ama orası ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirTemel -- 1 Eylül 2020; 21:27:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni

    5700xt'leri satıp 3070 alıyor muyuz
    7500tl 2080 supere vermektense 3080 alınabilir 5700xt satılıpta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

    Sağlam geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 462463464465466
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.