Şimdi Ara

Dogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis cikti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
14.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğuş Otomotiv Ankara Etimesgut şubesinden 03 temmuz 2019 tarihinde aldığım sıfır Golf marka araç kusurlu çıktı. Aracımı teslim aldıktan 4 gün sonra kaputu açtım on sağ çamurluğun ve kaputun vidası anahtarla oynanıp rötuş yapılmış ve resimlerde de görüldüğü üzere çamurluğun on vidasi yarım sıkılmış. Doğuş otomotive bildirdiğimde fabrikasyon olduğunu bir sorun teşkil etmeyeceğini bildirdiler. Ama biliyorum ki ileride satarken bu arabanın iki parçasıyla oynandığı için değer kaybına uğrayacağıdır... İlk işim tarafsız bir ekspertiz merkezinden ekspertiz raporu alıp noterden aracın satış fiyatından iadesini veya aracın birebir değişimi ya da aracın ayıpı oranında ücret iadesi isteyeceğim. Herkes sıfır araba alırken bile dikkat etsin. Gerekiyorsa anlayan biriyle teslim alsın aracıni.Dogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis ciktiDogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis ciktiDogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis ciktiDogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis ciktiDogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis cikti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meakat -- 25 Temmuz 2019; 11:52:11 >



  • 1.Doğuşun ne kadar güvenilir olduğunu hem formda hemde şikayet sayfalarında bol bol görüyoruz. Bu söylediğinize ancak gülünür.
    2.İstediğiniz Wv bayiisine gidip Highline Passat isteyin bakalım ne zaman teslim edecekler. Eğer yanlış biliyosam özür de dilerim sorun değil.
    3.Biz şirkete sürekli sıfır araç alırız. Opsiyonlu aldığımızdan genelde hemen teslim edilmez. Asla ve asla kur zam vs konusu olmadı bile.(Son alınan 0 araçlar Honda,Duster,Kia)
    4.Fabrikada civatası sıkılmamış araç olabilir mi ? Diyelim ki robot rotili sıkmadı. Sıfır araba aldınız 130 km hızla otobanda gidiyosunuz. Hani arabanız sıfır ya rotil yolda yerinden çıktı. Ruhunuza el fatiha. Nolacak arkadaş fabrika sıkmamış kader bu mu diyecek aileniz. Velevki oldu ve bu satıldı ayıplı maldır bu. Aynı fiyata satmak tamamen dolandırıcılıktır.
    Sıfır km araca rütüş atmak nedir? Burası Türkiye. Damla boya olsa pert muamelesi görüyo araçlar.
    Hondanın göçük Fiatın yağ yakması Fordun Powerşhift arızası bol bol konuşuluyor formda. Wv harici konuları da okumanızı tavsiye ederim.
    Doğuşun ne ilk ne son vukuatı. Sizler kendi paranızla aylarca ekmek bekler gibi araba beklerseniz, kur artarsa fiyatı arttırırım haaa yoksa kaporanı yakarım diyen yerlere böyle boyun bükerseniz, emisyon şanzuman sorunlarına rağmen abi wv yhaa derseniz bu ve benzeri şirketler her türlü üç kağıdı yapmaya devam edecekler. Bu ülkede senede yüzbinlerce araç satılıyor, kaç tanesinde fabrikasyon böyle bi olay varmış. Dava açmadıysanız çok geç kalmışsınız. Hemen bi avukat bulup bilirkişi raporu alın ve direk dosyayı başlatın.
    Yani yanlış anlamayın ama sırf bir aracın çamurluk ve kaput vidalarına anahtar değdiği için boya soyulmasından dolayı sökülüp takılmış deniyorsa bu resmen saçmalık.Çünkü bazı araçların çamurluk ve kaput arası mesafaleri,boşlukları fabrikadan ayarsız gelebiliyor.Sattığım puntomda böyle bir problemim vardı.Kaput ve çamurluklardaki ayarsızlıkları düzeltem için elime anahtarı alıp defalarca sıkıp gevşeterek ayar yapmıştım.Sonra da mecburen cıvatalardaki soyulan boyaları rütuşluyordum.Sizde de bunun gibi bir fabrikasyon sorun olmuş olabilir.Eğer aracın boyası ve parçaları orjinalse bana göre sorun değil.Aracı satarken de sırf civatalardaki rütuşdan dolayı değişmiş ya da sökülmüş diye muamele yapan expertizin ben beynine s....:yım.
    yahu kaporta değişmiş veya boyanmışsa tabiki hakkını ararsın, deyim yerindeyse o markanın gözünü çıkarırsın. Ama ortada birşey yok, sırf birkaç vidaya anahtar değmiş diye hemen arabayı perte çıkardınız. Ayrıca suçladığınız doğuş otomotiv bu durumu nerden görsün. Belliki fabrikada olmuş bu.

    Benim burada yaptığım marka fan boyluğu değil ama senin yaptığın bilgisizce ön yargıda bulunmak.
  • gecmis olsun hocam sinirinizi cok iyi anlıyorum. bu yapilan ahlaksizliksir adiliktir serefsizlikdir. kos koca sirket dersin ama uc kurus karin pesine kosarlar.

    ve bunlara en buyuk canagi tutanda devlet. hic bir cezai yaptirimi veya caydiricilik yok. siz simdi dava acarsini 5 yil sonra arca odediginiz para üzerinden size ya iade yapilir yada 5 yil once arabaya verdiğiniz para size geri verilir. 5 yillik enflasyonlq zaten para kus kadar olmustur sen cektigin cileyle kalirsin.

    yokki soylw devlet bu gibi uygulamalar yapan sirketlere kol gibi cezalari gecirsin. adalet hemen yerini bulsun insanlar mahkemede yillarca surunemsin. varsa bi magduriyetin manevi tazminat davasi acabilesin yuz binlerce liralik abd de oldugu gibi. ama yok.

    biz koleler ulkesiyiz ve boyle yonetilmeye ezilmeye de devam edecegiz. tekrar gecmis olsun hocam paranla rezil olmak bu olsa gerek.

    bu arada bunu vw dogus ozelinde degerlendirmemek lazim. bu ulkede is yapan sirketlerin hepsi halki daha iyi nasil somurebiliriz diye varlar. boyle dusunmeyenlerde piyasada barinamazlar. bkz. tadelle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya orjinalse, sıkıntı olcagını sanmam.
    Fabrikada birşey görülmüştür, yapılmak üzere civatalar gevşetilmiş olabilir,
    Civatanın sıkılmaması ayrı aptallık.

    Hakkınızı aramak itiyorsanız arayın, sonuç cıkmaz gibi geliyor.

    Dua edin boya çıkmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serefsizliktir . Dava acarsanizda %100 kazanacaksiniz .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acaba transfer sırasında yüklenirken kolay olsun diye yada parçalar zarar görmesinde diye bir oynama olmuş olabilirmi
  • 150-200 tl boya kontrol cihazı almıştım.

    2 tane sıfır araç aldım bu zamana kadar 2 aracı da teslim almadan detaylı boya kontrolü yaptım.

    Satan bayideki adam bu adam ne yapıyor böyle diye tip tip baksa bile kafam rahat ediyor

    Önerim kimse gözü kapalı araba almasın iyice kontrol etsin
  • Benimde mondeo nun arkasinda cizik vardi ama uyguna aldigim icin dert etmemistim. Arabaya ne olmusta sokup takmislar acaba onemli olan o.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mahkemeye verin derim. sıfır arabada böyle bir rezalet olamaz.
  • Doğuşun ne ilk ne son vukuatı. Sizler kendi paranızla aylarca ekmek bekler gibi araba beklerseniz, kur artarsa fiyatı arttırırım haaa yoksa kaporanı yakarım diyen yerlere böyle boyun bükerseniz, emisyon şanzuman sorunlarına rağmen abi wv yhaa derseniz bu ve benzeri şirketler her türlü üç kağıdı yapmaya devam edecekler. Bu ülkede senede yüzbinlerce araç satılıyor, kaç tanesinde fabrikasyon böyle bi olay varmış. Dava açmadıysanız çok geç kalmışsınız. Hemen bi avukat bulup bilirkişi raporu alın ve direk dosyayı başlatın.
  • Boşver hocam! tok kapı sesine dünya kadar para vermişsin, üstüne beklediğin sıra da cabası. Bir tamponu sökmüşler çok mu yani...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani yanlış anlamayın ama sırf bir aracın çamurluk ve kaput vidalarına anahtar değdiği için boya soyulmasından dolayı sökülüp takılmış deniyorsa bu resmen saçmalık.Çünkü bazı araçların çamurluk ve kaput arası mesafaleri,boşlukları fabrikadan ayarsız gelebiliyor.Sattığım puntomda böyle bir problemim vardı.Kaput ve çamurluklardaki ayarsızlıkları düzeltem için elime anahtarı alıp defalarca sıkıp gevşeterek ayar yapmıştım.Sonra da mecburen cıvatalardaki soyulan boyaları rütuşluyordum.Sizde de bunun gibi bir fabrikasyon sorun olmuş olabilir.Eğer aracın boyası ve parçaları orjinalse bana göre sorun değil.Aracı satarken de sırf civatalardaki rütuşdan dolayı değişmiş ya da sökülmüş diye muamele yapan expertizin ben beynine s....:yım.
  • Bazen ayar için o parçalar ile oynuyorlar. Siz gidip bir yerde boya kontrolü yaptırın dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buralar değerlenir, sıfır araca bile güven kalmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 15 Temmuz 2019; 14:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cileli_sofor

    Doğuşun ne ilk ne son vukuatı. Sizler kendi paranızla aylarca ekmek bekler gibi araba beklerseniz, kur artarsa fiyatı arttırırım haaa yoksa kaporanı yakarım diyen yerlere böyle boyun bükerseniz, emisyon şanzuman sorunlarına rağmen abi wv yhaa derseniz bu ve benzeri şirketler her türlü üç kağıdı yapmaya devam edecekler. Bu ülkede senede yüzbinlerce araç satılıyor, kaç tanesinde fabrikasyon böyle bi olay varmış. Dava açmadıysanız çok geç kalmışsınız. Hemen bi avukat bulup bilirkişi raporu alın ve direk dosyayı başlatın.
    1- Doğuş bu gibi konularda en güvenilir firmalardan biridir.

    2- Alınan araç geçen ay zibille mevcuttu, sıra bekleme falan yok, dolayısıyla fiyatı yukarı çekme gibi bir durumda yok. Ayrıca araç hazırda yoksa, kur artışından kaynaklı zam gelmesi gayet doğal. Çünkü satılan malın daha alış fiyatı bile belli olmuyor. İthal araçların hepsinde bu durum mevcut. Sadece Doğuş' a has birşey değil.

    3- Aracın civataları fabrikada ayarsızlıktan dolayı gevşetilip, sıkılabiliyor. Daha sonra rötüş atılabiliyr. Bu gayet normal bir durum. Abartılacak bir durum yok ortada. Ama mevzubahis parçalar değişmiş veya boyanmışsa tabiki hak aranmalıdır ama öyle bir durumun olduğunu sanmıyorum. Diğer markalarda ne rezaletler dönüyor kimse gelip burada bunları konuşmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 15 Temmuz 2019; 15:10:27 >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    1.Doğuşun ne kadar güvenilir olduğunu hem formda hemde şikayet sayfalarında bol bol görüyoruz. Bu söylediğinize ancak gülünür.
    2.İstediğiniz Wv bayiisine gidip Highline Passat isteyin bakalım ne zaman teslim edecekler. Eğer yanlış biliyosam özür de dilerim sorun değil.
    3.Biz şirkete sürekli sıfır araç alırız. Opsiyonlu aldığımızdan genelde hemen teslim edilmez. Asla ve asla kur zam vs konusu olmadı bile.(Son alınan 0 araçlar Honda,Duster,Kia)
    4.Fabrikada civatası sıkılmamış araç olabilir mi ? Diyelim ki robot rotili sıkmadı. Sıfır araba aldınız 130 km hızla otobanda gidiyosunuz. Hani arabanız sıfır ya rotil yolda yerinden çıktı. Ruhunuza el fatiha. Nolacak arkadaş fabrika sıkmamış kader bu mu diyecek aileniz. Velevki oldu ve bu satıldı ayıplı maldır bu. Aynı fiyata satmak tamamen dolandırıcılıktır.
    Sıfır km araca rütüş atmak nedir? Burası Türkiye. Damla boya olsa pert muamelesi görüyo araçlar.
    Hondanın göçük Fiatın yağ yakması Fordun Powerşhift arızası bol bol konuşuluyor formda. Wv harici konuları da okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cileli_sofor

    1.Doğuşun ne kadar güvenilir olduğunu hem formda hemde şikayet sayfalarında bol bol görüyoruz. Bu söylediğinize ancak gülünür.
    2.İstediğiniz Wv bayiisine gidip Highline Passat isteyin bakalım ne zaman teslim edecekler. Eğer yanlış biliyosam özür de dilerim sorun değil.
    3.Biz şirkete sürekli sıfır araç alırız. Opsiyonlu aldığımızdan genelde hemen teslim edilmez. Asla ve asla kur zam vs konusu olmadı bile.(Son alınan 0 araçlar Honda,Duster,Kia)
    4.Fabrikada civatası sıkılmamış araç olabilir mi ? Diyelim ki robot rotili sıkmadı. Sıfır araba aldınız 130 km hızla otobanda gidiyosunuz. Hani arabanız sıfır ya rotil yolda yerinden çıktı. Ruhunuza el fatiha. Nolacak arkadaş fabrika sıkmamış kader bu mu diyecek aileniz. Velevki oldu ve bu satıldı ayıplı maldır bu. Aynı fiyata satmak tamamen dolandırıcılıktır.
    Sıfır km araca rütüş atmak nedir? Burası Türkiye. Damla boya olsa pert muamelesi görüyo araçlar.
    Hondanın göçük Fiatın yağ yakması Fordun Powerşhift arızası bol bol konuşuluyor formda. Wv harici konuları da okumanızı tavsiye ederim.
    1. Siz sadece doğuşun şikayetlerini okumuşsunuz o halde, diğer markalara da göz atın derim.

    2. Highline Passat hazırda var, sıkıntı yok, eğer isterseniz hemen bulabilirim size.

    3. Honda, Dacia ve Kia' da özel sipariş diye bir olay yok. Honda Civic' den bahsediyorsanız o zaten yerli üretim hangi kurdan bahsediyorsunuz ? Araçlar gümrükte veya gemide falansa zaten 10-15 güne geliyor. Onlarında zaten fiyatları netleşmiş oluyor. Bir sorun bakalım bu markalara, 1 ay sonra veya özel siparişle 3 ay sonra gelecek arabaya fiyat garantisi verebiliyorlar mı ( ithal araçlardan bahsediyorum )

    4. Buna ne diyeceğimi bilemedim gerçekten. Cevap verme gereği bile hissetmiyorum ama yine de sizi bilgilendireyim... Araç üretildikten sonra kontrol ediliyor, test sürüşü yapılıyor. Yani o bahsettiğiniz sorun varsa zaten kontrol esnasında veya test sürüşü esnasında belirlenip düzeltiliyor. Aracı bodozlama satmıyorlar yani.

    Vw harici konuları da okuyorum, yorum yapıyorum. Zaten mesaj sayılarımızdan da belli kimin okuyup okumadığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 15 Temmuz 2019; 17:9:59 >
  • Boya olayı kahpeliktir. Ama civata veya somunun yarım sıkılması son kontrolün eksikliğinden kaynaklanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Ben şu marka bu marka demedim ki arabalar ilgi alanım tıra kadar her marka her model incelerim. Şirkette honda kullanmama rağmen göçük sorununu yazdım fiat kullanmama rağmen yağ yakmasını yazıyorum. Hiç birini zerre kadar savunmam sonuçta benim markam değil.
    Bu stok konusunu konu sahibi arkadaş bizi aydınlatarak noktalandıralım.
    Ben ithal araba alıyoruz demedim opsiyonlu alıyoruz dedim. Orneğin 2015 Sandero siyah renk hiç bi bayide yoktu. 1 aya yakın bekledik daha alırken 3 bin fark geldi verdiğimiz 300 lira kaporaydı anlaşılan fiyatın üstüne 1 kuruş vermedik.
    Bu kontrol eden arkadaşlar kaportadaki hatayı düzelttikten sonra bu aracı ayıplı olarak mı satmalı yoksa yerleştir ses gelirse bakarız mı demeli ?
    Bu rütüşlü arabayı siz alsanız tepkiniz böyle mi olurdu yoksa dolandırıldım mı derdiniz?
    Bu aracı ikinci el alacak olsak herhangi birimiz, satıcı abi deseki fabrika hatası yüzünden düzeltildi rütüşlendi hepimizin tepkisi bu adam dolandırıcı kesin rengi uyan çıkma taktı bizi dolandıracak derdik.
    Bu form bilgi paylaşım formu. Marka fanboyluk yeri değil. Burda bilgi mesaj sayısıyla değil derdi olan insana verebildiğinle ölçülür. En azından ben böyle biliyorum. Yoksa akşama kadar boşboş yaz.
  • 0 km aldığım 2011 passat variant aracımı 2017 başında sattım. Satarken şehir dışından gelen alıcı aracı expere soktu. Aracı benden ve eşimden başka kimse kullanmamıştı. Exper sol ön kapı sökülmüş, ama değişen ya da boya yok dedi. Ben de aracı ben aldıktan sonra böyle birşey olmadı, olması imkansız demiştim. Alıcı olayı çok önemsemedi ve satışı yaptık. Şimdi bu konuyu görünce bu tip şeylerin bu ülkede olabileceğini görmüş oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.