Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9T ★ Ana Konu ★ MIUI 12.1 - ANDROID 11 ★ -İLK MESAJI OKUYUN LÜTFEN!!- (1117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.740
Cevap
309
Favori
1.788.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11151116111711181119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tekin-71 kullanıcısına yanıt
    Pil tüketiminin oldukça verimsiz olmasının yanısıra
    • PiP modu hatalı çalışıyor.
    • Tam ekran görünümü için tuşlar, tam ekran, çizgiyle tam ekran seçeneklerinin hepsi birbirinden farklı şekilde buglara sahip.
    • Genişletilmiş karanlık mod bazı uygulamalarda bozulmalara, durum çubuğunun ve gezinme çubuğunun görünmez olmasına sebep oluyor.
    • Son uygulamalar ekranının animasyonları bozuk.
    • Tanıtımlarda gizlilikle ilgili kamera, konum ve mikrofon bildirimleri çalışmıyor.
    • Ön kamera ara sıra yuvasından çıkıp geri giriyor.


    Ben olsaydım V12.0.5 falan çıkana dek beklerdim
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Özellikle bu ekran altındaki iPhone benzeri çubuk özelliğini cok merak etmistim. Dediğiniz gibi buglu. Ayrica kontrol merkezi de süslemedeb başka bişey degil. İlla sagdan cekesin ki islerini hallet. Bazen sol elde oluyor telefon resmen işkence. Eski düzene aldim da rahatladım tekrardan. Kisacasi miui 12 göz boyamadan baska bişey değilmiş kendi kanımca.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3.5 ay önce aldığım yurtdışı mi9t nin kayıt süresi bitiyor.Diger sim yuvasına hattımı taksam 4 ay daha o şekilde kullanabilir miyim yoksa kayıt yaptırma vakti geldimi arkadaşlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • skyleqend35 S kullanıcısına yanıt
    Daha önce o 2. sim slotuna takmadıysan tabi ona takıp 4 ay daha kullanabilirsin. Bu arada aralık sonu yeni yıl yani 2021'de de sim 1 tekrar açılır. Çünkü her sene 120 günlük süre yenileniyor. Ha bunlarla uğraşmak istemiyorum dersen de 50 100 liraya bu işi uzaktan bağlanıp hallediyorlar.
  • miu 12 gerçekten sorunluymuş bende bekleyip duruyordum
  • Yok hocam daha takmadım , aldığım ilk gün sim 1 e taktım daha çıkarmadım, o zaman bı 3-3.5 ay da sım 2 yi kullanıp IMEI kaydını yaptırayım hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Bu söylediklerinizin hiçbiri yok yani sorunsuz (sanırım) bir güncelleme oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Bu söylediklerinizin hiçbiri bende de yok sadece sizde beliren sorunları kronikmiş gibi belirtip yanlış yönlendirmenin anlamı yok wipe yapmayı telefonu sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ben dediklerinizin tam tersi yönde her anlamda performans olsun pil olsun stabilize olsun mıuı 11den 3 kat daha iyi olduğunu gözlemledim ve aldığım değerler de bu yönde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByMustafa59 kullanıcısına yanıt
    He ya he he 😁 Yirmi dört ila otuz saat falan ekran süresi alıyorsunuz bu hesapla. PiP ile ilgili sorunlar kapalı betasından beri sürüyor, kurup kullanmadım ama çok şikayet okudum. 😬 Ayrıca bu bir yazılım, yani 'kronik' sorunu olmaz, bug'ı olur. Bu yazılımı Haziran 2020'ye neden yetiştiremediklerini biraz oturup düşünmek lazım. Muhtemelen hâlâ daha tamamlanmamış. Kurmak isteyen indirsin kursun link ortada, yeni özelliklerin cazibesini inkâr etmiyorum. Ben olsaydım kurmazdım diye yazdım zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NexusElite kullanıcısına yanıt
    hocam ben fan boyluk yapmıyorum demek istediğim stabilite, iod ta her şey aynı zamanda paylaşılıyor, evet müzik atmak indirmek android'te çok daha kolay resimler için de öyle ama ben telefonu sadece wp, instagram, twitter ve görüşmeden ibaret kullanıyorum, mesela bu telefonda sık görüştüğüm kişilerden biri aradığı zaman önce cevapsız çağrı düşüyor saniye sonra normal çağrı geliyor böyle bir saçma durumu ilk defa yaşadım (mi 6 da kullandım) telefonu sıfırlıyorum kısa süre normal kullanıyorum sonra yine sık görüştüğüm kişilerin çağrıları aynı şekilde önce cevapsız düşüyor. ayrıca bildirim olayı da çok saçma çok video izledim düzeltmeye çalıştım ama whatsapp bildirimleri kafasına göre ses çıkıyor bazende hiç sesi yok. instagram da biriyle yazışırken cevap yazdığım şeylerin bildirimi çok sonradan geliyor. miui12 yi sırf bu sorunların çözümlendiğini düşünerek bekliyorum eğer sorun giderilmezse sanırım sineye çekip telefon bozulana kadar ekran açık karşımda tutmaya devam edeceğim :)




  • ByMustafa59 kullanıcısına yanıt
    3 kat daha mi iyi ? Biraz ufak salla. Yeni çıkan her yazilim eskisinden daha kötüdür ve zamanla düzelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekin-71 kullanıcısına yanıt
    Üslubunuza dikkat edin burda kimse birşey sallamak zorunda değil evet mıuı dan en az 3 kat daha iyi ve daha stabilize çalışıyor. Burda kendi deneyimlerimizi olduğu gibi aktarmaya çalışıyoruz herkes yaşadığını anlatıyor bende mıuı 10 dan bu yana 8-9-10 saat hiç görmedim ama kalkıp sizin gibi görenlere yada farklı deneyim yaşayanlara sallama gibi anlamsız konuşmadım. Farklılıklar olabilir bu kullanım türüyle doğrudan alakalıdır ve temiz kurulum yapılmaması da farklı buglar doğurabilir lakin özetleyecek olursak mıuı 11 e göre çok daha stabilize ve çok daha akıcı performans konusunda da aynı şekilde ufak tefek şeyler vardır belki ama ben karşılaşmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz gibi 30 saat yada şöyle böyle ekran süresi çok iyi diye bir yorum belirtmedim sizin yazdığınız sorunların sadece 2 kişide görüldüğünü ve bu kadar kullanıcı arasından sadece 2 kullanıcıda olmasının herkese yorulmaması gerektiğini anlattım. Anlamak istememe çabanız size kalmış. Sadece mıuı 11 de çok daha iyi olduğunu deneyimlerimi ve belirttiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadığımı dile getirdim. Android dünyası uçsuz bucaksız beğenmediyseniz bu kadar da bilginiz mevcut ise gidip farklı romlar denemekte özgürsünüz. Ama deneyim paylaşanlarla dalga geçer tabirle konuşmak sadece sizin zihniyetinizi ortaya koyar ve koymuş oldu zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Pil tüketimi benim kullanimimda Miui 10 ile aynı, ne kayıp var ne kazanç. Yoğun kullanırım, çift sim, açıp bos siyah ekran ya da ana ekrani izlemem. 30 saatte 6 saat ekran. Wifi da 8 saat civarı. Fizik kanunu gibi, hiç değişmedi alet.

    - Pip modu başarılı çalışıyor, bazi uygulamalarda Google Messaging gibi hatalı çalışıyor, uygulama bazlı olabilir.
    - Surekli tam ekran modunda kullanırım, kapalı beta dan beri bir bug a rastlamadım.
    - Karanlık mod sorunları uygulama bazlı, bazı uygulamalarda siyah zemin uzerine siyah yazılar olabiliyor. Xiaomi nin buna yapabileceği birşey yok.
    - Son uygulamalar ekranı yag gibi akiyor, ayni diğer animasyonlar gibi.
    - Gizlilik bildirimleri bir uygulama arka planda o izni kullandığında çalışıyor sadece. Uygulama açıkken bildirim vermiyor. Ornegin ses kaydedicisini açtınız, ses kaydetmeye başladınız, uygulama acikken bildirim vermez, ses kaydederken uygulamayı arka plana attiginizda bildirim verir.
    - Böyle bir soruna rastlamadim.

    Sizin telefonun bi factory reset ihtiyacı olabilir. Şahsen kapalı betadan beri factory reset atmadim, uzerine 2 tane güncelleme geldi, o şekilde kullanmaya devam ediyorum. Ana versiyon gecislerinde factory reset onerilse de ben genellikle yapmam. Fakat gelişigüzel ortaya çıkan sorunların en temiz cozumu de bu.

    Miui 12 ağırlık olarak kozmetik bir update, bir kaç yenilik ile geldi, sürüm numarasi Miui 11.1 olabilirmiş. Fakat gayet hızlı ve stabil calisiyor. Telefon bu sürüm ile kutudan çıksa şimdi olduğu gibi mutlu mesut kullanmaya devam ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALIENWARE -- 23 Temmuz 2020; 23:35:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ByMustafa59 kullanıcısına yanıt
    Pil ve performans konusunda 3 kat iyi demek. Senin en az 20 saat ekran suresi alman demek ve dünyanın en hızlı ve stabil telefonunu kullanmak demek anlamina gelir. Az salla derken burdan dedim. Neye kime göre 3 kat ?. Kullanmasak 11 ve 12 yi inanacaz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByMustafa59 kullanıcısına yanıt
    Linkleri sanki başka biri paylaşmış ama ben kötülemişim gibi yazmanız beni benden aldı. Fanboy'luğa gerek yok. Yaptığım hesaplama, Mİ 9T için çoğu kullanıcının sıradan saydığı maksimum ekran süresini, sekiz ila on saat örnek alıp sizin bahsettiğiniz üç katını elde eden basit bir aritmetik işlemi. Şimdi de başka rom denememi tavsiye etmeniz de tuhaf olmuş açıkçası.
    Bana kalsaydı bu resmî romu stabil diye yayımlamak yerine biraz daha bekletmelerini tercih ederdim ama artık yayımlandı. Ben de birkaç deneyim paylaştım, kimseye kurun da kurmayın da diye bir tavsiyede bulunmadım.




    YouTube Premium'u veya Vanced'i PIP olarak çalıştıramayanlar için geçici bir çözüm yolu paylaşıyorum.

    MIUI 12 kullanıp ekran içinde ekran (picture in picture, PIP) ayarları uygun olmasına rağmen bu özelliği kullanmada sorun yaşayan kullanıcılar için geçici bir iki çözüm yolu:
    Telefonunuzun Ayarlar menüsünden Ek Ayarlar ➡️ Tam Ekran Görünümü yolunu izleyin.
  • "Tuşlar" seçeneğini ayarlarsanız PIP modu çalışıyor.
  • "Tam Ekran Hareketleri" ile kullanıyorsanız, Youtube Vanced açıkken telefonunuzun sağ üstünden kaydırıp çark simgeli "Ayarlar" kısayolunu kullanırsanız biraz hatalı da görünse alıştığınız şekilde PIP olarak kullanabilirsiniz.
    Bunun dışında, aşağıdan kaydırarak veya MIUI 12'nin kendi PiP modunu kullanırsanız video arka planda oynamaya devam ediyor fakat görüntüsü gelmeyebiyor.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ota üzerinden güncelleme yaptım, wipe vs hiç bişey yapmadım. Önceki mesajlarımda belirttim eski sürüme nazaran fark göremedim. Mobil veri wifi kullanım sonucu tüketim şöyledir;
    ★ Xiaomi Mi 9T ★ Ana Konu ★ MIUI 12.1 - ANDROID 11 ★ -İLK MESAJI OKUYUN LÜTFEN!!- ★ Xiaomi Mi 9T ★ Ana Konu ★ MIUI 12.1 - ANDROID 11 ★ -İLK MESAJI OKUYUN LÜTFEN!!-

    Cihazınız sabahdan akşama kullanımda günü kurtarıyorsa sıkıntı edilmemeli. Şu kadar ekran süresi alıyordum şimdi bu kadar alıyorum mantığında olmamalı insan. Altı üstü elektronik alet sırf şarj az gidecek diye bu kadar strese girilmemeli. Gerektiği yerde hızlı şarj desteğiyle 30 dk gibi sürede gününüzü kurtaracak enerjiye sahip olursunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı hala anlamadığınızı görüyorum ne desem de anlamayacaksınız link vb herhangi bir şey paylaşmadım bunu bilerek yorum yapınız sadece kullanıcı deneyimini aktardım alienware adlı kullanıcı da birebir aynı şeyleri aktarmış demekki sorun sizde olabilir böyle alaycı yorumlar yapmak yerine yapıcı olmayı denemelisiniz çünkü bu hal size bir şey kazandırmaz. Fan boyluk hiçbir zaman yapmadım forumda mesajlarımı da gidip okursunuz anlamadan dinlemeden yorum yapmak yada ithamda bulunmak kolay tabi neyse siz bildiğiniz gibi devam edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luttarte kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız buna benzer bir yorumu daha önce sayfada yapmıştım bazı arkadaşlar bazı şeyleri kendine göre anladığı için konuda karmaşa çıkabiliyor. İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekin-71 kullanıcısına yanıt
    Hala alaycı bir tavırla ve yazılanları anlamamakta ısrarınız devam etmekte. Firmalar bir model geliştirdiğinde eskine göre 2 kat daha performanslı yada %20 daha performanslı türünden paylaşımda bulunurlar bende yazılımın mıuı 11 de daha başarılı olduğunu belirten bir yorumda bulundum ve sorunların sadece 2 kişide olduğunu bunun için de temiz kurulum yapılmasını önerdim böyle beyin kullanmadan alaycı yapılan yorumlar yerine belki forumda yapılan yorumları dikkate almayı deneyebilirsiniz burda bir sürü insan bir sürü deneyim aktarıyor beyini kapatıp birşeye saplantı haline gelmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11151116111711181119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.