Şimdi Ara

Sinemalardaki 3D işkencesi artık bitsin yada yasaklansın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yemin ederim sırf bu yüzden sinemaya gitmek istemiyorum.. Güya Imax 3D film yayınlamayacaktı.. Bugün Örümcek Adam'a gittim Imax'e şu lanet 3D yüzünden izleyemedim zaten miyopum gözlerim görmüyor altyazı okumaktan canım çıktı görüntünün berbatlığı sayamam 3D olan hiçbir şey yok tamamen izleyeyiciye eziyet! Böylesine gereksiz bir teknoloji ne diye hala var daha fazla para koparmak için mi? 3D olmayan filmler olsun parası neyse verelim yeterki şu lanet şey kalksın birileri duysun sesimizi 3D denen gereksiz teknolojiye hayır!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynısını dün İnci Sözlük'te detaylıca yazdım. 3D'den NEFRET ediyorum artık. Bundaki en ufak etken gözlük kullanıyor olmam bu arada. Gerçekten teknoloji etkeni daha önemli.

    Gold Class'ta paşa paşa 2D izledim abisi. Ohh, ne keyifti be. Daha da 3D'ye gitmemeye çalışacağım artık. 4DX olursa belki.
  • Çare lens bilader mis gibi güneş gözlüğüde takabiliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynısını dün İnci Sözlük'te detaylıca yazdım. 3D'den NEFRET ediyorum artık. Bundaki en ufak etken gözlük kullanıyor olmam bu arada. Gerçekten teknoloji etkeni daha önemli.

    Gold Class'ta paşa paşa 2D izledim abisi. Ohh, ne keyifti be. Daha da 3D'ye gitmemeye çalışacağım artık. 4DX olursa belki.
  • Gözlük üstü gözlük işkence gibi evet. +olarak çoğu filmde 3D iyi değil, neredeyse farkı yok.
    En kötüsü de filmi karanlık izlemen. Çok kötü oluyor etrafın daha da kararması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla he, film başlamadan gözlerimi falan kapatıyorum 5-10dk yada aydınlık yerlere bakmamaya çalışıyorum karanlığa adapte olabilmek için. Gerçi uzun zamandır gitmiyorum 3d filmlere, bana bir keyif vermiyor.
  • 3D film, sinemanın ruhuna aykırı bence. Takılan gözlük tüm renkleri değiştiriyor. Filmden alının zevki kaybediyor. Sadece arada 3 boyut etkisi görecez diye asıl filmi kaçırıyoruz. Birde bende diplopi var kullandığım gözlük zaten renkleri bozuyor birde üstüne 3D gözlük takınca film işkence oluyor. Zaten en son marvele gittim bir daha da asla gitmem. Birde enayi gibi normal filmden 10 lira daha fazla.
  • 3 boyut kötü hatta televizyon üreticileri bu işten vazgectiler sinemada hala bu ısrar neden.
  • Tam bir eziyet 3D başka bir şey değil. Çoğu 3D gitmek zorunda kaldığım zamanlarda filmleri izlemek için gözlüğü çıkardığım bile olmuştur. Birde tabi ki gözlük kullanıyorsan 2x eziyet oluyor :). Her 3D böylemi acaba ? Amerika da yurt dışında böyle bir sistemleri var mı ? varsa bu kadar kalitesiz mi çok merak ediyorum.
  • Benim ailemin evinde 150 cm 3d tv var ilk 1-2 yil izledikten sonra bir daha asla 3d film izlemedik. Uygun degil film izlemek icin gercekten dayiyiorum full HD filmleri huzurla izliyoruz.
  • Kesinlikle katılmıyorum. AAA filme gittim mi illa 3 boyutlusuna giderim(3a'dan ne demek istediğimi anladınız oyun lügatından). Sadece ilk birkaç dakika diyorum şu derinlik ayarı çok fazla, bi gıdım kısık yapsalar iyi olur, derinlik aşırı abartı diye ama sonra ona da alışıyorum. Gözlük üstü gözlük de sıkıntı olmuyor. Ama o gözlükler zamanla bulanıklaşıyor, o kötü.
  • ilk çıktığından beri 3dden nefret ediyorum.
  • 3D ilk çıktığıonda bazı filmlerde çok iyiydi. ama bende örümcek adam filmine gittim ve hiç bir 3D özelliği yoktu. Bencede gereksiz bende gözlük kullanıyorum. 2 gözlük üst üste kullanıp izlemek zorunda kalıyorum. buna katlanabilirim ama 3D özelliği gerçekten olan bir film olsaydı keşke. Neyseki burda sinema bileti 9,00 TL =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

    Çare lens bilader mis gibi güneş gözlüğüde takabiliyorum
    hocam lens takamayanlar napsın göz kuruluğu var bende takamıyorum lanet şeyi
  • benim gözde problem olmamasına rağmen 3d film izlemek beni yoruyor ve tercih etmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mad2mad3

    3D ilk çıktığıonda bazı filmlerde çok iyiydi. ama bende örümcek adam filmine gittim ve hiç bir 3D özelliği yoktu. Bencede gereksiz bende gözlük kullanıyorum. 2 gözlük üst üste kullanıp izlemek zorunda kalıyorum. buna katlanabilirim ama 3D özelliği gerçekten olan bir film olsaydı keşke. Neyseki burda sinema bileti 9,00 TL =)
    9 liraya sinema bileti bulsam her hafta 2 3 kez sinemaya giderdim ama 30 liradan asagı bilet bulamadıgım icin hayatımda 4 defa falan sinemaya gitmişimdir

    yüzlerce film izlemişimdir ama sinemada film izleme duygusunu çok az tatmak beni üzüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5ACFF3DC4

    hocam lens takamayanlar napsın göz kuruluğu var bende takamıyorum lanet şeyi

    Alıntıları Göster
    Göz damlaları var hocam günde 3 kere kullaniyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3D teknolojisi olarak pasif ve aktif 3D vardır,

    Uyduruk plastik gözlüklerle girdiğimiz 3D filmlerde pasif 3D var yanı görüntüde aslında bir polarize gibi bir şey var sağ ve solda farklı polarize örüntülü filmler var. Gözlüğü takınca polarizeden geçtiği icin gelen ışık miktarı azalıyor. Bu yüzden aslında salonların 3D filmlerde daha yüksek ışık yansıtan projektörlerle gösterim yapması lazım ama kimsenin dikkat ettiği yok.

    Bir de daha kalın çıkışta toplanan gözlüklerle çalışan 3D sistemi var aktif 3D olarak geçer, gözlük daha kalındır, ekranda sağ gözün görmesi gereken görüntü varken sol gözü kapatır sağ goz gorur sonra sağı kapatır sol gözün görüntüsü gözükür. Bu o kadar hızlı olur ki anlayamazsınız. Yalnız bu sistemler pilli, hareketli, elektrikli olduğu icin bozulma ihtimali daha yüksek ve pahalıdır. Ama daha parlak görüntü sağlar, senkronizasyonun kaybolması ya da gözlüğün bozulma halinde motion sickness denilen durum oluşma ihtimali daha yüksektir.

    Gözlük kullanan arkadaşlar icin eğer pasif 3D kullanan bir salona gidiyorsanız (%90 falan o sekil) gözlüğe klipsle takabileceginiz aparatlar mevcut kullanabilirsiniz. Bana soracak olursanız ben gözlük kullanmıyorum yine de 3D filmler çok gereksiz 2 Boyutlu alternatiflerin daha fazla olması ya da ışık olayının düzeltilip 2Dye çeviren gözlükler verilmesi gibi değişiklikler yapılması iyi olur. Belki 3D izlemek isteyen vardır illaki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Büyük bir hevesle aldığım 3D özellikli televizyonumda sadece bir kere film izledim. Onu da en kaliteli görüntüsüyle indirip izlemiştim. Sonrasında 5 yıl boyunca bir daha dokunmadım.
    Özellikle ekranın kenarlarına denk geldiği için görüntüler sanki televizyonun arkasındaymış gibi sıkıntılı bir durum oluşturuyor. Sinemalarda da bir kaç özel hazırlanmış sahne haricinde bir işlevi yok. Ekrandan dışarıya çıkan bir bıçak evet çok hoş görünüyor ama bir kaç saniyelik görüntü. Sonra yine ekranın arkasına uzanan bir mutfak. Neyseki aile filmlerini 3dsiz gösteren salaonlar da oluyor. Onlara gidiyorum.

    Not: 3D istiyorsanız VR gözlük alın. Gerçekten çok keyifli.
  • Sevmediğimiz her şey yasaklanmalı çünkü, evet...
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    sabah 9-12 arası 9tl olması lazım sinema bileti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.