Şimdi Ara

Yurt dışı çıkış harcı zamlanıyor, IMEI kaydında yeni dönem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
25.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yurt dışı çıkış harcı zamlanıyor, IMEI kaydında yeni dönem

    AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’ye sunacakları yeni torba yasa teklifinin detaylarını açıkladı. Teklif 32 maddeden oluşacak ve ekonomi ağırlıklı değişiklikler içerecek.

    Yeni torba yasada IMEI’si kopyalanmış telefonlar ve yurt dışı çıkış harcı hakkındaki teklifler dikkat çekiyor.

    IMEI’si klonlanmış telefonlar 4 ay içerisinde kapatılacak

    Klonlanmış IMEI numarasıyla kullanılan telefonlar 4 ay içerisinde telefonları kullanıma kapatılacak. Klonlanmış telefon cezası olarak vatandaşların en geç 1 yıl içerisinde 250 TL yatırmaları gerekecek.

    Bu parayı ödeyen kişilerin telefonlarını kullanmaya devam edeceği ifade ediliyor. Fakat burada bir belirsizlik söz konusu. Vatandaş sadece 250 TL ödeyip telefonunu kullanmaya devam edecekse, pasaporta IMEI kaydetmekten daha ucuz bir yöntemle telefonunu kaydetmiş olacak. Yurt dışından getirilen kayıtsız telefonların IMEI'si 618 TL karşılığında kaydediliyor. Ayrıca bu telefonu kullanacak hat sahibi ile pasaport sahibinin aynı kişiler olması gerekiyor. Madde hakkındaki açıklamlara baktığımızda IMEI'si klonlanmış telefonlar için böyle bir gereklilikten bahsedilmiyor. Bu konudaki belirsizlik, yasa Meclis'e sunulduğunda giderilecektir. Tahminlerimize göre 250 TL'yi ödedikten sonra bir de 618 TL IMEI kayıt ücreti alınacak.
     
    Bu yıl IMEI kayıt ücreti 618 TL'ye çıkarılmış ve pasaport sahibi ile hat sahibinin aynı kişi olması şartı koşulmuştu. Son olarak IMEI'sı klonlanmış telefonlar için 250 TL cezanın uygulanacak olmasıyla beraber devlet, vatandaşın yurt içinde satılan telefonlara yönelmesini istiyor. Yurda kayıtsız şekilde sokulan telefonların önü kesilecek.

    Yurt dışı çıkış harcına yüzde 233 zam

    Yeni torba yasa teklifinin kabul edilmesi halinde yurt dışına çıkış harcı ücreti 15 TL'den 50 TL’ye çıkacak. Yüzde 233 oranda zam uygulanmış olacak.








  • Allah aşkına nasıl bir körlük yaşıyorsunuz siz ya, son 5 yıldır vatandaşın hayrına içinde "zam, vergi" kelimesi geçmeyen bir haber okuyabilen var mıdır soruyorum? Bütün bunlara rağmen bu körü körüne destek neden, olan size bize oluyor baştakilerin umrunda bile değiliz farkında değil misiniz?
    şu an ülkenin durumu 2002 den 100 kat daha kötü ama suni yalan ekonomi verileri ile yumuşak göstermeye çalışıyorlar. frenler bir patlayacak kimse durduramayacak. bugüne kadar ülkeyi parsel parsel satarak ve abuk subuk inşaat işleri ile yalandan ekonomi iyi izlenimi verdiler. satacak bir şey kalmayınca inşaat saçmalığı da patlayınca herşeyleri patladı. ne üretim ne tarım kaldı. mis gibi ekonomi her gün aralıksız zam. bunlar iyi günler.
    -Yurtdışına çıkmazsınız olur biter. Kim takar %233 zammı
    -Yurtdışında bir sürü para harcıyor ,50 Tl koyarmı

    gibi trol söylemlerine hazır olun. Daha önce bu konuyu farklı platformlarda dile getirmiştim. Yakında bu işe el atarlar diye. Herşeyimiz vergi oldu. Başka türlü toparlayamayacaklar.

    Babacan bugun istifa etti. Umarım sağ kanat ve en önemlisi Ülke için hayırlısı olur.
    Kafayo telefona takti.5 senedir.telefon uzerinden kazaniyor devlet resmen.dukkan olmus bunlara .O oturdugunuz saray.o bindiginiz araba yediginiz ictiginiz kaliteli yiyecekler hepsi haram olsun.Bizde aldiklariniz hastalik olarak vucudunuzdan cksin İnşallah.1 kurusum vergi var ise haram zkkim olsun.Su hayati bze zor sundugunuz icin.
  • ee adam kafadan sallayip benim imei yi tutturuyo benim sucum ne

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muz Cumhuriyetinde sıradan bir zam haberi daha.

  • devletimiz durmuyor reform üstüne reform

  • Akp’e oy vermeye devam etsinler

  • Ver mehteri veeer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergileri arttırarak devlet kaynak üretemez, üretmemeli. Üretim ekonomisine geçmediğimiz sürece vergilerle nereye kadar

  • AK Parti'ye oy veren pişman olur zam üstüne zam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ey masallaa.. akıyor mübarek akıyoorr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayvayı yedik bizim xiaomi ler kapanacak mı yani şimdi
  • emrebey19 kullanıcısına yanıt
    İmei kafadan sallayarak tutturulacak bir şey değil. TAC kodu ve LUHN ALGORİTMASINA GÖRE YAZILMIŞTIR IMEI.

  • pompaya devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah aşkına nasıl bir körlük yaşıyorsunuz siz ya, son 5 yıldır vatandaşın hayrına içinde "zam, vergi" kelimesi geçmeyen bir haber okuyabilen var mıdır soruyorum? Bütün bunlara rağmen bu körü körüne destek neden, olan size bize oluyor baştakilerin umrunda bile değiliz farkında değil misiniz?

  • mansurmarsak kullanıcısına yanıt
    zam vergi yi de geçtim bir tane iyi haber çıkmıyor ülkeden. ya afganlar birine tecavüz etmiş ya suriyeliler birini dövmüş vs. vs. ülke nasıl bir pisliğin içine battıysa bir daha çıkamayız... geleceğe dair de en ufak bir umut yok, her geçen gün batmaya devam...
  • 1 ay sonra yurt dışına çıkacağım, zam gelmeden 15 tl olarak bankaya ödeme yapsam, 50tl vermek zorunda kalmadan işlem yapabilir miyim acaba?
  • Cami yapın boş işlerle uğraşmayın her sokağa bir cami istiyoruz kız okulları ve erkek okulları ayrılmalı kadınlar la erkekler ayrı ulaşım araçlarına bilmeli internet kapatılmalı

  • Bu harç lami ekonmik açığı kaparacaklar, bin halkin üstüne binnn

  • pararel ithalatçılar halay çekiyor. kaçak getirenlerin gözü yaşlı.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.