Şimdi Ara

613 Mitsvot (613 emir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tesadüfen denk geldi. nedir bu 613 emir bir bakayım dedim. tevratda anlatılan ve yapılması gereken kanuni, ahlaki ve ruhani uygulamalar listesi. bakmanızı tavsiye ederim. neyse ben baktım ve bir madde dikkatimi çekti:

    kuru üzüm yeme!

    kuranda üzümden, bağ bahçe ve salkım şeklinde ismi geçiyor. öncelikle bir meyvenin kurusundan önce tazesinin yenmesinin daha doğru olduğunu şarap örneğinden yola çıkarak söyleyebilirim. üzümün faydaları ile ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz internetde. kuru üzüm yemenin getireceği sakıncalar ne olabilir derken kısa bir süre sonra karşıma şu sayfa çıktı. "Manisa kuru üzümün zararları için toplandı" akabinde de okratoksin-A' nın varlığından haberim oldu. bu konuda ise şu sayfayı okumanızı tavsiye ederim:http://apelasyon.com/Yazi/403-okratoksin-aya-kisa-bir-bakis

    bir meyvenin taze olanının faydası ne ise bayat olanının da zararının ne derecede etkili olabileceğini görmüş olduk. ilginizi çekmiştir umarım. artık kuru üzüm yer misiniz yemez misiniz bilmem. lakin ne düşündüğünüzü konu altında yazabilirsiniz..



  • kimse bakmamış. yani okumamış gördüğüm kadarıyla. okusaydınız ya orada taze üzüm de yememeli yazıyor diyecektiniz.

    şimdi buradaki 613 emir içerisinde kuran ahlakına uyan bir çok maddenin de olduğunu bakan görecektir. musevi olan biri üyemiz var ise belki daha iyi bilgilendirir düşüncesindeydim. ben şahsen kuru üzüm konusunda böyle bir karara vardım. farklı bir konuyla bağlantılı olarak da böyle bir emir söz konusu olmuş olabilir. ayrıca belirtmem gerekir ki avrupada okratoksin-a için yapılan araştırmalarda, bu maddenin oranı daha yüksek çıkan yerlerde iklim farklılığı gözetilmiş. yanlış hatırlamıyorsam nem oranı yüksek olan yerlerde bu toksit oranı daha yüksek çıkmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.