Şimdi Ara

Yurtdisinda calismayi dusunenlere (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
12
Favori
5.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Valla hocam Allah bilir belki doktora yaparım ama yaparsam da akademi alanına gitmek bana göre değil gibi. Üstüne bi de hocam mesela gençler genelde ininal falan alıyor onun üzerine bi şirket kurabilsem falan parayı vururum mesela. Ama turk net netspeed gibi internet firması da olabilir.
    Hocam seçenek çok biri gidip yurtdışında demokrasiyle yaşamak diğeri de zengin olup türkiye de adalette sıkıntı olursa parayla işi çözmek. Hani avrupaya da gidebilsem koşa koşa fransızlara giderim ama fransızcam yok orası sıkıntılı.
    Tabi bir şey daha var belki TR düzelirse ben 22 yaşına gelince falan burada da kalabilirim yakın akrabalarımın hepsi burada çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam podcast linkini atar mısınız ? Teşekkürler.
  • Hocam ben doktorayi bitirip akademide kalmadim ama profesor olmak isin geyigi, kariyer planlamasina baya erkenden baslamissiniz manasinda soyledim :) Bol sans simdiden. Duzelirse ben de ilerde donmeyi dusunebilirim valla.
  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam ama yani bir sürü planım var benim yaşıtlarım da futbolcu olmayı planlıyor aradaki fark bu. Mesela adamın işi gücü yok ders çalışacağına 7 24 cs go oynuyor. Ben de ona buna iş yapacağıma fırsatlara bakıyorum işte ama muz cumhuriyetinde asgari ücretli çalışan olmaktan kurtulmak mümkün gözükmüyor tabi.
    Gerçi muhalefet seçimleri kazanırsa bile ülkeye demokrasinin gelmesi 20 yıl ekonominin düzelmesi için de rahat 10 yıl gerekir nereden mi biliyorum bir yakınım mülkiyeli siyaset ve kamu yönetimi okumuş dolayısıyla bilyipr işleri. O yüzden büyük ihtimal kanada ya geçip oradan almanca öğrenip avrupaya gitmeye çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler. Güzel konu. Takipteyim.

    Ortalaması düşük diploma, iyi YDS ve Toefl puanı var. Hiç enerjim yok :)

    Ama akademik çalışma hevesimi körükleyebilirsem size danışırım.
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler.

    Belki farkinda olmadan enerjiyi topluyorsunuz. Bir gun caniniza tak edebilir. Bende oyle oldu.

    Bu arada ben artik dark side'a gectim, sirketlerde calisiyorum. Akademiye alerjim var. Yardimci olmaya calisirim gene de :D
  • Merhaba çalışma izni kaç günde çıkıyor, bu konuda bir bilginiz var mı ? Oraya gitmeden tanıdık vasıtasıyla telefonla randevu alsam sıkıntı çıkar mı ?
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Calisma izni Tier 2 oluyor, sureler de uc grupta: standart (6-8 hafta), priority 1 (10 is gunu), priority 2 (1 is gunu). Turkiye'de basvurabiliyorsunuz. Telefonla randevu yok diye biliyorum, direk interrnetten almak gerekiyor.
  • Merhabalar; link alabilir miyim?@iki_yabanci
  • Merhabalar hocam,

    Swansea universitesine home student olarak kabul edildim.
    Birkaç evrak daha yolladıktan sonra bedavaya okuma şansım olacak. Swansea ya hiç gittiyseniz ulaşım ücretleri hakkında bilginiz var mı? Şuanda yurt parası inanilmaz pahalı geliyor ama üniversiteye alıştıktan sonra biyerlerde çalışıp yurt paramı çıkarmak istiyorum.

    Eğer gittiyseniz iyi kötü şekilde yorumlarınızı alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flcn4 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hayirli olsun hocam. Burs da bulmussunuz anladigim kadariyla, super. Swansea'ya gitmedim hic, ama buradaki ulasim ucretlerine su iki populer siteden ulasabilirsiniz:

    Tren: trainline.co.uk
    Otobus: nationalexpress.co.uk

    Swansea'deki hehir-ici ulasimi bilmiyorum, ancak Londra'da olan fiyatlar soyle: otobus tek yon: 1.5£, metro tek yon: 1.8-2.8£.
  • Son zamanlarda arastirdigim bir konuyu paylasayim istedim. Ingiltere'de calisma vizesi konusunda 3 farkli yol var, bu linkten erisebilirsiniz:https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas . Avantaj siralamasina gore su sekilde:

    1) Tier 1: Exceptional Talent/Promise. Bu vizeyi almak cok zor, ama inanilmaz avantajlari var. Aldiktan sonra ister sirket kurarsiniz, ister bir sirkette calisirsiniz calisan olarak. 3-5 sene gibi uzun donem veriliyor. Daha once sirket kurmus veya herhangi bir konuda kendini kanitlamis olan insanlara veriliyor (orn. blog yazarligi).

    2) Ankara anlasmasi (Turkish Businessperson/Worker): Sadece Turkiye'den gelenlere ozel bir vize. Yakin zamanda buradan vatandas olmak zorlastirildi, parali hale getirildi, ama hala avantajli bir vize turu. Basvuru bedava, ama vizeyi almak en az 6 ay suruyor. Bir avukattan yardim almak gerekli bu surecte sansinizi maksimize etmek icin.

    3) Tier 2: Normal calisma vizesi. Once size sponsor olabilecek bir sirketle anlasip kontrat imzalayip sonrasinda bu vizeye basvurabiliyorsunuz. Bence en garanti yol bu, ama isin sikintili kismi cogu sirketin sponsor olma lisansina sahip olmamasi. Buyuk ve uluslararasi sirketlere basvurursaniz sansiniz artar.




  • Hocam tercih dönemindeki birine hangi mühendislikleri tavsiye edersiniz ? Özellikle yurt dışı olanakları iyi olanlar hangileridir?yurtdışı olanakları iyi olan üniversiteler sizce hangileri?(Türkiye’de)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orada okullar kol gibi pahalı hele 6 ile çarpınca...

    kira da var tabi

    girilmez hiç o yüke

    boşuna hayaller kurma mutlu..
  • Hocam bu konuda tarafsiz olmadigimi belirteyim, benim bolum bilgisayar oldugu icin.

    Ama fikrimi sorarsaniz, bilgisayar, makine, elektronik muhendisliklerinde is cok. En cok is bence bilgisayarda, bunu da elektronikci olup yazilima kayan arkadaslardan cikartiyorum. Burada ne demek istedigimi biraz acayim: artik competitive kalmak isteyen tum sirketlerin en azindan bir data science departmanlari var. Buna yazilimla bir alakasi olmayan financial times, kellogg's, tesco gibi sirketler de dahil. Ozellikle machine learning, data science, cloud operations & security vs uzmanliklarinda inanilmaz bir acik var su anda benim gordugum.

    Bunlar da coursera gibi sitelerden kendi kendinize ogrenebileceginiz konular, elbette uzmanlasmak icin baya calismak gerekiyor ama sifirdan kendinizi egitmeniz mumkun. Ama muhendislik gecmisi olmasi tabi ki avantaj, ozellikle bilgisayar icin konusuyorum.

    Bir universitenin yurtidisi olanaklarinin iyi olmasi birbiriyle alakasiz olmayan iki faktore bagli: universitenin taninirligi, bir de hocalarin yurtdisi baglantilarinin olmasi. ODTU, Koc, Bilkent gibi universitelerde sansiniz artar diye dusunuyorum. Bu universiteler haricinde de, istediginiz universitenin/bolumun hocalarinin google scholar profillerine bakarak yurtdisinda insanlarla beraber calismislar mi gorebilirsiniz.




  • Rayto kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz. Burssuz vs buraya gelip okumak mumkun degil. Mumkunse burs aramak, yoksa da okullarin bedava oldugu ulkeleri tercih etmek daha mantikli geliyor bana.
  • merhaba hocam irlandalı kız arkadaşım var. 1 tane çocugum var fakat ben tr deyim para sıkıntıları vs çok şuanda yani. Slovenya kökenliyim merak ettiğim borçlarımı kapatıp başvursam vatandaşlık almam çok sürer mi ? yada hiç vermeme gibi durumları var mı ? ne zaman sonra çalışabilirim çalışmadıgım zamanlarda devlet mi bakıyor tşk ler
  • Merhaba hocam,

    Direk vatandasliga mi basvuracaksiniz? Avrupa birliginden (Slovenya) geliyor olsaniz da 4-5 sene gibi bir sure burada yasamadan basvuramiyorsunuz benim bildigim vatandasliga. Calismadiniz zaman devlet bakiyor, ama verilen miktar ne kadar zamandir UK'de calistiginiza gore degisiyor. Ingiltere'ye calismaya geliyorsaniz ilk gunden calismaya baslayabilirsiniz.

    Benefit'lerle ilgili bilgiler:https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/articles/benefits-and-tax-credits-when-youve-lost-your-job
  • Merhaba,

    Bu arada benim de bir sorum olacak. Uzerine bolum yapsan dinlerim dediginiz, cok merak ettiginiz bir konu var mi? Arastirip podcast'in bir sonraki bolumunde isleyebiliriz.

    Linki de buradan paylasayim artik: ikiyabanci.org

    Sagolun gencler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iki_yabanci -- 6 Eylül 2019; 17:37:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.