Şimdi Ara

Yurtdisinda calismayi dusunenlere (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
12
Favori
5.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel kural su: Isveren bir ilani bir ay boyunca advertise etmeli, o ilana da sizden daha iyi bir adayin basvurmamasi lazim. Sonrasinda size Tier 2 (calisma vizesi) icin sponsor oluyorlar, onunla vizeyi aliyorsunuz. Sponsorluk lisansi olan sirketler bu sekilde calisiyor. Sizi begendilerse sorun yok. Bir onceki mesajda belirttigim gibi acik olan bir alanda basvuruyorsaniz avantajlisiniz.
  • Gemileri yaktım ayın 26'sında bende geliyorum o taraflara. Dil giriş seviyesinin bir tık üstü, avrupa birliği vatandaşıyım, yurtdışında geçerli bir mesleğim yok. Herşeye sıfırdan başlayacam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iki_yabanci

    Genel kural su: Isveren bir ilani bir ay boyunca advertise etmeli, o ilana da sizden daha iyi bir adayin basvurmamasi lazim. Sonrasinda size Tier 2 (calisma vizesi) icin sponsor oluyorlar, onunla vizeyi aliyorsunuz. Sponsorluk lisansi olan sirketler bu sekilde calisiyor. Sizi begendilerse sorun yok. Bir onceki mesajda belirttigim gibi acik olan bir alanda basvuruyorsaniz avantajlisiniz.
    Anladım, çok teşekkür ederim tekrardan.
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Iyi sanslar, basarilar.
  • Merhaba, öğrenci vizesi ile yüksek lisans için Avrupa'ya (aklımda ve gönlümde İtalya var), orada yüksek lisans okurken part-time çalışabilir miyim ? Ve part-time çalışma nasıl bir yaşam standartı sağlar ?
  • macpo333 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bildigim kadariyla cogu AB ulkesi belli bir miktar (haftada 15-20 saat) part-time calismaya izin veriyor ogrenci vizesi ile. Italya da bundan farkli degil (http://www.european-funding-guide.eu/articles/funding-overview/financing-your-studies-italy). Min. wage'in Italya'da 1400 oldugunu dusunursek tahminim elinize 650 euro civari bir para gecer, Ingiltere ile benziyor (~650 pound civari 20 saatlik yari zamanli is). Tahminim bu minimal bir yasam firsati verir, bir oda kiralayip yemek/yolu karsilayabilir. Okul parasi varsa vs bilemiyorum tabi. Italya hakkinda pek bir bilgim yok, kusura bakmayin :)
  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Duzeltme: Bahsettigim 1400 euro Roma'daki average salary'mis hocam. En dusuk asgari ucret 900 euro civarinda. Italya'da yasayan birine danisirsaniz daha net bilgi alabilirsiniz, benimki biraz spekulasyon oluyor :D
  • Hocam ben Kanada'ya gitmek Avrupa ve ya ABD'ye gitmekten daha kolay diye biliyorum. Sizce orası mi yoksa burası mı? Sonuçta YLSY olmadan gitmek çok zor Avrupa ve ABD'ye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iki_yabanci

    Duzeltme: Bahsettigim 1400 euro Roma'daki average salary'mis hocam. En dusuk asgari ucret 900 euro civarinda. Italya'da yasayan birine danisirsaniz daha net bilgi alabilirsiniz, benimki biraz spekulasyon oluyor :D
    Elime 500 euro geçse bile yemek ve yurt bursu kazanırsam Türkiyede yaşadığımdan yüksek standarta sahip olacağım
  • Hocam Kanada ve Avustralya biraz daha kolay diye duydum ben de. Kanada'da vize alma sansi daha yuksek, o kadar talep olmadigi icin. Ama ABD ve Kanada hakkinda cok fazla bir bilgim yok acikcasi, belki bilen baskalari yardimci olabilir.
  • Hocam mesela biliyorsunuz Kanada diğerlerine göre daha kolay girilebiliyor atıyorum 2 sene Türkiye de çalıştıktan sonra eğer iyiyseniz Junior Engineer olarak akabiliyorlar o yüzden sormak istedim. Sonuçta devletin bursuyla gitsek okumaya öyle alsalar bile 2 sene ora 4 sene bura oysa 2 sene Türkiyede çalışıp gitmek daha mantıklı gibi.
    Siz olsaydınız ileride bursla mı (YLSY) giderdiniz yoksa böyle mi gelirdiniz?
    Tabi bir de oranın demokrasi cenneti olması var o da ayrı güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim hocam. Ben genelde YLSY gibi ilerde geri odemeli burslara cok sicak bakmiyorum, bundan dolayi ceken baya bir insan gordum. Herhangi bir commitment olmadan (mumkunse tabi, her zaman mumkun olmuyor) gitmek en guzeli. Ben bu yuzden bursu baska yerden bulmaya calisirdim. Bir/iki sene calisip gitmek mantikli duruyor.

    Son dediginiz de cok dogru. Ozgur, kafanin rahat edecegi memlekette yasamak guzel.
  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Mesela asgariye bile alsalar giderim ben. Sonra da bir şekilde tecrübeyle maaş artar.
    Hocam bir de size zahmet yaşımı tahmin edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce öğretmeniyim. İngiltere'de yaşama şansım var mı?
  • Tahminim ediyorum: 30. :D
  • cCc_lollol_cCc C kullanıcısına yanıt
    Var hocam, olmaz mi. Hem burada yasayip Ingilizce bilmeyen insanlar/cocuklar kursa gidiyorlar, hem de yurtdisindan dil ogrenmeye birkac ayligina gelen insanlar oluyor. Kurslar/okullar var yani.
  • iki_yabanci İ kullanıcısına yanıt
    Yok be hocam daha 14 yaşındayımBenim yaşındakilerin çoğu lol cs falan oynadığı için 14 yaşında bunu düşünen az. Normalde geçen seneye kadar bu devlet bursunu öğrenmiştim ama buraya dönmeden gitmenin yolu var mı diye düşünüyordum aklıma kanada geldi diğerlerine göre daha kolay alıyor diye. Sonra böyle bakmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayiptir sormasi sizin kalibrenizde bir muhendis ortalama ne kadar kazaniyordur oralarda yanlis anlamayin sizinkini sormuyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Hocam 60-80bin arasinda 3-5 yillik bir muhendis icin maaslar :) Londra disina cikinca bu 50-60 arasina dusuyor. Tecrubeniz varsa contractor olup turnayi gozunden vurabilirsiniz (100k£), ama bunlar baya demanding isler.
  • Ooo 30'da profesor olursunuz bu gidisle :D Basarilar hocam. Avrupa'ya da bir bakin gene de silmeyin. Mesafeler az, yasam tarzi Tr'ye biraz daha benziyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.