Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.075.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi Aksamlar Arkadaslar Bedelli Askerlik üçretini Haziran Ayında ödedim 2022 de gidicez Kura olurmu Cıkmama Durumu Olurmu Acaba. Bilgisi Olan Varmı Veya Cıkmayan oldumu hiç kurada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    evet iki ay içinde. mesela 25 haziran'da hizmet tercihi yaptınız 25 ağustos'a kadar ödemeyi yapmış olmanız gerekiyordu. evet ocak ayında açıklanacakmış nereye ne zaman gideceğimiz. hizmet tercihini yaptıktan sonra önce yine hizmet tercihi sekmesinde çıkacak olan bilgilendirme ekranınızda bedelli askerlik ücretini yatırmanız bekleniyor yazacak. parayı yatırdıktan sonra hizmet tercihi bilgilendirme ekranınızda bedelli askerlik ücretini ödediniz sınıflandırmanız bekleniyor yazacak ve askerlik durum belgenizde 31/12/2021 tarihi yazacak.

  • capya1 C kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar kura olmadı, fiyatlar düşünüldüğünde kontenjanın dolması çok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık Konteyjan Sayısı Kaç Ve suanki Basvuru sayısını Bilen Varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Tesekkur ederim detaylı aciklayici mesajin icin kafamdaki isaretler kalkti. Hizmet tercihi mi doldurdum bugun. Parayi da kisa zaman icerisinde yatiracagiz artik. Hayirlisi olur umarim hepimiz icin. Ben 15 iken daha 3 sene var dedim salladim simdi 43 k olarak geri döndü. Keske zamaninda halletseymisim Yine de hayir olsun diyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capya1 C kullanıcısına yanıt
    145 bin kontenjan 34 bin kisi basvurmus temmuz rakamlarina göre,hicbir zaman dolmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt

    Bende başvurdum 2022 için ama hazirandan önce askere gitmem mümkün değil. Parasını daha yatırmadım. Haziranı en başa yazdım. Gerisini temmuz,ağustos diye yıl sonuna doğru öncelik verdim. Yani dolmazsa kesinlikle bu sıralama mı esas alınıyor? Haziranda gitmem yüksek ihtimal midir?

  • Selamlar. Bu ödeme işini illa banka şubesinden gidip elden mi yapmak gerekiyor? İnternette hep şubedenmiş gibi yazılmış fakat Ziraat ve Vakıfbank gibi bankaların mobil uygulamalarından da sorgulama yapıldığında başvuru yaptıysanız ödemeniz gereken miktar görünüyor borç olarak. Buradan ödesek bir problem olur mu?


    Kontenjan kısmına gelince bana da dolmaz gibi geliyor bu şartlar ile ama belli de olmaz bizim şansımıza :)


    Ekleme: 34 bin 829 kişi başvurmuş sanırım ilk altı ayda. Kontenjan ne kadar bilmiyorum ama dolmaz sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 14 Ekim 2021; 23:38:19 >
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt

    Genelde yazdığın tarihte gidemiyorsun ben ocak şubat mart diye seçim yapmıştım ama Ağustos’ta gittim. Yani ne zaman çağıralacağınız muamma, celp çıktıktan sonra değiştirme şansınız zor. Haziran sonrasına bel bağlamayın sakın, imkan varsa öncesinden de gitmeye hazır olun. nisan çıksa Nisan’dan gidecekseniz, çünkü o seçimlerin sandığınız gibi bir önemi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesenyoung kullanıcısına yanıt
    Haziran a kadar kesinlikle olmaz haziran da şüpheli hatta başvuruyu güncelleyeceğim iptal ettim.Temmuz olur en başta
    Firma ile kontrat yaptım iş icin bu sebeple o tarihe kadar yurtdısındayim.Boyle bir durumu düşünmeleri gerekli ya her insanın farklı bir durumu var.6 ayda gidersem maddi kayıp bedelli de fark eden birşey yok.Birde bu şansı mı bekleyeceğim çıkacak diye işten oluruz.
    Tecilim şubatta bitecekti bozdurmasa miydim tecil sonrası bedelliden yararlanamadigimiz söylendi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sesenyoung kullanıcısına yanıt

    İlk sıraya eylül yazan arkadaşıma eylül çıktı. Ben de eylül olarak yaptım ilk tercihimi. İlk aylar çok tercih ediliiyor ise ondan dolayı çıkmıyor olabilir.

  • arkadaşlar yüksek lisansa kaydoldum sistemde böyle bişey diyor bedelli hakkım yanmaz dimi


    1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 28/02/2023 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR


    . 2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt

    Okul ile ilişiğiniz kesilmedikçe problem olmaz ilgili tarihe kadar. Sadece zamanı gelince son tecil tarihi gelmeden bedelli başvurunuzu yapın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 15 Ekim 2021; 10:27:51 >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

    hocam ilişik kesildiğinde yeni tarih vericekler demi tecil için kaçak durumuna düşmek istemiyorum

  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt

    Yeni tarih derken? Mezuniyet dışında ilişiğiniz kesilirse teciliniz düşer ve gerekli koşul sağlanmadıkça yenilenmez. Yüksek lisans bitince tecil hakkınız oluyor ama onu otomatik yapmıyor şubeden sizin yaptırmanız gerekli.


    Disiplin, sizin okulu bırakma gibi durumlarınızda zaten sizin takip ediyor olmanız gerekli. Onun dışında ilişik kesilme de bir mezuniyet diye düşünüyorum. O dönem yaklaşınca da takip etmeniz gerekli. Okul size dönmez çünkü. Kısacası ara ara takipte olmanız lazım. Durup dururken düşmez tabii tecil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 16 Ekim 2021; 11:21:43 >
  • Arkadaşlar bedelliyi aralık ayında yatırıp 2022 ekim -kasımda gitmek istiyorum bu aylara verme oranları nasıl daha erkene atabiliyolar mı

  • asdekler A kullanıcısına yanıt
    Ben de zam gelmeden aralık ayında para yatırmayı düşünüyorum. O kadar geç tarihe oluyor mu askere gitmek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asdekler A kullanıcısına yanıt

    Şans işi. Ben ocak şubat mart diye sıraladım mayıs çıktı. Zaten alımlar en erken martta başlıyor, ocak ve şubat boşa konmuş oraya.

  • Arkadaşlar yoklama başvuru tarihinin sevk tarihlerinde bir önemi var mı? Mesela ben son ay olan aralıkta başvuruya başlayacam. En son alımlarda mı giderim askere yoksa şansa ilk alımlarda da gidebilir miyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Kenan Evren Kışlası (İstanbul-Maltepe) için askerlik yapacak olanlar sizlere tecrübemi aktarayım.


    Evrak bitiş tarihi askerlikten sayılıyor ben yol izni ile beraber 20 eylülde teslim oldum 16 ekim saat 11 gibi çıkış yaptım. Toplamda 26 gün askerlik yapmış oldum. Evrak bitiş tarihi 18 eylüldü. Sevk kağıdında katılacağınız tarihe iyi bakın yanlışlıkla erken gelenler vardı boşu boşuna 2 gün askerlik yaptılar.


    -Kışlaya telefon sokmayan sadece ben vardım diyebilirim. Telefon olayında sadece girişte korku veriyorlar askerlik uzar diye ama bir şey olmuyor sokmak çok rahat. Tabii ki yine dikkat etmek gerek.

    -1 adet tuvalet kağıdı getirin bazen sıkıntı olabiliyor kalmıyor genel olarak var ama..... ayrıca tırnak makasıda unutmayın. askeriyede satılıyor 4.5 lira.

    -Terlik sakın unutmayın. Kışla içerisinde askeri eşya satan yer mevcut. Fanila hediyelik eşya her türlü alet edevat mevcut ama sıra oluyor.

    -NAKİT PARA GETİRMEYİNNNN !!! Nakit para ile kesinlikle alışveriş yasak eğer biri sizden nakit alıyorsa cebe indiriyordur.

    -Askerliğin rahat geçmesi tamamen komutana bağlı benim ki iyiydi o yüzden sıkıntı olmadı.

    -1 adet baş havlusu, 1 adet vücut havlusu, 2 adet traş bıcağı, 2 adet fanila, 2 adet çorap, 2 adet iç çamaşırı, 1 adet traş köpüğü, 1 adet kulak tıkacı, 1 adet diş fırçası, 1 adet diş macunu askeriyede veriliyor çantanızı bu şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim (unuttuklarım olabilir)

    -Koğuşlar 14 kişilik. Bedelli askerler aynı yerlerde kalıyor Uzun dönem askerler ile beraber kalmıyor. Ayrıca size verilen BD (Bedelli numarası) göre pisuar, tuvalet ve gireceğiniz lavabolar belli.

    -Her sabah 5 ile 6 arasında duş mevcut. O saatler çok erken derseniz takıma ait duş tarihlerinde girebilirsiniz.

    -Kışla eski artık son günlerini yaşıyor Marmara üniversitesine devredildi.

    -Yanınızda aşı kartınızı getirin tarihleri soruyorlar. Koğuş düzenleri tek aşı yapanlar çift aşı yapanlar ve hiç aşı yapmayanlara göre sıralanıyor. Ayrıca askeriyede aşı olabilirsiniz.

    -Yemekler genel olarak iyi öyle aman aman da güzel değil tabii ama o kadar kişiye göre güzel yapıyorlar. Et çok fazla çıkıyor.

    -Askerlik esnasında rapor alırsanız askerlik süreniz uzar. Çok ama çok kötü olmadıkça almayın.

    -Hırsızlık olayları ben hiç duymadım. ancak temassız kartları kaybedince kullananlar olmuş dikkat etmek gerek.

    -Gereksiz dedikodular olabiliyor yüzbaşı bir şey demeden inanmayın


    Genel olarak bunlar aklımda kalanlar, sormak istediğiniz soruları özelden sorabilirsiniz.


    Saygılarımla.





  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.