Şimdi Ara

Crystal Disk Mark - Aşırı Yazma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Crystal Disk info dan yeni aldığım nvme ssd'nin toplam yazma durumuna baktığımda 29 saatlik bir kullanım sonunda 1.5 tb seviyesine ulaşmış olduğunu gördüm. Oldukça anormal olan bu duruma bi açıklama getiremiyorum. Normal saatlik baktığımda herhangi bir oynama yapmıyor. Yalnız son testlerde 50 gb ile 100 gb arasında atttığını gördüm ki yine toplasanız 5 - 6 test yapmışımdır.

    Bu şekilde 4 - 5 test yaptığımızda 0.5 tb yazı mı? yazıyor bu program? Siz test yaparken hiç dikkat ettiniz mi? yoksa bu bilenen bir şey mi? ya da benim ssd de bir problem var.

    Yalnız üzerinde sanki hep 1.2 tb bir yazma değeri var gibi hatırlıyorum. Çünkü Win 10 'u üzerine kurduğumda zaten 1.2 tb yaklaşıyordu. Win 10 kurulduktan sonra 1.4 filan oldu sanırım. Yani win 10 kadar yazıldı çizildi, upgrade filan yaptı an bu kadar yazabildi de bu program bunu nasıl başardı?



  • CrystalDiskMark'ın arayüzünde testin kaç defa ve hangi boyutta dosya ile yapılacağı ayarlanabilir. Örneğin 5 defa 1GB test yapılacaksa toplamda 5GB veri yazacaktır fakat 4kb testleri için ayrıca veri yazar. Test yapılırken Windows'un Kaynak İzleyicisi'nden anlık ve toplam veri yazma/okuma miktarı görünebilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ya. Dünden beri takip ediyorum. Şu an koskoca bende hazır yüklü bfv kopyala yapıştır yaptım 70 gb. üstüne bi daha origin kurdum. origin kabul etmedi bide yarısını daha yükledi. bfv i de deneme amaçlı epey bir oynadım girdim çıktım filan. Bi anormallik yok. Toplam yazmalara bakıyorum olması gerektiği gibi çıkıyor.

    Yok bir daha kullanmayacağım. Kimseye de tavsiye etmiyorum. Bence sizlerde takip edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.