Şimdi Ara

XPG SX8200 Pro 3D NAND

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce alınır mı? ilk defa ssd'ye geçeceğim. Artısı eksisi nedir? bide samsun 860 evolar var ama bilemedim.



  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:19:41 >
  • Aralarında fiyat farkı yok, hatta bazı siteleri baz alırsak hiç yok! o yüzden bende almışken nvme almak istedim. Yoksa bende ikisi arasında muallakta kaldım.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Bendeki m.2A slotu. Kullanım klavuzundaki ifade ve tabloya göre hali hazırda kullandığım ahci modda 6 sata3 portu ve 3 de sata express portu olmak üzere toplam 9 sata yolunu da tillahına kadar kullanabiliyorum. Fakat raid modda sata3_5 portu ve sata exp. portu iptal oluyor. Zaten ben raid kullanmıyorum, kullansamda fark etmez, sata3_0 ve 1 yolunu kullanıyorum başka da yol kullanmayacağım zaten.
  • Bugün kurdum ama hiç hayra alemet sonuçlar çıkmadı. Okumalarda bir sorun yok ama yazmalar rezalet ötesi çıkıyor. Anlamadım gitti.

    3.2 gb okuma/ 300mb yazma verdi iyi mi?

    Nerde yanlış yapıyor olabilirim?

    Şansıma bu nanenin bir driver sürücüsü veya firmwire sürücüsü de yok. olmadığı gibi yüklenmesi gereken bir setup uda yok. Tak çalıştır, oldu bitti maaşallah gibi.

    Kurulumlara testlere bakıyorum aynen, takıyor ve test ediyor.

    Bios ve win 10 görmesi gerektiği şekliyle görüyor. Hani yazdım ya okumada bi problem yok, lakin yazma akıl alır gibi değil.

    Çok ilginç!

    Bakalım sorunun cevabını bulabilecek misiniz?
  • Sorunu çözdüm.

    Masaüstünüzden herhangi bir klasör açın ve klasörün sağ tarafındaki sütündan "bu bilgisayar" seçeneğini seçin.

    Açılan yerden nvme diskiniz hangi sürücü ise o sürücüye gelip sağ tıklayıp ilgili sürücünüzün özelliklerini açın. Daha sonra

    özellikler menüsünden, "donanım" sekmesine gelin. Orada win 10 altında parçalanmış sürücülerden bağımsız, pc nizde ne kadar ssd, hdd varsa görülecektir.

    Yine bunlardan nvme diskinizi seçip aynı sekmenin sağ alt köşesindeki özellikler e tıklayın. Burada yeni bir sekme menüsü açılacak.

    Menünün başlığı nvme diskinizin donanım adını taşıyor olmalı, atıyorum samsungsa samsung 970 evo, adata ise adata sx8200 bilmem ne özellikleri diye. Burada da karşımıza 5 adet sekme çıkıyor.

    Bu sekmelerden "birimler" sekmesini tıklıyoruz. Disk bilgileri kısmını görüyor olmanız gerekir fakat tanımların karşılıkları boş olacak şekilde görülecektir.

    Yine aynı sekmede sol alt köşede "doldur" diye bir seçenek var. Bu sefer de ona tıklıyoruz, tıkladığımız menü kayboluyor ve yine bizi bağımsız aynı adla başka bir menüye götürüyor.

    Yani "doldur" seçeneğine bastığınızda sandığınız gibi tanımların karşılığını doldurmayacak. İlgili menü kapanıp aynı adla Başka bir özellikler menüsü açılacak. Yine burada da bir kaç yeni sekme bizi karşılayacak.

    Bu sekmelerden "ilkeler" olanına geliyoruz. Burada "ön belleğe yazma ilkesi" ile ilgili sol taraflarında "tık kutucukları" olan iki tane seçenek karşılıyor. İkinci seçenek bizi ilgilendirmiyor. Ona dokunmayın boş kalsın.

    Bizi ilgilendiren üste yazan "aygıtta yazma önbelliğini etkinleştir" seçeneğinin önündeki kutucuğun "seçili olması gerekir"

    Yani kutucuk boş olmamalı. Eğer boş ise ona tik atıp, alttaki seçeneği es geçiyoruz. Zaten o seçenek için gerekli açıklamalar yazıyor. O seçenekte boş olmalı.

    Tamam tamam deyip çıkıyoruz.

    Eğer okumalarınızda bir problem yok, fakat yazma hızlarınız anormal düşük ise büyük ihtimal bi şekilde bi tik'in kaldırılmasından kaynaklı olabilir.

    Ben sorunumu böyle çözdüm. Buna dikkat edin. Böyle bir sorununuz varsa mutlak demiyorum ama büyük bi olasılık bundan dolayı yazma hızları çok düşük olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.