Şimdi Ara

Mozilla, Firefox'un önemli bir güvenlik açığı için güncelleme yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer bilgisayarınızda internet tarayıcısı olarak Mozilla Firefox kullanıyorsanız, tarayıcınızı hemen güncellemeniz öneriliyor. Bunun nedeni de Firefox'ta keşfedilen ve bilgisayar korsanları tarafından kötüye kullanıldığı ortaya çıkan önemli bir güvenlik açığı.
     

    Güncellemeyi hemen yapmanız öneriliyor

    Mozilla'nın yaptığı açıklamalara göre, yeni keşfedilen bu güvenlik açığı, Firefox'un yüklü olduğu bilgisayarlarda JavaScript kodları çalıştırmaya olanak sağlıyor ve maalesef ki bilgisayar korsanları bu açığı kötüye kullanmaya başladılar bile. Güvenlik yaması Mozilla Firefox 67.0.3 ve Firefox ESR 60.7.1 sürümleri için geçerli. Bu nedenle bu iki sürümden birini veya ikisini de kullanıyorsanız güncellemeyi hemen yapmanız öneriliyor.
    Günümüz tarayıcılarında güncellemeler arka planda kendiliğinden de yapılabiliyor. Eğer Firefox'u açtığınızda güncelleme yapılmazsa, ya Mozilla'nın web sitesinden ya da programın ayarlarından güncelleme seçeneğini çalıştırmanız yararınıza olacaktır.
      







  • Dikkat ve özen! Rakip siteler için de çok uyarı yaptım vakti zamanında, hiç bir düzelme gözlemlemedim ve takip etmeyi bıraktım.

    Haberde yazılan sürümler problemlerin giderilmiş olduğu güvenli sürümler, lütfen haber kaynağına ve oradan ulaşılan Mozilla duyurusuna tekrar bakınız. "Bu nedenle bu iki sürümden birini veya ikisini de kullanıyorsanız güncellemeyi hemen yapmanız öneriliyor." demek çok ama çok yanlış olmuş!

    Bizim dünya çapında ürünlerimizin, arabalarımızın, uçaklarımızın olmamasının en büyük nedeni özensizliğimiz ve bu durumdan ancak toplumdaki büyük küçük bütün işlerde gösterilen özeni arttırarak ve kültürel olarak daha özen göstermeyi benimseyerek kurtulabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 19 Haziran 2019; 15:16:18 >
  • 67.0.3 sürümüne yükseltmemiz gerekiyor olmasın? yoksa bu sürümde mi açık var net değil. sitede bu sürüme güncelleme yapın diyor.

  • Mobilde firefox, pc de opera kullanıyorum tavsiyemdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitim şart ; sanallaştırma şart oldu gibi !

    X program sistemde belli aralıklar oluşturuyor
    ama bu hangi X program veya hangi eklentiye bağlı olduğu bulunana kadar bilinmezlerde arka kapı olarak ağızına kadar açık !

    özetle VW yani sanallaştırmayla sınırlandırılmış bellek alanı oluşturulması bu saatten sonra 1. numaralı güvenlik standartıdır.

    yoksa internette girdiğinizde çalışan her çalıştırılabilir script uygulaması bile potansiyel olarak sistem açıklarını yoklayan birer açık arayıcısından farksız !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Haziran 2019; 17:47:1 >
  • Her yeni sürümde telemetri'ler artıyor,güncelleme kapatmayı'da kaldırdılar,yeni sürüm farkını anlayamadan yeniye güncelliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.