Şimdi Ara

ZABUMAFU37 YKS DEĞERLENDİRMESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar geçen sene de bu sene de sınava girmiş bir arkadaşınız olarak aralarında bir karşılaştırma yapmak isterim. öncelikle yaptığım netleri buraya yazmıyorum bilen başka konulardan bilir ama ortalamanın üstünde bir öğrenci tarafından değerlendirilmiş olduğundan emin olabilirsiniz.

    TYT

    Test test gitmenin lüzumu yok bence bütün dersler gerçekten kolaydı. geçen seneye göre soru zorluklarının azaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. ANCAK zaman alıclığı çok fazlaydı ve ben birçok öğrencinin yetiştiremediği kanaatindeyim (ben dahil. benim sınavım felaketti). ama tabi ki de iyi çalışan öğrencilerin kolaylıkla yapabildiği bir test olduğunun da altını çizmek isterim. burada çoğu kişi türkçenin zorluğundan dem vurmuş. evet geçen seneye göre türkçe bir tık daha zordu ancak aradaki açığı matematik, sosyal ve fenle kapattıklarını düşünüyorum.

    gelelim AYT'ye

    Sayısalcı olduğum için yalnız MAT ve FEN testlerini yorumlayabilirim. Matematik testine baktığımızda kesinlikle daha çok yoruma dayalı bir sınav olduğunu tespit edebiliriz. özellikle türev ve integralin içinin boşaltılmasıyla birlikte türev/integral alma sorularından çok bunların geometrik yorumları üzerinden gidilmişti. Polinom konusundan iki tane sağlam soru vardı ve bu da bazı insanları konu seçimi olarak ters köşe yapmış olabilir. Geometride keza, şekil neredeyse yok denecek kadar azdı ve analitik ağırlıklı gidilmişti. özellikle yazılı bilgiyi şekle ve soruya çevirmenin sınandığı bir sınavdı. Ben bu testin geçen sseneye göre birazcık daha kolay olduğunu düşünüyorum.

    Fene gelecek olursak: gerçekten matematikteki kolaylığı misliyle buraya yansıttıklarını düşünüyorum (zorlayarak). Gerçekten hem bilgi hem yorum hem de zeka pırıltısı isteyen sorular ağırlıktaydı. Örneğin kimyadaki elektroliz sorusu bilgisiz yapılamayacak bir soruydu. Veya Fizikteki X ışınları sorusunu örnek verebiliriz. Bunun dışında mıknatıs sorusu, viraj sorusu, biyolojideki mutasyon sorusu iyi yorum gerektiriyordu. Bunlar da beğendiğim sorulardı. (hatta aralarından birisi yanlış). Genel olarak fen testinin geçen seneye oranla bir iki kademe daha zor olduğunu düşünüyorum.

    Bunlar tabi ki şahsi yorumlarım lütfen linç etmeyiniz



  • Sıralamalar ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahattır... R kullanıcısına yanıt
    valla söylemesi zor. dengesiz bir sınavdı tyt kolaydı ama yetiştirmesi zordu. ayt de mat kolaydı fen zordu. nasıl oynayacağını tahmin etmek gerçekten güç. bence birazcık daha iyi gelebilir geçen seneden. ama çok az
  • tyt zaman alıcıysa kolay olmuyor bence ama yine de süre olsa yapılırdı o sorular diyorum

    bi de her sınavın eleyiciliği mutlaka vardır ne kadar kolay ya da zor olsa da

    ayt geometrinin zor olduğunu düşünüyorum matta da zor sorular vardı geçen yıldan kolay bir mat testi kesinlikle değildi belki aynı ayarda denebilir hatta biraz zor da denebilir fen bariz daha zordu zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • updullah
  • AYT adına dediklerinizin büyük bölümüne katılmakla birlikte Matematik testinin, matematik kısmı (ilk 30 soru) geçen seneden kolay değil geçen seneye denk olduğunu düşünmekteyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umarım siz haklısınızdır da biraz daha zor olmuştur bu seneki sınav. işime gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.