Şimdi Ara

Akademisyenler ne iş yapar ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Normalde çok iş yaparlar da şu anda iş yapsan değeri yok,yine de yapayım dersen dikkat çekersin,dikkat çekersen ve arkan yoksa geçmiş olsun. Akademisyenlerin rahat olması sadece siyasi bağlantıya bağlı.

    Geçmişte üniversiteler bağımsız olsun denmesinin sebebi anlaşılmıştır sanırım. Devlet herşeyin içine bu kadar girerse sonuç kadrolaşma oluyor maalesef.
  • Bazıları terör örgütünü destekler. Bildirilere imza atarlar vs.
  • Bazı akademisyenler işini iyi yapar fakat çoğu akademisyen bir milyon kez araştırılmış konuları bir daha araştırıp hiçbir şey elde edemez. Zamanını boşa harcar ve aptallık yapar. Ayrıca çoğu yabancı ülkeler için yapılmış araştırmalar. Kendi ülkendeki sorunlara kafa yordunda diğer ülkeler kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coastr -- 18 Haziran 2019; 12:10:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden bilim üretirlerdi. Tabi bu insanlar azınlıkta kaldı.

    Para da olmayınca teorik teorik oturmak zorunda kalıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coastr

    Bazı akademisyenler işini iyi yapar fakat çoğu akademisyen bir milyon kez araştırılmış konuları bir daha araştırıp hiçbir şey elde edemez. Zamanını boşa harcar ve aptallık yapar. Ayrıca çoğu yabancı ülkeler için yapılmış araştırmalar. Kendi ülkendeki sorunlara kafa yordunda diğer ülkeler kaldı.
    Akademisyenlerin işgal ettikleri kadrolar bir işe yarıyormuş gibi göstermek için yapılan şey onlar. ATM maaşı için kendi aralarında bir klan oluşturmuşlar fakat nereye kadar? AB ve ABD 'de üniversite lobisi kırıldı, istisnalar hariç işverenler diplomaya bakmıyor. Üniversite günümüzde anlamsız. ABD'de Harvard, MIT, Stanford örneği gösterilir hep fakat onlar da artık bitik. Geçenlerde işim gereği bir algoritma çalışacaktım, Youtube ta eğitim videolarına baktım, fakat videoların coğu yetersizdi, MIT OpenCourseWare 'in videosunu gördüm dedim bu kalitelidir sonuçta MIT tıkladım:https://www.youtube.com/watch?v=zM5MW5NKZJg MIT hoca olarak bu kişiyi seçmiş inanamadım, konu anlatmaktan aciz konuyu anlatamıyor, elinde bir cisimi zıplatıp duruyor, kahvehanede tespih sallar gibi. MIT böyle kişileri hoca diye işe alıyorsa üni olayı bitmiş demektir.
  • Çok büyük çoğunluğu torpil ile gelen hiç bir işe yaramayan insan topluluğu boşa para alıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Americans owe over $1.56 trillion in student loan debt" ==> Amerikalıların öğrenci harç borcu 1.56 Trilyon doların üzerinde! https://studentloanhero.com/student-loan-debt-statistics/

    Türkiye'de de harç borçları her sene artıyor ve mezunlar asgari ücrete dahi iş bulamıyor.

    Üniversitelerin (ve genel olarak kreş, ilkokul, liselerin) gereksizliğini ve olayın karanlık yüzünü anlatan kitaplar var. Bu kitaplarda biraz göz gezdirirseniz, ilk orta liseye dahi gitmenin ne denli gereksiz olduğunu fark edebilirsiniz.


    Dumbing Us Down The Hidden Curriculum of Compulsory Schooling - John Talor Gatto
    Akademisyenler ne iş yapar ?


    Everything Is Bullshit The Greatest Scams on Earth revealed Ch.11 IS COLLEGE WORTH IT? - Priceonomics
    Akademisyenler ne iş yapar ?


    FAIL U. The False Promise of Higher Education - Charles J. Sykes
    Akademisyenler ne iş yapar ?


    The Failure of Common Knowledge (LFB) - Douglas E. French
    Akademisyenler ne iş yapar ?


    The Element - Ken Robinson, Ph.D.
    Akademisyenler ne iş yapar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 18 Haziran 2019; 14:48:27 >
  • Bunlar Avrupa'daki firmaların "ar-ge"lerini neden Finlandiya gibi bir ülkeye taşımaya başladığını anlatsalar ya biraz. Veya Brexit yüzünden akademisi %15 boşalan İngiltere'nin paçalarının nasıl tutuşup nasıl paralar akıttığını.

    Okula gitmezseniz kandırırlar. Üniversiteleriniz olmasa da ülkece kandırırlar. Ortada sıçan yapıp da oynatırlar sizi. Yukardaki gibi asimetrik datalar için saatlerinizi çalarlar da fark bile edemezsiniz. Bazıları basit bir şeyi anlamak için senelerini kaybeder.

    Küçük birisi de olsam her zaman, dünyanın büyük kısmında insani şartlarda çalışabileceğimi biliyorum. Literatüre giren projelerim oldu. Bunun tek sebebi okula gitmek ve akıllı çalışmış olmak. Yok ben akıllı çalışmam çok çalışırım derseniz okula gitmeyin, okumayın, düşünce tarihinin ilkel periyoduna denk gelen argümanları modern baskıyla tekrar tekrar veren kitaplarla vakit kaybedin.

    Bazıları okulu literatür, akademisyeni de spiker sanıyor. Okul akranlarınızla ve benzer zekadaki insanlarla biraraya getirir. Gerisi size kalmış.
    Yapabilirseniz eğer, zamanla bilgiyi farkedebilmeyi öğrenirsiniz.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Tam üstüne bastın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük torpiller dönüyor bu işlerde de ama millet takılmış KPSS sınavından sonra yaşanılan mülakat konularına vs falan. Yalnız şöyle bir gerçek var, ülke şartlarında da özel sektörde çalışmak yerine memur da olamadıysanız en güzeli akademisyen olmaktan geçiyor. Elbette ticaret ile vs. uğraşmadığınızı ve aileden zengin olmadığını kabul ederek yazıyorum.
  • Araştırmacılar hocam, hem öğrenci yetiştirirler hem araştırma yaparlar üniversite bünyesinde. Türkiye'de böyle diye akademisyenleri yakamazsınız. Cahillikten başka birşey değil. Örnek: bir hocamın fantazya çevirilerinin nasıl yapılacağıyla ilgili sürüyle makaleleri vardı. Kendisi Olasılıksız kitabının da çevirmeniydi. Çok şey öğretti sağ olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 18 Haziran 2019; 17:25:28 >
  • Yıllardır bunu forumda ifade ediyorum ama arkadaşlar mevzuyu alaya aldıkları için durumun ciddiyetine vakıf olamıyorlar.

    Şu an eğitim denilen balon, çok büyük bir sektör olmuş durumda ve bütün ülkelerde hem aileleri hem de bireyleri ağır bir borç yükünün altına alıyor. Günümüz dünyasında bireye ilkokul eğitimi verildikten sonra geriye kalan bütün donanımı internet üzerinden kazanmak mümkün. İnternetin bile olmadığı yerde de çok daha büyük sorunlar vardır zaten.
  • Balyayla para almiyorlar. Hele duzgun okullarin hocalari istifa edip herhangi bir sirkete girseler kat kat fazlasini kazanacak insanlar. 32-33 yasinda senior developerlar o profesorlerden fazla kazaniyor.

    Ha hem rusvetle giren, hem de para calanlari mi diyorsun? Onun zaten meslekle alakasi yok, yandas her meslekte yandastir.

    Dogrudan soruna cevap verecek olursak da arastirma yapar, makale yayinlar, kotasini dolduracak kadar derslere girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Benim akademisyen ve öğretmen arkadaşlar, BJK GS maçı oldu diyelim, nasıl koyduk ama, hesabı kapattık vs gönderiler gönderirler. İnsan bi düşünür ben köy kıraathanesindeki alaylı mıyım akademisyen miyim der ona göre gönderi yapar.

    Gerçek akademisyen insanların göremediği sorunları görür, toplumun 30 sene sonrasını düşünür, toplumun aydın yüzüdür.

    İddia ettiğim birşey var: Toplum 2 sınıflı oldu

    1- Devlet memurları, bürokrat, m.vekilleri, bakanlar, polis, doktor ve öğretmenler
    2- Yukardakiler dışında kalan herkes.

    1. sınıfın özelliği, 2.sınıf vatandaşın ödediği vergilerle geçinmesi ve ayrı bir menffat zümresi oluşturması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Balyayla para almiyorlar. Hele duzgun okullarin hocalari istifa edip herhangi bir sirkete girseler kat kat fazlasini kazanacak insanlar. 32-33 yasinda senior developerlar o profesorlerden fazla kazaniyor.

    Ha hem rusvetle giren, hem de para calanlari mi diyorsun? Onun zaten meslekle alakasi yok, yandas her meslekte yandastir.

    Dogrudan soruna cevap verecek olursak da arastirma yapar, makale yayinlar, kotasini dolduracak kadar derslere girer.
    Ben daha işe yarar bir makale yayınladıklarını görmedim.Türkiye'nin onlarca sorunu olmasına rağmen hepsini gözardı ediyorlar.Aralarında dindar'ları bile birsürü.

    Düşünün bilim icra etmek sizin işiniz ama dindar'sınız...
  • çoğu intihalle yükselmeye çalışır.Zira araştırma sonucu bu nettir.Türkiye'de pek çok makale ve tezde ihtilal %80-85 mertebesindedir öz üretim özgünlük içeren bir araştırma yoktur.Üretimin olmadığı ülkede de şaşırtmayan sonuçtur.
    http://www.diken.com.tr/akademik-hirsizlik-turkiyede-yazilan-tezlerin-ucte-birinden-fazlasinda-agir-intihal-var/
    http://www.bulten.gen.tr/haber-akademik-hirsizlik-turkiye-nin-intihal-tablosu-22509.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Haziran 2019; 21:15:50 >
  • Diğer okulları bilemem ama bizim okuldaki hocaların %70'i bir işe yaramıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.