Şimdi Ara

AMD B550 ve A520 çipsetleri PCIe 4 desteklemeyebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    dostum söledigin olayı yeni nesil ler bilmez boşuna çabalama şuankiler ramlerin dual olayının bile ram özelligi oldugunu sanıyorlar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    yok dostum arkadaş haklı fanlı tasarımlar daha kolay ve basit artı maliyetsiz oldugu için tercih edilir ucuz ürünlerde bulunur daha çok ve küçük fazlar çok ses yaparlar
    X570 anakartta fanın ne işi var o zaman. Pahalı olacak dendi bu anakartlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    dostum açıkcası firmaların tercih meselesi bu eskiden öleydi evet pahalı olucak chipsetinden dolayı 2000 li yıllarda 25-30 w lık chipsetli anakartlarda bile pasif sogutma vardı biz üzerlerine fan takardık cok ucuza fanlar satılırdı dandik anakartlarda bu fanlar üzerinde gelirdi kaliteli markalar asus gıgabyte falan fan koymazdı pegatron gibi foxon mu ne adını unuttum o modellerde falan fan olurdu fanı basit etkili bi çözüm olarak gör.
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Isı borusuyla güney köprüsü kuzey köprüsü ve vrmler birbirine bağlanmış. Hocam bu çözüm ucuz mu? O günün şartları ile bu gün malesef aynı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    İnsanları küçümserken en azından Türkçeyi düzgün "söle" de prim çaban yerini bulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Pardon ama kimi küçümsemişim ben dalgamı geçiyosun benle madem o kadar türksün git ülkeyi kurtar burda klavye erkekligi yapma ne farkeder bi kelime kelime küçük bi kelime büyük veya farklı bi şekilde söylenmis beyninde sorunmu var algılama zorlugunmu var kelime yanlış veya farklı şekilde yazılınca yemin ediyorum varya sen gibi insanlar neyse yaa
  • Daha haberi okumadım. Ama %100 ekrem71

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Dediğin gibi olsa giriş seviyesi anakartlarda 10 liralık fanlardan olurdu. Pasif soğutma mı daha etkili hava soğutma mı sence? İyi pasif soğutma pahalıdır tamamda pasif soğutmada bir yere kadar soğutur

    Alıntıları Göster
    hatta bu yorumunu da cevaba dahil edelim

    "X570 anakartta fanın ne işi var o zaman. Pahalı olacak dendi bu anakartlar"

    cevap 1: Şimdi öncelikle ben kullanıcı olarak sessizlik ve soğukluk birlikte isterim "premium" ürün bunu sunmalı.

    Bunu heatsink ile çözmeleri için iyi bir tasarım dolayısıyla mühendislik gerektiren iş saatleri harcamalılar, ayrıca üretimdeki iş gücü ve ham madde ihtiyacını da katarsak yüksek maliyete katlanmaları gerekiyor.

    sadece 11w enerji tüketeceği söylenen bir çipi aktif soğutmak üstün soğutma değildir tembelliktir. kıytırık bir heatsink+dandik bir fan koymak "etkili hava soğutma" değildir. kaliteli bir heatsink üzerine standart boy ve kullanıcıların değiştirebileceği bir fan koysalar onu da kabul eder, "demek ki ortada cidden soğutulması gereken bir çipset var" derdim. bu adamlar 10 dolara değil de 5 dolara mal edelim fan evde vır vır öterse de alan kişinin problemi demişler adeta.

    cevap 2: Henüz sadece dedikodu olsa da en dandik x570 anakartlar 200 dolar seviyesinde başlayacak gibi duruyor fiyatlar. x470'lerin üzerine minimum 50-100 dolar gibi rakam eklendi. daha kaliteli vrmler, server kalitesinde pcbler kullanıldı denildi. ben de bir 5-10 dolar daha maliyete katlanıp soğutma çözümünü de düzeltselermiş diyorum. ancak kartlar "zaten pahalı" olduğu için bu noktada ucuza kaçmayı seçtiler. çünkü o zaman fiyatları 15-20 dolar daha arttırmaları gerekecekti ve bunu yaparsalar bir çok kullanıcının psikolojik olarak kabul edebileceği fiyatların üstüne çıkmış olacaklar. yani mesele madem dandik neden pahalı anakartta bunu kullandılar değil, anakart o kadar pahalı oldu ki buradan kısmak zorunda kaldılar.




  • Eğer bu doğruysa, Türklere tavsiyem R5 3600 işlemcinin yanına Asus Tuf B450m-plus oyuncu anakartı alsınlar. Çünkü bu durumda b450 anakart varken kimse b550 anakart almaz. B550 anakartlar üreticilerin elinde kalır. Anakart firmalarının 3-5 kuruş kâr elde etmek için PCI 4.0 gibi önemli bir özelliği eksiltmeleri, b550 anakartların ölü doğması anlamına gelir.. B550 anakartlarına PCI 4.0 desteği mutlaka gelmeli ve b450 ile x570 anakart arasında hem fiyat hemde PCI 4.0 özelliği olarak tam ortaya yerleştirilmeli.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.