Şimdi Ara

Megane 2 Linea'dan iyi midir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizel alicaksaniz multijet daha masrafsız ve sorun çıkarma ihtimali daha düşük diye biliyorum, 40 bin bütçe ile megane 2 dinamik paket de 150k dan asagi kmde olmaz bu da düşünülmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euroncapte 5 yıldızlı ilk araçtır. Tabi ki o zamandan bu zamana çok değişti kriterler. A sütunları da aşırı kalındır.

    Ehliyeti ilk aldığımda Megane 2 otomatik vites kullandım hep. Otomatik vitesi R’ye aldım, gaza basmadan geri geri giderken duran Linea’ya vurdum. Bunun ön kaput, tampon, farlar vs. gitti. Panjur dahi kırılmış. Megane 2’de abartısız çizik dahi yoktu. Ha tabi araçlar arkadan daha az hasar alır ama bu bildiğiniz dağıldı rölanti hızında.

    Süspansiyonları konfor için yapılmış bir araç sanırım. Yumuşak ve virajlarda yatıyor. Türkiye yollarında süspansiyonun yumuşak olması avantaj tabi, şehir dışında bir güvensizlik tatbik ediyordu bana. Viraja gereğinden hızlı girdiğimde hep “Aha kesin arkası gelecek bu sefer” dediğim vakitlerde bile salmadı arkasını. Güvensizlik verse bile kaymadı hiç.

    Süspansiyondan bahsetmişken söyleyeyim araç yüksek bir araç. Kasisten geçerken altı sürtüyor vs. gibi dertleriniz olmuyor. Ben kasisi fark etmeden acemiliğinde verdiği etkiyle 50-60 ile kasislere girdiğim oldu 2-3 kere. Ön takım dağıldı vs. diye düşünsem de altı bile sürtmedi genelde. Türkiye şartları için süspansiyonu ve yüksekliği çok güzel. Ama Seat kullanan arkadaşım mutfak sandalyesinde oturuyor gibi hissediyorum diyordu. Bana normal geliyordu şahsen.

    DCi’lerin yakıtını anlatmaya gerek yok. Efsane motorlar zaten. Benim ki benzinli ve 4 ileri otomatik şanzımanlıydı. 10 litre yakıt tüketimi vardı ortalama. LPG taktırınca rahatladım biraz tabi.

    Sorun çıkardığı zaman 40-50 liraya halletirdim hep. Direksiyondaki Airbag zamazingosu kronik arıza, onu tamir ettiremedim, 200’e değiştirttim bir tek.

    Araç çok geniş. 1,82 boyum var, ön koltuğu bana göre ayarlasanız bile arkada yayıla yayıla oturabiliyordum. 8 kişi bindiğimiz oldu araca. (Üniversite öğrenciliği zor azizim)

    Benim ki 2004 olduğu için kaset vardı CD yerine. Orijinalliği bozulmasın diye değiştirmedim de. FM verici kullanıyordum. Dikkat etmek lazım buna.

    Otomatik klima, otomatik kararan iç dikiz aynası, yağmur sensörü, otomatik farlar, arka cam perdeleri, elektrikli otomatik cam, arka koltukta kol dayaması (kalem koymaya yeri ve bardak koymaya yeri bile var o kol dayamanın.) gibi bu yıllarda bile opsiyonel özellikler mevcuttu. Misal Civic RS kullanıyorum ve otomatik kararan iç dikiz aynası yok.

    Kullanırken hiç büyük arıza çıkarıp başımı yakmadı. Ufak tefek sigorta atması vb. şeyler yaşadım. Onlara da genelde para bile vermedim.

    İç mekan kalitesi genelde tak tak plastik. Klasik renaultlardaki plastik yerlerde boya atma ve deforme olma olayı bunda da var. Yalnızca kapı kolları soyulmuştu benim aracımda.

    İç mekanda aklınıza gelebilecek ya da gelemeyecek her yerde cepler ya da gözler var. Paspası kaldırıyorsun 2 taraftada kocaman gömme gizli bölme kıvamında yerler çıkıyor. Kapı içi gözler geniş, torpidoya kolunuz giriyor, arka camın altına bile göz koymuş herifler kapaklı. Arkadaki kol dayamada bile kapaklı göz var. Çok şaşırmıştım. Bagaj aşırı ötesi geniş.

    6 tane Airbag olduğunu unutmayın. Ama 14-15 senelik aracın Airbag’i kaza anında ne yapar bilmiyorum, denemek nasip olmadı.

    ABS var ama ESP yok maalesef. Ben o dönem acemi olduğumdan ve riske atmadığımdan pek kullanma gereği de duyacağımı sanmıyorum. ABS önemli ama onu çok kullandım

    Benzinlisinin motorunda kronik bir sorun var. Zamanla arada sırada (genelde ilk çalıştırmada) motor dizel gibi ses çıkarabiliyor ya da bu sürekli hale gelebiliyor. 500 lira gidiyor (Açı kaydırıcı arızası)

    Direksiyonundaki Airbag zımbırtısı da kronik sorunlu. Döner Airbag bilmemnesi gibi bir adı var. 200 tl masrafı vardı sıfırının. Tamir olabilirse 50’ye halloluyordu.

    Eklemeyi unutuyordum 4 tekerlek bağımsız süspansiyon ve 4 tekerlek hava soğutmalı disk fren.
    (Yarı bağımsız diyenlerde var ama o nasıl oluyor bilemiyorum)

    Türkiye şartlarında 40.000’e alınıp binilebilir yani. Ama iyisini denk getirmek lazım. Az yakar, parçası kolay ve ucuz bulunur, kolay satılır, Türkiye’nin bozuk yollarında rahatça gidecek konfor ve yüksekliğe sahiptir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 301 yeni model bir araç konfor yok ama yakıtı az modeli yeni alınır binilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Türkolog_ kullanıcısına yanıt
    bir ara 3 ay kadar 2006 Corolla Terra dizel HB 'ye sahiptim. Konforlu filan değil. Kalas gibi arabaydı. SAdece dayanıklılık ve arıza çıkarmaması iyiydi. Onun dışında ne yol tutuş, ne konfor, ne sessizlik filan öyle çok müthiş bir araba değildi. Pek memmnun kalmadan sattım o aracı. Aveo 'yu da çok iyi bilirim. O kasası değil de bir eski kasa sahibi oldum 2 sene. Ancak yeni kasasını da çok iyi biliyorum. Yüksek model olması sebebiyle bence kesinlikle almanız gereken araç Aveo. Linea'dan daha kalitelidir. İç mekan genişliği filan da Lİnea'ya yakındır. Motor zaten Linea ile aynı motor . Ben 2 yıl eski kasa Aveo kullandım, çok da sanayiye gidip geldim ama istediğim her parçayı hızlı ve uygun fiyata buldum. Bu araçların fiyatı zaten düştü ve dip yaptı. Artık daha aşağı inmez. dizel olduğu için 2. elde de kolaylıkla satılır. Eski bir terra Corolla sahibi olarak Aveo alın derim. Corolla 1.4 olmasına rağmen şehiriçi 6.7 litre yakıyordu. Sadece dayanıklı ve 2. eli güçlü olduğu için almak istiyorsanız alın .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Megane 2 ler iyi araba, babam da var ama elektriksel arızası çok oluyor, temizini bulamazsanız ki bu model de aracın temizini bulmak çok zor, masraf açabilir size.
  • Klavyene sağlık hocam çok yardımcı oldun sağolasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Türkolog_

    Klavyene sağlık hocam çok yardımcı oldun sağolasın.
    Sorunuz varsa yanıtlarım. Megane 2 ilk aracım olduğundan ve araştırmayı sevdiğimden araştırarak çok uğraştım kendisiyle.

    Almadan önce benzinli alacaksanız o açı kaydırma olayına muhakkak dikkat edin. Her zaman olan bir şey değil, bazen olur bazen olmaz.

    Bilgisayara bağlatıp Airbag ışığı söndürülmüş mü buna da bakın.

    Kasisten vs. geçerken “tak-tak” diye ön takımdan/motordan ses geliyor mu buna kesinlikle bakın. Çünkü bende vardı bu, motor takozu diyorlar, 100-150 maliyet diyorlar ama nerden geldiği belli olmayan bir ses ve araç sessiz olmasına rağmen, bu kasisten geçerken tak-tak yapma olayı insanın sinirlerini bozuyor.

    He ben 1 yıllık kullanımdaki en ufak şeyi bile yazıyorum size, sorunları çok gibi görünebilir ama detaycı biriyimdir. 1 yıl babam 1 yıl da ben kullandım aracı. Aracı (eğer ilk aldığımız km doğruysa) 75-80.000 km civarı aldık, 118.000 km’ye kadar kullandık.

    Geri kalan şeyler zaten klasik motoruna dikkat edin vs. gibi şeyler. Dizel temiz Megane 2’si olan adamlar zaten satmak istemiyor aracı. Satanlarda ya yüksek kmli ya da km’si düşürülmüş araçlar. Muhtemelen alırsanız sorun çıkarabilirler. Düşük km, benzinli, düz vites bir araç bulursanız lpg taktırıp paşa paşa binilebilir diye düşünüyorum. LPG 2,89’ken 55-60 liralık gaz ile klima açıkken Sakarya-Bursa (170 km civarı) arası gidebiliyordum. (Ve tork konvertörlü 4 vites şanzıman vardı araçta, manuelde iyice düşer sanırsam)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Megane 2, bırak lineayı egeadan bile daha iyi arabadır. Zamanında sıfır alıp kullanmıştım since 2005

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk tercihim Aveo olacak teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 bin civarına 1.2 301 veya c elysee de bulunur model yılı yüksek , b sınıfı araclar
    güç konusunda bişey diyemem
    lpg ile gayet ekonomik
  • 2007 ve sonrası makyajli kasa Megane 2 tavsiye ederim. Biraz butceyi aşar. Alternatif olarak Kia Cerato öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Türkolog_

    İlk tercihim Aveo olacak teşekkürler.
    2.5 aydir 1.3 dizel ltz sedan aveo sahibiyim.
    Sık sık uzun yol yapilacaksa ltz tercih eldilmeli.
    Bu paraya alinabilecek en iyi araç benim gözümde.

    Süspansiyonları biraz serttir, almadan bi test sürüşu yapın bence beklentinizi karşılıyormu diye bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 Linea’dan sonra alacağın en yeni Megane2 sanırsam 2010 model olacak. Lineadan daha iyi araç ama hazır bildiğiniz aracı satıpda alınmaz.
    Büyçeyi bir tık aşarsanız güzel Megane3 düşüyor malum siteye o daha iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Megane 2 ler iyi araba, babam da var ama elektriksel arızası çok oluyor, temizini bulamazsanız ki bu model de aracın temizini bulmak çok zor, masraf açabilir size.
    Bendede Megane2 dizel var. Ne gibi elektriksel sorunlar açıyor nasıl önlem alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c segmentinin guncel bir araci (corolla civic astra vb) deseniz degistiginize deger de megane 2 icin lineayi satmak bana mantikli gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2 konfor olarak Linea'dan daha iyi. Şirketin Linea'sı varken arkadaşımda Megane 2 vardı. Hafta sonları 2 araba gezdiğimizden aynı yolda konfor farkı bariz belli oluyor. Biri B diğeri C sınıfı zaten. Linea'nın özellikle eski kasası kalas+ bir araç. Traktörden sonra bindiğim en yavaş arabaydı muhtemelen. Yeni kasası ise gayet güzel gidiyordu. 0 km yeni kasasını 10.000 km kadar kullandık, gayet seri gidiyordu. Muhtemelen 2 kasa arasında şanzıman farkı var. Yeni kasa ile istanbulda 2 havalimanını ya 17 ya 27 dakika gibi rekor bir sürede almışlığımız var. Yol boş olunca gidebiliyormuş.

    Megane 2 ise tipik reno bunalımları hariç (kartının pili bitmemiş megane varmı cidden merak ediyorum ) daha rahat ve daha konforlu. Koltukları çok daha rahat. Yeni kasa lounge'ta da kol dayama mevcut, lounge koltukları belki megane ile aynı kalitede olabilir ama eski kasanın koltukları ile çok ciddi fark var. Eski kasada koltuklar da kalas gibiyken megane da yumuş yumuş.

    Asıl soru sorunsuz binilen aracı değiştirmeye değermi? Bence gerçekten temiz, eveliyatı bilinen bir megane denk gelirse değebilir. Ama sırf değiştirmiş olmak için o kadar yaşlı bir araba almak mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

    Bendede Megane2 dizel var. Ne gibi elektriksel sorunlar açıyor nasıl önlem alabilirim

    Alıntıları Göster
    Araç çıktığı yıllara göre çok elektronik bir araç, atıyorum lastik basınç sensörü, otomatik yanan gündüz farları, yağmur sensörü şuan aklıma gelenler vs.vs çok özelliği var. Bu özellikler zaman zaman arıza yapabiliyor, mesela geçen sene babam araçla büyük bir elektrik trafosu nun yanından geçerken araç stop ediyor çalışmıyor araç, araç beynini sıfırladılar, resetlediler, öyle düzeldi. Elektriksel alan yüzünden beyin gitmiş, Allahtan komple bozulmamış.

    Birde bu araçlarda, bir yer arıza verince, başka bir yeride tetikleye biliyor. Özellikle elektrikçi iyi usta değilse bu oluyor, bir hatayı bulucam diye başka bir yeri bozuyor.

    2.el de bu tarz araçları alırken fazla kurcalanmamış diri araçları almak lazım. Yoksa zincirleme sorunlar yaşanabilir.

    Sizde megane2 varsa, öncellikle iyi usta işinin ehli ustaya götürün mutlaka sorun çıkınca, elektriksel alanlardan uzak durun, araca kamera takarsınız, teyp değiştirirsiniz, hoparlör değiştirirsiniz, dikkatli olun işi iyi bilen harici elletmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Araç çıktığı yıllara göre çok elektronik bir araç, atıyorum lastik basınç sensörü, otomatik yanan gündüz farları, yağmur sensörü şuan aklıma gelenler vs.vs çok özelliği var. Bu özellikler zaman zaman arıza yapabiliyor, mesela geçen sene babam araçla büyük bir elektrik trafosu nun yanından geçerken araç stop ediyor çalışmıyor araç, araç beynini sıfırladılar, resetlediler, öyle düzeldi. Elektriksel alan yüzünden beyin gitmiş, Allahtan komple bozulmamış.

    Birde bu araçlarda, bir yer arıza verince, başka bir yeride tetikleye biliyor. Özellikle elektrikçi iyi usta değilse bu oluyor, bir hatayı bulucam diye başka bir yeri bozuyor.

    2.el de bu tarz araçları alırken fazla kurcalanmamış diri araçları almak lazım. Yoksa zincirleme sorunlar yaşanabilir.

    Sizde megane2 varsa, öncellikle iyi usta işinin ehli ustaya götürün mutlaka sorun çıkınca, elektriksel alanlardan uzak durun, araca kamera takarsınız, teyp değiştirirsiniz, hoparlör değiştirirsiniz, dikkatli olun işi iyi bilen harici elletmeyin.

    Alıntıları Göster
    Benimki sportway paket. Dediklerinize göre baya boş kalıyor. Elektrik işi iyi oldu teybi kendim değiştirmeyi düşünüyordum en iyisi iyi bir elektrikçiyi göstereyim.
    Peki enjeksiyon hatasını neden verir biliyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Türkolog_

    İlk tercihim Aveo olacak teşekkürler.
    Yapma öyle şeyler hocam sakın. Yapacaksan da ölü fiyatına al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.