Şimdi Ara

HDMI - VGA aktif dönüştürücü ile görüntü alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Yeni ekran kartı aldım. monitörüm vga girişli ekran kartında vga girişi yok.Ekran kartıyla beraber linkteki dönüştürücüyü de satın aldım.
    https://www.hepsiburada.com/dark-dijital-hdmi-to-analog-vga-ve-ses-aktif-donusturucusu-dk-hd-ahdmixvga-p-BS40084

    eski ekran kartım ile dönüştürücüyü denedim sorunsuz çalışıyordu. fakat yeni kartla denediğimde monitöre görüntü alamıyorum. öneriniz var mıdır? başka monitörden display port ile denediğimde görüntü alabiliyorum bu arada.

    yeni ekran kartı : gtx 1660
    eski ekran kartı : gtx 760

    en son driverler kurulu.


    dönüştürücüyü farklı 2 bilgisayarda denedim her hangi bir problem yok. ayrıca gtx 1660'ın hdmi girişini de televizyon aracılığı ile kontrol ettim yine sıkıntı yoktu. yani sadece gtx 1660 ve dönüştürücü kombinasyonu çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldstein -- 13 Haziran 2019; 20:43:0 >







  • Yeni seri kartlar böyle aktif dönüştürücü bile olsa sorun çıkarabiliyor. Kaçış yok dijital çıkışlı bir monitör almak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MsSsS

    Yeni seri kartlar böyle aktif dönüştürücü bile olsa sorun çıkarabiliyor. Kaçış yok dijital çıkışlı bir monitör almak lazım.
    ev arkadaşımda 1070 var dönüştürücü ve vga ikilisini onda denedik herhangi bi sorun yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldstein

    ev arkadaşımda 1070 var dönüştürücü ve vga ikilisini onda denedik herhangi bi sorun yoktu.

    Alıntıları Göster
    Olabilir GTX1070 yeni bir kart değil. VGA'da neden bu kadar ısrar ediyorsunuz? görüntü alsanız bile bulanık olur göz sağlığı için iyi bir şey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MsSsS

    Olabilir GTX1070 yeni bir kart değil. VGA'da neden bu kadar ısrar ediyorsunuz? görüntü alsanız bile bulanık olur göz sağlığı için iyi bir şey değil.

    Alıntıları Göster
    monitör almamak için ısrar ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldstein

    monitör almamak için ısrar ediyorum.

    Alıntıları Göster
    O zaman ekran kartını değiştireceksiniz.
  • umudumu kesmiş yeni bir monitor bakarken nvidia online support parakash'ın ısrarı ve tavsiyesi üzerine DP to VGA kablosu alıp onunla deneme yaptım. sorunsuz çalışıyor. bana 1600 ve 2000 serisi kartların DP to VGA dönüştürücülerle sorunsuz çalıştığının garantisini verdi. belki ileride bu sorunu yaşayıp burayı okuyan olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldstein

    umudumu kesmiş yeni bir monitor bakarken nvidia online support parakash'ın ısrarı ve tavsiyesi üzerine DP to VGA kablosu alıp onunla deneme yaptım. sorunsuz çalışıyor. bana 1600 ve 2000 serisi kartların DP to VGA dönüştürücülerle sorunsuz çalıştığının garantisini verdi. belki ileride bu sorunu yaşayıp burayı okuyan olur.
    Astarı yüzünden pahallıya gelmedimi? şahsen dönüştürücülerle uğraşmaktansa (alacağınız görüntüde net olmayacak titreme ve bulanık olacak) elinizdeki monitörü satıp yeni monitör almak daha mantıklı geliyor tabi seçim sizin.
  • MsSsS M kullanıcısına yanıt
    dönüştürücü 40 tl ama size kesinlikle katılıyorum. 5ms en dandik monitörlerin bile 500-600 tl olduğunu görünce hiç almak istemedim. beni bu şekilde 6-7 ay idare etse yeterli. 144 hz 1 ms bir monitör alırım daha sonra.
  • Bende yeni bir kart almıştım hdmi vga dönüştürücüden aldığım görüntüyü beğenmediğim için yeni monitör almak zorunda kaldım umarım sizin monitörünüz sorun çıkarmaz çünkü masrafların sonu gelmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    şu an eskisinden bir farkı yok. eskiden de DVI-I VGA dönüştürücü kullanıyordum. en başta VGA monitör alan bende kabahat var ama o zamanlar pek anlamazdım bu işten.
  • Goldstein kullanıcısına yanıt
    Hocam input lag gibi şeyler oluyor mu dönüştürü ile takılma vs herhangi bir sorun? Birde hangi marka aldınız? Tüplü monitör alacağım ben de onda kullanmak için çeviri lazımda mecbur, takılma vs olur diye almıyordum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/dark-display-port-to-analog-vga-aktif-donusturucu-dk-hd-adpxvga-pm-bs130177

    aldığım ürün bu. bende hiçbir problem yok ama anladığım kadarıyla biraz kısmet işi.

    hatta şöyle diyeyim. gtx 1660 almadan önce DVI to VGA dönüştürücü kullandığımı söylemiştim. ekranda ufaktan yırtılmalar ve titremeler oluyordu. o sorunlar da ortadan kalktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldstein -- 15 Haziran 2019; 10:53:15 >
  • Anladım Hocam teşekkür ettim, güle güle kullanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben s link in aktif dönüştürücüsünü aldım. hmdi - vga. Bilakis görüntülerde ve özellikle renklerde renk patlaması canlılığı oldu. daha yumuşak daha kristalize görüntüler elde ettim. ama yukarıda bahsettiğim gibi bu hdmi farkından kaynaklıyor sanırsam. fullhd 60hz verebiliyor ki zaten 1080p standart monütörlerin çoğu max 60 hz verebiliyor. Bende mönütörü değiştirecektim ama hala on numara çalışıyor. Renkleri de yeniden kendine geldi mübareğin yukarıda bahsettim.

    Yalnız bana kalırsa sizin dönüştürücüde 1080p 60 hz ile sınırlı olabilir. Eğer öyleyse win10 otomatikmen mönütör hz ini eğer destekliyorsa 75hz e ayarlamış olabilir. Maalesef böyle bir durumda uzunları görmüş tavşan gibi kalakalıyorsunuz. Akla karayı seçtim bu sorunun üstünden gelebilmek için

    Yani aslında görüntü vermiyor değil, görüntüyü veremiyor, 1080p 60 hz üzerinde kitleniyor dönüştürücü, haliyle şanslıysanız titrek bir görüntü yolluyor ya da hepten karanlığa bürünüyor. mecburen önce hdmi destekli tv gibi bir yerlerden mönitör refresh rate i uygun hz e ayarlamalısınız.

    Bende titrek görüntüler verdi. görüntü bir gidip bir geliyor du uygun zamanları yakalayıp öyle kurtardım.

    dp - vga, hdmi - vga'ın kalitesinde görüntü veremeyecektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.