Şimdi Ara

Corolla satıp Yaris almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015 model sıfır olarak aldığım 1.33 corollayı ekim ayında kredisi bittiğinde satıp kullanımı daha kolay olan otomatik bir yarisle değiştirmek istiyorum. 2 de çocuk olmasına rağmen bagaj şehir dışı çıkışlar hariç aslında pek de lazım olmuyor, market alışverişinde biraz lazım oluyor o kadar. Genelde şehir içi kullanıldığı için küçük ve otomatik bir araca geçmek yıl genelinde daha az yorulmamıza sebep olacaktır diye düşünüyorum.

    C sınıfından B'ye geçmiş tecrübeli arkadaşlardan yorum almak isterim.



  • 2007 İbizadan 2015 Focusa geçtim.

    İbizanın bagajına sığan bebek arabası Focusa sığmıyor.
    Yükleme ağzı çok dar Focusun. İbizanın camla beraber komple açılıyordu. Parkı kolaydı.

    Hepsinin artı eksisi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 ve üstü yaris ise avantajları şunlar olacaktır :
    Düşük tüketim
    Pratik kullanım
    Daha az yol sesi (evet daha sessiz)
    Biraz daha iyi çekiş
    Daha ferah ön taraf

    Dezavantajları ise :
    Daha az stabilete
    Düşük bagaj kapasitesi
    Konfor kaybı
    Yan rüzgarlardan daha fazla etkilenmesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hibrit alabilirseniz sehir icinde dizelden az yakarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C sınıfından B ye değil ama tersine B sınıfından C sınıfına geçtim. (Fiesta - Egea HB)

    Benim de 2 çocuğum var ve inanın bagaj o kadar önemli ki, yeri geliyor egea HB bagajı bile yetmeyebiliyor. Bagajda sürekli bebek arabası var, birde markete uğrayım su v.s. alıyım diyince bazen öyle oluyor ki arka koltuk önüne eşya koyduğum oluyor.

    Yaris bagajı sanırım 250 lt, düşünün ki 380 lt egea bagajı yetmeyebiliyor. Bence ailenizi de düşünerek hareket edin, B sınıfı araç üzer.
  • Ben cocukken aılemde hep b sınıfı araba olurdu, hıc uzuldugumuzu hatırlamıyorum :D

    Saka bı yana, corolla c sınıfı ıcın buyuk, yarıs b sınıfı ıcın kucuk bır arac. Yanı aradakı fark polo-golf, fıesta-focus gıbı degıl. Corolladan b sınıfına gecmek yerıne, corolladan c sınıfı hb'e gecmek daha mantıklı bır tercıh olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim. İnsanlar yavaş yavaş bilinçleniyor. Senede bir defa ağzına kadar dolacak bagaj için koca koca araçlar alınıyor ve yıl boyu boş geziyor.

    Yaris'in bagajı gündelik aile yükleri için gayet yeterli. Pandizotu sökerseniz bebek arabası da rahat sığar. Bayramda seyranda veya tatile gideceğiniz zaman da port bagaj kullanırsınız olur biter.

    1.5 benzinli motorun verileri gayet güzel. Toyota CVT'si zaten dillere destan. İlgili bir tane bile problem videosu bulamazsınız internette. 60-80 binde yetkili serviste CVT yağı değişir, mis gibi devam edersiniz.

    Hayırlı olsun şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Ben cocukken aılemde hep b sınıfı araba olurdu, hıc uzuldugumuzu hatırlamıyorum :D

    Saka bı yana, corolla c sınıfı ıcın buyuk, yarıs b sınıfı ıcın kucuk bır arac. Yanı aradakı fark polo-golf, fıesta-focus gıbı degıl. Corolladan b sınıfına gecmek yerıne, corolladan c sınıfı hb'e gecmek daha mantıklı bır tercıh olur
    Arkada 4-5 kişi 800-900 km yol gidilirdi zamanında. Bazı şeyler çok abartılıyor şimdi. Dediğiniz gibi araçlar ufak falan değil, gayet yeterli ve olması gerektiği gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Eskiden çamaşır makinesi de yoktu, ne bileyim bebek bezi de yokmuş anneler gece 12ye kadar kaynar sular içinde bez yıkamaktan mantar oluyormuş mesela... Şimdi anneme bazı şeyler abartılıyor desem beni evlatlıktan çıkarır.
    Bu olay tamamen ekonomik güç ve ihtiyaçlar dahilinde kişiden kişiye değişir. Kişinin olmazsa olmazı ş.içi park ise gider b segment alır, arka koltuğu da bagaj olarak kullanır. Ya da biri 1 biri 2, biri de 3 yaşında 3 çocuk sahibidir gider 7 koltuklu araç alır. Herkes için öncelikler değişir, haliyle aslında bazı şeyler abartılmıyor sadece bazı şeylere verilen önem artıyor. Ayrıca insanlar ekonomik durumları dahilinde konfor da satın alıyor araç alırken, bu sebeple de arka koltukta 5 kişi gitmemek bir lüks değildir kimileri için...

    Araç satış-alış fikrine gelirsek ben de 2 çocukla normal kulanımla yaris'in problem yaratacağı görüşündeyim. Araç satışı elde para kalması amacıyla yapılmıyorsa eğer, C segment orta halli bir hb aracın daha uygun olacağı görüşündeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 12 Haziran 2019; 14:19:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bana da bagaj hiç önemli gelmiyor, hb olsa da yeterdi.
    Ben bebek arabasını bagaja koymam pek, bebek 1 yaşına kadar ya da en azından 9 aya kadar kucakta taşınır avm ye giderken sağa sola misafirliğe falan çünkü hafiftir. Ben öyle yaptım yani. 1 yaşından sonra da yürümeye başlıyor zaten yine bagaja bebek arabası koymuyorum. Yorulunca taşıyorum çocuğu biraz sonra yine kendi yürümek istiyor zaten kucakta durmuyor.

    Bebek arabası olmayınca bagaj ihtiyacım olmuyor resmen, yarısı kadar olsa yeterdi herhalde. Civic bagaj 520 litre sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    İhtiyaçlar farklı olmakla beraber büyük oranda da haklısınız. Bebek arabası olmasa, bagajın yetmeme durumu (tatil hariç) neredeyse olmaz gibi birşey. İlk çocuğumda ben de aynı durumdaydım, arabaya binmiyordu, birde arabayı yük ediyorduk ama ufaklık öyle değil. Çıktığımızda arabasına binmek istiyor, uyumak istiyor. 2 Çocuk olunca park-piknik sık gidiliyor ve haliyle bebek arabası bagajda durmak zorunda sürekli. Büyük zaten 2 ağaç görse "Baba hamak kur" diyor, onun hamakta sürekli bagajda. Altımıza kilim, minder, üstümüze yağmurluk, hamak, bebek arabası derken bagaj neredeyse hep dolu geziyorum.
  • Benim çocuklar 6 yaşında. O yüzden arkada sadece çocuk koltuğu oluyor. Puset falan kullanmıyoruz bagajda yer derdi pek olmuyor.

    Bu değişimi istememin sebebi aslında xtrail misali geniş bagajlı SUV ya da minik bir araca geçmek isteğim. Zira sedan araç inanılmaz saçma geliyor artık. Önceki aracım megane 2 hbdi ve bagajı küçük olmasına rağmen daha kullanışlıydı. Tekrar C HB geçmek istemememin nedeni park yönünden de kolaylık olsun isteğim. Bir yere gidiyorsun sırf aracın boyu yüzünden park yerlerine giremiyorsun. 20 - 30cm yüzünden park yeri aramak çok sinir bozucu oluyor.

    Satıp cebimde para kalsın gibi bir derdim yok. Aksine 10bin fazla verip modelli bir B HB geçişi yapabilirim. Corollanın sorunsuzluğu nedeniyle aklımda Yaris var. Yani araç dediğin sorun çıkarmayacak, bir yerden bir yere götürürken rahat ettirecek o kadar. Otomatik dolu bir yaris bakıyorum ama fiyatları çok uçuk çıkıyor. İşin kötü tarafı mazda 2'nin değiştirilmişi yeni yaris 1-2 seneye kadar çıkacak. Şuan 2018 bile alsam eski kasa olacak ve çok değer kaybedecek.

    Tek korkum B sınıfı araçların C ve D sınıflarına göre daha az güvenli olması. Bizim kasap sürücüler yüzünden korkmuyor değilim.




  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Konuyu çarpıtmayın. Bir şey yazamaz olduk sizin gibiler sayesinde.
    Ben kimse C-D segment araba almasın, kucak kucağa otursunlar temalı bir yazı yazmadım. Yalnızca sözüm " O arabayla yol yapılmaz, eziyet olur " tarzı söylemler içindi. Benden bir üstteki arkadaş da belirtmiş. Zamanında aile olarak B segment bir araca bindiklerini ve rahatsızlık hissetmediklerini. Konu sahibi de kendilerine yeterli geleceğini düşünmüş ve buna istinaden konu açmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah halkımız her türlü aracı alıyor ama hala mutsuz... 1 aylik maaşla s class a bineceksiniz ki illa mutlu olun dimi? En kral arabayi 20 bine aliyorsunuz daha ne istiyorsunuz nankörlük bu kadari.... Avrupa'da ayni araca 100bin birim veriyorlar onlardaki alim gucu cokmu iyi? Hey Allah'ım sen bizi affet... karnın doyduğuna şükredeceğine...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Dövmeseydiniz de olurdu, bizim gibiler derken neyi kastettiniz anlamadım ama... Neyse, konuyu çarpıtmayayım daha fazla, siz anlatın C nedir , B nedir.

    Zaten konu sahibi kararını vermiş, son mesajında farkettigim uzere. Kendisi için yeterli olacaksa problem yok tabii ki, kendisi yorum istemis ben de bu konudaki çekincelerimi açıkladım. Karar verildikten sonra hayırlısını, gönlüne göre olanı temenni etmek düşer bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    iki çocuk varsa daha fazla ihtiyaç oluyordur herhalde bagaj. ben tek çocuk için konuştum tabi herkesi tek çocuklu sanıyorum herhalde

    genelde çocuk beklerken daha araba bakılır bagaj gerekli denir de ilk çocukta bize çok da gerekmedi aslında. ikinci çocuktan sonrası da kısmet artık, o zamana kadar bir suv almış olursak inşallah sıkıntı çekmeyiz yine...

    diyecektim ki baktım honda civic bagaj 519 litre 3008 520 litre görünüyor. çok da fark yok gibi ama belki arka komple açıldığı için daha kullanışlı oluyordur.
    5008 var bagaj 950 litre diyor ama o da sw otomobil gibi duruyor ki hiç sevmiyorum ben o görüntüyü.




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Aile büyüdükçe bagaj ihtiyacı artıyor doğru orantılı olarak. Bazen mesela Sw egea almadığıma pişman olduğum oluyor. Bugün ki şartlar olsa kesin Sw olanı alırdım. Büyük bagaj rahatlık, tek sıkıntısı park işte. Hele hanım kullanırken park daha da sıkıntı oluyor. Ama bir şeylerden ödün vermek gerekiyor mutlaka.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    D segmenti aracımın bagajı en az 1/4'ü dolu oluyor, tatile giderken 10 dakika bagaj için uğraşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    D segmenti aracımın bagajı en az 1/4'ü dolu oluyor, tatile giderken 10 dakika bagaj için uğraşıyorum.
    Güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu bagaj tartışmasına dönmüş, bizde 5 kişilik aileyiz poloda (280lt) 2 yılda 3 en fazla 4 kez bagaj büyük olsa demişimdir. Şu an Attrage var (450lt) oda 2. yılını doldurdu full doldurduğumuz en fazla gene 3-4 kez oldu. Bagaj hacmi arttı diye hergün mutluluktan uçmuyoruz. İlk kıstas olmaya değecek bir kriter değil.

    Bence bagajdan önemli kriterler şunlar;

    Yaris+ otomatiğin rahatlığını , yarisin yakıt tasarrufunu, hb aracın kolay park avantajını hergün hissedecek ; Corolla+ tabi yariste olmayan malzeme kalitesi , sürüş dinamiği , artan rüzgar sesini hergün hissedecek,

    Çok uzun yol yapmayan birisi ve şehiriçi çok kullanan biri isen yaris bu durumda çok avantajlı , uzun yollarda sürüşte yorabilir.
    Bu arada yaris şart değilse senin araba ort 70 civarı ediyor C4 e-hdi otomatik vs bulunur o paralara onlarıda bir düşün...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.