Şimdi Ara

SEYİR HALİNDEYKEN ARIZA LAMBASI VE GAZ KESME SORUNU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
20.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç: Opel Astra 2004 benzin+LPG 192000 km
    arkadaşlar bugün araçla seyir halindeyken arıza lambası yandı ve gaz yememeye başladı. yani gaz pedalı tamamen devre dışı kaldı. hemen kenara çekip motoru durdurdum. tekrar çalıştırdığımda herhangi bir sorun görünmüyordu. aynı gün içerisinde aynı sorunla tekrar karşılaştım.
    hemen her zaman gittiğim ustaya gittim durumu anlattım. odb yazılımıyla hataları kontrol etti. P1122 Gaz pedalı posizyon sensörü 2 ve P1550 Elektronik gaz kelebeği kontrolü, yolumu aydınlat konumu diye iki hata verdi.
    pedalın oraya felan baktı soketleri söküp tekrar taktım felan dedi. ama sıkıntılı bir sorun dedi. gaz pedalı potansiyometresinde problem görünüyo ama onu değiştirirsek kesin sonuca ulaşırız diyemem dedi. beyinden de olabilir egzos dan da oabilir dedi bir sürü sebep saydı. boşuna parça aldırmayaım sana dedi ki gaz pedalı potansiyometresi yedek parçacılarda bulunan sık alınan bir parça olmadığı için ancak internetten bulabiliriz dedi. sıkıntılı bi sorun oldğunun altını çizdi ve kullanmaya devam etmemi aynı hatayı verirse tekrar gelmemi söyledi.
    Gaziantep'te oturuyorum. aynı hatayı verdiğinde opel yetkili servise götürsem sorunun kaynağını bulabilirler mi? bu hataya canım çok sıkıldı. hatanın ne olduğunu bilsek bi şekilde halledilir ama hatanın nerden kaynaklandığı da belli değil.
    daha önce böyle bir sorunla karşılaşan olduysa tecrübelerinden faydalanmak isterim. şimdiden teşekkürler.
    SEYİR HALİNDEYKEN ARIZA LAMBASI VE GAZ KESME SORUNU!!!







  • Up up
  • arkadaşlar arcı yetkili servise verdim. motor beyni arızalı diyip 1500 liraya tamir edebilceklerini söylediler. tamam yapın dedim. dün arazımın hazır olduğunu gelip alabileceğimi söyledilr. gidip aldım. servisten çıkıp 5-6 km gittikten sonra tekrar aynı hatayı verdi. hemen yetkili servisi aradım çekici geldi tekrar servise girdi araba. servisten çıkan araba 10 dakka sonra çekiciyle tekrar servise girdi yani :(
    hala sorunun beyinden olduğunu düşünüyolar. eğer beyindeyse ve tamir edildiyse aynı hatayı neden verir.
    servis arayıp motor beyni değişmeli o da 7k lira derse ne yaparım ben. kesin sorunun çzöüleceğine kanaat getirsem yine tamam. ama beyinden değilse ödediğim 7k para çöpe gidecek.
    kara haber bekler gibi servisten haber bekliyorum. bu sorunla ilgili tecrübelerini paylaşacak kimse yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdebre

    arkadaşlar arcı yetkili servise verdim. motor beyni arızalı diyip 1500 liraya tamir edebilceklerini söylediler. tamam yapın dedim. dün arazımın hazır olduğunu gelip alabileceğimi söyledilr. gidip aldım. servisten çıkıp 5-6 km gittikten sonra tekrar aynı hatayı verdi. hemen yetkili servisi aradım çekici geldi tekrar servise girdi araba. servisten çıkan araba 10 dakka sonra çekiciyle tekrar servise girdi yani :(
    hala sorunun beyinden olduğunu düşünüyolar. eğer beyindeyse ve tamir edildiyse aynı hatayı neden verir.
    servis arayıp motor beyni değişmeli o da 7k lira derse ne yaparım ben. kesin sorunun çzöüleceğine kanaat getirsem yine tamam. ama beyinden değilse ödediğim 7k para çöpe gidecek.
    kara haber bekler gibi servisten haber bekliyorum. bu sorunla ilgili tecrübelerini paylaşacak kimse yok mu?
    Bu konuyla ilgili değil ama genel olarak bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.

    Otomatik bir aracımızda araç kalkamıyordu D’de iken. 1-L felan yapınca kalkıyordu. Sormadık usta bırakmadım, kimi kesin kalkış bilmem nesinden dedi 3 binden açtı kapıyı, kimi şanzıman inecek dedi 4 binden açtı kapıyı. Bunlara da ısrarla bobin olabilir mi dedim, başkası öyle çözmüş diye duyduğumu söyledim, internetten gördüm. Yok ondan olmaz dediler.
    Gittim bobini kontrol ettirip 700 liraya çözüm işi.
    Şimdi 4 bine şanzımanı yenileseler de o bozuk bobin orada oldukça o sorun düzelmeyecekti.

    Benim nacizane tavsiyem araçların kendi forumlarına çok iyi bakın, orada muhakkak yaşayan oluyor. Benzer araçları araştırın. Beyinden ziyade zaten cihaz ile bakılıp hata kodları alınmış, o kodlardan ilerleyin.




  • Oncelikle yetkili servis ile konusun . Odediginiz 1500 liranin faturasinda motor beyni tamiri yazdigindan emin olun . Ve simdi tekrar baktiklarinda tamir yetmemis degismesi gerekiyor vs derler ise 1500 tl nizi geri isteyin gerekirse ihtar cekin ve mutlaka paranizi alin . Yetkili serviste beyin tamiri zaten olmaz . Onlar beyninizi sanayide anlasmali olduklari bir beyincide 500 -1000 tl ya yaptirip size 1500 fatura cikarmislardir %99 ihtimalle . Yukarida arkadasin dedigi gibi forumlari arastirin mutlaka belki basit bir ariza bile olabilir . Ama isiniz beyinle ilgiliyse ve istanbulda iseniz mutlaka beni arayin . 7 tane ustaya 3 tane beyinciye 5000 liradan fazla para kaptirdiktan sonra buldugum beyinci 1 kurus bile almadan beyinde ariza olmadigini ve arizanin direk yerini soyleyip arizayi halletmemi sagladi . Size onun numarasini veririm . Ozelden yazarsiniz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 15 Haziran 2019; 6:1:28 >
  • Sorun elektrik kesmesi, bir anda kapanması gibiyse beyindeki ateşleme modülü olabilir. Beyni tamir ettiler aldım yolda kaldım, yine tamir yine yolda kaldım, son bir daha tamir edildi sorun çözüldü. Tamirden sonra garantisi var sorun tekrar ederse para almayacağız demişlerdi. Sizin de sorunu çözmeleri gerek yetkili servis birde garantisi olmalı. Motor yıkandığı için oksitlenmeden oldu bu sorun. Buji kabloları ve ateşleme bobinini de degistirmislerdi sanırım. Ama benim motor tamamen kapanıyordu sizin çalışmaya devam ediyormuş. Araç Fiesta 2004 tü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 15 Haziran 2019; 18:36:23 >
  • Aveo t300 de aynı sorunu yaşadım. Beyin kaynaklı dediler banada. Sorununuz Elektrikle alakalı beyin falan değil. Akünüzü kontrol ettirin gerekirse 0 akü takıp deneyin. Ben gaz pedalına kadar değiştirdim 1-2 k masraf ettim yetkili serviste. Hiçbiri bir halttan çakmıyor. Kendiniz bulacaksınız sorunı
  • Konu başlıgını görünce aklıma bizim eski araba geldi , konuya tıkladım bi baktım marka opel , hafif bi gülumsetti :)
    Eski aracımız Opel Combo 1.7 dti idi, hemen hemen sizdeki problemlerin aynılarıydı . Servise götürdük bir çok yerine baktılar ve sonunda problem yakıt otomatiğinde dediler, değiştirmek çok mastaflı olacağından oradaki usta ben geçici olarak yaparim ama olmadık yerde yolda birakır deyince daha fazla beklemeden satmıştık arabayı.
  • Opel marka araçların özellikle H kasa ile benzer zamanda çıkan modellerin hepsinde oluyor sanırım. Ben de 1.3 cdti easytronic H kasada yaşamıştım bu sorunu.

    Bence beyin değil de elektriksel bir sorun.




    Bu videonun 01:35 kısımlarına bakın buna baya benziyor. Araç tepkisiz kalıyor kapatıp açınca düzeliyor.




  • aracın beyni tekrar onarıldığı söylendi ek ücret istemeyecekler. yarın gidip alacağım arabayı. tekrar aynı problemi verecek diye çok korkuyorum. aynı hataı alırsam özel servislere bakacağım artık. usta usta gezip bilen birine denk gelene kadar akıllı geçinen sanayi ustalarına para kaptırmak istemiyorum. yarın arabayı alırken internetten bulduğum aynı sorunu yaşayan ve bulunan çözüm yollarını da ustaya gösteririm teslim etmeden o parçaları da bir kontrol ettiririm. aynı sorunu yaşayıp çözenlerin buldukları çözümler
    - beyin arızası
    - emme manifoltunda kaçak
    - Gaz pedalındaki Flex bant. uzerınde bir sensör gaz verdikçe gidip geliyor. Flex bant yırtılması sonucu gaz verdiğinizde beyne iletilmiyor.
    - boğaz kelebeği şase yapmış beyine zarar vermiş.
    - LPG enjektörü arızası
    bu arıza tespitlerine de bi baksın sonra teslim alırım arabayı.
    sorunun devam edip etmediğini sorunun devamı halindeki süreci buraya yazarım. aynı sorunu yaşayan olursa bilgilendirme açısından faydalı olur. yardımlarınız için çok teşekkürler




  • ogio25 kullanıcısına yanıt

    Benzer sorunu 2008 model C200 Dizel aracımda yaşadım. 100-110 ile giderken aniden gaz kesiliyordu. Ayağımı gazdan çekip 1-2 saniye sonra tekrar basınca düzeliyordu genelde öyle düzelmezse motoru durdurup tekrar çalıştırınca düzelmiş oluyordu.


    Sorun yakıt ısısını ayarlayan sensördenmiş. 200-250TL arası bir ücrete yenisini alarak sorunu çözmüştük. Sizde de aynı sebepten olabilir sorun.

  • şahin olsaydı böyle arıza vermezdı.nerde eskı arabalar.parcasıda bol heryerde hemde 15 tl

  • mtok kullanıcısına yanıt

    Merhabalar Bende chevrolet kalos 1.4 sx 16v otomatik var. Bazen gaz verirken gaz kesiyor ve arıza lambası yakıyor. P1122 VE P0122 P0700 P1791 hatalarını veriyor. Bazen gaz keserken gaza basmayı bırakıyorum yavaş basıyorum düzeliyor. Tekleme yaparken basmaya devam ettiğimde arıza ışığı yanıyor. Sizin sorunda aynı sanırım. Çözüm ne oldu acaba?

  • kronik astra corsa combo arızası. Öncelik gaz pedalı gibi duruyor. Mümkünse aynı araçtan bulup pedal değişimi yaparak deneyin. Olmazsa iş beyne kalıyor tesisatta herhangi bir sorun yoksa. Bir çok kez başımıza geldi ve tek çare olarak beyinciye yönlendirmek kalıyor. Direkt opel üzerine elektronik-beyin ustalarını araştırın.

  • Muhammetemin54 M kullanıcısına yanıt
    Hocam hata kodlarının detayına bakamadım yazarsanız daha net yardımcı olayım. Benim yapmadığım kalmamıştı aracın tüm map maf vb sensörlerini temizledim yakıt pompasını, egr yi kontrol ettirdim. Gaz pedalı değiştirdim. En son arıza gerçekten çok komik bir yerden çıktı. Motora giden kablolardan 1-2 tanesi birbirine şase yapmış. Onlar birbirine değdikçe benim araba kafayı yiyordu. Tavsiyem hata kodlarının detayını yazın. Aracınızı herkese elletmeyin. Sanayide 3 paralık olursunuz. Önce hatayı tanımlamaya çalışın

    Bu arada beylikdüzü haramiderede Deniz Opel var. Kendisi sadece opel ve chevrolete bakıyor. İşinin ehli bırakın yapsın hakkını verin geçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtok -- 17 Kasım 2020; 5:5:41 >
  • Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. P1122 arıza kodu kafamı çok kurcalafı

    Odb cihazına başladığımda çıkan sorunlar bunlar. Bahsettiğiniz yere gideceğim inşallah. Müsait bir zamanda 05315015454 numaramı arar mısınız?

    P0700(20)

    Raw code: 070020

    ECU: 11

    Durum: Test başarısız, Onaylı, Son DTC silindikten sonra test tamamlanmadı

    OBDII: Transmission control system, MIL request - circuit malfunction

    ============2==============

    P1122(20)

    Raw code: 112220

    ECU: 11

    Durum: Test başarısız, Onaylı, Son DTC silindikten sonra test tamamlanmadı

    OBDII: Throttle Position (TP) Sensor Circuit Intermittent Low Voltage

    Chevrolet: TP Sensor Circuit Intermittent Low Voltage - Read Our Article on Intermittent Diagnosis For Help With These GM Trouble Codes; Throttle Position (TP) Sensor Circuit Intermittent Low Voltage

    ============3==============

    P0122(A0)

    Raw code: 0122A0

    ECU: 11

    Durum: Test başarısız, Onaylı, Son DTC silindikten sonra test tamamlanmadı, Uyarı göstergesi istendi

    OBDII: Throttle position (TP) switch A/accelerator pedal position (APP) switch A - low input

    ============4==============

    P0700

    Raw code: 0700

    ECU: 11

    Durum: Kadar

    OBDII: Transmission control system, MIL request - circuit malfunction

    ============5==============

    P1791

    Raw code: 1791

    ECU: 18

    Durum: Onaylı

    OBDII: TP (Electric) Circuit Malfunction

    Chevrolet: Transmission Control Module Loop

    ============6==============

    P0700

    Raw code: 0700

    ECU: 11

    Durum: Onaylı

    OBDII: Transmission control system, MIL request - circuit malfunction

    ============7==============

    P0122

    Raw code: 0122

    ECU: 11

    Durum: Onaylı

    OBDII: Throttle position (TP) switch A/accelerator pedal position (APP) switch A - low input





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.