Şimdi Ara

9 Günlük Bayram Tatili ve Milletçe Şöför Olmama Gerçegimiz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
1
Favori
12.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9 günlük bayram tatilinde 2.100 km yol yaptım
    Bursa-Didim arasını 2 kez gidip gelmek ve egenin muhtelif sahil kasabalarını gezmek durumunda kaldım.

    Öncelikle akıl ve ruh sağlığının yerinde olmasını isteyen biriyseniz böyle büyük göçlerin yaşandığı dönemlerde yola çıkmamak gerek zaruret olmadıkça ben bunu anladım.


    Toplam yol boyunca 4 defa ölüm yada yaralanma ile sonuçlanabilecek kazalar atlattım dikkatli sürücü olmakla kurtarabildim.

    Tespitlerim şöyle ki;
    Yıl boyunca sadece şehir içinde araç kullanan insanlar olduğu gibi yollara dökülmüş ama hiç birinin uzun yol araç kullanma disiplini ile uzaktan yakindan alakaları yok.
    B sınıfı küçük araçlar yol boyu en tehlikeli sınıftalar. Koltuğu en öne çekip direksyonu resmen kucağına alır vaziyette terörist gibi araç kullanan sürücüler

    Akıl almaz hatalar yapmaktalar 80 le sol şeritte gidenler aynaya bakmadan şerit değiştirenler vızır vızır akan yolda eminyet şeridinde aracın yarısı dışarda en sağ şeridi işgal eder vaziyette duraklamalar
    Mola yerlerinden benzinliklerden yol kenarindaki satıcılardan yola bakmadan şeride atlamalar..... asıl üzücü olansa bu araçların büyük çoğunluğunda arka koltukta bebek olması, insan o bebeğin sorumluluğu için dahi olsa dikkatli gider.

    Takip mesafesinden bir haber binlerce sürücü var bunu fark ettim.

    Bu kalabalik yollarda bile makas atan katiller vardi kazamın birisinide bu şekilde atlattim Aydın otobanında.

    Ve beni en çok yoran şeylerden biri araçlarıne orjinal olmayan zenon ve led ampül takan insan müsveddeleri. Yani bi insan bunu neden yapar anlamak çok zor. Karşı şeritten yada arkamdab resmen bir ışık duvarı ile gelip insanın gözünü kör ediyorlar. Kararan ayna falan kâr etmiyor.

    Arka sis farını yakan piyasacı kardeşlerimiz. Neyin kafasındalar anlamış değilim.


    Ve bayan sürücülere ayrı bir parantez açmak lazım. Resmen beni ve ailemi biçecekti azıcık dikkatli olmasam. Gerekçeside aynen şu napayım acelem var.

    Bu ülkede bu trafik kültürüyle yaşam resmen pamuk ipliğine bağlı.

    Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ben de yaklaşık 3000 km yol yaptım. Gerçekten rezalet bir sürücü profili var yollarda.
    Yapılan hataların tamamı cahillikten. Dikkatsizlik falan değil cahillik. Adam yaptığının sonuçlarını düşünemeyecek kadar geri bir zeka seviyesine sahip dolayısıyla umrunda değil.

    Yine de beni çıldırtan ve sinirlerimi bozan 1 numaralı sorun FARLAR. Bu kadar far özürlüsü bir memleket olamaz. Kardeşim far bu far altı üstü. Gece açıp yolunu aydınlatacaksın bu kadar. Bir farı yanıp diğeri uzun yananlar, gündüz farı+sis dolaşanlar, sadece sis açanlar, ikisini birden açanlar, arka sisler açık gezenler, merceksiz fara led-xenon takıp kör edenler, renkli far kullananlar say say bitmiyor. Hiç artık uğraşmıyorum geçiyorum arkasına çakıyorum uzunları.
    Kazaların büyük bir kısmı sabırsızlık,tahrik kaynaklı
    Iki gün önce Silifkeye gittim. Mut -Silifke arası. Bilenler bilir bu yol Mersin belediyesinin ayiplik abidesidir .90lardan kakma çift şerit dar bir yol .olayi anlatıyorum canlandırın gözünüzde:
    En önde karpuz yüklü kamyonet
    Arkasinda traktor
    Arkasında doblo
    Arkasında fiat siena
    Arkasında yine doblo
    Sonra ben (civic rs)
    Benim arkamda skoda suberb
    Arkasında bmw
    Arkasında pejo 307

    Karşı taraf da çok yoğun. Konvoy halinde gidiyoruz .Bu arada takip mesafesi felan hakgetire .Buna tek uyan benim.Digerleri dibdibe Gecmiycem dedim bekliycem nerede açılırsa
    Tabi ki sabırsız insanimiz yine dayanamadı
    En arkadaki 307 joker hakkini kullandı. Öndeki 3 aracı geçti karşıdan tir geliyor .Ucu ucuna gelip benim önüme girdi .Tır selektör korna ne varsa vuruyor tabi .Dedim ben de bitisik gitsem ne olacak ?
    Şimdi adamda suç yok diyebilirsiniz ama takip mesafesini bilmiyor millet.Bile bile ne diye insanların hayatını riske atıyorsun
    Neyse bu pejocu artist arkadaş yine ayağa kalktı öncekileri geçti gitti .Hepimiz alkislarla kendisinin ne kadar harika bir sofor olduguna vurgu yaptik felan.Peki sonra ne oldu dersiniz?
    Karpuzcu sola girdi .Traktörü felan da geçip pejocu arkadaşın arkasına yanaştım. 1 dk olmadi inanın 1 dk
    Bu sadece bir örnek
    Uymuyoruz kurallara .Altimizdaki araçlara çok güveniyoruz. Sonuç bu oluyor maalesef
    söylediğinize katılmakla beraber ek birşey söylemek istiyorum. Allah aşkına millet şu orjinal halojende olsa farını azıcık ayarlatmayı öğrensin. gökyüzünü veya daha ileriyi kısayla aydınlatınca zaten verimli olmuyor. adama sellektör yapıyorum uzunla geliyor diye, bir uzun daha yanıyor peşine. ne kadar yüklerse yüklesin farı hep en üst seviyede kullananlar, uzunlarla gelenler ve farı gökyüzüne dikip gelenlerden de sıktı artık. kör ediyorlar resmen.

    merceksiz fara led takmayın deyince göz almıyor diyorlar, alıyor net. almayanlar çok pahalı, zaten o fiyatlara kimse ampul almaz bu ülkede. geçen yıl çevirmede polis gözünü dikti fara, baktı kesilme çizgisi net hiçbir şey demedi. xenonla gelenlerin hepsini yakmışlar o gece. bu uygulama sürekli olsa insanlar buna bu denli cesaret edemez.
    ağzına sağlık.

    daha dün esenyurt'ta isviçre plakalı bir araç, 'yaya geçidinde' biz beklerken bastı yanımızdan geçti. siyah bir bmw 3 serisi. bu hareketi isviçre'de yapsa diyeceğim de yapamazdı, memlekette kural yok denetim yok avrupa görmüş çomarımız rahat tabi istediği gibi at koşturabiliyor.
    bir konferans salonunu düşünün. herkesin fısıltıyla yanındakine birşey söylediğini farz edin. ortaya büyük bir uğultu çıkar ama salondaki kimse ortaya çıkan uğultuda kendisinin de payı olduğunu düşünmez. buna diffusion of responsibility yani sorumluluğun buharlaşması gibi birşey deniyordu. türkiye trafiği sanırım buna iyi bir örnek.
    herkes sürücüdür, herkes kuralları bilir ama herkes kafasına göre araç kullanır, herkes işine gelmeyen kurala uymaz ama herkes yine ortaya çıkan tablodan şikayetçidir. mesela buradaki çok arkadaşımız hız limitletini iplemez yani sallamaz ama sol şeritte biri varsa birden aklına sol şerit sürekli işgal edilmez kuralı gelir 😊
    herkes aracını park edilmeyecek yere bırakır, herkes kırmızı ışıkta geçer, kimse takip mesafesi bilmez, herkes tıkalı trafiklerde şark kurnazlığı yapar, emniyet şeridini ya da karşı şeridi kullanarak avantaj sağlamaya çalışır... örnekler çoğaltılabilir.
    Gelenbe rampaları tam bir eziyet baş belası.

    Bayram tatilinin ilk günü Didimden dönüyorum Gelenbe Ceren Tur Shellde 30-40 dakka uyudum yola öyle devam ettim. Shellden çıktıktan 10 km kadar sonra bir Tır sağ şeride bırakmış gitmiş ne bir reflektör ne bir ikaz hiç bir şey yok ve öyle bir kör noktada kalıyor ki gecenin o karanlığında sol şeritte olmasam yada uykumu almamış olsam kesin arkadan dorsesine girerdim.

    Hemen bölge jandarma ekiplerini arayıp bilgilendirdim Gelenbe Jandarma Karakolundan bi Uzm. Bçvş. Geri dôndü olayla ilgiglendiğini belirtti. Umarım kimsenin canı yanmamştır o katil yüzünden
  • Ayrı bir yorum yapmak istiyorum gurbetçilerle alakalı.

    Kazaların çoğu bunlar yüzünden kaynaklanıyor döviz getirmeseler almayın diye yazarım hatta döviz getiriyorlar yine almayın. Adam 350 gün Avrupa'da araç kullanmış burada sınırı geçince aniden bozuluyor. Sol şeritte 80 le gidiyor ya Almanya'da yap bunu hadi yap neler oluyor görelim. Yerlere çöp atıyorlar, mesafeyi korumuyorlar, ters şeritten geliyorlar sapağı kaçırıp.

    Bir insan 80 IQ bile olsa yine 350 gün araç sürdüğü yere alışmaz mı ? Vicdanlara sesleniyorum
  • Milletçe şoför değiliz evet buna ben de katılıyorum. Milletçe eğitime öncelik verirsek ancak bu sorunu aşabiliriz. Gerçekten kuralsız bir toplumda yaşamak insanı delirtiyor. Konu sahibine katılmamak elde değil.
  • Ne oldu hani kamyoncular trafik teroristıy di, yol kullanmayı bilmeyen, şerit okumayan, altında b sınıfı osuruktan bir araba var diye kamyoncuya otobuscuye artıslik yapan bilgisiz ve saygisiz guruh 70 kişiyi yollarda katlettı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozellikle su Cin mali simsek etkili farlar resmen gecici korluk olusturuyor. Bir insan bunu neden yapar. Anasini bacisini hic mi sevmez?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ağzına sağlık.

    daha dün esenyurt'ta isviçre plakalı bir araç, 'yaya geçidinde' biz beklerken bastı yanımızdan geçti. siyah bir bmw 3 serisi. bu hareketi isviçre'de yapsa diyeceğim de yapamazdı, memlekette kural yok denetim yok avrupa görmüş çomarımız rahat tabi istediği gibi at koşturabiliyor.
  • Bence en büyük problem, bayram için araba alıp memlekete gidenlerde. Sırf eş, dost ve akrabaya hava atacağız diye, bayram için araç alanlardır en büyük tehlike.

    Şöförlük zaten sıfır, bir ara ehliyet alınmış ama pratik sıfır. İkinci el, ucuz olsun diye, bakımsız, lastiksiz, dökülen araçları alıyorlar. Bu kişilerin başına gelen en iyi şey, araçlarının yolda arızalanması ve yola otobüs ile devam etmeleri. Aracı bozulmayanlar ise ölüyorlar zaten...
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Sonuc alabilecegimizi bilsek yapalim da ,bizde her sey gostermelik.Aksam saati bir kontrol noktasi kursa alayini alir hem bizi rahatlatir hemde kesilen bu cezalar ile ulke ekonomisini.
    Teror riski varken cam filmini kaldiramiyirsan oy endisesi ile bu farlara mudahale etmesini beklemek cok mantikli gelmiyor bana. Ya size ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkeste bir sol şeritten gitme hastalığı var. kardeşim sol şerit senin babanın şeridi değildir. Sollamanı yaptıktan sonra sağ şeride girmen lazım. türkiyede en sağ şerit en hızlı şerit ben bunu gördüm.
  • Ben de yaklaşık 3000 km yol yaptım. Gerçekten rezalet bir sürücü profili var yollarda.
    Yapılan hataların tamamı cahillikten. Dikkatsizlik falan değil cahillik. Adam yaptığının sonuçlarını düşünemeyecek kadar geri bir zeka seviyesine sahip dolayısıyla umrunda değil.

    Yine de beni çıldırtan ve sinirlerimi bozan 1 numaralı sorun FARLAR. Bu kadar far özürlüsü bir memleket olamaz. Kardeşim far bu far altı üstü. Gece açıp yolunu aydınlatacaksın bu kadar. Bir farı yanıp diğeri uzun yananlar, gündüz farı+sis dolaşanlar, sadece sis açanlar, ikisini birden açanlar, arka sisler açık gezenler, merceksiz fara led-xenon takıp kör edenler, renkli far kullananlar say say bitmiyor. Hiç artık uğraşmıyorum geçiyorum arkasına çakıyorum uzunları.
  • Birde sofor olamama degil insan olamama gercegimiz diyebiliriz.Burada en onemli sey egitim, okul okumaktan bahsetmiyirum saygi ve empati ogretilmeli, sebep sonuc iliskisi ogretilmeli , pisman olmak degil onu onceden ongorebilmek ogretilmeki ve en onemlisi bencil olmama ogrerilebilmeli.Tabi sadece egitim degil ceza ve odul ile bunlar pekistirilmeli. Turklerin ovulen misafirperverligi ve hosgorusu bir sekilde yok olmakta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikteki bu kalaslar aslında sürekli şehiriçi kullananlar değil, normalde arabası sürekli yatan şoförlüğü pek olmayanlar, sadece bayram ve tatil zamanları yola çıkıyorlar ki zaten birçoğunun araba bulundurma nedeni de bu

    haliyle uzun yolda nasıl kullanılır daha doğrusu araba nasıl kullanılır bilmiyorlar

    siz yine en sol şeritte 80 le gidene denk geliyorsunuz, otobanda sol şeritte ani frenle komple durana rastladım ben, duran aracın arkasında neredeyse tüm arabalar yan dönerek durduk

    far konusunda da yapacak birşey yok, mesele sadece ayarsız farlar değilki, yeni nesil özellikle bmw lerin orijinal farları da aynı, mercedes ler de aynı
  • bayram dönüşü cumartesi öğlen saatleri Bolu'dan Ankara'ya dönüyorum.
    3 şeritli otobanda en sağ şeritte 100 s/km hız ile seyir ederken bile arkadan sellektör yemişliğim var
    paşama sol ve orta şerit yetmiyor sağ şeritte de makas atması lazım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.