Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (545. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: PearBear , aliveli90 , baskaningundemi
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir - 10 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
76.275
Cevap
789
Favori
3.745.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum ben sana sinematiğe yaslanmadan kral bir hikaye anlatan muazzam bir oyun önereyim. Çünkü bu tarz Sony exc(Sadece onlar da değil bütün modern oyunlarda aynı sıkıntı var...) oyunları işin oyun tarafını biraz zaafa uğratıyor gibi geliyor bana. Black Mesa( Half life 1 remake) şu oyunu oynarken aldığım hazzı modern oyunlardan alamıyorum arkadaşlar hele o sinematiğe boğulmuş oyunlardan hiç alamıyorum artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Haziran 2020; 22:45:32 >




  • White Room by a Window kullanıcısına yanıt
    Netflixe benzetince biran
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    Netflixe benzetince biran
    Hocam ben Gow'u ayıla bayıla oynadım saatlerce başında tuttu beni ama Gow Gow nereye kadar. İnsan fps oynamak istiyor, Forza gibi yarış oynamak istiyor, Ori gibi platform, Sea of Theieves gibi sadece eğlenip kafa dağıtacağı oyun oynamak istiyor oyun çeşitliliği arıyor insan. Cyberpunk çıkacak mesela bu oyunu Series X'de yağ gibi akarak 4k'da oynamak istiyorum atlayacağım arabaya çıkacağım şehir turuna mis gibi sıkılırsam açar Halo Infinite'da bir kaç uzaylı vururum. :D
  • Ori'nin ilk oyununu satın aldım Steam'den. Moon Studios'u tebrik ederim. Oyun çok iyi olmuş. Umarım Microsoft, Moon Studios'u satın alır da yeni projeler görürüz. Potansiyelli stüdyolara destek olunmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02177D6B6 -- 30 Haziran 2020; 22:18:5 >
  • Eğer oyun işinin Netflix'i olursa oyunculuk adına çok şey değişir. Cihazı aldn, oyun alma derdine düşmek çok saçma artık. Böyle bir güzellik yapsın konsol oyunculuğu komple değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7ender

    EDIT:

    Anahatlari ile bizi ilgilendiren kisimlari ozet sekilde aktarmaya calistim arkadaslar. En azindan hangi durumdayiz, ne ile karsi karsiyayiz, neler beklemeleyiz gibi sorulara cevap bulabilecegimiz bir roportaj olmus. Sahsen ben cok memnun kaldim direkt oyuncu bazli, oyunlarin ve donanimin duzgun sekilde aktarildigi; servis hizmetlerinin ayni sekilde durust bir sekilde aktarildigi cok samimi kullanici bazli bir roportaj. Xcloud konusunda Phil Spencer "Isik hizi hala var; elektronlar hala internet uzerinden hareket etmeli" gibi esprili bir cevap verip ayni zamanda cloud-gaming konusunda ucuk hayallere kapilmamiz gerektigini inceden belirtiyor...

    Bu roportajda one cikacak seyler sunlar:
    -Donanim
    -Oyun
    -Hikaye bazli oyun
    -Framerate

    quote:

    Spencer'in gectigimiz nesilden cikardigi seyler tamamen oyuncularin etrafinda birlestigi seylermis. Mesela musterilerimiz, oyuncular ne ister ve nasil ister tarzi yaklasimlar yapmislar. Buna da dahil ettikleri sey platformda ne gormek istedikleri, geriye donum uyumluluk, cikaracaklari oyunlar ve nerede oynanacaklari vs. Bunlar ustune bir konsol gelistirmisler yeni nesilde.

    Meshur 2020 konusuna da deginmeden gecmemis; oyunlarin insanlari nasil birlestirdiginden bahsetmis.

    Tum bu pandemik surecte calisanlari konusunun guvenlinginden en cok endise etmis. Donanim ki bu yil onlar icin en ozel olan sey; dun konsol donanimla ilgili genis bir inceleme yapmis kendisi ve herhangi bir sikinti yokmus. Ayrica Xbox Series X birden fazla insanin evindeymis suan. ( Biz sadece 2 tanesini biliyorduk saniyorum. ) Tedarikcilerle ilgili de bir sorun yokmus. Bu surecin devam etmisi icin yaratici bir seyler de yapmislar.

    Microsoft'un icindeki studyolardan biri test amacli Xcloud'a bir oyun yuklemis ve bu oyuna test serverindaki herkes anlik olarak ulasabilmis sikinti olmadan ve herhangi bir downloada ya da beklemeye gerek kalmadan. Bununla ilgili daha fazla konusulacakmis ama.

    Birkac yil once birinci parti oyunlar icin stratejilerini belirlemis Phil Spencer Xbox adina ve Microsoft'dan cok guzel bir destek almis bununla ilgili. Cesitliligi bol bir oyun kutuphanesi olusturmaya calisiyormus Xbox Studyolari. Oyunlar multiplayer,co-op, single barindiracak oyunlar. Firmalar tamamen serbest ne yapmak istiyorlarsa bunu yapabileceklermis ve tek nesillik ya da gecici bir surec olmayacakmis bu anlayis.

    Microsoft icindeki studyolar birbirleri ile her turlu bilgi paylasimi, destek vs. yapiyorlarmis dahasi Xbox donanim adina da geri donusler aliyorlarmis.

    Bu birinci studyo olayinin Xbox fanlari tarafindan da istenildigini belirtmis. Yaptiklari oyunlarin piyasadaki oyunlarin benzeri olmamasi konusunda baya hassas kendisi ve bunun sektore bir katki saglamayacagini belirtmis.

    Yeni gelecek nesildeki grafik gecisi hakkinda konusurken sundan bahsediyor; gercek gibi oyunlar gectigimiz nesilde de oldu. Bu nesilde de olacaktir; bu nesilde ama asil onemli olan sey gectgimiz nesildeki gercek gibi olan oyunlari alip yuksek ve saglam bir Framerate ve dusuk bir inpuut ile birlestirmekmis olay.

    Dramatik olacak olan sey yeni nesilde ekran ve oyun kontrolculeri vasitasiyla oyun hikayelarinin oyuncuya aktarilmasi; duygu olarak. Cok etkili bir sekilde duygu yasatacak oyunlarin, teknik olarak daha ust kalitede oynanacak olmasiymis yeni nesildeki asil degisiklik Phil Spencer adina. ( Bir onceki kisimda deginmedim ama kendi studyolarindan bahsederken anlik da olsa sanat ve hikaye kisimlarina deginmisti ve burada yine bir hikaye vurgusu geldi )

    Kendisine Halo disinda oynamak istedigi birinci parti oyun var mi diye soruldu: iki oyun seciyor ve biri Gears: Tactic ve Flight Sim.

    Gamepass'i tek basina bir platform olarak dusunmus baslarken; nasil mevcut platformlara oyunlar cikiyorsa Gamepass'i da bir platform olarak verme fikri varmis. Gamepass, ureticiler adina, markette ulasamadiklari bir kitle sunuyormus ve "cok" yakinda Xcloud da acilacakmis. Amaclari Gamepass ile tuketiciye secenek sunmakmis cunku zaten Gamepass'da olan oyunlar hala marketlerde satilik olarak temin edilebilirliginden bahsetmis. Bir suru oyun varmis milyonlara ulasan Gamepass sayesinde ve bu oyunlar bu rakamlara asla markette satis yaparak ulasamazmis.

    Kendisine diger medya ve eglence endustrisleri hakkinda bir soru geldi; oradaki servis hizmetlerinde herkesin bu servislerle ayni fikirde olmadigindan bahsetti ureticiler olarak; Microsoft'un onderlik ettigi oyun servis hizmetindeki durum soruldu bununla ilgili.

    Microsoft bu konuda kendileri onculuk etmek istemisler, cok buyuk bir firsat olarak gormusler. Tabii ki diger icerik ureticilerinin cikmazlar ve endiseleri olmus, oluyormus. Microsoft ise ureticilere; mevcut sistemdeki market modellere bagli kalmayalim; oyuncular etrafina bir market modeli olusturalim diye yaklasm Microsoft. Eger bu market modeli de bazi zorluklar yaratacaksa bunu partner olarak birlikte asabilceklerinden bahsetmis. Gamepass'a icerik sunan ureticiler ise hem ucuncu parti hem bagimsiz olarak oyunlarinin ve hikyalerinin cok cok daha fazla insana ulastigini gormesi; diger firmalar adina da bir firsat olacagini belirtiyor. ( Yine bir hikaye-oyun vurgusu geldi )

    Xcloud, Gamepass Microsoft'un tek odak noktasi gibi; donanimdan ziyade urunu (oyunu) oyuncuya ulastirmanin en kolay yolunu sunmak icin birinci parti oyunlarin hepsini diger platformlara da getireceklermis. ( Diger platformlar ) Xcloud aracligi ile Gamepass'da oynadigimiz oyunu, ayni arkadaslarimiz ile hem konsoldan aninda devam edip hem de dilersek ayni sekilde telofonunmuzdan da devam edebilecekmisiz. ( Bu kisim direkt en yukarida vurguladigim "nerede oynayacaklarini" kismini aciklar oldu, videoyu anlik izleyip aktarmaya calisyiorum ozetle ben de ama Phil Spencer'in yaklasik 20 dakikada vurgu yaptigi sey hikaye-oyun ve oyuncularin nerede oyun oynayabilecegi oldu)

    Xcloud servisinde olacak oyunlar; bu platform icin gelistirilmis ya da uyarlanmis oyunlar olacak. Sadece tek bir platforma ozel ve uygun olarak degil. Az onceki paragrafta mobilde oyuna devam etme olayindan bahsetmistim ve Halo'yu da mobilden kolayca oynayabilecegimiz bir platform olarak gelistiriyorlar Xcloud'u. Sadece oyunlari oldugu sekilde stream eden bir platform olarak degil.

    Xcloud ayri bir servis degil; Gamepass'a dahil edilecek bir servis olacakmis. Yuz binlerce Azure Data merkezi dunyanin etrafina insa edilmis, ediliyor ve cok cok cok yakinda Xcloud ile ilgili daha fazla sey ogrenecegiz.

    Xcloud hakkinda sunu belirtiyor; kesinlikle bir seyin yerine gecme ve gelme olayi degil. Yani Xcloud, mevcut evimizdeki PC'nin yerini almayacak ve buna rakip bile degil; sadece bir alternatif ve en buyuk fark ise oyunlarin hepsini her yerden oynayabilcek olmamiz olacakmis. Microsoft, butun mevcut Gamepass icerigini, Xcloud araciligi ile konsol, bilgisayar ve mobil olmak uzere oyun deneyimini ulastirmakmis.

    Meraklisi varsa kendisi Android telefon kullaniyormus. :))

    "Nindento ve Sony'ye cok fazla saygim var ama bizim rakibimiz Amazon ve Google"

    Microsoft'un stratejisi asla Sony ve Nintendo'yu yok etmek ya da onlarin buyumesini engellemek degilmis. Bu firmalar bile potensiyel Cloud icin ortak ariyorlarmis. Bu buyuyen ve gelisen endustride Nintendo ve Sony ile birlikte olduklarindan ve buna saygi duydugundan bahsediyor. Endustri olarak ise oyuncu bazli bir yaklasimi benimsemek, platform bazli bir yaklasim icin bir firsat oldugunu belirtiyor ve bunlar ise mevcut oyun endustrisini daha da buyutup ileri goturebilecek seylermis.

    Content-Community-Cloud Microsoft'un gelecek 10 yildaki oyun endustrisindeki stratejisi olacakmis. Icerik-Topluluk-Cloud gaming hizmetleri... Bu yaklasim ise zaten suan yapilan birinci parti oyun studyolari ile baslamis cunku bu alana baktiklarinda kendilerinin daha fazla bununla ilgili caba gostermelerinin gerekliligini gormusler ve bunu yapmislar. Topluluk; nerede ve kiminle oynadiginizi ayirmadan ayni icerigi ayni topluluk ile oynama bazli ve cloud gaming ise; en zoruymus. Bu konuda ise Amazon ve Microsoft tekmis; global bir cloud yapisi olarak. Microsoft bu 3C strateji olayini ise kendi gucleri ile altindan kalkabileceklerini dusunerek belirlemis.

    3C stratejisi ise bir musterinin umursamasi gereken bir sey degilmis; Phil Spencer kendi bir oyuncu olarak umursadigi sey oyunlarini nerede isterse istesin arkadaslariyla oynamakmis. Cloud yapisi ise bunu mumkun kiliyormus...

    Aboneli konsol satma olayina deginiyor; mevcut nesilde bunu limitli sayida ve belirli bolgelerde denemisler ve harika bir geri donus almislar. Bunu daha fazla genisleteceklermis.

    Sony PS5 sunumundan sonra:
    "Onlarin sovunu gordukten sonra iyi hissettim"


    Sony'nin de artik elini gostermesinin iyi oldugunu belirtiyor. Xbox'in donanimin neler ortaya cikaracagini gostereceklermis, ozellikle bahsettikleri sekilde Framerate gibi...

    Xbox cikisini yaptiginda sahip olacagi oyun siralamasi adina harika hissetmis, Sony sovunu gordukten sonra onlarin neler yaptigina dair daha cok fikire sahip olduklarini ve Xbox tarafinin kendi elindekilere baktiginda cikista cok daha guclu olacagini hissediyormus. ( Yine bir Framerate vurgusu geldi )

    Phil Spencer, Sony'nin iyi yaptigi bir seyi iyi yaptgini belirtmis ama Xbox'in icinde bulundugu durumu dusundugunde gosterebilecekleri oyunlar ve bu oyunlarin Xbox'in sahip oldugu donanim avantaji ile nasil goruneceginin ortaya cikacak olmasi; Xbox'i iyi duruma sokuyormus.

    Temmuz ayi icin iyi hissediyormus: gosterecekleri GAMEPLAYLER ve donanim kabiliyeti olarak...

    En son sunumdaki geri donusleri aldiklarini belirtiyor ve bizzat Phil Spencer insanlarin gercekten bu seferki sova bayilacaklarini soyluyor. Halo en buyuk parcasi olacakmis.


    Alıntıları Göster
    Konuya yeni giren arkadaşlarlar için tekrar uplayalım.Elinize sağlık .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper#

    Eğer oyun işinin Netflix'i olursa oyunculuk adına çok şey değişir. Cihazı aldn, oyun alma derdine düşmek çok saçma artık. Böyle bir güzellik yapsın konsol oyunculuğu komple değişir.
    Zaten eski geleneksel konsol olayı bence yavaştan bitiyor buna uyum sağlayanlar devam edecek sağlamayanlar sınırlı kitleyle kalacak benim görüşüm böyle. Herhangi bir cihaz bile olmadan sadece lcd tvnin menüsünden oyun bile oynayabileceksin bulut sistemler yaygınlaştıkça. İnsanlar zaten hayatın çilesiyle yeterince uğraşıyorlar, eve geldiklerinde de herhangi bir cihazdan herhangi bir oyunu oynama rahatlığına kavuşabilecekler bu gerçekten çok iyi olmaz mı? Bu oyunların kalitesini düşüren değil aksine artıracak bir hamledir, çünkü ortada bir donanım mecburiyeti olmadığı zaman insanlar bu sefer kaliteli zaman geçirmek için kaliteli içeriklere yönelecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 30 Haziran 2020; 23:55:13 >




  • Series X alınca ilk işim onları oynamak olucak. Halo hariç diğerlerini denemedim, Forza ile Ori'yi merak ediyorum daha çok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    Series X alınca ilk işim onları oynamak olucak. Halo hariç diğerlerini denemedim, Forza ile Ori'yi merak ediyorum daha çok.
    Forza'ya aşık olabilirsin şimdiden söyleyeyim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Xbox Live başkanı Dan McCulloch görevinden ayrılmış. Xbox Live'ı piyasanın devi haline getiren adam yolun açık olsun.




    https://twitter.com/McDanRandom/status/1277758189178482688
    Gold Live ın verdiği aylık ücretsiz oyunları kim seçiyorsa umarım o da tez zamanda işten ayrılır:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKA_33

    Gold Live ın verdiği aylık ücretsiz oyunları kim seçiyorsa umarım o da tez zamanda işten ayrılır:))

    Alıntıları Göster
  • Şu etkinliği bu hafta yapın gitsin ayın 20'si nedir abi beklemekten gına geldi.
  • :) dualariniz kabul olmustur...👍
    Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams
    Dan McCulloch, Microsoft'tan ayrıldığını duyurdu.
    Xbox live yöneticisi.

    Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Xbox'ta 15 yıl çalıştıktan sonra, bugün şirketten ayrılacağımı duyurdum. Pek çok arkadaş edindim, çok fazla şey öğrendim ve gerçekten çok keyifli vakit geçirdim. Kariyerimdeki bir sonraki fırsat için çok heyecanlıyım ve yakında bunu duyurunca siz de çok heyecanlanacaksınız." diye belirtti.

    Dan McCulloch 2005 yılında oyun dışındaki projelerde çalışmak üzere program yöneticisi olarak Microsoft'a girdi. 2007'de Xbox ekibine dahil olarak Forza Motorsport 3 ve 4'ün baş yapımcısı rolünü üstlendi. 2017'de Xbox Live'ın başına getirilene kadar Kinect Sports, Kinect Adventures ve Kinectimals dahil olmak üzere çeşitli Kinect oyunları ve Microsoft HoloLens üzerinde çalıştı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Sunum ayın 20'sinden sonra sanırım.

    Resim bozuk.
  • Şimdi düzeldi mi?
  • evet saol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter007

    Bekliyoruz hocam artık gelsin de keyfimiz artsın...
    Azkaldı hocam gun sayıyoruz ))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-02177D6B6

    inXile'ın AAA RPG oyununa yeni başlanmış. Sebebi ise Wasteland 3'ün daha iyi bir oyun olması için tamamen Wasteland'e odaklanılmış olması. Wasteland 3 çıkışını yaptıktan sonra yeni oyuna başlanacak ve stüdyo büyüyerek AAA stüdyoya dönüşecek. Oyunun 5-6 yıllık bir geliştirme süreci olması tahmin ediliyor.

    Bu iyi bir haber. Kaliteli oyunlar genelde 5+ yıl geliştirme süresine sahip oluyor. Örnek vermek gerekirse TLOU 2, 6 senede yapıldı. RDR 2, 7 yılda yapıldı. GoW, 5 yılda yapıldı. inXile'ın 250-300 çalışanlı bir stüdyo olma yolunda ilerlediğini görüyorum. İleride Microsoft'un en büyük stüdyolarından birisi haline gelebilirler. Umarım temmuzda cinematic trailer görebiliriz.

    Hep dediğim gibi. Oyunlar kaliteli olsun da beklemek önemli değil.
    Beklemek önemli bir sıkıntı dostum artık kaliteli bir oyun oynamak için yıllarca beklemek istemiyoruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Arkadaşlar niye oyun konuşmuyorsunuz? Yoksa bir oyuna 500 tl vermek yerine üstüne 50 daha koyup 3 senelik Gamepass ultimate'le oyunlara dalıp buralara gelip yorum yapmıyor musunuz? Oyna oyna bitiremezsiniz oradaki oyunları, ben anlayamıyorum buradaki arkadaşları oyun oynamak önemli değil gelip burada yazman önemli!

    iyidi bu
  • 
Sayfa: önceki 543544545546547
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.