Şimdi Ara

AKP’li ilçe belediyelerinde makam aracı saltanatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı AKP’li 18 ilçe belediyesinde yönetim kadrolarında toplam 502 kişi görev yaparken, binek araç sayısının ise bin 367 olduğunu söyledi. Sarı, kiralık araç maliyetinin yıllık 100 milyon lira oluğunun altını çizdi.
    YÜZDE 50 TASARRUF MÜMKÜN
    Dr. Sarı bu israfın önüne geçmek için şu önerilerde bulundu:
    “Tüm kiralık araçlara ‘Resmi hizmete mahsustur' yazılmalı. Tüm kiralık araçlara taşıt tanıma sistemi monte edilerek araçların yakıt tüketimleri izlenmeli. Başkan yardımcısı hariç büroda iş gören hiçbir yöneticiye araç tahsis edilmemeli. Hiçbir araç hafta sonu kamu görevlisinde bulunmamalı. Tahsis edilen araçları, kendi özel işlerinde kullanan memur ve işçiler yargılanacağını bilmelidirler. Bu araçlar kime tahsis edilmişse ‘araç sorumluluk sözleşmesi' imzalamalı. Operasyon müdürleri oluşturulacak asgari miktardaki havuz araçlardan yararlanmalıdır. Bu önerilerim kamudaki çalışma yıllarımdan edindiğim izlenimlerim sonucudur. Bu sayede kesinlikle yüzde 50 tasarruf edileceğini düşünüyorum.”
    KİRALLIK ARAÇ TABLOSU
    İstanbul'da 18 ilçe belediyelerinde makam aracı olarak kullanılan bin 367 adet kiralık binek aracı bulunuyor. 18 ilçedeki toplam yönetici sayısı sadece 502. En çok kiralık binek aracı 149 ile Başakşehir'de bulunuyor. Başakşehir'i 145 kiralık araç ile Ümraniye, 122 ile Sancaktepe izliyo..
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-ilce-belediyelerinde-makam-araci-saltanati-237281h.htm







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.