Şimdi Ara

Sanırım kolon kanseri hastasıyım.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benzer durum bende vardı , yaklaşık 3-4 ay süren kanamalı dışkı genellikle ishal , ara ara kabız oluyodum , yaklaşık 15 kilo kaybım oldu , geçmeyen dışkılama hissi ve sürekli halsizlik vardı . önce iç hastalıkları uzmanına ordan gastroenteroloji uzmanına gittim , kolonoskopi yapıldı , ülseratif kolit teşhisi konuldu , doktor 1 yıllık ilaç reçete yazdı , ilaçları kullanmaya başlamamdan 2 hafta içinde nerdeyse tamamen düzelmişti , şu an 6. aydayım hiç sıkıntım yok çok şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semiyan

    Beslenme ile alakalı derken hocam? Bu lifli, sulu yemekler posalılar posasızlar asitsiz içecek, fazla acı olmayan tiplerden mi?
    tuvalete çıkman düzenli olacak, katı olmayacak.
    rahat rahat yapabilmelisin. yumuşak beslenmelisin biraz. sabahları ılık suda limon suyu veya bitki çayları içmelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frier90

    benzer durum bende vardı , yaklaşık 3-4 ay süren kanamalı dışkı genellikle ishal , ara ara kabız oluyodum , yaklaşık 15 kilo kaybım oldu , geçmeyen dışkılama hissi ve sürekli halsizlik vardı . önce iç hastalıkları uzmanına ordan gastroenteroloji uzmanına gittim , kolonoskopi yapıldı , ülseratif kolit teşhisi konuldu , doktor 1 yıllık ilaç reçete yazdı , ilaçları kullanmaya başlamamdan 2 hafta içinde nerdeyse tamamen düzelmişti , şu an 6. aydayım hiç sıkıntım yok çok şükür.
    Geçmiş olsun arkadaşlar, ülseratif kolit nin tedavisi icin halen salofak tarzi ilacmi veriyorlar halen, size ne önerdiler dr lar.
  • İnternete güvenmeyin başım ağrıyor yazarsınız beyin tümörü çıkar doktora gidip test yaptırın hatta 2-3 farklı yere gidin içiniz rahat olsun.
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    her insanın midesinde olan bağırsaklara geçebilen ve sayısı artınca senin bahsettiğin şikayetleri arttırabilen antibiyotik tedavisi ile azalan birşey sen git doktora dediklerimi yaptır endoskopi + kolonoskopi tek seferde midende bağırsaklarda ne varsa ortaya çıkar için rahatlar zaten istersen lokal anestezi ile yapabiliyorlar acılı sancılı kafaya takacak bir iş değil yorumları kafaya takma

    ama önce iç hastalıklarına git beni gastroenteroloji yönlendirin diye söyle doktora çünkü direk gastroenterolojiye randevu alamazsın .

    gastroenteroloji iç hastalıklarının bir üstü direk sadece sindirim sistemiyle ilgilenir

    belki hiç birine gerek duymaz doktor direk ilaçta yazabilir

    ama tedavi boyunca sürekli kontrole git aynı doktora git aksatırsan tekrarlar
  • Oğlum git doktora delirtme beni etrafında bunla dalga geçeceğini düşündüğün adam varsa da şu an çıkar hayatından
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Asacol kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frier90

    Asacol kullanıyorum
    Hocam Allah şifa versin, doktorunuz gerekli bilgiyi vermiştir ama ilaçla sadece hastalığınızın semptomları azalıyor biliyorsunuz değil mi? Tamamen tedavi edilebilen bir hastalık değil ülseratif kolit döneö dönem atakları olacak.
  • Şu an kanser nezle grip kadar yaygın. Çocuk da değilsin, git bir muayene ol. Ortada anormal bir durum var ve ne kadar erken teşhis o kadar etkili tedavi. Canın çok mu ucuz?
  • Gecmis olsun hocam allah sifa versin
  • O bölgenizde ağrı varsa ..... Tıklayın. ( Websitesi açılır . Sonuç kansermisim) Sitelerin biyerlerden hit alması yaptıkları clickbait bu aslında. Sonra doktora gidip ben kanserim dediğiniz zaman çok komik bir durum ortaya çıkıyor. Yani teşhis olmadan ultrason tomografi kolonoskopi endoskopi vb aletler olmadan elf gözlerle kanser hücrelerini nasıl görüyorsunuz . Teşhis koyması çok çok zor. Türkiye'de yüzlerce hasta ilk doktor teşhislerinde kanser tanısı konup başka 2 3 farklı doktora gidildikten sonra yok hacım kanser falan değil bu durumuyla karşılaşıyor. Doktora gitmek en iyisi. Internette böyle şeyler okuyup caninizi sikmayin aksine bu stres sıkıntı sizi daha kötü edebilir .
  • kardeşim, gastroenteroloji bölümüne gideceksin. sana kan testi verecek bir de büyük ihtimalle kolonoskopi yapacak. kolonoskopi gıcık birşeydir ama seni uyuturlarsa, herşey sen uyurken olacağı için sorun olmaz. korkma. ben 2 sene de bir oluyorum. sadece kolonoskopi öncesi 2 gün diyet uyguluyorsun o gıcığıma gidiyor, yoksa işlem değil.
    kolonoskopide herşey çıkar. en kötü senaryoda bile yaşın genç atlatırsın ki büyuk ihtimalle polip olabilir. polipleri de alırlar. ara ara kontrole gidersin. korkma, git.

    bir de internetten araştırma yapmayın, bütün hastalıkların belirtilerini kendinizde bulur kafayı yersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 7 Haziran 2019; 11:21:31 >
  • Hem kanserim galiba diyorsun hem de kendi kendine geçmez mi diyorsun
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. yaklaşık 3 yıldır benzer bir durumla ilgilendiğim için bende bir kaç bieşy demek istiyorum.
    Öncelikle erken teşhis çok çok önemli bu tip durumlarda hastalığın tedavisi için. sakın doktora gitmemezlik yapma sakın.
    Benim babamda 2016 yılı ağustos ayında başlayan büyük abdestte kanama görülmesi ve ağrı sancı olması ve bunun giderek büyümesi sonucu babam devlet hastanesine gitti. İç bağsur teşhisi kondu ve tedavisi için bazı ilaçlar verildi. Neyse ilaçlar kullanıldı bitti ama kanama ve ağrı sancıdan hiç bir eksilme yok. Aynı ilaçlar tekrar yazdırıldı ve tekrar alınarak kullanıldı.
    Bu arada aradan 1,5 - 2 ay süre geçti durum ağırlaşıyor ama düzelmiyordu. Sonrasında özel bi hastaneden randevu alarak muayene olundu. Orada alınan parça laboratuvara gönderildi aradan yaklaşık 15 gün geçti telefonla aradılar hastaneye gelin diye. Babamla gittik doktor dedi size 2 haberim var biri iyi biri kötü.

    Dedik doktor bey önce kötüyü söyleyin. doktor dedi babama amcacım sende kolon kanseri var. Dedik peki iyi olan ne? İyi olan şey ise erken teşhis olduğu için kanserin başlangıç aşamasında olmasından dolayı fazla ilerlemediğini belirtti.
    Sonrasında oturduğumuz şehirde tıp fakültesi hastanesi olmadığı için komşu büyükşehirin birinin tıp fakültesi hastanesine yönlendirdiler bizi.
    Oradada yapılan tetkiklerde yine aynı teşhis kalın bağırsak yani kolon kanseri tanısı kondu ve tedaviye başladılar.

    İlk teşhiste kalın bağırsağın makata yakın olan bölgesinde bu durum oluşmuş ve 2-3cm büyüklükte bir bölgeden ibaretti.
    Sonrasında 30-45 gün civarı ışın tedavisi aldı. Işın tedavisinden sonra yapılan kontrolde kanserli bölgenin büyüdüğü tespit edildi ameliyata alındı babam.

    Ameliyat raporunda okuduğumda ışın tedavisine rağmen ameliyatta kanserli alınan bölgenin kalın bağırsakta 21,5cm olduğu yazıyodu düşün artık 1-1,5 ayda geldiği pozisyonu.
    Sonrasında uzun süre kemoterapi ilaç tedavisi gördü babam ama tam olarak süresinin hatırlamıyorum. Ha bu esnada ameliyatta kanserli bölge temizlendikten sonra makat bölgeside alındığı için kalın bağırsağın sağlam olan kısmının ucu göbek hizasında babama göre kendi sol tarafında göbek duvarında delik açılarak bağırsağın ucu oraya dikildi ve büyük abdestini torbaya yapmaktadır. El büyüklüğünde bir torba.

    Buna kolostomi torbası diyorlar. Torba doldukça değiştiriyorsun. Babam bunu ömür boyu bu şekilde kullanacak mecburen.
    Eğer kanserli bölge makat bölgesine yakın olmasa idi yani daha içte olsaydı sadece ortadaki o bölge alınıp geçiçi olarak hastanın karın duvarına delik açıp hastanın iyileşme durumuna göre minimum 3-4 ay ortalama 6 ay - 1 sene sonra hasta iyileşince ikinci bir ameliyatla kalınbağırsağı içeri alıp hastanın eski haline dönmesini sağlıyorlar.
    Biz kanseri atlattığımız için seviniyoruz ömür boyu torba kullanmasına razı olduk artık.
    Akabindede 3 aydan 3 aya kontrole gidiyor babam. Şuan 64 yaşında kendisi inşallah Allahım uzun ömürler verir kendisine.

    Tekrar ediyorum sakın ha sakın ihmal etme bize önce bağsur dendi sonrasında kolon kanseri çıktı. İlk baştaki 2-2,5 aylık süreçte tedaviye başlanmış olsaydı belkide babam geçiçi olarak torba kullanıp yine büyük abdesti eski haline dönecek ve ömür boyu torba kullanmak zorunda kalmayacaktı.

    Bu arada unutmadan hastalık tespit edilip tedaviye başladıktan sonra babam 102kg dan 68kg ya kadar düştü. kemoterapi ışın felan bittikten ameliyat olup düzenli yeme içmeye başlayınca kendini topladı. Başına gelmeyen bilmez 3 sene çok yorulduk.
    Ama bu illetten kurtulduk şükür 3 aylık kontrolünde de bir sıkıntı çıkmıyor bakalım. Allah kimsenin başına vermesin.

    Bu yüzden kardeşim sakın ihmal etme hemen bir doktora git sana naçizane tek tavsiyem bu.




  • Eger hemoroid gibi bir teshis koyarlar ve amelyat derler ise,ankarada mevlut topbas var tertemiz iyi eder seni ,ayni gunde geri gelirsin.
    Gecmis olsun.Dr.ye git hemen.
  • dostum ben asosyal ve çekingen biriyimdir, öyle atılgan değilim yani anlayacağın ama kıl dönmesinden şüphelendiğimde polikliniğe gitmiştim ve 6 tane kadın kalçamı görmüştü. beşi öğrenci benim yaşlarımda biri kadın doktordu. biraz garip bir senaryo oluyor ama utanılacak bir şey yok. sağlık bu. en ciddiye almamız gereken şey. senin kıçına kimse meraklı değil de hadi diyelim ki meraklı komik buldu ve içinden güldü, ee nolmuş? bi daha görmeyeceksin bile. bak ben yüzlerini bile hatırlamıyorum yolda görsem tanımam, o da beni tanımaz. rahat ol. göster herkese popişini.

    bu arada anal fissür için de gitmiştim. anal fissürde kabızlık, anüste cam batarmışçasına bir acı ve kanama oluyor. kilo kaybın her şeye bağlı olabilir. karın ağrısı dışkılamayı erteliyorsan eğer sertleşen dışkıdan da olabilir. dışkıdaki kan rengi açık kırmızı renkte mi yoksa koyu kahverengi siyahımsı mı? yukarıda biri midede sorun olabilir demiş o yüzden soruyorum bunu. midedeki kanama dışkıda açık renkte görülmez buradan anlayabilirsin farkı. muhtemelen sorunun alt sindirim kanalında. en iyisi bir doktora gitmek tabii ki. buradan kimse yardımcı olamaz sana. sadece tavsiye verebilir ve cesaretlendirebiliriz seni.

    anal fissür kronikleşirse tedavisi güçleşiyor ama komplikasyonları çok ciddi değil. dışkılama güçlüğü çekiyorsan ıkınmaya bağlı prolapsus görülebilir.

    şu an en çok korkman gereken şey bence kolon kanseri. çok fazla et ürünü tüketiyor musun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 7 Haziran 2019; 18:17:52 >




  • Her kabız olan kolon kanseri oluyor, başı ağrıyan tümörlü oluyor, ciğeri sızlayan 3 ay ömrüm kaldı diyor ...

    La havle !
  • frier90 kullanıcısına yanıt
    Babama ülseratif kolit tanısı kondu ve salofalk yazıldı ama olmadığı için muadili asacol bulabildik. Geçmiş olsun beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz karabuğday tüketiyor musunuz lifli olduğu için uzak mı dursak pirinç pilavına mı devam etsek bilemedim
  • İlk 1 ay için: gazlı ve gaz yapan yiyecek içeceklerden uzak dur (süt, kuru fasulye , nohut dahil), tuz ve baharatı çok az tüket , demişti doktor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frier90 -- 17 Haziran 2019; 0:23:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.