Şimdi Ara

Ve yine aras kargo rezaleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
33.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
254 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edit2 21.05.2019: Bugun aras kargo beni arayip, zararimin karsilanacagini, saatin faturasiyla beraber subede bir dilekce doldurmami rica ettiler, ben de hallettim. Yani yonetimden onay cikmis, hatali olduklarini kabul ettiler, simdi tam olarak deger belirleme ve odeme olacak.

    edit1:
    Saatim 2003 modeldi, ve
    seri numarasi: Y621647.
    saatin incelemesi:http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=30377

    eksisozluk linki? /?q=16%20may%c4%b1s%202019%20aras%20kargo%20rezaleti&nr=true&rf=16%20may%c4%b1s%20aras%20kargo%20rezaleti

    Sahibinden.coma koyduğum bir saat ilanı için benimle iletişime geçen kişi arkadaşınız varsa istanbulda ona gönderin, görüp teslim alayım demişti. Aras kargo da hem benim ofisimin karşısı hem de alacak kişinin evinin karşısıydı, yani buradaki şube beni, oradaki şube alacak kişiyi kişisel olarak tanıyordu, ve hatta ben kimliğimi unuttuğumda, emin olmak için benim kargomu bile bana vermiyorlardı. Saati görecek kişi ise arkadaşımın adını ve semti biliyordu, zira orada buluşacaklar.

    15 mayısta saat 15:48 de gönderdim kargoyu. Sonraki gün yani 16 mayısta akşama kadar sistemde takip nosuna bakıldığında teslim için dağıtıma çıktığı yazıyordu, sonra 17 mayısta baktığımızda ise, 15 mayısta saat 15:00 da "teslim" adında birine teslim edildiği yazıyordu kargonun.

    Ben telefonla aradım, arkadaşım orada şubeye gitti, önce yok sistem yanlıştır, araştıracağız falan dendi, ancak cuma akşamına doğru o şube arkadaşımı arayarak şu bilgileri verdi, "sabah erkenden birisi geldi alıcının adını söyledi ve aldı gitti". Bakıyorlarmış kamerada tam görünmüyor kim olduğu, kimlik yok, imza yok. Sadece birisi gelmiş almış ve gitmiş. Şimdi yine görüştüğümüzde söylenen şey, araştırıyoruz, polise şikayet edeceğiz... bilmem ne

    Tabii ki bu olayın ardından yaptığım araştırmalarla görünen şu:
    Bu olay onlarca kez olmuş, saat, bilgisayar, değerli her ne varsa, gönderdip, özellikle aras kargodan çalıyorlar. Ve ben kendi kargomu alamazken, arkadaşım eşinin kargosunu bile kimliksiz alamazken, bu adamlar nasıl alıyor?

    ihtimallere bakalım şimdi:
    - aras kargo işin içinde, değerli bir ürün olduğunda haber veriliyor, ve imza falan istenmiyor, gelen kişi de zaten biliyor ve kameralara yakalanmıyor.
    - kargoyu veren kişi işin içinde, belli bir yüzde alıyor, zaten asgari ücretli çalışan, en kötü unuttum der çıkar gider işten.
    - gerçekten aras çalışanlarına hiç bir talimat vermeyi akıl edemiyor, çünkü cidden onlarca kez bu şekilde olay olmuş, internette arattığımda şok oldum, hala önlem almıyor olmalarına.
    - hırsız sihirbaz, şubedeki çalışana o an büyü yapıp kimlik istememesini sağlıyor.

    yani her halükarda tek ama tek ama tek hatalı "aras kargo"

    şimdi araştırmalarıma göre nasıl sonuçlanıyor ona bakalım:
    - hukuki süreç olduğunda süründürüyorlar da süründürüyorlar, ama sonunda caydıramazlarsa zararı ödüyorlar, emsal bir çok dava olmuş.
    - hukuki süreç olmazsa, her aradığınızda birilerine yönlendirip, ilgileniyoruz, halledeceğiz deyip deyip dönmüyorlar, ve sadece oyalayıp sizi caydırmaya çalışıyorlar, zira araştıracak bir olay da yok, kameradan belli ki, kimliksiz bir şekilde, aras kendi elleriyle kargoyu yanlış kişiye teslim etmiş, neyini araştırıyorsun yani.

    örnek olması adına da bulduklarımdan birisni paylaşayım:https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-olayi-cozuldu--135224521

    Ilanın ekran goruntusu:
    Ve yine aras kargo rezaleti

    Faturadan kargonun benden alınma saati:
    Ve yine aras kargo rezaleti

    Takip nosuna göre teslim:
    Ve yine aras kargo rezaleti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 22 Mayıs 2019; 15:5:26 >



  • Şimdi düşünürken aklıma şöyle bir çakallık geldi (konu sahibini tenzih ederim)

    Satıcı kötü niyetli, açtı böyle baba bir saat ilanını, sonra sanki bu olayın bir benzeri yaşanmış gibi şikayetçi oldu, aslen yollanan saat belki 10 liralık pazar çakmasıydı ama 5000 dolareslik rolex çalındı diye koparttı yaygarayı... Kim ne şekilde emin olabilecek o çalınan kutunun içinde gerçekten ne var olduğuna? Aras Kargo bu ve benzeri şeyleri de düşünmez mi acaba? Bu şekilde zorlayıp arastan ne kopartsak kardır diye düşünebilecek art niyetli kişilere nasıl engel olabilirler?

    Tamamen beyin fırtınası yapıyorum ve demek istiyorum ki kanunen değerli eşya taşınması yasak bir firma yolu ile saati yollayan kişi risk alıp göndermiş ise Aras ne yapabilir, kırılsa falan? (bu hırsızlık konusundan bahsetmiyorum) adamlar 30 liralık taşıma yapıp 5000 küsur dolarlık saati tazmin ederler mi? Etmezler muhtemelen, zaten içinde 5000 dolarlık saat var desen kargo teslim de almayacaktır ürünü... Neyse çok açıldık, konu dağılmasın aklıma geldi yazdım... Bence kargo ile aşırı değerli ve gözden çıkartamayacağınız hiç bir haltı yollamamaya özen gösterin arkadaşlar, tekrar konu sahibine geçmiş olsun...
    kargo olaylari da iyice çıgrından cikmaya basladi ya
    bu arada hocam bence bi daha pahali urun satacagin zaman (ki 5600 dolar cok ekstrem bi para) adam atlasin otobuse gelsin alsin
    5600 dolarlik urunu şahsen ben kargoyla göndermeye cesaret edemem, kesinlikle pahali urunlerin elden satilmasi taraftariyim
    gecmis olsun umarim olay çözulur
    aras kargo tam rezalet, geçenlerde bir ürün aldım aras kargo ile kargolandı. ertesi gün şubede olmasına rağmen dağıtıma çıkmadı. sonraki gün de cumartesi olduğu için ya çıkar ya çıkmaz diye sabah erkenden yolumun üzeri olduğu için gidip alayım dedim gittim kapı duvar. dedim tamam normal sabahın körü mesai saatleri farklıdır vs. müşteri hizmetlerini aradım. cumartesi günleri 8.30-13.00 diye bilgi verdiler. bende saat 08.40 zaten ve kimse yok şubede kimse işe gelmemiş. kimse yok mu iletişim kurabileceğiniz sorumlu yetkili, şube yansa kimsenin umuru değil. bekleyin birazdan açarlar dedi. diyecek bişey olmadığı için tamam dedim. 8.50 de geldi biri zar zor açtı şubeyi, dedim bu isimde şu takip numaralı bu adrese şöyle bi gönderi var dünden beri şubede görünüyor onu teslim alacağım. adam yüzüne öyle bir ifade takındı ki sanırsın "gönderi" den hiç haberi yok, bilgisi yok, icadından bi haber. 4-5 saniye durdu durmuş halde yüzüme bakıyor böyle bön bön sanki benim daha bişeyler söylemem lazımmış gibi. daha ne diyim adı verdik gönderi numarasını verdik mahalleyi verdik kendimden şüphe ettim benim de kafamda deli sorular acaba başka bişey de mi söylemem lazım diye düşünürken adam düşünmeyi bırakıp cevap verdi dedi ki "bekleyin birazdan arkadaşlar gelir" buna ne denir ki daha da error vermesin diye paşa paşa bekledim. neticede burası Türkiye yan gel yat yeri. kolay para kazanma yeri.
    hukuken çok basit bir olay aslında. hangi çalışan kimlik tespiti yapmadan teslim ettiyse hapse atılır. bu çalışana özel odalarda baskı yapılarak örgütün deşifre edilmesi sağlanır o çalışan bir kişinin ismini verse yeter zaten gerisi çözülür olayın. isim vermezse kaybolan eşyanın parasını ödemeye mahkum bırakılır ödeyemezse hapiste yıllarca çürümeye bırakılır bu kadar basit. malum kargoda onlarca belkide yüzlerce böyle durum varken hukuk ve adaletin! malum kargoya dokunmaması çok ilginç bu olaylar yıllardır var bu firmada.

    bu arada isim verse dahi salınmaz tabiki yinede yıllarca hapiste çürümeli.
    "hırsız sihirbaz, şubedeki çalışana o an büyü yapıp kimlik istememesini sağlıyor. "

    Fazla güldüm hocam affedin. Dediğiniz gibi bu tarz sadece donanımhahaberde açılan 3. konu olabilir bu.Daha öncedende gene Aras Kargo'dan bir Iphone ve bir tane pahalı oyun bilgisayarı konusu açılmıştı.Akıbeti ne oldu bilmiyorum ancak bu devamlı olan bir şeyse insanlar bu kargo şirketini kullanmayı bıraksın batıp gitsinler.Bu kadar olay varken neden böyle sık kullanılıyor anlamak güç.Hadi bazı firmaların anlaşması var ucuza gönderiyorlar ama siz ufacık bir saatin kargosu ve taşınması için 30 lira ödüyorsanız orada da bir yamukluk var.
    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Umarım paranızı alırsınız ama inanın çok çok zor. Zaten zor olduğu için sahtekarlar bunu bilerek yola çıkıyorlar.

    Hatanın büyük yüzdeliği sizde. Kargo gibi basit firmalara güvenmemek lazım en başta. Meblağ çok büyük. Şubede çalışanı tanısanız, arkadaşınız olsa, hatta kardeşiniz olsa bile riskli. Çünkü sadece bir kişi çalışmıyor orada. Arkadaşınızın 5 dakikalığına işi çıksa misal. Şubedeki birine dağıtıma çıkarmayın diyorsunuz, ötekiler habersiz, kargo dağıtıma çıkıyor.

    Ayrıca bu olaylar sürekli yaşanıyordu ve forumda paylaşılıyordu.

    Belki okuyanlar olur diye not düşüyorum, satış prensiplerim:

    1. Elden veya önce ödeme sonra kargo. Üçüncü bir yöntem yok.
    2. Ailem dahi olsa "aracılı" satış yapmam. Ürün elden teslim edilecekse ben kesinlikle orada olmalıyım. Neler okuduk neler burada..
    3. Kapıda ödeme, GET veya takas yok.

    Aracılı ödemelerde arkadaşınız parayı yanlışlıkla eksik alsa, satıcı parayı size havale ettiğini söyleyip gitse, sanki telefonda sizinle konuşuyormuş gibi davranıp sizin ödeme onayınızı aracı arkadaş iletse, aracıya sahte para verse.. Bir sürü olasılık var. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka elden satış esnasında orada olmak gerekiyor.


    Tekrar büyük geçmiş olsun diliyorum. Umarım o kişi ortaya çıkar ve cezasının karşılığını bu dünyada da çeker.
  • Geçmiş olsun. Öne Çıkardım
  • Geçmiş olsun bana aras kargo elemanları işin içinde gibi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "hırsız sihirbaz, şubedeki çalışana o an büyü yapıp kimlik istememesini sağlıyor. "

    Fazla güldüm hocam affedin. Dediğiniz gibi bu tarz sadece donanımhahaberde açılan 3. konu olabilir bu.Daha öncedende gene Aras Kargo'dan bir Iphone ve bir tane pahalı oyun bilgisayarı konusu açılmıştı.Akıbeti ne oldu bilmiyorum ancak bu devamlı olan bir şeyse insanlar bu kargo şirketini kullanmayı bıraksın batıp gitsinler.Bu kadar olay varken neden böyle sık kullanılıyor anlamak güç.Hadi bazı firmaların anlaşması var ucuza gönderiyorlar ama siz ufacık bir saatin kargosu ve taşınması için 30 lira ödüyorsanız orada da bir yamukluk var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Marian

    "hırsız sihirbaz, şubedeki çalışana o an büyü yapıp kimlik istememesini sağlıyor. "

    Fazla güldüm hocam affedin. Dediğiniz gibi bu tarz sadece donanımhahaberde açılan 3. konu olabilir bu.Daha öncedende gene Aras Kargo'dan bir Iphone ve bir tane pahalı oyun bilgisayarı konusu açılmıştı.Akıbeti ne oldu bilmiyorum ancak bu devamlı olan bir şeyse insanlar bu kargo şirketini kullanmayı bıraksın batıp gitsinler.Bu kadar olay varken neden böyle sık kullanılıyor anlamak güç.Hadi bazı firmaların anlaşması var ucuza gönderiyorlar ama siz ufacık bir saatin kargosu ve taşınması için 30 lira ödüyorsanız orada da bir yamukluk var.
    kesinlikle ayni fikirdeyim hocam, insanlar kullanmamali, o yuzden farkindalik olusturmaliyiz. 30 lira da acikcasi koymamisti, dedim ki, guzel guzel temiz temiz gitsin, aliciya ulassin sorun yok dedim, ama onu bile yapamiyorlarsa ne anladik ki zaten
  • sikas kargo daha iyi
  • Kargo şirketlerinde ciddi bir güvenlik problemi var. Ben bu olayların bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Çok ciddi cezalar kesilmeli firmalara. Böylece akılları başlarına gelir belki. Kimlik bilgilerini almadan, teyit etmeden kargoyu teslim etmek nedir? Hele bu devirde her yerde kamera varken rahat rahat insanları nasıl soyuyorlar akıl alır gibi değil!
  • kargo olaylari da iyice çıgrından cikmaya basladi ya
    bu arada hocam bence bi daha pahali urun satacagin zaman (ki 5600 dolar cok ekstrem bi para) adam atlasin otobuse gelsin alsin
    5600 dolarlik urunu şahsen ben kargoyla göndermeye cesaret edemem, kesinlikle pahali urunlerin elden satilmasi taraftariyim
    gecmis olsun umarim olay çözulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5600 dolarlık saat kargoyla gönderilmez ki be hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun ama sizdeki iyi cesaretmiş, 5600$'lık saati değil kargoyla amcamın oğluyla bile yollamam bir yere yeminle, tok satıcıysam gelen alır, illa satmak derdindeysem kalkar giderim gerekirse...

    Hayır gerçekten, kargo şirketlerinde çalışan arkadaşların bir kısmı (kendini bilenleri aklı başında olanları tenzih ederim) başka işlerde tutunamayıp buralara kapak atmış insanlar, pek de sallamıyorlar oradan gelip geçen malların ne olduğunu, zaten bunun için de kanun ile yasaktır değerli eşya taşınması kargo ile (altın gümüş vs demiş ama şu saat neredeyse 22 ATA Lira eder).

    Umarım şerefsiz bulunur en kısa sürede...
  • aras kargo tam rezalet, geçenlerde bir ürün aldım aras kargo ile kargolandı. ertesi gün şubede olmasına rağmen dağıtıma çıkmadı. sonraki gün de cumartesi olduğu için ya çıkar ya çıkmaz diye sabah erkenden yolumun üzeri olduğu için gidip alayım dedim gittim kapı duvar. dedim tamam normal sabahın körü mesai saatleri farklıdır vs. müşteri hizmetlerini aradım. cumartesi günleri 8.30-13.00 diye bilgi verdiler. bende saat 08.40 zaten ve kimse yok şubede kimse işe gelmemiş. kimse yok mu iletişim kurabileceğiniz sorumlu yetkili, şube yansa kimsenin umuru değil. bekleyin birazdan açarlar dedi. diyecek bişey olmadığı için tamam dedim. 8.50 de geldi biri zar zor açtı şubeyi, dedim bu isimde şu takip numaralı bu adrese şöyle bi gönderi var dünden beri şubede görünüyor onu teslim alacağım. adam yüzüne öyle bir ifade takındı ki sanırsın "gönderi" den hiç haberi yok, bilgisi yok, icadından bi haber. 4-5 saniye durdu durmuş halde yüzüme bakıyor böyle bön bön sanki benim daha bişeyler söylemem lazımmış gibi. daha ne diyim adı verdik gönderi numarasını verdik mahalleyi verdik kendimden şüphe ettim benim de kafamda deli sorular acaba başka bişey de mi söylemem lazım diye düşünürken adam düşünmeyi bırakıp cevap verdi dedi ki "bekleyin birazdan arkadaşlar gelir" buna ne denir ki daha da error vermesin diye paşa paşa bekledim. neticede burası Türkiye yan gel yat yeri. kolay para kazanma yeri.
  • Şimdi düşünürken aklıma şöyle bir çakallık geldi (konu sahibini tenzih ederim)

    Satıcı kötü niyetli, açtı böyle baba bir saat ilanını, sonra sanki bu olayın bir benzeri yaşanmış gibi şikayetçi oldu, aslen yollanan saat belki 10 liralık pazar çakmasıydı ama 5000 dolareslik rolex çalındı diye koparttı yaygarayı... Kim ne şekilde emin olabilecek o çalınan kutunun içinde gerçekten ne var olduğuna? Aras Kargo bu ve benzeri şeyleri de düşünmez mi acaba? Bu şekilde zorlayıp arastan ne kopartsak kardır diye düşünebilecek art niyetli kişilere nasıl engel olabilirler?

    Tamamen beyin fırtınası yapıyorum ve demek istiyorum ki kanunen değerli eşya taşınması yasak bir firma yolu ile saati yollayan kişi risk alıp göndermiş ise Aras ne yapabilir, kırılsa falan? (bu hırsızlık konusundan bahsetmiyorum) adamlar 30 liralık taşıma yapıp 5000 küsur dolarlık saati tazmin ederler mi? Etmezler muhtemelen, zaten içinde 5000 dolarlık saat var desen kargo teslim de almayacaktır ürünü... Neyse çok açıldık, konu dağılmasın aklıma geldi yazdım... Bence kargo ile aşırı değerli ve gözden çıkartamayacağınız hiç bir haltı yollamamaya özen gösterin arkadaşlar, tekrar konu sahibine geçmiş olsun...
  • Kargo açıklamasına ürün adı marka filan yazıldı umarım hak öyle daha çabuk araba bilir yoksa diğer adamın dediği gibi ya 5bin dolarlık saat yoksa kargoda bunu diye bilir yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargoda o saatin olduğunu kanıtlayamazsanız geçmiş olsun.
  • Kardeşim 5600$'a saat satıyorsun. Elden ver bir zahmet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi cesaret, ben bırak o kadar paralık ürünü hurda saatim olsa bile göndermem..
  • Birazda risk almışsınız sanki.Tabiki hatalısınız demiyorum kesinlikle ama bu tür olayların yaşandığını zaten biliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: traumaniac

    Şimdi düşünürken aklıma şöyle bir çakallık geldi (konu sahibini tenzih ederim)

    Satıcı kötü niyetli, açtı böyle baba bir saat ilanını, sonra sanki bu olayın bir benzeri yaşanmış gibi şikayetçi oldu, aslen yollanan saat belki 10 liralık pazar çakmasıydı ama 5000 dolareslik rolex çalındı diye koparttı yaygarayı... Kim ne şekilde emin olabilecek o çalınan kutunun içinde gerçekten ne var olduğuna? Aras Kargo bu ve benzeri şeyleri de düşünmez mi acaba? Bu şekilde zorlayıp arastan ne kopartsak kardır diye düşünebilecek art niyetli kişilere nasıl engel olabilirler?

    Tamamen beyin fırtınası yapıyorum ve demek istiyorum ki kanunen değerli eşya taşınması yasak bir firma yolu ile saati yollayan kişi risk alıp göndermiş ise Aras ne yapabilir, kırılsa falan? (bu hırsızlık konusundan bahsetmiyorum) adamlar 30 liralık taşıma yapıp 5000 küsur dolarlık saati tazmin ederler mi? Etmezler muhtemelen, zaten içinde 5000 dolarlık saat var desen kargo teslim de almayacaktır ürünü... Neyse çok açıldık, konu dağılmasın aklıma geldi yazdım... Bence kargo ile aşırı değerli ve gözden çıkartamayacağınız hiç bir haltı yollamamaya özen gösterin arkadaşlar, tekrar konu sahibine geçmiş olsun...
    Benim aklıma da ilk bu geldi. 35.000 liralık saati kargoyla yollamak hangi aklın ürünü acaba? Ben şüphe duyarım açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun. Umarım paranızı alırsınız ama inanın çok çok zor. Zaten zor olduğu için sahtekarlar bunu bilerek yola çıkıyorlar.

    Hatanın büyük yüzdeliği sizde. Kargo gibi basit firmalara güvenmemek lazım en başta. Meblağ çok büyük. Şubede çalışanı tanısanız, arkadaşınız olsa, hatta kardeşiniz olsa bile riskli. Çünkü sadece bir kişi çalışmıyor orada. Arkadaşınızın 5 dakikalığına işi çıksa misal. Şubedeki birine dağıtıma çıkarmayın diyorsunuz, ötekiler habersiz, kargo dağıtıma çıkıyor.

    Ayrıca bu olaylar sürekli yaşanıyordu ve forumda paylaşılıyordu.

    Belki okuyanlar olur diye not düşüyorum, satış prensiplerim:

    1. Elden veya önce ödeme sonra kargo. Üçüncü bir yöntem yok.
    2. Ailem dahi olsa "aracılı" satış yapmam. Ürün elden teslim edilecekse ben kesinlikle orada olmalıyım. Neler okuduk neler burada..
    3. Kapıda ödeme, GET veya takas yok.

    Aracılı ödemelerde arkadaşınız parayı yanlışlıkla eksik alsa, satıcı parayı size havale ettiğini söyleyip gitse, sanki telefonda sizinle konuşuyormuş gibi davranıp sizin ödeme onayınızı aracı arkadaş iletse, aracıya sahte para verse.. Bir sürü olasılık var. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka elden satış esnasında orada olmak gerekiyor.


    Tekrar büyük geçmiş olsun diliyorum. Umarım o kişi ortaya çıkar ve cezasının karşılığını bu dünyada da çeker.
  • o saatin faturası nerde göremedim tarafsız olarak düşünüyorum faturası yoksa 5 liralık saat de olabilir faturası varsa zaten dava açarsanız söke söke kargodan alınır o para ama işin içinde çetrefilli iş varsa bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 20 Mayıs 2019; 19:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.