Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu| 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
109.867
Cevap
120
Favori
6.436.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spor kulübüyüzde kimse basketbol kapansın demiyor ki. Her branş kendisini çevirecek hatta kar verecek durumda olmalı ki kulüp toparlansın. Kimki bu kadar borcu görüp hala bir şubenin kafadan yıllık 100M borç yapmasını destekliyorsa mantıklı konuşmuyordur.

    Nasıl ki futbolda RVP li dönemde harcanan paralar yanlışsa, nasıl ki kulüp üzerinden para çekip arsa alınması yanlışsa, nasıl ki Kameni, Alper'e verilen maaşlar yanlışsa. Basketbol yada diğer şubelerin açık vermesine göz yummakta yanlıştır.

    Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Kim ki şubenin bütçesinden çok harcama yapılmasını istiyorsa onlar toplanıp arta kalan parayı vermelidir. Bu kadar açık durum.
    Futbol, basketbol yada farklı branş fark etmez. Gerçek budur.
  • İyi geceler FB ailesi







    .


    (
    )








  • Belimizi doğrultana kadar basket ve futbol şubeleri dışında bütün branşları kapatmaları lazım yoksa kaçınılmaz son ya kayyum olur ya da arap milyarder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proct kullanıcısına yanıt
    Başkan güzel konuştu ama basketbolda kimse bizden kuculmemizi beklemesin dedi bu kadar sıkıntı yaşanırken neden inatla basketbolu küçültmuyor bilemiyorum.sanirim gelir 10 m Euro iken gider 30 m Euro. yazık aradaki makas çok büyük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koç_hisarlı K kullanıcısına yanıt
    Prestij olarak gözüküyor ve malesef şuan tek övünülecek dalımız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koç_hisarlı

    Başkan güzel konuştu ama basketbolda kimse bizden kuculmemizi beklemesin dedi bu kadar sıkıntı yaşanırken neden inatla basketbolu küçültmuyor bilemiyorum.sanirim gelir 10 m Euro iken gider 30 m Euro. yazık aradaki makas çok büyük
    Zaten anlaşılmayan yer burası.

    Borç 3.5M diye dolaşıyor haklı olarak, sonrada tek bir şubenin kar etme olasılığı olmayan bir şubenin her sene 20M zarar etme olasılığını göze alıyor.

    Sebebi ne? Aziz gibi 20 sene başkanlık yapsa sadece basketten 400M zarar edeceğiz yani.
    Ben Ali Koç'u mantıklı işler yapacak diye hep destekledim ama bu yaptığı doğru değil. Hem para yok, nakit ihtiyacımız var de hemde bütçesi 10M olan şube için 30M harcayacağım de.

    Futbolda mantıklı davranırsan kar etme durumun var ama baskette böyle bir durum yok.

    Nasıl ki futbolda gençlere yatırım yapılması gerektiğini savunuyorsam baskette 10M bütçe kurulması gerektiğini savunuyorum. Çünkü başka yolu yok yada yöneticilerin niyeti farklı.

    Bir diğer seçenekte Ali Koç sert kararlar alabilecek bir yapıda olmadığı için bu seneyi bekleyip futbolda şampiyon olduktan sonra baskette küçülmeyi seneye yapacak.
    Futbolda başarısız olmuşken bir de baskette küçüldüm diyerek tepki almak istemiyor olabilir.




  • Ali Koç: "Yönetim kişi başı 1M ₺ verecekse ben yarın hemen 10M ₺ vereceğim" diyen üyenin restini gördü: "Yarın yönetim kurulum 22M ₺'u hazırlıyoruz, 10M ₺'unu hazırla Fenerbahçe için. Burada değilse şu anda kendisine iletin ya da FBTV'den izler."

    Bunu söyleyen oldumu cidden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: august landmesser

    ersun yanal genç oyuncu oynatsa, genç oyuncu oynatma politikasını savunacak
    ersun yanal genç oyuncuları oynatmazsa, genç oyuncu oynatmanın ne kadar yanlış olduğunu savunacak

    yani kendi doğruları olmayan, doğru ve yanlışı ersun yanalın yaptıkları üzerinden değerlendiren bakış açısına sahip bir taraftar grubu var.
    eljifi oynatmadığı dönemde niye oynatmadığını sorgulayan taraftara "çünkü eljif çöp" diyen
    eljif oynayıp başarılı olduğunda bu kez eljifi öven bir taraftar grubu
    Tam 12'den.
  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Baskette bütçenin 10m olmasını bende söyledim 5 sene boyunca bu bütçe ile devam edicez rahatladığımızda bütçeyi tekrar düşünürüz diyebilirsin 5 sene böyle gitsen yaklaşık 600 milyon tl tasarruf ediyorsun az paramı

    Obra gider filanda umurumda olmaz önemli olan Fenerbahçe'nin geleceği getirirsin Sarunas Jasikevicius her sene yarışmada tutar seni Zalgiris bütçesinin ne kadar olduğu belli hee basketbolda gelirler artar o zaman iş değişir oda Euroleague bünyesindeki bütün klüplerin ortak hareket etmesiyle olacak birşey geliri 20 milyon olsun yine birşey demem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu Basketbol takımını NBA'e falan taşıyamaz mıyız? Fenerbahce Bulls
  • İNANIYORUZ, GÜVENİYORUZ, BAŞARACAĞIZ! KALPLER BERABER HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • basket bütçesini 10m indirme vakti geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proct

    Ali Koç, şunları kaydetti:
    "Futbolcularımızın maaşlarında iki, basketbolcularımıza bir ay geriden geliyoruz. Bunu halledeceğiz ama deniz bitti. Bazen kazanırken kaybedersiniz, kaybederken kazanırsınız. Sizler daha neyin ne olduğunu fazla bilmiyorsunuz. Hala ibrayı konuşuyorlar. Bulduklarımızı anlatırsak camiamız mahcup olur. Buradan sesleniyorum, ayağınızı denk alın. Belli bir kesime söylüyorum. Dua edin biz başarılı olalım. Şu lafımı hiçbir zaman unutmayın, Fenerbahçe ile var olanlarla Fenerbahçe için var olanlar. Yeni fonlara rağmen yine kaynak bitti. 'Fener Ol' biraz nefes aldırdı bize. Yeniden yapılandırmayı bekliyoruz. Sanki bütün borçlanmayı biz yaptık. Nakit akışı zararımız var. Bizim gelirimiz var ama kulübe gelmeden başka yere gidiyor. Gerçek nakit açığımız 1.1 milyar lira."

    Daha önce de yazmıştım. Durum çok kritik. En fazla borcu olan ve bunun yanında en fazla gideri olan kulüp biziz. En fazla çalışan bizde. Borçların aylık faizini ödeyemiyoruz. Üstelik Koç'un da dediği gibi kulübe 250 milyon liraya yakın para hibe etmesine rağmen borç dengesini ayarlayamadık. Kur artışı da bunun en büyük nedeni oldu. Ali Koç, şirketlerini yönetirken bu kadar zorlanmamıştır bana kalırsa. Hal böyleyken, yani kulübün ekonomik durumu içler acısı iken iyi transferler yapabilirler ise bu sadece ve sadece Koç ve Comolli'nin başarısı olur. Bu ekonomik şartlarda iyi transferler yapılamaz ise bu bir başarısızlık değildir. Neden, örneklendirerek açıklayayım. Özellikle anlamak istemeyenler var. Tane tane anlatayım. İYİ OKUYUN.

    Fenerbahçe gibi bir şirketiniz var olsun. Bundan sonra yazacaklarımın tamamı varsayım olarak kabul edilsin. Diyelim ki böyle yani. Şirketinizin her ay 2 milyon lira geliri var.
    Bunun yanında kısa vadeli, uzun vadeli ve başka borçlar(kredi kurumlarına, şahıslara, şirketlere, tff'ye, fifa'ya, uefa'ya vs vs.) üç ana çeşit borcunuz var. Kısa vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 2 milyon TL. Uzun vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 3 milyon Tl. Başka borçlardan bahsetmiyorum bile. Ancak o da bir hayli kabarık.
    Dikkatinizi çekerim. Anapara ödemesi demiyorum, faiz ödemesi diyorum yani borçlarınızın faizinden bahsediyorum. Şimdi gelelim anapara ödemelerine. Yani borçtan düşülen ödemelere. Her ay anapara borç ödemeniz ise 5 milyon TL. Toplamda aylık ödemeniz 10 milyon TL, toplamda aylık geliriniz 2 milyon TL. Ancak geliri de cebe atamıyorsunuz. Nasıl mı ? Onu da hemen aşağıda açıklayayım.
    Asıl mesele şudur ki şirketinizin neredeyse tüm gelirleri temlikli. Yani hani başta belirttiğim ''aylık 2 milyon liralık'' geliriniz var ya, hah işte o gelirin neredeyse 1.7-1.8 milyon lirası sizin elinize geçmeden BAŞKA BORÇLARA otomatik olarak bankalar tarafından kesiliyor. Dolayısıyla ne kısa vadeli borçların faizini ne uzun vadeli borçların faizini ne de borçlarınızın anapara taksitlerini ödeyemiyorsunuz. Ödemek için yeniden borç almak ya da cebinizden şirkete kaynak aktararak ödeme yapmak durumundasınız. Peki nereye kadar? Muhtemelen birkaç ay dayanır, iflas edersiniz.
    Fenerbahçe'nin durumu yukarıda verdiğim örnek ile birebir aynıdır. Rakamlar dışında.

    Ali Koç'a sallayanların aklından ve vicdanından şüphe ederim. Ali Koç'un gösterdiği dik duruşun ve camiaya sahip çıkışın 10'da 1'ini gösteremeyecek adamlar, pardon üç kuruşluk adamlar, burada Koç feneri batırdığğğğ, bundan bir yol olmaaaazzz, ne oldu başkanınıza hani feneri gurur duyulacak takım yapıyordu, nerede transferler, şimdi aziz yıldırım olsaydı kimler kimler transfer edilirdiğğğğğğ nidaları atıyor. Ya hu uslanmaz mısınız, arlanmaz mı?
    Sizde hiç edep, haya yok mu? İnsan gibi düşünemiyor musunuz? Empati kurma yetiniz de mi yok? Siz ne işe yararsınız ya hu?
    Bu kulübü bu hale Ali Koç mu getirdi?
    Adam 240-250 milyon liraya yakın cebinden, karşılıksız para akışı sağladı kulübe. Sponsorlar hariç.
    Kulüp batmış, batmış. Haberiniz yok. Transfer yapamasa da şampiyon olamasa da arkasındayım kardeşim. 5 yıl daha şampiyon olmasın ama bizi bu girdaptan kurtarsın. Hem Aziz Yıldırım değil miydi ''çok mu önemli şampiyonluk'' diyen? Varsın üç yıl, beş yıl şampiyon olmayalım. Şampiyon olduğu için sevmiyorum ben bu renkleri. Aykut Kocaman gelsin, Ersun kalsın, İsmail Kartal gelsin. Hiç ama hiç fark etmez. Bu kulübü az transfer ve bol genç ile ilk 3'te birkaç yıl tutsunlar, biz de kendimize gelmeye çalışalım. Benim için hiç problem değil. Yoksa bu kurtlar sofrasından çıkamaz Fenerbahçe. Eli taşın altına sokma zamanı şimdi değil de ne zaman? Çocukça fikirler ile bir yere varamazsınız. Sürekli para harcansın istiyorsunuz. Olmayan parayı nasıl harcasın Ali Koç?
    Son olarak. O beğenmediğiniz Comolli yarın istifa etse, öbür gün mumla arayacaksınız. Benden söylemesi. Şu kıt transfer imkanında bile iyi iş çıkarıyor. Hayat FM'deki gibi basit değil. Orada transfer yapmak, gerçek hayatta 3. ligden oyuncu almaktan daha basit. Üstelik yaşadığınız ülkenin, avrupa gözünde 3. dünya ülkesi olarak nitelendirildiğini ve oyuncuların buraya gelmeden evvel kılı kırk yardığını unutmamanızı hatırlatırım. Ne yazık ki böyle.
    Başaksehiri alıp çara oradan devam etsek olmuyomu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • dkms1907 kullanıcısına yanıt
    Ali Asker Aksu söyledi. Bizim taraf yani sağ tribün yuhaladı adamı. Ali Koç son çıktığında bu konu hakkında dedi o lafı.

    Adam tüzük değişikliği muhabbetini açtı. Amacı başka ama. Zamanında Tunceli Milletvekilliği için Ali Koç'tan yardım istemiş ama alamamış. Yine son seçimde İstanbul Belediye Meclis üyeliği için destek istemiş, yine reddedilmiş. Bu de çıkmış aklınca eleştiri yaptı.

    Yiyiciler bitmedi yeminlen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proct

    Ali Koç, şunları kaydetti:
    "Futbolcularımızın maaşlarında iki, basketbolcularımıza bir ay geriden geliyoruz. Bunu halledeceğiz ama deniz bitti. Bazen kazanırken kaybedersiniz, kaybederken kazanırsınız. Sizler daha neyin ne olduğunu fazla bilmiyorsunuz. Hala ibrayı konuşuyorlar. Bulduklarımızı anlatırsak camiamız mahcup olur. Buradan sesleniyorum, ayağınızı denk alın. Belli bir kesime söylüyorum. Dua edin biz başarılı olalım. Şu lafımı hiçbir zaman unutmayın, Fenerbahçe ile var olanlarla Fenerbahçe için var olanlar. Yeni fonlara rağmen yine kaynak bitti. 'Fener Ol' biraz nefes aldırdı bize. Yeniden yapılandırmayı bekliyoruz. Sanki bütün borçlanmayı biz yaptık. Nakit akışı zararımız var. Bizim gelirimiz var ama kulübe gelmeden başka yere gidiyor. Gerçek nakit açığımız 1.1 milyar lira."

    Daha önce de yazmıştım. Durum çok kritik. En fazla borcu olan ve bunun yanında en fazla gideri olan kulüp biziz. En fazla çalışan bizde. Borçların aylık faizini ödeyemiyoruz. Üstelik Koç'un da dediği gibi kulübe 250 milyon liraya yakın para hibe etmesine rağmen borç dengesini ayarlayamadık. Kur artışı da bunun en büyük nedeni oldu. Ali Koç, şirketlerini yönetirken bu kadar zorlanmamıştır bana kalırsa. Hal böyleyken, yani kulübün ekonomik durumu içler acısı iken iyi transferler yapabilirler ise bu sadece ve sadece Koç ve Comolli'nin başarısı olur. Bu ekonomik şartlarda iyi transferler yapılamaz ise bu bir başarısızlık değildir. Neden, örneklendirerek açıklayayım. Özellikle anlamak istemeyenler var. Tane tane anlatayım. İYİ OKUYUN.

    Fenerbahçe gibi bir şirketiniz var olsun. Bundan sonra yazacaklarımın tamamı varsayım olarak kabul edilsin. Diyelim ki böyle yani. Şirketinizin her ay 2 milyon lira geliri var.
    Bunun yanında kısa vadeli, uzun vadeli ve başka borçlar(kredi kurumlarına, şahıslara, şirketlere, tff'ye, fifa'ya, uefa'ya vs vs.) üç ana çeşit borcunuz var. Kısa vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 2 milyon TL. Uzun vadeli borçlarınızın aylık faiz ödemesi 3 milyon Tl. Başka borçlardan bahsetmiyorum bile. Ancak o da bir hayli kabarık.
    Dikkatinizi çekerim. Anapara ödemesi demiyorum, faiz ödemesi diyorum yani borçlarınızın faizinden bahsediyorum. Şimdi gelelim anapara ödemelerine. Yani borçtan düşülen ödemelere. Her ay anapara borç ödemeniz ise 5 milyon TL. Toplamda aylık ödemeniz 10 milyon TL, toplamda aylık geliriniz 2 milyon TL. Ancak geliri de cebe atamıyorsunuz. Nasıl mı ? Onu da hemen aşağıda açıklayayım.
    Asıl mesele şudur ki şirketinizin neredeyse tüm gelirleri temlikli. Yani hani başta belirttiğim ''aylık 2 milyon liralık'' geliriniz var ya, hah işte o gelirin neredeyse 1.7-1.8 milyon lirası sizin elinize geçmeden BAŞKA BORÇLARA otomatik olarak bankalar tarafından kesiliyor. Dolayısıyla ne kısa vadeli borçların faizini ne uzun vadeli borçların faizini ne de borçlarınızın anapara taksitlerini ödeyemiyorsunuz. Ödemek için yeniden borç almak ya da cebinizden şirkete kaynak aktararak ödeme yapmak durumundasınız. Peki nereye kadar? Muhtemelen birkaç ay dayanır, iflas edersiniz.
    Fenerbahçe'nin durumu yukarıda verdiğim örnek ile birebir aynıdır. Rakamlar dışında.

    Ali Koç'a sallayanların aklından ve vicdanından şüphe ederim. Ali Koç'un gösterdiği dik duruşun ve camiaya sahip çıkışın 10'da 1'ini gösteremeyecek adamlar, pardon üç kuruşluk adamlar, burada Koç feneri batırdığğğğ, bundan bir yol olmaaaazzz, ne oldu başkanınıza hani feneri gurur duyulacak takım yapıyordu, nerede transferler, şimdi aziz yıldırım olsaydı kimler kimler transfer edilirdiğğğğğğ nidaları atıyor. Ya hu uslanmaz mısınız, arlanmaz mı?
    Sizde hiç edep, haya yok mu? İnsan gibi düşünemiyor musunuz? Empati kurma yetiniz de mi yok? Siz ne işe yararsınız ya hu?
    Bu kulübü bu hale Ali Koç mu getirdi?
    Adam 240-250 milyon liraya yakın cebinden, karşılıksız para akışı sağladı kulübe. Sponsorlar hariç.
    Kulüp batmış, batmış. Haberiniz yok. Transfer yapamasa da şampiyon olamasa da arkasındayım kardeşim. 5 yıl daha şampiyon olmasın ama bizi bu girdaptan kurtarsın. Hem Aziz Yıldırım değil miydi ''çok mu önemli şampiyonluk'' diyen? Varsın üç yıl, beş yıl şampiyon olmayalım. Şampiyon olduğu için sevmiyorum ben bu renkleri. Aykut Kocaman gelsin, Ersun kalsın, İsmail Kartal gelsin. Hiç ama hiç fark etmez. Bu kulübü az transfer ve bol genç ile ilk 3'te birkaç yıl tutsunlar, biz de kendimize gelmeye çalışalım. Benim için hiç problem değil. Yoksa bu kurtlar sofrasından çıkamaz Fenerbahçe. Eli taşın altına sokma zamanı şimdi değil de ne zaman? Çocukça fikirler ile bir yere varamazsınız. Sürekli para harcansın istiyorsunuz. Olmayan parayı nasıl harcasın Ali Koç?
    Son olarak. O beğenmediğiniz Comolli yarın istifa etse, öbür gün mumla arayacaksınız. Benden söylemesi. Şu kıt transfer imkanında bile iyi iş çıkarıyor. Hayat FM'deki gibi basit değil. Orada transfer yapmak, gerçek hayatta 3. ligden oyuncu almaktan daha basit. Üstelik yaşadığınız ülkenin, avrupa gözünde 3. dünya ülkesi olarak nitelendirildiğini ve oyuncuların buraya gelmeden evvel kılı kırk yardığını unutmamanızı hatırlatırım. Ne yazık ki böyle.
    Fenerbahçe’nin bu hale gelmesinde zaten en büyük pay şampiyon olmasakta olurcuların. Üç yıl beş yıl şampiyon olmayalım ne demek yahu? Tuttuğunuz takımı anadolu takımı falan mı sanıyorsunuz? 3-5 yıl şampiyon olamazsa bu takım şampiyonlar liginden kupalardan gelir alamazsa nereden alacak? Sonumuzun Inter, Milan gibi olmasını mı istiyorsunuz? 5 sene üst üste Galatasaray şampiyon olupta biz daha ilk devrede havlu atarken mutlu mu olacaksınız?

    Yemin ediyorum düşman bile şunları yazmaz. Resmen 5 yıl şampiyon olmasakta olur diyorlar. 5 yıl şampiyon olamazsa bu takım BİTER. Öyle Inter, Milan gibi de olmaz direk küme düşer. Galatasaray zamanında mali zorluklar yaşamadı mı? Rezil sezonlar geçirmedi mi? Nasıl oluyorda başarılılar şu an? Çünkü taraftarları sizin gibi değil. Başarıya açlar. Adamlar hala şampiyonluk istiyorlar. Emin olun Galatasaray’a yeni bir başkan gelse ve bu sene şampiyon olamayız derse adamı ertesi gün yollarlar. Adamlar en efsane isimleri olan Hagi bile Td’lükte başarısız olunca direk gönderdiler.

    Siz hala uyuyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 17 Haziran 2019; 1:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lady Sylvanas Windrunner

    Ali Koç'a karşı olan yok ama cebinden para vererek borç faizlerini ve UEFA anlaşmasını döndürmeye çalışması bir işe yaramaz. Onu zaten ilk olarak ekonomiyi düzeltmesi için istedik. O bir iş adamı ve şirket yönetimini bilen birisi. Ekibi mi yetersiz alsın daha tecrübelilerini yanına çözsün bu sorunu.

    Gelecek sezon ne basketbol ne de amatör şubeleri görmek istemiyoruz. Sadece futbol yeterli kimse kürekçileri aramaz. Onların kim oldukları hakkında fikrim bile yok.

    Bu borç başka türlü KAPANAMAZ artık kendimizi kandırmayalım.
    Dikkat ediyorumda sürekli boş yazıyorsun. Neyi kapatıyorsun sen? Amatör branşlarda binlerce sporcumuz var. Güvence verdiğimiz, arkalarında olduğumuz ve desteklediğimiz onlarca sporcunun hakkını gasp etme gafletine düşmeyi düşünmek nasıl bir anlayıştır?. Sen şubeleri görmek istemiyorsan kendi adına konuş. Ben görmek istiyorum.

    Ya sende bu güzide kulübün bir parçası olsan ve senin şu yazdığını ben yazmış olsam ve sen okusan, neler düşünürdün?

    Önce taraftar haddini bilecek. İlk 11 komple genç olsun, oynasınlar ve gelişince satarız diyorsunuz, üç maç kötü gidince yuhalamak bizde. Yaşı geçkin oyuncular alırız, bu seferde neden genç alınmadı denir. Genç takım kurarız, tecrübeli oyuncu yok diye eleştirilir. Bu kafayla kimse ne memnun olur, ne de başarı gelir. Genç oyuncuların gelir gelmez tam potansiyelde oynamasını bekleyenler var.

    Ne istediğini bilmeyen yapımız var. Salında adamlar işlerini yapsınlar.

    Borçla veya başka türlü, bu kulüp var oldukça her alanda sporcularımızı desteklememiz gerekiyor. Armayı taşıyan her birey bizim için kutsaldır. Sen kürekçileri aramazsın ama arayacak birileri olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

    Fenerbahçe’nin bu hale gelmesinde zaten en büyük pay şampiyon olmasakta olurcuların. Üç yıl beş yıl şampiyon olmayalım ne demek yahu? Tuttuğunuz takımı anadolu takımı falan mı sanıyorsunuz? 3-5 yıl şampiyon olamazsa bu takım şampiyonlar liginden kupalardan gelir alamazsa nereden alacak? Sonumuzun Inter, Milan gibi olmasını mı istiyorsunuz? 5 sene üst üste Galatasaray şampiyon olupta biz daha ilk devrede havlu atarken mutlu mu olacaksınız?

    Yemin ediyorum düşman bile şunları yazmaz. Resmen 5 yıl şampiyon olmasakta olur diyorlar. 5 yıl şampiyon olamazsa bu takım BİTER. Öyle Inter, Milan gibi de olmaz direk küme düşer. Galatasaray zamanında mali zorluklar yaşamadı mı? Rezil sezonlar geçirmedi mi? Nasıl oluyorda başarılılar şu an? Çünkü taraftarları sizin gibi değil. Başarıya açlar. Adamlar hala şampiyonluk istiyorlar. Emin olun Galatasaray’a yeni bir başkan gelse ve bu sene şampiyon olamayız derse adamı ertesi gün yollarlar. Adamlar en efsane isimleri olan Hagi bile Td’lükte başarısız olunca direk gönderdiler.

    Siz hala uyuyun.

    Alıntıları Göster
    Bu ne kadar saçma bir yorum?
    Bu zamana kadar sürekli transfer yapıp her yıl şampiyon olduğumuz için 60 tane şampiyonluğa, 12 tane yıldıza sahibiz. Değil mi?
    Bak bakalım Fenerbahçe ortalama kaç yılda bir şampiyon oluyor?
    Dur, ben yazayım. Fenerbahçe ortalama 3.15 yılda bir şampiyon oluyor. Son zamanlarda bu süre biraz daha arttı. Muhtemelen bu sene de şampiyon olamayacağız. E, transfer yapıp mali yapıyı iyice bitirelim mi?
    Ne Galatasaray ne de Beşiktaş, Fenerbahçe kadar ağır bir borç yükü altına girmedi. Özellikle kur artışının Fenerbahçe'nin mali olarak kötü dönemine denk gelmesi, bizi en çok etkileyen şey oldu. Bu süreçten önce de 3 Temmuz'u yaşadık. O süreç de kulübü mali açıdan çok etkiledi. Birike birike bu günlere geldik.
    Ben 5 yıl demedim. 3-5 yıl dedim. Sanıyorsunuz ki Fenerbahçe 5 tane çok iyi oyuncu alsa şampiyon olacak. O işler kağıt üstünde belli olmuyor. Olsaydı Nani, RVP, Ribas, Kjaer vs. gibi oyuncuların olduğu kadro 103 gol rekorunu kırarak şampiyon olurdu.
    Bizim kemer sıkmamız lazım. Ayrıca benim yazdığım şeylerin temelinde mali yapı var. Akıllıca yorum yapmış olsanız ''mali yapı şu şekilde ama biz şu hamleleri yaparak oyuncu alabiliriz'' derdiniz. Sadece ve sadece ''şampiyonluk'' meselesine takılmış oradan yürümeye çalışmışsınız.
    Küçük bir hatırlatma. 2008'den beri ŞL'ye gidemiyoruz.
    Bunun benim gibi düşünenler ile ne alakası var? Acaba sizin gibi düşünenler, sürekli transfer isteyenler, her yıl şampiyon olmak isteyenler yüzünden olmasın bu? Tabii ki Fenerbahçe her yıl şampiyonluğa oynar. En büyük favorilerindendir. Ama her yıl şampiyon olamayacağımızı biliyorum. Ben gerçekçi bir insanım. Masal dünyasında yaşamıyorum.

    Bu ligde sadece Fenerbahçe yok. Beşiktaş ve Galatasaray da var. Her ne olursa olsun ikisi de güçlü rakipler. Yukarıda da dediğim gibi zaten ortalama 3.15 yılda bir şampiyon olan takımımız için ''3-5 yıl şampiyon olmasak da olur yeter ki şu mali yapıyı kemer sıkarak düzeltelim, gençlere önem verelim'' tarzında şeyler söylediğim için beni hatalı görüyorsanız kusura bakmayın ama burnunuzun ucundaki istatistiği bile göremiyorsunuz derim. Ben gerçekleri yazdım. Zaten 3 yılda bir şampiyon oluyoruz, 3 yıl az transfer bol genç ile geçiştirilebilir. Bir bakarsınız şampiyon da oluruz. Yani sanki benim dememle takım 5 yıl şampiyon olmayacak. Güldürmeyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 17 Haziran 2019; 1:50:10 >




  • En başta basket şubesi kapatılmalı. Bi ton para harcnıp 5 kuruş getirisi olmayan bir spor dalı. NBA'da oynasalar neyse.


    Avrupanın en büyük kupasını alıyosun 1m euro para ödüyolar şaka gibi.
  • Darkstrom kullanıcısına yanıt
    Parayı verirmi sence 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koç_hisarlı

    Başkan güzel konuştu ama basketbolda kimse bizden kuculmemizi beklemesin dedi bu kadar sıkıntı yaşanırken neden inatla basketbolu küçültmuyor bilemiyorum.sanirim gelir 10 m Euro iken gider 30 m Euro. yazık aradaki makas çok büyük
    10 milyon euro sadece isim sponsor geliri var, bir şekilde her sene oluyor bu gelir. Bence 10 milyonu da hak eden bir sponsorluk sürekli adını taşıyorsun reklam yapıyorsun Avrupa'ya özellikle beko gibi Avrupa'da satış yapan bir marka ise gayet mantıklı win-win durumu. Bunun dışında 4.5 - 5 milyon euro civarı Euroleague gelirleri oluyor. Türkiye Ligi yayın gelirleri de mevcut D-Smart yıllık 8.5 milyon euro ödüyor toplam bize ne kadarı dusuyordur bilmiyorum. Bir de salon gelirleri var geçen sene 18.5 milyon TL idi fenerin bilet geliri diğer bütün takımların toplamı 11 milyon tr de.

    Şimdi basketbolla ilgilenmeyenler şöyle düşünüyordur. Kostas'a seneye 1.8 milyon euro verilmese yerine uçan kaçan bir adam alsak futbola, aldığımız ozan tufan, Tolgay oluyor işte ikisinin maliyeti bütün bütün basketbol takımına erişir nerdeyse. Bu iki adam olmasa bir şey kaybeder mi Fenerbahçe kaybetmez bırak o zaman forma için savaşan kostas oynasın, iş yapan Avrupa'da namını duyuran basketbol şubesini kapatacağına bırak bu çöp futbolcuları kapat. Sorun basketbol şubesinde değil sorun çöp futbolcularda.

    Basketbol şubesini kapatınca futbol düzelmez tam tersine başarılı olan adını Avrupa'da duyuran takımını yok etmiş olursun başarın 0'a düşer. İspanya'da senin takımını bilen varsa basketboldan bilmiyordur emin ol.

    Futbol battı diye çözüm basketbol şubesini kapatmakta aranacağına çöp transferleri durdurmayı denemek lazım. Sonra milyon eurolarda versen o takımın yaptığını yapamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.