Şimdi Ara

ABD Temsilciler Meclisinden yeni 'S-400' karar tasarısı: Türkiye'ye yaptırım uygulanması istendi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Temsilciler Meclisine sunulan yeni karar tasarısında, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının durdurulması ve Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması isteniyor.

    New York vekili Demokrat Eliot Engel ile Teksas vekili Cumhuriyetçi Michael McCaul, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin Dışilişkiler Komitesi‘ne bir karar tasarısı sundu.
    Türkiye'nin Rusya ve İran ile işbirliği yaptığı belirtilen tasarıda, "Türkiye'nin almayı planladığı S-400'ler, ABD ve NATO ortaklarının güvenliğinin altını oyuyor, Türk-Amerikan ilişkilerini zayıflatıyor ve Türkiye'nin F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kullanımı ve F-35 üretimine katılımı ile uyuşmuyor" ifadeleri yer aldı.

    Tasarıda, Türkiye'nin F-35 programının yanı sıra ABD'den birçok silah ve araç aldığı belirtilerek, Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye Patriot satışına tam destek verdiği ifade edildi.

    Temsilciler Meclisinin S-400 alımı dolayısıyla Türkiye'yi kınadığı belirtilen tasarıda, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması ve Türkiye'ye F-35 satışının durdurulması çağrısında bulunuluyor.

    Tasarıda Türkiye'nin S-400 sistemlerini almasının, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında "önemli bir işlem" olarak kabul edildiği belirtilirken, S-400'leri teslim alması durumunda CAATSA yasası kapsamında Türkiye'ye yönelik yaptırımların tam uygulanması istenildi.

    Tasarıda, ayrıca Türkiye'ye S-400 alımının iptal etmesi çağrısı yapıldı.

    https://tr.sputniknews.com/abd/201905161039063808--abd-temsilciler-meclisinden-yeni-s-400-karar-tasarisi-turkiyeye-f-35-satisinin-durdurulmasi/



  • Amerika'nın yaptırım kararı almasına gerek yok.RTE ve Damadı her gün yeni yasa ve vergi uygulamaları ile halka yaptırımın, ambargo nun kralını yapıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize dolar binde 1 den fazla değerlenirse, doları olan yaşadı.
  • Seçim öncesi yerli araba geyiğine döndü bu olayda.Her hafta yeni bir yaptırım haberi.
  • Uygulamazsanız adam değilsiniz. Daire kira parasıyla geçinen akrabaların batması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyecanla bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.