Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
86.661
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme 10.gün:Mutlu son para geri geldi provizyondaki işlemelr iptal oldu banka ile konuştum karşı banka işlemi iptal ettiği için olay sonuçlanmış verilmiş sadakamız varmış diyorum.

    Güncelleme 7.gün:Şimdi Müşteri yetkilisi ile konuştum kendim şifre kodlaması yaptığım için güvenlik ekibimiz tarafından itiraz talebiniz olumsuz sonuçlanmıştır bizim yapacak bir şeyimiz yok dedi savcılığa başvurun dedi.Ben Ters İbraz (Chargeback) talep ediyorum 18000 tl lik ne almışım dedim ama yardımcı olmıyorlar nuh diyorlar peygamber demiyorlar.Bizim değil dolandırıcıların yanındalar saolsun enpara.com şuan için durum bu .

    Güncellme 8.gün :lay bilişim suçları savcılığında savcısı belli oldu gerekli mercilere konu intikal ettirildi.Savcıdan birde provizyondaki 18000 tl paraya tekide mahal bırakılmaksızın bloke koyulmasını ivedilikle istediğini rica olarak ileten tebligat olarak gönderdi.Ama banka bunla alakalı ne aradı ne sordu pek umursamıyorlar ben aradım mhatab yok gene aynı aynı şeyleri söylüyorlar bu konuyla direk ilgilenen birileri varsa eğer onlarda sizle görüşmüyor valla çok sıkıntılı bir süreç yıpratıcı.

    Polonya konsolosluğuna mail atmıştım geçen hafta onlardan cevap geldi bir avukatın telefonunu verdiler.Avukat polonyada daha önce böle bir dosyayayı çözmüş ama onun konusunda banka diğer bankaya arayıp usulsüz işlem olduğunu ve işlemin iptal edilmesini söylemiş ama bizim banka sağolsun böle birşey yapmıyor ne kendi paranın gittiği bankayla görüşüyor ne bize banka bilgisini veriyor biz görüşelim onuda yapmıyor resmen dolandırıcılara para gitsin diye elinden geleni yapıyor bu hususta bu süreçte 8 günde 7 kilo verdim sinir stresten bakalım sonumuz ne olacak hayırlısı olsun diyoruz yapacak başka bişeyimiz kalmadı.

    Güncelleme 9.gün:Para hala provizyonda bekliyor Enpra'dan aradılar paranın gönderildiği banka ile görüşemiceklerini ve banada bankanın bilgilerini veremicekleri tekrar söylediler.

    Arkadaşlar desteğinizi bekliyorum aşşağıdaki tweetimi paylaşarak bana destek olursanız sevinirim.

    https://twitter.com/armaganaksoy/status/1127871328294281218


    08.05.2019 saat 16:00 sularında kendini Enpara.com çalışanı olarak tanıtan bir kişi 0850 346 34 68 numaradan beni arayıp internet bankacılığı üzerinden güncelleme olduğunu ve yeni kart oluşturulacağını söyledi ve benimle alakalı kartın kargolanacağını iş adresi ev adresi bankadaki hesap isim bilgilerim her şeyi biliyor. Akabinde cep telefonuma gelen şifreyi kodladım ve ayrıca kredi kartımda böyle bir limit yok limit artılıyor avans hesabından para çekilip kredi kartına para aktarılıyor 2, kez 9030.71 TL öyle çekiliyor. İşlemler neticesinde hesabımı kontrol ettiğimde, kredi kartından iki kere ayrı ayrı olmak üzere toplamda 18061,42 TL para çekildiğini öğrendim. Bu işlemin yapıldığı yer fundacja czysty swiat poznan olarak geçiyor Şimdi Enpara gelen SMS'i kodladım diye sorumluluk almıyor ama bütün bilgileri bu kişiler nasıl bilebiliyor diye sorduğumda cevap veremiyorlar 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu var benim verilerim paylaşılmış ya da içeriden bir Enpara çalışanı yaptı bunu ben nereden bileyim. Bu parayı ayrı bir havuzda dondurun işlemler sonuçlanana kadar dediğimde de mümkün değil ödemeniz gerekiyor diyorlar hiç yardımcı olmuyorlar. Ben Enpara'yı cep telefonumdan başka bir şeyde hiç kullanmamışım sonuç olarak başka IP adresinden hesabıma girerek bu işlemler yapılıyor 18000 TL yurt dışına transfer yapılıyor. Limitlerim artırılıyor bu nasıl bir güvenlik protokolü Allah'a emanetmişiz Enpara da ve sonucunda da yalan olduk artık mahkemelerde devam edeceğiz geri kalan süreci öyle gözüküyor. Enpara'ya güvenmekle büyük hata etmişim.

    Bazı arkadaşlar şimdi dicek sms kodlamıcaktın her yerde bas bas bağırıyorlar doğru ama ben burda bir farkındalık oluşsun başka kimse mağdur olmasın diye yazıyorum.Enpara.com müşterilerin bilgileri ap açık ortada satılıyor diyorlar ki beni arayan kişide enpara çalışanı gibi herşeyi biliyordu enpara güzel avantajlı kampanyaları var kabul ediyorum ama 50 tl 100 tl kazancam diye benim gibi 18000 tl'niz gitmesin çok dikkatli olun bu süreçte banka insyatif almıyor tamamen sizi suçlayan kendini koruyan bir strateji izliyor sanki siz parayı çaldırmadınız cebinize attınız gibi davranyorlar.Mebla büyük olduğu için 4 gündür doğru düzgün uyuyamadım çok sıkıntılı bir durum herkes çok dikkatli olsun

    https://www.sikayetvar.com/enpara/enparada-bilgilerimiz-ve-paramiz-guvende-degil

    Enpara kullananlar dikatli olsun

    Soru:

    TEnano@46

    Geçmiş olsun ama burda hata sizde gelen sms i başkasıyla paylaştığınız için, artık çocuk inanmıyor bunlara...


    Ayrıca başlık da yanıltıcı, sanki enpara da bir açık sıkıntı varmış gibi yazmışsınız ama her banka için gerçekleşebilecek bir durum bu eğer bu şekilde dikkatsiz davranırsanız...

    Cevabım:

    1.Bankadaki sıkıntı şu ben hep telefondan kullandım enparayı başka bir ipden girince güvenliğe takılmıyor ben burda sms kodlamadım
    2.avans hesap tan para çekilip kredi kartına para aktarılıyor sms olmadan
    3. limit artılırılıyor sms olmadan
    4.Bu kadar büyük bir para yurt dışına kredi kartından çekliyor güvenliğe takılmıyor burda sms var

    Enpara şubesiz bir bankacılık olduğu için normal bir bankadan çok daha iyi güvenlik duvarı olması lazım çünkü uygulamadan herşey yapılabiliyor kredi çekliyor limit artırılıyor vs.. bu büyük bir risk. Ayrıca başka bankada olsa gidip şubede halledeyim diyebilirsin ama enparada herşey telefonla yapmak zorundansınız .

    İnsan başına gelmeden inanın bu tip durumları anlıyamıyor inş başka kimsenin başına gelmez bunu özellikle daga geçenler için söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyru -- 17 Mayıs 2019; 10:52:55 >







  • ekran görüntüsünde işlemlerin provizyonda olduğu gözüküyor,
    provizyon nedir? bu işlem yapıldı, ama ben bunu bi inceleyeyim, bi bakayım sorun var mı? alanın verenin onayı var mı? varsa benim (banka) onayım var mı? işlem yasa dışı mı? şüpheli mi? vs inceleme anlamındadır. en ufak şüphede kart sahibi aranır, işlem dondurulur gerekirse iptal edilir, provizyondan çıkmadan ödeme yapılmış sayılmaz. banka isterse bu işlemi red edebilir onaylamayabilir, hayırdır sen bu parayı kime ne için yolluyorsun diyebilir, işlemden şüphelendiyse yasadışı bir durum söz konusuysa yetkili birimlere suç duyurusu yapabilir. anlaşılan o ki karşı taraf bir suç örgütü bir dolandırıcılık şebekesi. banka burada görevini ihmal edip suç örgütüne para aktarılmasınına aracılık etmiş midir? bankalar önüne gelene pos cihazı hele ki sanal pos vermezler kolay kolay, benim kartımdan bu parayı çeken firma kuruluş kişi vs hem bankamın hem karşı bankanın kayıtlarında bellidir. istense 1 dk içinde bunların hesapları bloke edilebilir.
    bankaya bakıyoruz bunlardan hangi birini yapmış?

    gece yarısı X bankadan qr kodla para çekeyim dedim işlem onaylanmadı 2 dk içinde banka güvenlik birimi aradı teyit etti sonra çekebildim, sistem rutin olmayan işlemlerde uyarı veriyor demek ki.
    bu adam daha önce onbinlerce liralık çekim yapmış mı yurtdışında? ortalama 1 alışveriş bedeli, aylık toplam harcaması ne kadar? sistem bunları değerlendirip rutin olmayan işlemlerde alarm vermeli. verdiyse ihmal söz konusu vermediyse banka sorunlu.
    bimden 10 liralık alışveriş yapıyorum gün boyu provizyonda duruyor,
    aliexpressden 10 dolarlık alışveriş yapıyorum 3-4 gün provizyonda duruyor,
    yahu bu provizyon ne işe yarıyor, madem prosedürü uygulamayacaksın şak diye çekilsin o zaman para.

    uluslararası bir şebeke söz konusu,
    2 kere 9 bin küsür para çekilmiş karttan, hadi ilkini onaylandın (banka) 2. yi niye çektiriyorsun karttan,
    (ama sms gilmis ama kod virmiş bik bik diye ötmeyin paparayı yersiniz.)

    sms kodu kart sahibini değil bankayı korur,
    adam cüzdanı çaldırdı telefonla beraber, olamaz mı? belki gasp edildi, belki rehin alındı.
    isteği dışında hesapları, kartları hızla boşaltılıyor, bu devirde olağan dışı hareketlerde sistem anında uyarı veriyor fraud biriminin anında müdahale etmesi gerekiyor, gasp edilmeseymiş, madem gasp edilmiş donuna kadar soyulsun, yada cüzdanı telefonu çaldırmasaymış, madem çaldırmış Allah belasını versin vs. anlamına gelen nasıl hastalıklı düşünceler,
    adam mağdur adam dolandırılmış hırsızlar parasını çalmış
    halen bik bik. o da öyle yapmasaymış, yahu olmuş yapmış işte basireti bağlanmış dalgınlığına denk gelmiş,
    veya sizin gibi üstün zekalı değilmiş.

    Nasrettin Hoca ne güzel demiş, hırsızın hiç mi suçu yok,
    bin yıldır bu topraklarda bir şeyler değişmez mi?
    bin yıl sonra da mağdur haksız bulunuyor, nasıl insanlarsınız nasıl bir yaşam formusunuz?,
    içten içe ben zekiyim ben dolandırılmam diye düşünüp mağdura sevinen bile vardır,
    sen zeki vs değilsin yalnızca senin sıran henüz gelmedi, veya dolandırıldığını dahi anlayacak kadar zekan yok.

    tamam adam kodu verdi. verdi de, niye verdi? neyin karşılığında verdi? benim kartımdan 18 bin lira çek diye mi verdi?

    örnek; evinizin anahtarını, evinizi temizlemesi için birine, firmaya vs verdiniz,
    temizlik firması size evinizi temizleyeceğini söyledi, siz de anahtarı verdiniz,
    eve döndüğünüzde baktınız ki eviniz soyulmuş,
    bu durumda; anahtarı vermişsin, vermeseydin niye verdin ki bu devirde anahtar mı verilir? bik bik diye saçmalayacak mıydınız yine?
    adam anahtarı evimi temizleyin diye vermiş, paramı eşyalarımı çalın dememiş.
    durum aynen bu örnekte olduğu gibi.

    anlamadın dimi yine;
    ben bu şahsa/firmaya/dolandırıcıya evimi temizlemesi için verdim anahtarı,
    bu dolandırılan şahıs da banka işleminin yapılması yeni kart için vermiş kodu,
    al bu kodu git 18 bin lira paramı çal diye vermemiş,
    kart sahibinin izni olmadan bu işlem yapılmış bu işlem banka üzerinden bankanın kartı kullanılarak yapmış,
    yok öyle bana ne kardeşim kodu vermeseydin diye sıyrılmak,
    sen üzerinde mastercard/visa yazan kartla benim paramı benim itirazımı dikkate almadan dolandırıcıya aktaramazsın.
    kredi kartından çekilen para hoop diye anında karşı taraf tarafından çekilemez. bankanın yapması gereken burada; işlemi fraud kapsamında değerlendirip anında alıcı taraftan bloke edilmesini sağlamak, şüpheliler hakkında eldeki verilerle suç duyurusunda bulunmaktır.
    banka istese anında çevirir parayı, banka bunlardan hangisini yapmış? müşterinin mağduriyetini gidermek adına bilmiyoruz.
    anladınız umarım,

    burada mağdur belli dolandırılan belli,
    iyi olan belli, biz iyi olanın, haklı olan tarafın yanında duracağız, durmalıyız. insan olmak bunu gerektirir.
    nasıl insanlarsınız anında dolandırıcının safına geçip mağduru linç ediyorsunuz?


    konuya yazan bazılarının algılayamadığı şu,
    bir sürü kişi kod vermiş bik bik kod verdiyse bir şey yapamaz vs.

    adam ben kod vermedim demiyor ki, kendi söylüyor zaten,
    adam bu işlem benim tarafımdan yapılmadı, kodu ben vermedim demiyor neyini anlamıyorsunuz?

    kodun amacı bu işlem bilgim dışında yapıldı iddiasına karşılık, bak kod gelmiş sen de bu kodu aktarmışsın anlamında bankayı koruyan bir durum,

    adam kod verdim ama 18 bin liralık harcama için vermedim diyor,
    ben bu işlemi onaylamıyorum dolandırıldım diyor,
    banka neden bu beyanı, müşterisinin beyanını dikkate almayıp parayı ısrarla dolandırıcıya aktarmak için çırpınıyor, yada aktardıysa neden geri almak için kılını kıpırdatmıyor,
    bankalara paramızı kişisel bilgimizi emanet ediyoruz en ufak sorunda yüzüstü bırakacaksa evde saklayalım paramızı o zaman.



    dolandırılan arkadaşla empati yapıyorum, basireti bağlanmış, boş bulunmuş dolandırılmış hata yapmış,

    mağdur arkadaşa benim önerim dolandırıcılıktan değil chargeback ten ilerlemesi,
    uluslararası chargeback süresi 180 gündür,
    alıcı itiraz ederse ispat yükümlülüğü satıcıdadır, ispatlasın 18 bin liralık ne sattığını neyi teslim ettiğini.
    yok biz bağış topluyoruz, bu arkadaş da derneğimize bağış yaptı vs diyebilirler, o zaman bu arkadaşa ne zaman nasıl ulaştıkları derneğin adı adresi amacını açıklamaları bu arkadaşın kendi rızası ile bu bağışı yaptıklarını ispatlamaları gerekir. bu dernek yasal mıdır? bağış toplama izni var mıdır? vs hepsi araştırılmalıdır.,
    burada müşterinin beyanı esas alınmalıdır, para onundur, ortada 1 tane dolandırıcı vardır. kolayca tespiti yapılabilir. Alıcı ben bağış için ödeme yapmadım bunlar dolandırıcı dediği anda para transferi durdurulur, ancak bunlar zaten onlarca yüzlerce kişiye daha dolandırmışlardır muhtemelen, bu nedenle şebeke oldukları zaten anlaşılır.
    eğer hesaptaki para transfer edilseydi nakit olarak çekilseydi vs. itiraz yolu kapalı olabilirdi.
    yani banka zaten senin rızan dışında olduğunu kabul etmiyor, sms kodu deyip sıyrılıyor eğer hukuken de sms kodu verildiğinde geri dönüş yoksa,
    chargeback den başka seçenek kalmıyor,


    bankadan chargeback (harcama itiraz formu) alınır doldurulur,
    itiraz nedenine vaat edilen mal ve hizmet teslim edilmedi seçilir,
    (işlem bilgim dışında yapıldı kesinlikle seçilmez, seçilirse sms kodu ile yapıldı denilerek red edilir.)

    bu durumda mal veya hizmetin teslim edildiğini/verildiğini ispat yükümlüğü satıcıya aittir.

    atıyorum telefonla arandım, 9 bin küsur liraya 2 kişilik 1 aylık tatil vaadiyle ödeme yaptım,
    ancak 9 bin küsurluk meblağ hem 2 kere çekilmiş hem de vaat edilen tatili alamadım, daha sonra verilen telefonlara ulaşamadım,

    dolayısıyla ödediğim bedel karşılığında hizmet verilmedi, paramın iadesini talep ediyorum denebilir,

    bu durumda sizin banka karşı bankaya bildirecek o bankada pos verdiği kişiye yansıtacak varsa parasını hesabını bloke edecek suç duyurusunda bulunacak,
    yoksa hacizle bu parayı tahsil edecek,

    yok öyle önüne gelene pos cihazı ver, sanal pos ver milleti dolandır,

    bankadan destek alamazsanız doğrudan visa/mastercard la iletişme geçersiniz olmadı bankayı dava edersiniz,
    ama dediğim gibi chargeback den ilerleyin. yada hukuki yardım alın. en kötü ihtimal chargebackten sonuç alamasanz bile mükerrer ödemeden yarısını kurtarabilirsiniz. çünkü peş peşe 2 tane aynı tutar çekilmiş.
    paranızın peşini asla bırakmayın.


    milyar dolarlık uluslararası firmaların güvenlik açıklarını kullanarak insanları soymasını gram eleştirmeyip de,
    parası çalınan adama bi ton laf edenler, günün birinde sizin de başınıza bu tip bir olay geldiğinde,
    ah ben ne malmışım haha ben de salakmışım vs diyeceksen sorun yok.
    ama en küçük sızlanmada sana da bu tip dolandırıcının tarafını tutar nitelikte yorumlar yapılırsa ağlamayacaksın.
    055230511** şeklinde bir numaradan da beni aradılar. Kartınızla 1000 küsür liralık bir işlem yapılıyor siz mi yapıoyorsunu diye sordu. Hayır dedim, Nerden işlem yapılıyor dedim, yandex gaming gibib işey zırvaladı. Tamam engel oldun kartı da kullanıma kapatın dedim. ama bu anda olaya ayıktım gibi. Eleman ben şimdi kartı dondurma işlemine başlatıyorum adamlar daha işlem yapmadı dedi (lan demin işlem yapılıyor demiştin şimdi işlem başlamadı diyosun diye içimden geçirdim) kartı daha önce başka bir yerde kullanmış mıydınız dedi, ben de bankadan arıyorsan ekrandan görebiliyorsundur ne diye soruyorsun dedim, güvenlik için diye zırvaladı. Gelen smsteki kodu bana söyleyin dedi, sms te tutar yazmıyor ama şifremi unuttum adımı için şifreniz bu yazıyor, tabi bu mesajı okuduktan sonra lan sen bizi mi silkelemeye çalışıyorsun ******* ***** * ** diye bi küfür kıyamet giriştim ben, sonra o da etti, ben de o da derken telefonu kapatırken 123 le başlayan tc kimlik no nu fetöcü diye ihbar edeyim de gör sen dedi. ben de etmezsen spor gazetesi dedim kapattım.

    bunların içerde adamı yoksa ben de genel kurmaaybaşkanı başbakanınız cumhurbaşkanınızım...

    daha önce finans bank olarak aradılar, onu da savuşturduk, finansı aradım böyle böyle elimde telefonları var vereyim işlem yapın vs dedim. sizden bişey aldılar mı dedi, hayır dedim o zman bişey yapamayız dediler. demek önce bi dolandırılmak lazım sonra önlem alacaklar ya da takip edecekler.
    1.Bankadaki sıkıntı şu ben hep telefondan kullandım enparayı başka bir ipden girince güvenliğe takılmıyor ben burda sms kodlamadım
    2.avans hesap tan para çekilip kredi kartına para aktarılıyor sms olmadan
    3. limit artılırılıyor sms olmadan
    4.Bu kadar büyük bir para yurt dışına kredi kartından çekliyor güvenliğe takılmıyor burda sms var

    Enpara şubesiz bir bankacılık olduğu için normal bir bankadan çok daha iyi güvenlik duvarı olması lazım çünkü uygulamadan herşey yapılabiliyor kredi çekliyor limit artırılıyor felan filan bu büyük bir risk.

    İnsan başına gelmeden inana bu tip durumları anlıyamıyor inş başka kimsenin başına gelmez.
    geçmiş olsun bu Şerefsizler beni de kandırmaya calıstı. insanın basireti baglanıyor resmen trafikteyken aradılar en paradan aradığını söylediler bende 1 gun once bir problemle ilgili enparaya mailatmıstım onunla alakalı aradılar diye konusmaya devam ettim adama diyorum trafikteyim olsun cok kısa surecek diyor. neyse uzatmayayım banada tum bilgilerimi saydı bu karsı taraftaki şahıs ve banada sms geldi doğrulama kodu orada fark ettim su miktar icin dogrulama kodunuz diye sonra karsı tarafa sen benimi kandırıyorsun deyince hemen yuzume kapadılar bu sekilde ucuz kurtulmustum ama sizin meblag epey bir fazlaymıs umarım geri alabilirsiniz cok geçmiş olsun.
  • Gecmis olsun hocam. Konu guzel konu iyi oldu bilgilendirdigin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Umarım paranızı geri alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarı için teşekkürler hocam, smsde şu kadar çekilecek vs yazmıyor muydu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş Olsun
    Arayan Numara Neydi?
    Sms İçeriğinde Sadece Kod mu Yazıyordu?
    Müşteri Hizmetleri Dışında Numara İse Hatanın Çoğu Sizde.
    Topu Bankaya Atmışsınız Ama,Bilgileri Başka Yerden Almışta Olabilir İlgili Dolandırıcılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 12 Mayıs 2019; 14:25:2 >
  • “Akabinde cep telefonuma gelen şifreyi kodladım” dan sonrasını okumadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun bu Şerefsizler beni de kandırmaya calıstı. insanın basireti baglanıyor resmen trafikteyken aradılar en paradan aradığını söylediler bende 1 gun once bir problemle ilgili enparaya mailatmıstım onunla alakalı aradılar diye konusmaya devam ettim adama diyorum trafikteyim olsun cok kısa surecek diyor. neyse uzatmayayım banada tum bilgilerimi saydı bu karsı taraftaki şahıs ve banada sms geldi doğrulama kodu orada fark ettim su miktar icin dogrulama kodunuz diye sonra karsı tarafa sen benimi kandırıyorsun deyince hemen yuzume kapadılar bu sekilde ucuz kurtulmustum ama sizin meblag epey bir fazlaymıs umarım geri alabilirsiniz cok geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karnivor84 -- 12 Mayıs 2019; 14:26:14 >
  • Limitiniz neydi? Telefon ile görüşmede mi arttırdı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun ama enpara müşteri hizmetleri numarası belli, başka numaradan gelen bir arama üzerine işlemler yapmak sizin suçunuz oluyor.

    bu arada geçen araba kullanırken normal bir cep telefonu numarası aradı beni de finansbank şüpheli işlemler birimi demişler annem açmıştı telefonu, kesinlikle geri dönmesi gerekiyor falan demişler. eve gidince aradım meşgul çalıyordu bir daha aramadım sonra, dolandırıcıydı büyük ihtimal bunun gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 12 Mayıs 2019; 14:27:40 >
  • SMS 'te ne yazıyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda visaya basvurup odemenin iptali istenebilir. Bunuda enparanin yapmasi gerekiyor. Sonucfa alisveris karsiliginda yapilan bir alisveris olmasi lazim. Odemeyide alan bunu kanitlamak zorunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmiş olsun kötü olmuş gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam.
    aynı durumu 2 sene önce yk bankasında yasadım
    1000 tl gibi bir para çektiler o anda ki limit nedeniyle
    sınrasında gerekli basvurular yapmama rağmen
    sifreyi verdiğin için hukuk önünde sen cekmişssin gösteriliyorsun
    acıkcası hiç bir yasal yaptırımı yok maalesef:(
    kaybettiklerinle kalıyorsun.
  • Yapma ya.. Büyük geçmiş olsun.. Giden paraya bak ya.. Korkunç..
    Ben geçen hafta" Tüm Enpara hesaplarımı kapattırdım..
    Akbank kredi kartı vardı Onuda kapattırdım..
    Zaman kötü.. Neler okuyoruz..
    İnşallah paranızı geri alırsınız.. Moralim bozuldu yeminlen..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanın basireti bağlanıyor tl euro usd felan yazsa uyanıcam ama pln diye polonya para birimi var o yazıyordu böle bir para birimi olduğunu bilmiyoruz tabi onayladdık ama hesaba giriliyor limit artırımları avans hesaptan kredi kartına para aktarmaları kendileri yapıyorlar sadece polonya ya transferde sms i kullanıyorlar.

    Polonya da bir vakıfa para tansferi yapılıyor.
  • Banka burada sorumluluk kabul etmemesi gayet normal. Bilgilerin nasıl sızdırıldığı veya nereden temin ettiği önemli olan. Sadece telefondan girdiğinizi belirttiniz fakat telefondan bile artık bilgi çalınabiliyor.

    Geçmiş olsun ne denir ki başka bilemedim, gerçekten çok kötü bir durum. Asgari ücretlinin neredeyse 1 yıllık kazancını bir hamlede yiyebiliyorlar işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marcelor

    Aslinda visaya basvurup odemenin iptali istenebilir. Bunuda enparanin yapmasi gerekiyor. Sonucfa alisveris karsiliginda yapilan bir alisveris olmasi lazim. Odemeyide alan bunu kanitlamak zorunda
    olmaz..adam sms ile onay vermiş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 12 Mayıs 2019; 14:35:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar bas bas bağırıyor. cep telefonunuza gelen şifreyi müşteri hizmetleri dahil kimse ile paylaşmayın diye.

    anlamadığım adam kredi kartına para yollarken sms işlem onay mesajı geliyor. o mesajı mı verdiniz? para transferinde tutar yazılı şekilde görünür.

    kredi kartından alışveriş yapıldıysa 3d kodu gelmezse banka ödemek zorunda.

    chargeback ile şansınızı deneyin. karşı tarafa şifre verdiğinizi söylüyorsunuz büyük ihtimalle sizden kaynaklı hata.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reco. -- 12 Mayıs 2019; 14:39:27 >
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğin gibi ama karşısı alışveriş sitesi değil anladığım paravan bir şirket bir vakıf olarak gözüküyor buraya bağış yapılıyor diye bir kurgu var.

    Dolandırıcılar kılıfına uyduruyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.