Şimdi Ara

Apple satışları geçen yıla kıyasla %30 düştü - Huawei ise %50 artış gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IDC’den gelen yeni rapora göre akıllı telefon endüstrisinden değerli sayılar ortaya çıktı. 2019’un ilk çeyreğini kapsayan verilere göre toplam 310,8 milyon akıllı telefon satıldı. Bu toplam satış, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %6,6 daha düşük. 
    Ülke bazında en büyük düşüşü ABD görerek bu çeyrekte %15 daha az telefon satışı yaşadı. Amerika hala en büyük pazarlardan bir tanesi olsa da kullanıcılar artık daha az telefon değiştiriyor. 
    71,9 milyon satışla Samsung hala bir numarada yerini alsa da geçen yıla göre %8,1 düşüş yaşadı. Huawei ise ikinci konumu korudu fakat Samsung’u geçmeye çok yakın. Satışlarda %50,3’lük artış gören Huawei, 59,1 milyon telefon satmayı başardı. 
    Apple, üçüncü konumda yer aldı fakat ilk beş içerisinde en sert düşüşü yaşayan firma oldu. 36,4 milyon iPhone satışıyla geçen yıla göre %30 oranında düşüş yaşayan Apple, sanıyoruz bunu öngördüğü için sayıları halkla direkt olarak paylaşmayı bırakmıştı. 
    Pazardaki daralmaya rağmen büyük bir yükselişin içerisinde olan Huawei, 2021 yılında dünya birincisi olma hedefine bu hızda giderse rahatlıkla ulaşacaktır.
     







  • Apple az satsa da öyle bir müşterisi var ki yazılımdan her türlü söğüşlüyor milleti. Şuan için az da satsa en çok kazanan apple. Tabii artık bu değişecek.



    Sektöre yön veren firma konumundan, başkalarını takip eden firma durumuna düşmüş halde.



    Artık kimse apple sunumları için heyecan duymuyor.
  • Apple az satsa da öyle bir müşterisi var ki yazılımdan her türlü söğüşlüyor milleti. Şuan için az da satsa en çok kazanan apple. Tabii artık bu değişecek.



    Sektöre yön veren firma konumundan, başkalarını takip eden firma durumuna düşmüş halde.



    Artık kimse apple sunumları için heyecan duymuyor.

  • agresif olan yeniliğe bütçe ayıran yükseliyor arkadaş.
    apple cepten yiyor ve unun farkındadırlar,hızlı şarj abaptörünü ekleyip piyasayı sallar ! yine

  • Apple daki problem fiyatları. Eskiden 649 dolar 749 dolar diye satılan modeller şuan 1099 dolara kadar çıktı. Gelecek modeller daha pahalı olacağı söyleniyor. Yanlış ve pahalı fiyat politikası ters tepecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Richard Yu'nun kulağı tırmayalan İngilizcesiyle elma-vari sunumlarını izlenip heyecanlanmak varken Apple sunumları ne ki, yani... Hepimiz Huawei sunumları olsa da izlesek diye bekliyoruz 👍🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelişmiş ülkelerde yüksek fiyatlardan ötürü, tüketiciler büyük bir yenilik olmadığı sürece cihazlarını yıllarca kullanıyor. iPhone 7 kullanıyorum. Umarım Apple daha çok değer kaybeder. Yüksek fiyat politikası yüzünden tüm markalar fiyatlarını yükseltti. Bu yüzden bizim gibi ülkeler vergi+kur+yüksek fiyatlardan ötürü dezavantajlı duruma düştü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli editör arkadaş, yakında DH sizi Huawei'den mi transfer etti diye düşünmeye başlıyacağız.
  • Afyonun etkisi geçiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple fanımızdan sonra bir de Huawei fanımız çıktı hayırlı olsun.

  • Satislar ancak bir sene sonra yükselise gecer diye düsünüyorum, cünkü iphone alan bir insan 4 sene yeni bir telefon almak istemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTuFx -- 4 Mayıs 2019; 21:12:5 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Mesajımda Huawei ile ilgili bir övme yok. Apple'ın yön veren firmadan takip eden durumuna düşmesinden bahsettim siz de bunu mu anladınız?

    Apple kullanmasam da eskiden sunumlarını takip ederdim ama son 2-3 senedir sunumla ilgili haberlerini okumak bile ilgimi çekmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aplle istese bedavaya bile verebilir telefonları. Telefonu bedava verip 1 milyar daha müşteri kazansa app storedan edeceği karla o kaybı karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 4 Mayıs 2019; 23:47:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Çekmeyebilir de çoğulcu konuşmuşsun. Hala Apple'dan iyi sunum yapamıyorlar veya doğru zamanda doğru şeyi pazarlayamıyorlar, ben de bunu belirttim. Takip etmekten kastınız teknojinin olgunlaşmasını beklemesiyse, Apple zaten hiçbir zaman ya tutarsa mantığıyla veya prototip ürünle ilerleyen bir şirket olmadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İostan kurtaran apple fiyatları düzeltmesse kendini kurtaramaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size bir örnek vereceğim büyük bir şehirde lüks bir spor salonunda hoca olan arkadaşım gelen vekil bürokrat zengin tayfasından aldığı bahşiş avantalar ile ne dereniz diyin ev aldı kendi işini kurdu bu adam züğürt bi semtte olsaydı asgari ücrete çalışıp kendini zor geçindirecekti. Apple'ın yaptığı tam olarak bu zengin kesimi hedef alıyor en iyiyi sunuyor en iyi desteği veriyor. Her sene haberlerde görürürsünüz mobil uygulamalara 10 milyar harcanmışsa 8 milyarı apple appstore ve gerçekten işe yarar spamsiz uygulamalar. Karar sizin para nerdeyse uygulama orada. Günlük olarak bunun donanımı iyi diye android alırsanız seneye fiyat yarısı yenisi çıkar güncelleme gelir gelmez belli olmaz. Umurumda olmaz telefon işte derseniz yıllarca kullanın çokta para vermeyin.

  • Apple'ın gizli silahı:

    HIZLI ŞARJ ADAPTÖRÜ... Apple böyle uyduruk basit işleri yüzyılın devrimi olarak gösterip voliyi vurmayı iyi biliyor çünkü böyle değişik bir müşteri kesimi var, bekliyorlar ki parayı akıtsınlar Apple'a.

  • Millet fakirleşti normal bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.