Şimdi Ara

aaaaaaa (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Tam bunu yazacaktım ben.Böyle yazarak zarar veriyorlar haberleri yok.
    Ben bu gibi yerlere üst üste yorum gelmiş ise ve kalıp kelimeler kullanılmışsa gitmem yani.O kadar açık ki ısmarlama yorumlar olduğu .
  • Ben bu arkadaşıma destek icin Bakırköy’den ziyarete gideceğim. Seferber olursak biraz da olsa rahatlatırız. Girişimcilere destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ismarlama yorumlar yapılmış formda Google sayfasına bu artı puan olmaz tam tersine eksi olarak döner sana.. formdakileri bu konuda uyar bence senin için olumsuz yönde etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle dükkan hayirli olsun. Oraya yakin sayilirim. İlk firsatta uğrayacağim. Ama mekanin orasi biraz geçiş yolu olduğu için insanlarin dikkatini çekmesi zor. Yoğurtçu parkinin orda Brekkie Croissant & Cookie diye kuçuk bir yer var. Ordan arabayla geçerken sürekli bir mekanin önünde kalabalik görüyordum. Sonunda birgun dayanip durdum. İnsanlar siraya girmis. Garsonlar disarda sira yaziyor . Sonradan internetten baktim baya unluymus . Kotu yorumlarda genelde sira beklemek ve dukkana oturmayan musteriye satis yapmamak gibi... Bunun yaninda birkac mekan var ama sinek avliyordu. Param olsa bu mekanin yaninda denerdim sansimi. orda sira beklemeyip donen cok ve bekleyenleri gorup yiyip kalkalim diyende vardir. Ben sahsen sirayi gorunce yandakine oturacaktim ama orayida sevmedim. çekip gittim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekana gittim ve fotoğraflar çektim ancak telefonumun hafıza kartı probleminden ötürü fotoğraflar kaydedilmediği için paylaşamıyorum. Ancak Tunahan'la 1 saate yakın sohbet ettik, kendisinin de icazetini alarak konuştuklarımızdan bazı kısımlar aktaracağım.

    Öncelikle çok hoş bir mekan. Kadıköy'deki diğer kafeler gibi tuğla ve şekilli ampül yok. Beyaz renk hakim, dışarıda 3 masa ve içeride 6-7 masa var. İçeriye küçük dekoratif bir televizyon köşesi de yapılmış. Bu kısımda da oturulabiliyor, önünüzdeki sehpada küçük bir tüplü televizyon var. Tunahan mekanın tasarımını, düzenini her şeyini kendi yapmış. Sakinlik ve dinginlik veren bir mekan. Tunahan kendi isteği doğrultusunda yapmış her şeyi. Bence çok daşık durmuş.

    Tunahan hepinizin yorumlarına değer veriyor, aldığı her eleştiriyi değerlendiriyor. Mekanın eksikliklerini gidermek için sermayeden başka insan gücüne de ihtiyaç var. Tunahan burada bahsetmemiş ama bir personeli varmış önceden. Bu kişiyle yolları, her işletme sahibinin tadını kaçıracak bir olaydan dolayı ayrılmış. Dolayısıyla her şeyle Tunahan ilgileniyor. Hem gıdaları hazırlamak, hem sunuma hazırlamak hem de servis etmek kolay değil tabi ki. Bilenler bilir, otellerde bu üç işi üç ayrı departman üstlenir. Tunahan bunu tek başına üstleniyor. Dolayısıyla her şeyi bir anda yapamıyor. Burada sunulan tavsiyelere de sırasıyla uymaya gayret ediyor.

    Yanında bugün iki kuzeni vardı. Bu ikizler liseli gençler ve personel ihtiyacını karşılamıyorlar. Ve anladığım kadarıyla sadece haftasonları, zamanları olursa gelebiliyorlar.

    Tunahan'ın cheesecake'i gerçekten güzel. Çok güzel bir fotosunu çekmiştim ancak gitmiş malesef. Şeker ve yağ oranı dengeli. Ayrıca bunları Tunahan kendi temin ediyor. Ayrıca bir çay ve Türk kahvesi içtim. Hepsi güzeldi, fiyatları makuldu. Kahve ucuz bu arada, 5 TL'ye Kadıköy'de bulamazsınız. Benden önce de DH'li bir arkadaş da Magnolia yemiş. O da kendi görüşlerini belirtebilir mekan ve gıdalar hakkında.

    Bu mekana alışan insanın burdan başka yere gidesi gelmez. Kadıköy'ün öğrenci gençleri bu mekanı keşfederse müdavimi olurlar. Tunahan güler yüzlü, hoşsohbet bir insan. İşinde ilk ay olmasının gerginliği var biraz. Ancak zamanla geçecektir. Kadıköy boğadan, Kuşdili caddesine doğru iniyorsunuz. Boğadan 5-6 dk yürürseniz sol tarafta görürsünüz mekanı. Bugün derbi dolayısıyla orada olan insanlar geldi hep. Genel olarak çay kahve içtiler. Ben çıkarken 3 kişilik bir grup geldi. Cheesecake falan istedi onlar da.

    Fotoğraflar için üzgünüm arkadaşlar, elimden bir şey gelmez. Ama ben yolum düştükçe uğrayacağım. Arkadaşlarıma da önerebileceğim bir mekan. DH'deki arkadaşlarıma da gitmelerini tavsiye ederim.




  • Play Maker kullanıcısına yanıt
    Ben pişman değilim hocam, daha sonra iş güvenliği üzerine yüksek lisans da yaptım ve b sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavını da geçtim. B planım hazır

    Ama ticaret keyifli, meyhane açmaya çalışıyorum bir yıldır. Hani herkesin bir hayali olur ya, benimki de bu. Bakalım nasip kısmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen halen ülkeden çıkışını vermedin mi be kardeşim. Acıdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omzunu dusurmek, basini egmek yok. Yeni jenerasyon bir genc arkadasimizsin, bazi arkadaslarin dedigi gibi rakiplerinin analizini yap, sosyal medyanin/ internetin gucunu kullan, marka bilinirligini artirmak icin gerekli stratejini olustur, gucune gore 1-10km capindaki tuketici profilini olustur, once bir tuketici olarak kendine ve cevrene sorular sor, kucuk anketler yap, dogru soru beraberinde dogru cevabi getirir unutma, menudeki kalem/urun sayini is yapabilmek/musteri cekebilmek adina arttirma en buyuk hatayi yaparsin(maliyet onemli senin icin bu asamada, en iyi ne yapiyorsan onun uzerinden mucadeleye devam et), Menu senin isletmenin temeli bundan oturu dogru olusturulmasi cok onemli, normalde baslamadan once yapman gereken bir cok seyi su an mekani acmisken yapmak zorundasin bu sebeple daha cok calismalisin ve pes etmemelisin. Canina kiymak, vb. boktan dusunceleri direk cope atiyorsun ve daha guclu olarak mucadelene devam ediyorsun.

    Herkes gibi bende bircok sey yazabilirim, bunlarin sana ne kadar faydasi olur tartisilir, fakat onceligin olumsuz dusunmeyi birakip isine ve basarina kanalize olmandir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CB9793EF -- 15 Nisan 2019; 1:11:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhume10

    Bu mesaj silindi.
    Hocam sizden almak yerine yurtdışından mı aldılar ürünü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

    Ufak bir işletmem var. Nisan 2014te açtım. Hala devam ediyor.

    Mühendisim ben de, Mühendislik yapmam dedim ve bir oyun salonu açtım. Dün gibi aklımda, ilk gün 35 TL ciro yaptım. İki ortak açmıştık. Gram moral bozmadım, dedim ciroyu ezmeye gidelim, taksim e bir gece kulübüne gittik, manyak gibi içtik.

    İlk ay kirayı aidatı zor toparladı bile diyemem, toparlayamadı. Avm ye ilk aydan borç taktık

    Muhasebecinin parası 100 liraydı, onu bile ödeyemedik.

    3 ay geçti, dükkan hala kendine yetmiyordu. Ortağımı kovdum bir de onun parasını ödedim. Allah şahit, ayağımda yırtık converse ile çalıştım personel de almadım. Sabah 10 akşam 22 tek başıma, 66 m2 dükkanda 4 aya yakın çalıştım. Tek. Hadi bakalım buradakiler de çalışsın.

    Sonrası oturdu, 5 seneyi doldurdu, müşteri problemimiz yok, dükkanı büyütmeye çalışıyorum, 1.5 personelim var.

    Nasıl toparladım?

    İş yerim esenyurtta, Nisan 2014te biz 7 PlayStation koymuştuk. 5 tane ps 4, 2 tane ps3. Herkes ama herkes pes 13 istedi. Hayatında ps cafeye gitmemiş adamdım. Aldığım ps4leri zararına aldığım yere geri sattım, 3 aldım. Anlık bir karardı, ortağım " 4 oynamaya alışırlar." dedi, ben "müşterinin ne oynayacağına sen karar veremezsin yavru." dedim, direk gönderdim.

    Yama dediler, bu işi yapan dükkanlar var. Yükleme yapıyorlar. Kafamda "ulan ben mühendisim bu kilimcinin kör oğlu, bu yapıyorsa ben de yaparım." dedim. Gece saat 3 e kadar yama nasıl atılır onu araştırdım, öğrendim. Forumda forza bjk diye bir arkadaşın yaması vardı, vurdum geçtim.

    Baktım dükkan iş yapmaya başladı.

    Kollar bozuluyor, sarf malzemesidir bizde. Tamire şirinevler e götürüyorum ama eşşek gibi yakan bir ford escort um vardı, gidiş dönüş yakıt parası, herifin kolları tamir etmesi, bugün git yarın gel demesi delirtti beni. Aldım bir kolu açtım, toplayamacağımı bile bile açtım, üstünde çalıştım. Toplayamadım attım çöpe. Başkasını açtım. Sonra başkasını. Şimdi gözüm kapalı yaparım.

    Ben ticarette neyi öğrendim. Bir işte para kazanmak istiyorsan en iyisi olacaksın, konu kapandı.

    Müşteriler gelirdi kafe ismi bilmezlerdi "tolga abinin ora" derlerdi. Çizgiyi aşmadan insanlar ile konuşmayı bilmek gerek.

    Neyse baktım benim dükkan iş yapıyor konuma geldi, hafta sonu zaten full çekiyor. Müşteri geliyor geri gitmesin diye langırt oynuyorum, muhabbet geyik goy goy gırla.

    Ama nasıl yaptın diyenlere ilk gün 35 lira cirom vardı diyorum

    Şimdi, hayatım şöyle oldu artık. Uyandığımda, ne zaman uyanırsam iş yerime gidiyorum, birader (personelim) açıyor zaten. Sıkıldığımda arazi oluyorum, fazla rahat bir hayatım var, hafta içi benim serbest zamanım hafta sonu sadece dükkandan çıkmak istemiyorum çünkü şükür çok yoğun oluyor.

    Ama nasıl yaptın diye sorana "ilk gün 35 lira cirom vardı." diyorum.

    Tavsiyem şu, işinizi bilmem çok fazla. Çevrede rakip dükkanları gezin, ben gezerim hep. Onlarda olan sizde olmayan ne var. Bunu öncelikle inceleyin.

    Happy hour yapabilirsiniz.

    Bir günü halk günü yapabilirsiniz.

    İnstagram sayfası açabilirsiniz.

    Ya da hiçbirini yapmayabilirsiniz.

    Ama eğer gerçekten dürüstçe vicdanınızı dinlediğinizde "ben işimi iyi yapıyorum." diye düşünüyorsanız temel ihtiyacınız sabır.
    Hocam nickinle bağdaşmayan bir yaşamınız varmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukaraça

    Ayin yeni dolmus intihar etmeyi dusunup, ulkeye lanet ediyorsun. Bizim toplumumuzun temel sikintisi iste bu, kolay yoldan cok cabuk para kazanmak ve rakibi kotuleyerek egale etmek. Kusura bakma bu kafayla gidersen zaten kepenk kapatirsin. Sabretmeyi ogrenerek digerlerinden farkli ne yapabilirim onu dusunmen gerek. Sonucta senin gibi bir suru dukkan var degil mi? Belki onlar yillarini verdi bu ise sen bir ayda oturmus musteri istiyorsun. Hayirli isler.
    la sen yaşi10 mu
  • Sen bunlarla ugrsısrken zarrablar altınları somurdu ulke ne hale geldı herkes umut hayal peşinde kosarken herseyını kaybetti gerceklerı yenı anlaöaya basladık artık cok gec

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    ne iş üzerine dükkanınız
  • Hocam aklıma çok güzel bir fikir geldi.
    Otobüslerde dağıtılan biscottilerden üret ve fiyatını 1 tl yap.Çay alan insanlar biscotti de isteyebilir bence.(Şahsen biscottiye bayılıyorum.Marketlerde vs. hiç görmedim.Sadece otobüste ikram edildiğinde yiyebiliyorum.Biraz araştırdım Börek evi diye bir yer üretiyor şubeleri sadece ankarada.
    İstanbulda olsa hergün alırdım.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • capricorn7 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz ürünü biliyorum, hatta italyanca çifte kavrulmuş demek. 2 kere pişiriliyor, fındıklısı güzel. Dediğiniz gibi denemeye değer ama müşterim az çöpe ürün dökmekten sıkıldım :)
  • Kardeşim öğretmenlik yapmayi dusunuyorsan. Eger yardimci olabilirim bölümünü yazarsan hangi şehir olursa olsun. Mersin istersen mersin adana istersen adana elimden geldigince yardıma hazırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunahan1071 T kullanıcısına yanıt
    Ürün tutmazsa siz yersiniz:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben kendimden örnek vereyim genelde hep farklı havası olan belirli bir konseptli ortamlarda takılıyorum. Eğer dükkanın sıradan ise bence ilk önce bu duruma çözüm aramaya çalış öyle bir dekorasyon yapki arkada öyle güzel sakin müzikler çalsın ki insan oturduğu zaman rahatlasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba..

    Akademisyenim. Örgüt kültürü, örgüt teoremleri, insan kaynağı, girişimcilik konularında yabancı kaynaklarda makalelerim mevcut. az çok pazarlama konularına da hakimim. normalde şirketlere ücret üzerinden danışmanlık veriyorum ama akademik düzeyde bilgi ihtiyacınız olursa hiçbir ücret talep etmeden her konuda yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.