Şimdi Ara

aaaaaaa

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan1071 -- 12 Kasım 2021; 18:11:42 >



  • Ufak bir işletmem var. Nisan 2014te açtım. Hala devam ediyor.

    Mühendisim ben de, Mühendislik yapmam dedim ve bir oyun salonu açtım. Dün gibi aklımda, ilk gün 35 TL ciro yaptım. İki ortak açmıştık. Gram moral bozmadım, dedim ciroyu ezmeye gidelim, taksim e bir gece kulübüne gittik, manyak gibi içtik.

    İlk ay kirayı aidatı zor toparladı bile diyemem, toparlayamadı. Avm ye ilk aydan borç taktık

    Muhasebecinin parası 100 liraydı, onu bile ödeyemedik.

    3 ay geçti, dükkan hala kendine yetmiyordu. Ortağımı kovdum bir de onun parasını ödedim. Allah şahit, ayağımda yırtık converse ile çalıştım personel de almadım. Sabah 10 akşam 22 tek başıma, 66 m2 dükkanda 4 aya yakın çalıştım. Tek. Hadi bakalım buradakiler de çalışsın.

    Sonrası oturdu, 5 seneyi doldurdu, müşteri problemimiz yok, dükkanı büyütmeye çalışıyorum, 1.5 personelim var.

    Nasıl toparladım?

    İş yerim esenyurtta, Nisan 2014te biz 7 PlayStation koymuştuk. 5 tane ps 4, 2 tane ps3. Herkes ama herkes pes 13 istedi. Hayatında ps cafeye gitmemiş adamdım. Aldığım ps4leri zararına aldığım yere geri sattım, 3 aldım. Anlık bir karardı, ortağım " 4 oynamaya alışırlar." dedi, ben "müşterinin ne oynayacağına sen karar veremezsin yavru." dedim, direk gönderdim.

    Yama dediler, bu işi yapan dükkanlar var. Yükleme yapıyorlar. Kafamda "ulan ben mühendisim bu kilimcinin kör oğlu, bu yapıyorsa ben de yaparım." dedim. Gece saat 3 e kadar yama nasıl atılır onu araştırdım, öğrendim. Forumda forza bjk diye bir arkadaşın yaması vardı, vurdum geçtim.

    Baktım dükkan iş yapmaya başladı.

    Kollar bozuluyor, sarf malzemesidir bizde. Tamire şirinevler e götürüyorum ama eşşek gibi yakan bir ford escort um vardı, gidiş dönüş yakıt parası, herifin kolları tamir etmesi, bugün git yarın gel demesi delirtti beni. Aldım bir kolu açtım, toplayamacağımı bile bile açtım, üstünde çalıştım. Toplayamadım attım çöpe. Başkasını açtım. Sonra başkasını. Şimdi gözüm kapalı yaparım.

    Ben ticarette neyi öğrendim. Bir işte para kazanmak istiyorsan en iyisi olacaksın, konu kapandı.

    Müşteriler gelirdi kafe ismi bilmezlerdi "tolga abinin ora" derlerdi. Çizgiyi aşmadan insanlar ile konuşmayı bilmek gerek.

    Neyse baktım benim dükkan iş yapıyor konuma geldi, hafta sonu zaten full çekiyor. Müşteri geliyor geri gitmesin diye langırt oynuyorum, muhabbet geyik goy goy gırla.

    Ama nasıl yaptın diyenlere ilk gün 35 lira cirom vardı diyorum

    Şimdi, hayatım şöyle oldu artık. Uyandığımda, ne zaman uyanırsam iş yerime gidiyorum, birader (personelim) açıyor zaten. Sıkıldığımda arazi oluyorum, fazla rahat bir hayatım var, hafta içi benim serbest zamanım hafta sonu sadece dükkandan çıkmak istemiyorum çünkü şükür çok yoğun oluyor.

    Ama nasıl yaptın diye sorana "ilk gün 35 lira cirom vardı." diyorum.

    Tavsiyem şu, işinizi bilmem çok fazla. Çevrede rakip dükkanları gezin, ben gezerim hep. Onlarda olan sizde olmayan ne var. Bunu öncelikle inceleyin.

    Happy hour yapabilirsiniz.

    Bir günü halk günü yapabilirsiniz.

    İnstagram sayfası açabilirsiniz.

    Ya da hiçbirini yapmayabilirsiniz.

    Ama eğer gerçekten dürüstçe vicdanınızı dinlediğinizde "ben işimi iyi yapıyorum." diye düşünüyorsanız temel ihtiyacınız sabır.
    Mekana gittim ve fotoğraflar çektim ancak telefonumun hafıza kartı probleminden ötürü fotoğraflar kaydedilmediği için paylaşamıyorum. Ancak Tunahan'la 1 saate yakın sohbet ettik, kendisinin de icazetini alarak konuştuklarımızdan bazı kısımlar aktaracağım.

    Öncelikle çok hoş bir mekan. Kadıköy'deki diğer kafeler gibi tuğla ve şekilli ampül yok. Beyaz renk hakim, dışarıda 3 masa ve içeride 6-7 masa var. İçeriye küçük dekoratif bir televizyon köşesi de yapılmış. Bu kısımda da oturulabiliyor, önünüzdeki sehpada küçük bir tüplü televizyon var. Tunahan mekanın tasarımını, düzenini her şeyini kendi yapmış. Sakinlik ve dinginlik veren bir mekan. Tunahan kendi isteği doğrultusunda yapmış her şeyi. Bence çok daşık durmuş.

    Tunahan hepinizin yorumlarına değer veriyor, aldığı her eleştiriyi değerlendiriyor. Mekanın eksikliklerini gidermek için sermayeden başka insan gücüne de ihtiyaç var. Tunahan burada bahsetmemiş ama bir personeli varmış önceden. Bu kişiyle yolları, her işletme sahibinin tadını kaçıracak bir olaydan dolayı ayrılmış. Dolayısıyla her şeyle Tunahan ilgileniyor. Hem gıdaları hazırlamak, hem sunuma hazırlamak hem de servis etmek kolay değil tabi ki. Bilenler bilir, otellerde bu üç işi üç ayrı departman üstlenir. Tunahan bunu tek başına üstleniyor. Dolayısıyla her şeyi bir anda yapamıyor. Burada sunulan tavsiyelere de sırasıyla uymaya gayret ediyor.

    Yanında bugün iki kuzeni vardı. Bu ikizler liseli gençler ve personel ihtiyacını karşılamıyorlar. Ve anladığım kadarıyla sadece haftasonları, zamanları olursa gelebiliyorlar.

    Tunahan'ın cheesecake'i gerçekten güzel. Çok güzel bir fotosunu çekmiştim ancak gitmiş malesef. Şeker ve yağ oranı dengeli. Ayrıca bunları Tunahan kendi temin ediyor. Ayrıca bir çay ve Türk kahvesi içtim. Hepsi güzeldi, fiyatları makuldu. Kahve ucuz bu arada, 5 TL'ye Kadıköy'de bulamazsınız. Benden önce de DH'li bir arkadaş da Magnolia yemiş. O da kendi görüşlerini belirtebilir mekan ve gıdalar hakkında.

    Bu mekana alışan insanın burdan başka yere gidesi gelmez. Kadıköy'ün öğrenci gençleri bu mekanı keşfederse müdavimi olurlar. Tunahan güler yüzlü, hoşsohbet bir insan. İşinde ilk ay olmasının gerginliği var biraz. Ancak zamanla geçecektir. Kadıköy boğadan, Kuşdili caddesine doğru iniyorsunuz. Boğadan 5-6 dk yürürseniz sol tarafta görürsünüz mekanı. Bugün derbi dolayısıyla orada olan insanlar geldi hep. Genel olarak çay kahve içtiler. Ben çıkarken 3 kişilik bir grup geldi. Cheesecake falan istedi onlar da.

    Fotoğraflar için üzgünüm arkadaşlar, elimden bir şey gelmez. Ama ben yolum düştükçe uğrayacağım. Arkadaşlarıma da önerebileceğim bir mekan. DH'deki arkadaşlarıma da gitmelerini tavsiye ederim.
    yerim kadıköy'de cadde üstü. Ben inanın kar beklemiyorum zaten. Büyükleri dinleyerek ilerledim, herkes 6 ay bir şey bekleme dedi ama 3000 tl kira çıkmayınca insan gerçekten üzülüyor. ürünlerimin hepsini kendim hazırlıyorum, kendim servis ediyorum. Gelen herkes çok hoş mekan vs diyor. En azından kirasını çıkarsaydı ben gerekirse evden çıkar dükkanda yatardım..

    İnsanları mutlu göndermek için elimden geleni yapıyorum, galiba olmuyor. Bende bilmiyorum.. Bıktım, tükendim.

    Yarın maç var, dukkanım stad yolunda köfte, hamburger, mantı vs bile hazırladım yarın belki satabilirim diye.
    hocam restoranı yemeksepetine aç kart bastır arabalara yapıştır evlere servis yap. ilk 6 ay para kazanmayı unut. tabelayı isimi değiştir akılda kalıcı isim düzgün renkler kullan.

    özellikle yemeksepetine ağırlık ver. çoğu restoranın internet bilgisi yok default resim kullanıyorlar. güzel bir resim koy. kendi restoranından fake siparişler verip 9 üstü puan yap restoranını.
    B*k satmadım kardeşim, cheesecake sattım. Gayet türk damak tadına uygun bir tatlı. Sanki çekirge kızartıp sattım, yada ahtapot şerbetledim.

    Bu hırs, kötüleme, oh iyi olmuş tavırlar.. Gerçek hayatınızda da böyle misiniz çok merak ediyorum.

    Yok neymiş maaş olarak kaybım varmış, buradan mı buldun açığı? Ben - borçla çıksam bile üzülmezdim, çünkü paraya yetecek kadar tamah ediyorum.

    Ve evet coğrafyayı suçluyorum, kötü ekonomi, kötü kültür, iğrenç bir popülizm algısı. Komple iğreniyorum. Şimdi gidip sabah kahvaltını simite 6-7 tl vererek simit sarayında yap, sonra git bügüüün ne yiyecazzzz diyen pilavcıdan pilav ye, akşamına da nusrete git, eve giderken de lomacıya uğra. Sonra da Batarsın Tağbiiiiğğğ diye bana söylen.
    bir kaç arkadaş da sormuş, evet kapattım. Mecburiyetten kapattım. Dediğiniz gibi maalesef çok olumsuz bir hava var. 4 ay uğraştım ama olmadı. Dükkana girmek isteyen birinden teklif de alınca zararı daha da büyütmeden beni 0a 0 çıkarak hava parası aldım ve devir verdim.
    Üretim yapıp 1-2 yere ürün veriyorum sadece o kadar. Destek veren herkese çok teşekkürler.
  • 2 yıl işsizlik, istediklerinin olmaması vs. üst üste gelmesiyle biraz duygu patlaması yasıyorsun gibi. Dükkânın yeri, içeriğin kalitesi vs. herhangi bir bilgim olmasa da 1 ay işletmenin kar etmeye başlayabilmesi için çok kısa bir süre. Çok ekstra zarar etmiyorsan bir süre daha beklemende fayda var.

    Dükkan yeri ve çevresiyle ilgili biraz daha detay verebilirsen belki tavsiye verebiliriz. Atıyorum işçilerin yoğun olduğu bir bölgeyse sabahları çorba,börek,hamur işi ile birlikte cay satışı işletmen oturana kadar zararını azaltır. Liselerin yoğun olduğu bölgeyse fast food satışı yapabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni işletmeler 6 ay kadar cepten yer diye söyleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum zaten ilk 3 4 ay kar etmeyi kafandan çıkar 6. ayda gelirin giderini aşmaya başlar. Tabi ekonomik durumunu bilmiyorum ama belirli süre zararla ilerlemen lazım herkes için geçerli bu
  • hocam restoranı yemeksepetine aç kart bastır arabalara yapıştır evlere servis yap. ilk 6 ay para kazanmayı unut. tabelayı isimi değiştir akılda kalıcı isim düzgün renkler kullan.

    özellikle yemeksepetine ağırlık ver. çoğu restoranın internet bilgisi yok default resim kullanıyorlar. güzel bir resim koy. kendi restoranından fake siparişler verip 9 üstü puan yap restoranını.
  • 1 ay süre, İşletmenin Oturması için yetecek zaman değil. En az 6 ay kadar kendi cebinizden harcama olacaktır. Çevre faktör sizi tanıyacak esnaflar ile aranız da bağ olacak sonrasın da ise işiniz de artışı bekleyeceksiniz.

    İntihar çözüm değil. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz. Seni seven ve destekleyen bir Ailen var ki bu bile seni mutlu etmeye yeter.

    Her gün haberlere bakıp piyasa takibi yaparsanız şu aralar çok canınız sıkılır.
    Sizi sitrerse sokacak haberlerden uzak durun. Çevrenize dükkanını tanıtacak buroşur vs asın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taarin T kullanıcısına yanıt
    yerim kadıköy'de cadde üstü. Ben inanın kar beklemiyorum zaten. Büyükleri dinleyerek ilerledim, herkes 6 ay bir şey bekleme dedi ama 3000 tl kira çıkmayınca insan gerçekten üzülüyor. ürünlerimin hepsini kendim hazırlıyorum, kendim servis ediyorum. Gelen herkes çok hoş mekan vs diyor. En azından kirasını çıkarsaydı ben gerekirse evden çıkar dükkanda yatardım..

    İnsanları mutlu göndermek için elimden geleni yapıyorum, galiba olmuyor. Bende bilmiyorum.. Bıktım, tükendim.

    Yarın maç var, dukkanım stad yolunda köfte, hamburger, mantı vs bile hazırladım yarın belki satabilirim diye.
  • Keske o parayla yurtdisina falan gitseydin.ulke bitti kaynaklar bitti.yakinda turkiye batmasında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam adres söyle, tüm DH ailesi olarak seni ziyaret edelim, kasanı dolduralım

    Edit: arkadaşın Instagram hesabı:https://www.instagram.com/mrcheesecakee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 16 Nisan 2019; 10:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay kâr bekleme. Sonrası gelir.
  • Hocam neden Kadıköy kirası baya varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Hocam adres söyle, tüm DH ailesi olarak seni ziyaret edelim, kasanı dolduralım

    Edit: arkadaşın Instagram hesabı:https://www.instagram.com/mrcheesecakee
    Amacım aslında bu değil, yani duygu sömürüsü gibi algılanmasını istemiyorum yazdıklarımın. Sadece bunları konuşabileceğim, meramımı anlatabileceğim kimsem yok. Biraz üzgünüm, biraz mutsuzum o kadar..
    Tabi yine bütün dh ailesinin başımın üstünde yeri var, kadıköye, kuşdili caddesine gelen, yolu düşen arkadaşlar uğrarlarsa ve dhden geldiğini belirtirlerse mutlaka ikramım olur. İşyerimin adı Mr. Cheesecake
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

    hocam restoranı yemeksepetine aç kart bastır arabalara yapıştır evlere servis yap. ilk 6 ay para kazanmayı unut. tabelayı isimi değiştir akılda kalıcı isim düzgün renkler kullan.

    özellikle yemeksepetine ağırlık ver. çoğu restoranın internet bilgisi yok default resim kullanıyorlar. güzel bir resim koy. kendi restoranından fake siparişler verip 9 üstü puan yap restoranını.
    Adam tek başıma çalışıyorum diyor hem kuryelik yapıp hem dükkanda mı duracak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adres alalım.Ankaradaysan tükanına destek olmak içün gelebiliriz
  • Kadikoye geliyoruz . Dukkanin ismi neyse senin oraya geliriz yemeye . Genelde orda meshur bu yemek ci var oraya gidiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide tavsiyem cok cesit yapma en iyi ne yapiyorsan o agirlikli olsun . Baskalarinin dediginide cok dikkate alma basarili olsalardi kendileri olurdu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • classlord kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısınız ama maalesef türkiyede o işlemiyor. Keske sadece cheesecakeye yoğunlaşabilsem ama olmuyor. Getirisi çok düşüyor. Bende sadece en iyi bildiğim ürün üzerinden gitmek isterdim. Kadıköyde stada giden yolda işyerim, ismi Mr. Cheesecake. Dh ailesinden olduğunuzu belirtirseniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.
  • hocam fiyatlar nasıl gelmeyi düşünüyorum ama korkuyorum kadıköy dükkanlarına girmeye fiyatları asıyormusunuz cama falan ben olsam girmeye korkarım fiyat belli değilse
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    ürünlerimin hepsini kendim yaptığım için fiyatlarım kadıköye göre uygun,
    örnek vermek gerekirse
    Bardakta magnolya, tiramisu vs 10 tl
    cheesecake 12
    cay 2.5
    kahve 5
    Dilim pasta 8
    kahvaltı sıcak dahil ilk çay dahil 15 mesela

    kadıköyü biliyorum az çok fiyatlarım makul diye düşünüyorum.
    Kaldı ki hiç bir üründe vita yağ gibi yada margarin gibi zararlı yağlar kullanmıyorum. Hepsi kalitesi malzemelerle yapılıyor.
  • kadıköy' fiyatlandırma normal. branşınız nedir öğretmenlikte? (söylemek isterseniz tabi)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.