Şimdi Ara

Peru'da Bulunan 4 Bacaklı Balina Fosili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
15.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peru'da Bulunan 4 Bacaklı Balina Fosili

    Kaynak (Türkçe)
    Kaynak (İngilizce)

    "Londra Doğal Tarih Müzesi'nde eski balina araştırmacısı Travis Park, "Balinalar, evrimin ikonik örnekleri. Küçük toynaklı memeliden, bugün gördüğümüz mavi balinalara evirildiler. Okyanusları nasıl fethettiklerini görmek çok ilginç" dedi.

    Fosil için kazı çalışmalarını Peru, Fransa, İtalya, Hollanda ve Belçika'dan paleontolojistlerden oluşan uluslararası bir ekip yürüttü.

    Bilim insanları bulunan fosile 'Pasifik'e ulaşmayı başaran gezgin balina' anlamına gelen 'Peregocetus pacificus' adını verdi."

    --
    Bu alanda uzmanlığı olmayanların türlü türlü yorumlarıyla karşılaşabilirsiniz, bu işi uzmanlarına bırakın rica ediyorum; "balinaya hiç benzemiyor" diyen arkadaşlara, günümüzde yaşayan balinalardaki -işlevsiz- (arka bacak kalıntısı) pelvis kemiğini hatırlatırım.Ayrıca bu fosil balina ara geçiş formuna benzemesiyle birlikte (öyle olsa da olmasa da), bazı memelilerin karadan suya geçiş ara türünün mükemmel bir örneği kuşkusuz...

    Balinanın evrimi:

    Peru'da Bulunan 4 Bacaklı Balina Fosili


    Balinanın evrimini özetleyen bir animasyon video:



    Şu videoda da daha detaylı bir şekilde anlatılmış (İngilizce):




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 5 Nisan 2019; 16:10:42 >







  • Teori ispatlanmamıştır. Teori dediğimiz şey zaten bugüne kadar birçok bilimsel basamaktan geçerek teori olmuştur. Ne yazık ki ülkede teorinin kanıtlanmamış bilgi, kanunların ise kanıtlanmış bilgiler olduğunu sanan insanlar var. Sözüm sana değil, sadece bilgi vermek istedim. Evrimin kendisi bir yasa/kanundur. Yasalar genelde pek işimize yaramaz. Bu yasaların nasıl işlediği, neden ve nasıl olduğu gibi soruları cevaplayan ve bizim de bilimde en çok işimize yarayan şeylerdir teoriler. Hipotezlerimiz çeşitli yollarla denenirler ve bu denenmeler sonucu elde edilen ve her seferinde başarı sağlayan olgular bütünleşerek teoriyi oluşturur. Yani kısaca teori, kanunların açıklayıcısı, sözcüsü konumundadır
    Hala evrimi reddedenler var. Evrim var mı yok mu tartışması bilimsel çevrelerde çoktan kapandı, evrimin var olduğu laboratuvar ortamında bakteriler üzerinde gözlemlendi.

    Bilimsel bir gerçeğe 'inanmak ya da inanmamak' diye bir şey yoktur. Bu din değildir. Bilim adamları araştırır, ortaya bilimsel delillerini koyar. Sen de aklın alıyorsa kabul edersin, aklın almıyorsa etmezsin.

    Bilim dünyası yeni konulara geçti ama Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde hala evrime İNANMAYANLAR yüzünden tartışılıyor.
  • Keşke gündemimiz bu olsaydı, daha oraya gelemedik.
  • Deyip "öne çıkar"a basmamak da ilginç bir yaklaşım hocam, hâlimizden memnun olmamamız lazım, bu forumda bu konuyu 10 kişi tartışsa yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsdister

    Deyip "öne çıkar"a basmamak da ilginç bir yaklaşım hocam, hâlimizden memnun olmamamız lazım, bu forumda bu konuyu 10 kişi tartışsa yeterli.
    Ben o butonu hiç kullanmadım ki, aklıma dahi gelmedi. Zaten mesaj atınca yukarı çıkmıyor mu? Hala seçimleri bitirememişken bu tarz şeyler lüks kaçıyor bize.
  • evrim sudan karaya değil miydi ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeriat is Coming -- 5 Nisan 2019; 14:18:32 >
  • Anasayfaya gider mi bilmiyorum mesajla.Lüks konusunda ise kesinlikle katılmıyorum.Kafayı sınırlamanın fâidesi yok.Zîrâ bugün tavuk ve koyunları kesip yiyebiliyorsak, hayatlarının çok da önemi olmadığı için yapıyoruz.Çünkü onlar soyut düşünebilecek, hayata fazla bir katkı yapabilecek yaşam formları değiller (yani bu mantıkla yediklerimize üzülmüyoruz).Peki insan böyle (seçim meçim) boş işlerle uğraşırsa ne değeri kalır? Yaşamı hakeder mi?

    Kafaların her an elit olması lazım, aşağılık kompleksi gibi bir şey bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 5 Nisan 2019; 14:22:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsdister

    Anasayfaya gider mi bilmiyorum mesajla.Lüks konusunda ise kesinlikle katılmıyorum.Kafayı sınırlamanın fâidesi yok.Zîrâ bugün tavuk ve koyunları kesip yiyebiliyorsak, hayatlarının çok da önemi olmadığı için yapıyoruz.Çünkü onlar soyut düşünebilecek, hayata fazla bir katkı yapabilecek yaşam formları değiller (yani bu mantıkla yediklerimize üzülmüyoruz).Peki insan böyle (seçim meçim) boş işlerle uğraşırsa ne değeri kalır? Yaşamı hakeder mi?

    Kafaların her an elit olması lazım, aşağılık kompleksi gibi bir şey bu.
    öne çıkardım.
  • Siyasetteki fosiller ile uğraşıyoruz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeriat is Coming kullanıcısına yanıt
    Hocam sudan çıktığımızda memeliler bile yoktu; karaya ilk uyum sağlayanların yumurtalarında su bulunmasının nedeni de buydu.
    Sonradan memeliler artınca (ve karaya uyum sağlanınca) bir kısmı sulak alanlarda yaşamakla kalmadı, suda yaşamaya da başladı: Örneğin gelincikten, su samuru ve yunusa kadar evrim böyle sağlandı.Balina da buna benzer, bir kara memelisinden geliyor...

    Peru'da Bulunan 4 Bacaklı Balina Fosili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 5 Nisan 2019; 14:42:20 >




  • Radrasyona maruz kalmış münferit ve müstesna bir balıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisi sorucam suan ki balinalar neden bunun gibi degil evrim tersine mi isledi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam yazmış işte okusana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecavüz ederler sudan çıkmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ike -- 5 Nisan 2019; 23:36:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinazor felan olmasın o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Keşke gündemimiz bu olsaydı, daha oraya gelemedik.
    Bu tür haberler ancak Norveç vs. gibi ülkelerin gündemi olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 bacakli balina mi olurmus. Balina dedigin 5 bacakli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardaş maymun teorsine mi iananak ?Madem evrim var maymun konuşsun o zaman. Diyen minik mücaitler gelmeden ben yazayım.
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt
    Bilim adamlarının aklına gelmedi bu senin geldi yani Merak etme boşuna bilim denmiyor buna. Sonuca varmadan önce her türlü olasılık ve araştırma yapılır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.