Şimdi Ara

Skype Android uygulamasındaki hata çağrıların otomatik cevaplanmasına sebep oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft’un sahibi olduğu Skype, eski popülerliğini koruyamasa da hala önemli büyüklükte kullanıcı kitlesine sahip. Microsoft forumlarında çağrıların otomatik olarak cevaplandığı şeklinde bildirimler paylaşan kullanıcılar duruma anlam veremedi. Skype Android uygulamasında bulunan bir hata sebebiyle bu açık meydana geldi.

    Ayarlarda bulunan bir özellik


    Skype Android uygulamasının ayarlarında bulunan “Gelen aramaları otomatik olarak yanıtla” özelliği seçenek olarak kullanıcılara sunuluyor. Açmayı tercih ettiğiniz zaman gelen aramalar otomatik olarak cevaplanıyor. Ancak meydana gelen bir hata sebebiyle bu seçeneği açıp açmadığınız fark etmeksizin çağrılarınızın otomatik olarak cevaplandığı ortaya çıktı. Haliyle bu durumun farkında olmayan Skype kullanıcıları için oldukça önemli bir güvenlik açığı oluştuğu söylenebilir.



    Microsoft forumlarında sorun ile ilgili ilk başlık Ocak 2019 tarihinde açılmış. O zamandan bu yana bazı kullanıcıları etkilediği düşünülüyor. Yine forumlarda yapılan açıklamaya göre Microsoft çözüm için çalışmalara başlamış hatta bazı bölgelerde dağıtıldığı bile söyleniyor.


    Ayrıca Bkz.Google yılda 50 milyar uygulamayı tarıyor

    WhatsApp, Google Duo vb. uygulamaların popülerliğini hızla artırması Skype için pek yararlı olmadı. Her ne kadar kullanıcı sayısının azaldığı tahmin edilse de böyle bir açık tabii ki yine büyük bir kitleyi etkleyecektir. Vakit kaybetmeden açığın kapatıldığı sürümü yüklemek isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.




  • Bu da güzelmiş kimilerinin işine yaramıştır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skype, Microsoft satın almadan önce çok stabil ve muhteşem çalışan bir programdı. Neyi satın aldıysa içine eden MivroFOSSS bunun da içine etti.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.