Şimdi Ara

Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.284
Cevap
103
Favori
331.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PS4, XBOX ONE, PC için Ekim 2021'de, PS5 ve XBOX SERIES X için 2022 diye okumuştum.

  • Bloodborne'da ki girift haritaları çok seven, fazlası ile açık dünya oyunu oynamış birisi olarak temayı duyunca bir buruldum ben açıkçası. Yahu her yerimiz açık dünya zaten, ne gerek vardı ki demeden edemedim? Biz FromSoft'un lineer ama birbirinin içine girmiş haritalarını çok da sevmiştik halbuki. Ve çok haklısın, açık dünyayı yapmak değil, doldurmak mesele. Benim bu oyunda en büyük endişe duyduğum taraf bu. Yoksa kombat, düşman çeşitliliği ve boss dövüşleri çok efsane olacak, orası kesin zaten, gram endişem yok. Ama açık dünya dedin mi ben irkiliyorum. Çok severim ayrı, karış karış dolaşırım ama bırak o işi Ubisoft yapsın, sen bize Soulsborne yap Miyazaki san.


    "Kraliyetler"+"açık dünya"+"zıplama"+"gizlilik" ====> Assasin's Creed bu! Ama FromSoft tarzı.. 200 saat gömerim, benden yana sorun yok. Ama çok arkadaş kötü gömer, peşin söyleyeyim. Soulsborne oyunları oynayabilmeyi sosyal statü olarak kullanan insanlar var. Yazık olur FromSoft'a. Ama dediğiniz gibi tüm bu mekanikleri kendilerine has şekilde yorumlayıp oyunun doğal zorluğunu korurlar ise işte o zaman herkes memnun olur, bayrakları asarız. Oda çok zor iş, zaman alır.


    Miyazaki san ve Martin'inin ortak noktaları derin karakterler yaratabilmeleri. Martin sayfalarca karakter betimleyen birisi, sonuç olarak ben bu oyunda daha çok karakterlerin hikayelerine odaklanacaklarını düşünüyorum. Evren öbür taraf ile bu tarafın sınırlarının kalktığı bir evren olacak gibi, ipuçları onu gösteriyor. Yine teoriler havada uçuşacak, her itemin, her diyaloğun içeriği didiklenecek, gerekirse Japon'ca orijinaline bakılacak vs. Standart FromSoft hikaye anlatımı.


    Öncelikle iyi grafik=fotorealistik grafik değildir hocam. Size bu konuda katılmıyorum aksine; FromSoft'un aşırı detaycı, grafiğe ve sanat tasarımına çok önem veren bir firma olduğunu düşünüyorum. Zaten öyle olmazsanız bu kadar iyi atmosferiniz ve temanız olmaz. Animasyon konusunda da katılmıyorum, Naughty Dog ve RockStar'ı bir kenara koyun kalan çok firmadan daha iyi animasyonları var SoulsBorne oyunlarının. Açıp AC oynayın, baltanızla havayı döverken yere düşen düşmanları görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız. AAA bir oyunda "sadece" oynanış ile fark yaratamazsınız, bu mümkün değil. Bir kere olur ama Demon's Souls, Dark Souls 1-2, Bloodborne, Dark Souls 3, Sekiro.. Bu kadar başarı tek bir formülle(oynanış) açıklanamaz. Dediğiniz gibi olsa indie oyunlar piyasanın şahı olurdu, onlarda sadece oynanış var çünkü. Elden Ring olmazsa Hallow Knight olur demenizden bu yorumun tamamen kişisel zevkiniz ile alakalı olduğunu düşünüyorum.


    Bir yanlış anlaşılma olmasın, bir karar vermiş değiliz. Gördüğümüz videonun gerçek olup olmadığını bile bilmiyoruz. Gerçek olma ihtimali üzerinden konuşuyoruz sadece. Oyunun resmi oynanış trailerı gelene kadar karar vermek zaten imkansız.





  • Detaylı mesajınız için teşekkürler.


    Öncelikle mesajınızda katılmadığım yerler var ama onları örnek gösterip konunun birbirimizin düşüncelerine katılıp, katılmama konseptine dönmesini istemiyorum. Sadece 1 tane örnek göstereceğim çünkü en çok ona takıldım.


    Dediğiniz gibi olsa indie oyunlar piyasanın şahı olurdu, onlarda sadece oynanış var çünkü. Demişsin, şimdi İndie oyunlar'ı küçümsemeyin derim öncelikle. Size bir kaç tane örnek vereceğim, dead cells roguelike bir oyun türü seviyorsanız bir bakın derim. Asıl önereceklerim şunlar; hollow knight 2D dark souls oyunu + Metroidvania oynadınız mı bilmiyorum ama indie oyun= sadece oynanış demek bence iyi bir yorum değil. Müzikleri olsun, oyun dinamikleri olsun, atmosferi olsun, hikayesi olsun. Evet epey etkileyici bir hikayesi var. Boss fight kısımlarını saymıyorum bile.


    Diğer önereceğim indie oyun ise Hades olcak. Mitoloji seviyorsanız, harika bir  roguelike action role-playing oyunu. Hollow Knight dan daha iyi bir oyun bence. Taş gibi 4/4'lük bir İndie oyun diyebilirim. Arada bir açıp açıp müziklerini dinliyorum. Bir örnek bırakayım. Her indie oyun bunlar kadar kaliteli değil tabii ama muhteşem örnekleri var. Benim orada Hollow Knight: Silksong dememin sebebi şuydu. Ben cyberpunk 2077, Elden Ring ve HK:Silksong'u bekliyordum. Cyberpunk patlayınca olsun yahu elimde en azından bunlar var diyorum. Bence Hades, Last of us part 2 garabetinden çok daha iyi bir oyun. Kişisel zevkler tabii. İlk oyununu çok sevdim ama 2. oyun çok cesur bir oyun ama hiç beğenmedim.


    Bu arada girift kelimesini çok severim. Zaman Çarkı okumaya başlayınca öğrendiğim bir kelime oldu. Epik Fantezi seviyorsanız şiddetle öneriyorum. Bu arada biz zamanında seninle Diablo 3 oynamış mıydık? Nick'in bana çok tanıdık geldi.


    @equasezy1 Sistemde bir hata oldu, sizin mesajınıza cevap yazmadım. Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 

    @broodofqueen Yukarıdaki mesajı size yazmıştım. Enteresan işler oldu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 3 Mart 2021; 21:48:17 >




  • Evet haklısınız, tekrar okudum da çok sığ olmuş o söylediğim. Metroidvania olarak Ori oynadım salyalar akıtarak. Çok sevdim o oyunu. Harika bir görselliği var, indie değil ama ana akım olmayan nadide bir sanat eseri bana göre. Aslında demek istediğim bir oyunun kitleleler tarafından kabul görmesi için tek bir etken yetmiyor. Hades oynayamadım maalesef, konsol oyuncusu olduğum için. Satın aldım, ama MacBook Air da keyif alamadım, bıraktım.

    Edit: evet Diablo 3 oynamışlığım var ama çok uzun sürmedi. Bende sizi hatırlıyorum hocam. Zaman Çarkı nın 0-1-2 ve 3. cildini aldım, cesaretimi topladığım an başlayacağım. 10 cildin üstünde olduğu için gözümü korkutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 3 Mart 2021; 21:52:41 >
  • Zaman Çarkı gözünüzü korkutmasın toplamda 15 kitap ama başladığınız zaman su gibi akıp gidiyor. İlk kitap LOTR'a çok benziyor, bir tanıdıklık hissiyatı alıyorsunuz. Sonraki kitapla birlikte LOTR ile alakası kalmıyor bambaşka bir noktaya gidiyor. Ancak Epik Fantezi neymiş çok iyi gösteren bir seri. Benim şimdiye kadar gördüğüm hiçbir seride olmayan bir özellik var bu seride. Sanırım bu özelliği kullanan da ilk ve tek kitap. Yanlışım varsa düzeltirler. Okumaya başladığınız zaman elinizden düşüremeyeceğinizi düşünüyorum. Keza ben de öyle oldu. Bu yıl içinde amazon prime tarafından dizisi de gelecek, biliyorsunuzdur zaten. Bilmiyorsanız. Resmi twitter adreslerini de bırakayım. Okursanız ve aklınıza bir şeyler takılırsa bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] Gözünüzü korkmasın, muhteşem ve girift bir macera sizi bekliyor. Gerçek anlamda girift Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 


    Not: Seriye 0. kitap ile başlanmıyor. Başlangıç Kitabı yazıyor olmasına bakmayın. Direkt 1. kitaptan yani Dünyanın Gözü ile başlayın. Onuncu kitaptan sonra da 0. kitabı okursunuz. Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 


    https://twitter.com/WOTonPrime




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 3 Mart 2021; 23:16:52 >




  • .........




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 9 Nisan 2021; 16:2:52 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=_KHbuMyGepA&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak 4Chan ama haber haberdir. Twitter'da Idle Sloth isimli kullanıcı aşağıdaki görseli bir sızıntı olarak paylaştı. Buna göre Microsoft'un E3 şovunda, 14.06.2021 tarihinde nihayet Elden Ring ortaya çıkacakmış. Diyorlar. Hadi hayırlısı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Kaynak 4Chan ama haber haberdir. Twitter'da Idle Sloth isimli kullanıcı aşağıdaki görseli bir sızıntı olarak paylaştı. Buna göre Microsoft'un E3 şovunda, 14.06.2021 tarihinde nihayet Elden Ring ortaya çıkacakmış. Diyorlar. Hadi hayırlısı.

    ayrica kadokawa (from software in sahibi) yatirimcilarina Elden ring i tanitti.


    buyuk ihitmalle MS ve Bandai E3 de oyunu gosterecek

  • Microsoft da oyun yapmaz, başkasıyla oyunu kendi showunda göstermek için anlaşır, sanki kendi oyunu gibi. Cyberpunk'ta da aynısını yaptı, oyun PlayStation da daha fazla sattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt

    gavurlarda bu oyun icin degil ama bazi yeni oyunlarin ornek cyberpunk icin acaba xbox a ozel mi diyolardi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SacredDivinity

    Microsoft da oyun yapmaz, başkasıyla oyunu kendi showunda göstermek için anlaşır, sanki kendi oyunu gibi. Cyberpunk'ta da aynısını yaptı, oyun PlayStation da daha fazla sattı

    destiny 1 ciktiginda ben oyunu ps4 exc saniyordum. cunku sadece ps reklamlari donuyordu.


    mesela hala CoD reklamlari hep ps uzerinden yapiliyor




    kisacasi butun sirketler marketing icin anlasma yapiyor.

  • Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • su oyun dying light ya da shadow of mordor tarzi bir acik dunyaya sahip olursa oynama suresi rahat 250 saati bulur o da en az

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umarım beklediğimize değer. Kötü çıkacak diye endişelenmeye başladım.

  • Ne kadar kotu olabilir ki. Ölüsü yeter.

  • Dark-Samurai kullanıcısına yanıt

    Ben en az sekiro seviyesi bekliyorum. Dark Souls seviyesine inmeleri hiç hoşuma gitmez. Türün başlangıcını oluşturdular iyi güzel ama ilerleme görmek istiyorum ben. Ya da her yeni oyunlarında yaptıkları gibi farklılık, yeni ne denemiş? Bu sefer ne göreceğiz demek istiyorum. Umarım da görürüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hoid

    Ben en az sekiro seviyesi bekliyorum. Dark Souls seviyesine inmeleri hiç hoşuma gitmez. Türün başlangıcını oluşturdular iyi güzel ama ilerleme görmek istiyorum ben. Ya da her yeni oyunlarında yaptıkları gibi farklılık, yeni ne denemiş? Bu sefer ne göreceğiz demek istiyorum. Umarım da görürüz.

    ben hala open world nasil olacak onu merak ediyorum.


    gonul isterki dark souls 1 deki gibi dunya olsun ama daha buyuk olsun.

  • Onvious kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimalle open world dark souls olacak. Sızan o ne olduğu belli olmayan videolarda da souls oyunlarında gördüğümüz animasyonlar vardı. Ben tam olarak nasıl bir şeyle karşılaşacağımızı hiç kestiremiyorum. Tahminimce birbirine kısa yollarla bağlı bölgeler yine olacak. G.R.R Martin de var işin içinde neler yazacak hikaye anlatımı nasıl olacak. Karakterimizi yine souls oyunlarında olduğu gibi detaylıca geliştirebilecek miyiz? Yoksa sekiro gibi tek düze mi gelişecek ki umarım olmaz. Merak ettiğimiz çok şey var ama elimizde avucumuzda hiçbir şey yok...

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2E0F8F55 -- 21 Şubat 2022; 5:44:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.