Şimdi Ara

İşlemci Fanı Altındaki Çiziklerin Performansa Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aliexpress'ten işlemci soğutucusu aldım 6 ısı borulu. Geldiği gün uzay montaj yapip bir kere denedim daha sonra paketine geri koydum ama alt tarafına hiç dikkatli bakmamıştım.
    Soğutucunun altında bakır boru tabakasında dönemeç halinde çizikler var bu çizikler çok derin mi bir anlam veremedim. Performansa bir etkisi olur mu? Takarken ben mi yaptım yoksa fabrika çıkışı mı bu şekilde anlamadım. Takılışı da bir hayli zor, çentikleri yerleştirmek için anakartı bükmek gerekiyor ama yine de o yuvarlak halındeki çizikler nasıl oluştu anlamadım. Bunun performansa bi etkisi olur mu? Olursa nasıl düzeltebilirim?
    Nasıl olduğunu da çok merak ediyorum.



    Not: Çiziklerin Etkisi olmaz diyenler oldu ama youtube videolarındaki bir çok insan bu blokların altındaki çiziklerin performansa etkisi olabileceğini söylüyor kafam çok karıştı :(.İşlemci Fanı Altındaki Çiziklerin Performansa Etkisiİşlemci Fanı Altındaki Çiziklerin Performansa Etkisiİşlemci Fanı Altındaki Çiziklerin Performansa Etkisi



  • Resimler acilmiyor ama kilcal cizikler Kaliteli macunla sorun teskil etmez kanimca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nsar

    Resimler acilmiyor ama kilcal cizikler Kaliteli macunla sorun teskil etmez kanimca
    Teşekkür ederim cevap için ürünü satın almadan önce resimlerde ısı borularında aralık fln yok pürüssüz bir yüzeyi var ama elimdeki üründe ısı borularının aralarında boşluklar var bunlar sorun yaratır mı ? takarken zorladığım içinmi oluştu acaba :/

    Resim:
    İşlemci Fanı Altındaki Çiziklerin Performansa Etkisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByAktif

    Teşekkür ederim cevap için ürünü satın almadan önce resimlerde ısı borularında aralık fln yok pürüssüz bir yüzeyi var ama elimdeki üründe ısı borularının aralarında boşluklar var bunlar sorun yaratır mı ? takarken zorladığım içinmi oluştu acaba :/

    Resim:


    Alıntıları Göster
    Onlar ztn tutturulmus birbirine bosluk olmasi normal ama zorlayip esnettiysen artimis olabilir

    Urunun linkini paylas bi istersen ve iyi bir macun al olabildigince ince bir tabaka halinde surup kendin deneyip sonuca ulas yoksa burdan bizim yaptigimiz yorumlar bos(:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaliteli bir termal macun kullanırken önce yüzeyi kapyalayacak kadar ince soğutucu bloğa sonra aynı incelikte işlemci üzerine uygularsanız maximum derecede boşlukları doldurmuş olursunuz hiçbir sıkıntı çıkmaz. Benim soğutucuda kanyonlar oluştu bir sıkıntı bir fark yok hala
  • Macun doldurur oraları, bir sorun olmaz.
  • talaşlı imalat sonucu oluşan freze çakısı izi
    çok derin görünmüyo macun kapatır oraları heralde. mutlaka dalgalanma vardır yüzeyde.
    düzelmek istersen düzgün bi şekilde zımpara yapman lazım 0,5mm den fazla değildir o çizikler
  • snowman m-t6 galiba işlemci soğutucusu. performansı nasıldır hocam ?
  • merhaba; malesef kalitesiz üretim sonucu oluşan şeyler.

    Şöyle düşünün bu işin en tepesi profosyoneli şu: alttaki borular öyle pürüzsüz olacak ki, bakınca ayna gibi olacak. Sizinki çizik, bendeki soğutucuda çizik, ama bunlar extrem şeyler. Macun bu iş için var. Çok sürmeyin ama çizik diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronon Dex kullanıcısına yanıt
    Yüksek Overlock için bile yeterli derecede soğutuyor. değeri bile olmayan macun ile taktım işlemciyi 4ghz aşırttım xeon x3450 şuan 39 derece. Macun demeye şahit lazım :D çikolata gibi 2TL'ye aldım. düzgün bir macun ile kullanıldığında 5-6 derece fark ettirir.
  • Macun halleder. Eskiden zımparalardık ince ince. Hatta hala zımparaladığım gigabyte soğutucu takılı olarak eski sistemde durur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S ı f ı r
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.