Şimdi Ara

YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.127
Cevap
535
Favori
334.986
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aristeas kullanıcısına yanıt
    Vize işlemleri için eski pasaportları da istiyorlar zaten genelde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu tür turlarda uçak bileti satın almayi ve otel oda işini tur firması mi hallediyor acaba?
    Balkanlar turu düşünüyorum merak ettim kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ffrisby kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aristeas kullanıcısına yanıt
    hocam aynı anda sizin adınıza düzenlenmiş 2 pasaportunuz oluyor.

    2 yaş pasaport başvurusu. https://www.kutubaligi.com/cifte-pasaport-nasil-alinir/
  • Faydalı konu takip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cawrash -- 11 Mart 2019; 0:24:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mirana1

    bangkok pattaya phuket 3lüsünden 2 sini seçecek olsak hangisi 2 sini seçmeliyiz. hangileri daha düzel. bilgisi olan arkadaşlar var mı?
    Bangkokta tarihi eser olarak tapınaklar var, o da sadece bir günde gezilir. Pattaya phuket eğlence, doğa, deniz açısından daha keyifli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygun fiyatlı yunanistan - italya civarı tur arıyorum . denk gelen olursa haberleşelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelerinlikedi

    Bangkokta tarihi eser olarak tapınaklar var, o da sadece bir günde gezilir. Pattaya phuket eğlence, doğa, deniz açısından daha keyifli.

    Alıntıları Göster
    direk Bangkok-phuket. bizde gitmek istiyoruz.
    https://www.tatil.com/tur/yurtdisi/uzakdogu-turlari/sok-promosyon-phuket-turu-mahan-ile

    ama burda önemli olan aktarma.
    aman aktarmalara dikkat et. 2 günün havalimanında geçebilir. (dönüşte aynı)




  • bandiera kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. 2-3 hafta önce bunun Tatilbudur satışlı olanını aldık. Aynı turda Tatil.com, Tatilsepeti.com ve Tatilbudur.com müşterileri vardı. Yani ortak bir tur paketi galiba. Deneyimlerim ve dikkat etmeniz gereken şeyler aşağıda :

    Öncelikle Tatilbudur sitesi hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Bu site son derece amatör ve bir gram da olsa kullanıcı lehine iş yapmayan bir firma. Satış işlemi esnasında size çok samimi bir üslup takınmakta sonrasında oluşabilecek bir hatada ise sizi suçlu göstermekte. Satış sonrasında size tur ve pasaport/vize işlemleri ile ilgili hiçbir bilgilendirme maili göndermiyorlar. Sadece ödeme makbuzu ve satış onay maili gönderiliyor. Ama daha önce aldığım şirketler satış sonrasında tur ile ilgili tüm detayları (extra turlar + paket turlar + pasaport ve vize işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler vs.). Uçuşumuza son 2 gün kala pasaport bilgilerimizi isterken pasaportlarımızda (ben ve eşimin) sorun olduğunu gördüler. 1 gün süren kavga dövüş sonrasında hiçbir şekilde sonuç alamadık. Yanlış ve geç bilgilendirmeleri sonucunda oluşan bu problem yüzünden ne turu iptal edebildik ne de erteleyebildik. Neyseki ne burdaki ne de ordaki pasaport kontrolünde sorun yaşamadık. Bu siteden alacaklar için bir fikir olsun diye bunları yazayım dedim.

    Seyahatte dikkat edilmesi gerekenler :

    - Turda en çok dikkat etmeniz gereken şey uçuşların İran aktarmalı olması. İstanbuldan oraya yaklaşık 2 buçuk saat sürmekte. Sonrasında ise Bangkok uçuşu için 5 saat beklemeniz gerekecektir. Ayrıca bayanların Tahran havaalanında başı kapalı olması gerekiyor. Bayanlar, Bayanla gidecekler bunu dikkate alsın, yoksa kendinizi çevrede başı örtecek bişeyi aramakla bulabilirsiniz. Tahran havaalanına indikten sonra aktarma bileti alacaksınız. Sonrasında küçük bir FreeShop alanına geçeceksiniz. Burada işiniz bittikten sonra kapınızın olduğu tarafa geçebilirsiniz. Geçtiğiniz bu alanda yataklı koltuklar ve bol bol priz bulunmakta. Biz o hataya düştük ve uçuşa kadar Freeshop alanında bekledik. Uçağa bindikten sonra Bangkok'a uçuş yaklaşık 8 saat sürmekte. Bu arada yerel saat farkları ilk etapta kafanızı karıştırabilir.

    - Uçuş esnasında sizlere Tayland'ın sizlerden doldurmanızı isteyeceği bir form dağıtılacak. Bu formu eksiksiz doldurun çünkü pasaport kontrolüde muhakkak istiyorlar. Ayrıca pasaport kontrolünden sonra o formdan yırttıkları kısmı tur sonuna kadar kaybetmeyin. Türkiye'ye dönerken yine Bangkok havaalanındaki pasaport kontrolünde o kısmı sizden geri isteyecekler.

    Turda dikkat edilmesi gerekenler :

    - Pasaport kontrolünden geçtikten sonra yanınızda getirdiğiniz dolarların hepsini burada oranın para biriminine (Baht) çevirmeyin. Çünkü havaalanındaki exchange kurları çok çok düşük. İlk etapta 50$ bozmanız bile yeterlidir, geri kalanını zaten şehir içinde bir çok yerde bulunan exchange ofislerinden daha yüksek kurla bozabilirsiniz. Ayrıca yine pasaport kontrolünün hemen sonrasında turist telefon hattı alabilirsiniz. Biz 17 GB + Tayland içi sınırsız konuşma hakkı olana paketten bir tane aldık. Bu paketin fiyatı 399 Baht (Yaklaşık 70 TL). Sonrasında internet paylaşımını açarak diğer telefonun da interneti kullanmasını sağladık.

    - Anlaştıkları otele saat 3'ten önce girilemediği için o yorgunluğun üzerine ilk gün turu havaalanından hemen sonra başlıyor. Şimdi gel gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. İlk gün otobüs ile Bangkok turu haricindeki bütün turlar extra ücrete tabi. Tabi istenilen ücrette tur rehberinin komisyonları olduğu için her turun ücreti pahalı. Mesela ilk günkü Bangkok kanal turunda kişi başı 25€ istiyorlar. Ama bu tura bireysel olarak katıldığınızda aynı botu (o aracın ismi ne tam hatırlamıyorum) 45-50$'a kiralayabilirsiniz ve bu tekneye istediğiniz kişi kadar binebilirsiniz. Yani 5 kişi toplanıp binseniz kişi başı 10$ yapıyor ki bu da onların istediği ücretin 3'te 1'i. Bu arada Buda tapınaklarına bayanlar şortla ve üstü açık şekilde giremiyor. O yüzden yanınızda bunun için bişeyler getirin ya da tapınak girişindeki satıcılardan satın (15TL civarı) alın. Bazı tapınaklar (mesela Pattayadaki Doğruluk Tapınağı) bunları satmıyor, kiralıyor. Kiralıyor dediğim de şöyle : 200 Baht veriyorsunuz kendilerine, onlar da size örtünecek şeyler veriyor, çıkışta bunu teslim ettiğinizde 200 Baht'ınızı geri alıyorsunuz.

    - Sonraki turlarda da bu durum aynı şekilde devam ediyor. O yüzden turda toplu olarak hareket edeceğinizi sanmıyorum ama en azından 3-4 kişiyle tanışın ve beraber gezin. Tur rehberinin size söylediği turlara bireysel katılın ve masrafı %10-20'ye kadar düşürün.

    - Bangkokta bireysel olarak katılacağınız bu turlar için ulaşım aracı olarak metroyu ya da Tuktuk denilen ulaşım aracını kullanın. Kişi başı otele git-gel 5-10 TL bile tutmayabiliyor çoğu zaman.

    - Pattaya'ya geçtiğinizde Ten Million Years milli parkı turuna götürecekler. Buraya kendiniz giriş yapın çünkü ertesi gün size sunulacak olan fil safari turuna gitmenize gerek kalmayacaktır. Park içinde de filler bulunmakta ve ücretsiz olarak hem kaplanla hem de fille fotoğraf çekebilir ayrıca file binerek 15-20 dakika alanda gezebilirsiniz. Böylece sonraki gün diğer fil safarisine gitmenize gerek kalmayacak ve gününüzü başka bir planla doldurabileceksiniz.

    - Pattaya içerisindeki ulaşımı ise oranın pikap tarzı araçlarıyla (oraya gidince görürsünüz) yapabilirsiniz. Unutmayın şoförleriyle mutlaka sıkı bir pazarlığa girin. Bu arada Walking Street'e giden bütün araçlar yolculardan 10-15 baht (1.5 - 2 TL) almakta. Pazarlık yaparak binerseniz turist kazığı devreye giriyor ve 150-200 bahtı buluyor.

    - Alışverişlerinizi gece pazarlarından daha ucuza yapabilirsiniz. Gittiğiniz günlük turlardaki satıcılarda satılan ürünlerin hemen hemen hepsi bu gece pazarlarında / marketlerinde rahatlıkla daha ucuza bulunabiliyor.

    - Pattaya'da adalara gitmek için özel tekne kiralamayın, çok uçuk rakamlar sunuyorlar. Özel teknelerin kiralandığı yerde bir iskele olacak. O iskele sonunda adalara giden feribotlar kalkıyor (Saat akşam 5'e kadar her saat başında). Biletler tek yön olarak 30 Baht fiyatına satılmakta (Koh-Lan'a fiyat bu şekildeydi). Yaklaşık 30-40 dakika sonrasında gideceğiniz yere ulaşacaksınız.

    Bu arada unutmamak gerekiyor ki Bangkok - Pattaya turları kültür turizm ağırlık turlardır. Yani oraya gideyim de bol bol denize gireyim diye düşünmeyin. Bu fırsatı Pattaya'da yakalayabilirsiniz (Koh-Lan ya da mercan adalarına giderek). Pattayadaki gezilerinizi iptal ederseniz bile 1-2 gün tek denize girme fırsatı bulabileceksiniz. O yüzden sırf deniz için gitmek istiyorsanız bizim yapamadığımız (turun bu şekilde ilerleyeceğini bilmediğimizden dolayı) şekilde yani Bangkok'a indikten sonra direk Phuket'e uçuş ayarlayabilirsiniz. Bangkok - Phuket arası uçuşlar 17$'dan başlıyor. Phuket'te de çok uyguna konaklamalar mevcut. Phuket zaten Türkiye'nin Antalya'sı gibi. Bunu önermemin sebebi bireysel olarak Phuket'e gitmek isterseniz gidiş-dönüş bilet ücretinin minimum 550-600$ tutması (o da çok önceden ayarlanırsa tabi). Ama bu turları sadece uçuş için bile kullanabilirsiniz :)


    Sormak istediğiniz başka bişey olursa seve seve cevap yazarım. İyi tatiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webkurdu47 -- 18 Mart 2019; 12:19:8 >




  • fazla fırsat yok gibi ama takipteyim.
  • webkurdu47 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • 2020 subatta gıtmey dusunuyorum ama turla degıl tek olarak..bangkoka kac gun yeterlı? 2 haftalık bır program yapayım dıyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt
    Bangkok metropol bir şehir. Türkiye'nin İstanbul'u gibi. Yani önemli yerlerini gezeyim göreyim derseniz max 3 gün ayırabilirsiniz. Ama gece hayatı odaklı düşünüyorsanız oraya gidip gördükten sonra bunun kararını vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
  • webkurdu47 kullanıcısına yanıt
    Sadece uçuş ve şehir değiştirmeleri turla yapmak istersek hangi saatte nerden hareket edileceğiyle ilgili bilgi veriyorlar mı?
    Bir de turda yaklaşık kaç kişi oluyor nasıl bir ortam olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr-enigma T kullanıcısına yanıt
    Uçuş saatleri zaten tura gitmeden 48 saat önce size mail ile bildiriliyor. Ayrıca İstanbul'daki (İstanbul kalkışlı turlar için söylüyorum) havaalanında sizi tur görevlisi karşılayacak ve size tur detayları + otel rezervasyon bilgileri + uçuş bilgileri ile ilgili kağıtlar verecek.

    Şehir değiştirmeleri tur programında belirtildiği günde, sabah 9-10 saatlerinde yapılmakta.

    Bizim tur 20 kişilikti. Bizim grup üçerli, dörderli, beşerli gruplar şeklinde hareket ettiler. Yüzde seksenimiz extra tura katılmadığı için turdakilerle sadece sabah kahvaltısında ve nadiren de akşam karşılaşıyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webkurdu47 -- 16 Mart 2019; 15:47:59 >
  • webkurdu47 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Ekstra turlar olmadan şehirleri yalnız gezmek için ortalama ne kadar daha bütçe gerekir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bandiera kullanıcısına yanıt
    Turaturizm de ki turlar daha uygun diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr-enigma T kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki uzun halde yazdığımı mesajımda bahsetmiş olduğum üzere masrafları 5'te 1'e kadar düşürebilirsiniz. Yani extra turların toplam maliyeti 350€ ise, bunu 70-90€'ya kadar düşürebilirsiniz. Bizim extra turlarda belirtilen 2-3 tura gitmediğimiz oldu, tabi extra turun götürmediği fazlaca yerlere de gittik. Maliyetinizi yol ücreti belirleyecektir aslında. Yine yukarıda söylediğim gibi eğer 4-5 kişi beraber takılırsanız ulaşım kişi başı olarak çok çok ucuza gelmiş oluyor. Biz eşimle Tayland turu boyunca toplamda 500$ harcama yapmışız. Bu harcama içinde bireysel olarak katıldığımız turlar + yemek (yerel yemekleri bize hiç hitap etmediği için yine McDonalds, KFC, Pizza takıldık) + Kişise harcamalar + Aldığımız hediyeler.

    Ayrıca hatırlatmak isterim ki oradaki fiyatları TL'ye çevirince Türkiye'den neredeyse hiçbir fark kalmıyor. Yani oraya gideyim de Türkiye'den çok daha ucuza yiyip içeyim olayı yok. Deniz ürünleri biraz daha ucuz ama diğer harcamalar neredeyse ülkemizdeki değerde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermanerz

    Düşünen olursa buradan irtibata geçip turlara birlikte katılabiliriz
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.