Şimdi Ara

Aliexpress ve Gearbest alışverişlerine vergi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.508
Cevap
26
Favori
186.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi’nde konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aliexpress, Gearbest gibi Çinli e-ticaret sitelerine vergi getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

    Bakan Albayrak, e-ticarette dijital vergilendirme çalışmalarının sürdüğünü ve vergi suistimallerinin önüne geçileceğini açıkladı. Albayrak, konuşmasının devamında yurt dışı alışverişleri için vergi çalışmaları yapılacağını duyurdu.

    Albayrak, Türkiye’ye posta yoluyla gelen zarfların incelendiğini ve vergisiz bir şekilde ürünler geldiğini ifade etti. Türkiye’de aynı ürünü üreten üreticinin vergi, dükkan kirası, SGK primi ödediğine dikkat çekti.

    Yurt dışı alışverişlerinden gümrük vergisi alınıyor

    Türkiye’deki üreticiyi desteklemek adına zaten yurt dışı alışverişlerinden vergi alınıyor. Gümrük vergisi adıyla alınan bu vergi, 22 euro’yu aşan alışverişlerde uygulanıyor. Sipariş tutarı 22 aşan alışverişlerde gönderim yapılan ülke AB üyesi ise yüzde 18, diğer ülkelerde ise yüzde 20 gümrük vergisi alınıyor.

    Amazon.com’dan yapılan alışverişlerde sepet tutarı 22 euroyu aştığında otomatik olarak gümrük sepete vergi ücreti ekleniyor. Aliexpress ve Gearbest’ten yapılan alışverişlerde ise böyle bir uygulama bulunmuyor. Satın aldığınız ürünler Türkiye’ye giriş yaptığında gümrük memurları tarafından incelenirse vergi alınıyor. Aksi takdirde vergisiz olarak kapınıza geliyor.

    Yurt dışı alışverişlerine nasıl bir vergi uygulaması yapılacağı merak konusu. Yurt dışından alışverişlerde gümrük muafiyeti 2016 yılında 75 Euro’dan 30 Euro’ya düşürülmüştü, 2018’de ise 22 euroya düşürülmüştü. Gümrük muafiyeti bir kez daha düşürülebilir.

    Bakan Albayrak’ın yurt dışı alışverişleriyle ilgili açıklamalarının tamamı şöyle:

    "Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, gece 11-12'den 1-2'ye kadar toplantı yaptık. 26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor. 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. 26 milyon tane bir yıl içerisinde o ülkeden mektup gelmesi demek; Türkiye'de o kadar o dili konuşan yoktur herhalde düşüncesini bende oluşturdu. Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler.Vergi nerede? Yok. Ee aynısını Türkiye'de üreten üreticim vergi ödüyor, dükkan kirası ödüyor, SGK primi ödüyor. Hop oradan zarf içerisinde geliyor, vergi yok, yasallık yok. Tüm dünyayı tehdit eden ticaretteki bu durumları da göz önünde bulunduracak bir şekilde bu yıl içerisinde çok güçlü refleksler vereceğiz."





  • Aklınızı beyninizi emanete mi verdiniz? Çinli esnaf 6000km ye kargo bedava bireysel ihracat yapabiliyor Çin devleti-hükümeti bu fırsatı nasıl yaratabiliyor, adam dünyanın öbür ucuna freeship ihracat yapabiliyorken sen ben Ankara-İstanbul arasına 20-30 TL den aşağı boş zarf gönderemiyoruz neden bizim hükümet bu imkanları esnafa yaratmıyor diye SORGULAYACAĞINA, gidip müşteriye çemkiriyorsun...
    Aliexpress satılan ürünlerin %1'i üretiliyor mu acaba.
    Piyasada aliexpress vb. yerlerden alınıp satılan ürünleri yerli üretim zannetti herhalde garibim.
    Zaten açıklama ayrı bir komedi, daha mektup postanın ne olduğunu bilmiyor mektup zannediyor. Bu devirde fatura, kk ekstresi, icra yazısı dışında posta kutusuna mektup gelen kaldı mı?
    "Geçtiğimiz hafta Ticaret Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, gece 11-12'den 1-2'ye kadar toplantı yaptık. 26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor. 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. 26 milyon tane bir yıl içerisinde o ülkeden mektup gelmesi demek; Türkiye'de o kadar o dili konuşan yoktur herhalde düşüncesini bende oluşturdu. Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler."

    Gerçekten o kadar paketin yurtdışı yazışma olduğunu sanıyormuş da nerden ne vergi bindirsek diye düşünürken bunun yeni mi farkına varmış acaba bakanımız? Gerçekten çok kültürlü bir bakanımız var!



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boa17 -- 27 Şubat 2019; 13:25:24 >
  • Bi elimizde Aliexpress'imiz kalmıştı onu da alın elimizden :(

  • Yemeye ekmek bulamayacaksınız, bunlar iyi günleriniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya lideri olmak bunu gerektirir.

  • hayırlı olsun 1 dolarlık sarj kablosundan bile gümrük vergisi alınacak heralde

  • Aliexpress satılan ürünlerin %1'i üretiliyor mu acaba.
    Piyasada aliexpress vb. yerlerden alınıp satılan ürünleri yerli üretim zannetti herhalde garibim.
    Zaten açıklama ayrı bir komedi, daha mektup postanın ne olduğunu bilmiyor mektup zannediyor. Bu devirde fatura, kk ekstresi, icra yazısı dışında posta kutusuna mektup gelen kaldı mı?

  • Eğer ki öbür dünya varsa bunların tek tek çıkması dileğimle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketten artık gitme vakti geldi de geçiyor....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyayı tehdit edenler için çözüm bulmaya çalışıyorsunuz. Peki biz ülkeyi tehdit edenleri içine edenleri napalım?

  • Bunlar daha başlangıç. Hani meşhur bir Japon şarkısı var ya! Anladınız siz onu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ver coşkuyu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi kulağımızın arkası kaldı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şuralardan yapılan alışveriş ne kadardır ki? meteliğe kurşun attıklarını itiraf etmişler.

  • Başkasının ürettiği başkasının taşıdığı başkasının emeginden vergi almak. Sırf bu ülkede oksijen alıyoruz diye bu kadar durtulmez ki insan. Doğduğun coğrafya çok büyük şans arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cok iyi olur :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde üretiliyorda biz mi almıyoruz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Türkiye’de aynı ürünü üreten üreticinin vergi, dükkan kirası, SGK primi ödediğine dikkat çekti."

    NEYİ ÜRETİYORUZ YAA ÇİNDEN ALINAN KAÇ KALEM ÜRÜNÜN ÜLKEMİZDE DE ÜRETİMİ VAR?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.