Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.099
Cevap
356
Favori
896.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam. Sormak istedigim bir soru var. Bilgili ve yetkili bir arkadas yanitlarsa sevinirim

    1. Temmuz ayinda 260 bin liralik arac aldik(t-roc) , odemedigim otv 97k

    2. Araca gelen zamlar ve otv yuzdesinin 80’e cikmasi ile birlikte arac oldu 351k, otv si 156k.

    Soru su: ben bugun araci satmaya kalksam, yatirmamiz gereken otv rakami 97k mi, 156k mi? Eger 97k ise araci satip tekrar ayni fiyattan araba almaya kalksam 55k kar ediyorum durduk yere . Araci satar satmaz ertesi gun yine muafiyetli arac alabiliyor muyuz bayiden ?
  • F-G kullanıcısına yanıt
    aracı satmak istediğinizde aracın satılan zamandaki ötv sini ödersiniz.

    aracı tekrar alamazsınız;

    1- araç ötv muafiyet sınırına girmez fiyat çok yükseldi (303.000 TL limit) girme bile mümkün değil;
    2- 5 yıl zamanınız dolmadığı için tekrar araç alma hakkınız yoktur yasada açıkça belirtilmiştir. 5 yılı doldurmanız gerekiyor satsanız bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F-G

    Arkadaslar selam. Sormak istedigim bir soru var. Bilgili ve yetkili bir arkadas yanitlarsa sevinirim

    1. Temmuz ayinda 260 bin liralik arac aldik(t-roc) , odemedigim otv 97k

    2. Araca gelen zamlar ve otv yuzdesinin 80’e cikmasi ile birlikte arac oldu 351k, otv si 156k.

    Soru su: ben bugun araci satmaya kalksam, yatirmamiz gereken otv rakami 97k mi, 156k mi? Eger 97k ise araci satip tekrar ayni fiyattan araba almaya kalksam 55k kar ediyorum durduk yere . Araci satar satmaz ertesi gun yine muafiyetli arac alabiliyor muyuz bayiden ?
    hOCAM ARAÇTAN MEMNUN DEĞİLMİSİNİZ NEDEN SATIYORUSNUZ Kİ?

    SATMAK AKIL KARI DEĞİL ARAÇ DEĞER BİNDİKÇE DEĞERİ ARTIYOR SAKIN SATMAYIN DERİM 5 YIL SONRA EDECEĞİ KARİ AKLIMA BİLE GETİREMİYORUM :)




  • selamlar..
    Renault Clio Joy 1.0 TCe X-Tronic 100 bg Otomatik Benzin 164.900 TL
    Bu aracın engelli kategorisinde alındığı takdirde fiyatı nedir acaba?

    bir de bu model var..
    1.6 M.Jet 120 HP DCT

    Donanım: Urban Plus
    Şanzıman Tipi: Otomatik
    Yakıt Tipi: Dizel
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı: 197.900 TL
    Tavsiye Edilen Kredi Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı: 185.900 TL
    yardımcı olur musunuz hesaplaması falan nasıl.
  • es_mycar E kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. Madde ile ilgili emin misiniz? 5 yil bekleme muhabbetinin yalnizca otv odemeden satabilmek icin oldugunu duymustum. Yani otv yi yyirip satarsan tekrar arac alabiliyo olman lzim.

    Diger arkadasa da cevaben; aractan memnunum, hicbir sikintisi yok. Ancak belirttigim gibi satip tekrar arac aldigimda kar elde ediyorum bu sekilde.( gatura tarihindeki otv yo ytirmamin yeterli olmasindan kunakli, 2. Eli de artti sonucta)
  • F-G kullanıcısına yanıt
    hayır yasada açıkça belirtiliyor bu durum. siz ötv muaflı bugün aldınız 1 gün sonra satmak istediniz ötv sini ödemek zorundasınız. ötv ödemeden sadece engelliden engelliye satış olur ancak yinede 5 yıl beklemeniz gerekir, bu hak 5 yıl süre içinde bir kere verilmiştir. 5 yılda bir tekrar alma hakkınız doğar. isterseniz deneyin alabiliyorsanız yazın bende yapayım :) 20 yılda aldığım tüm engelli araçlarını 3. yılda satar yenisini alırdım yoksa, engelli araç satışını kötüye kullanan çok kişi var yoksa önünü alamazlar bu durumda, yeterince haklarımız kısıtlandı dahada kısarlar.

    tek istisnai durum yangın sel doğal afet durumunda pert olup kullanılamayacak durumda olup eksper tarafından onaylanmış araçlarda vergi dairesi onay verirse 5 yıl dolmasa bile tekrar alabilirsiniz.
  • es_mycar E kullanıcısına yanıt
    Anldim hocam, yanitiniz icin cok tesekkur ederim. peki dogal afet disinda aracla kaza yapilmasi durumunda sigorta firmasi otv siz tutari odeyecek bize diye dusunuyorum, tekrar arac alamiyor muyuz pert kaydi oldugu icin
  • F-G kullanıcısına yanıt
    benim aracım ötvli fiyat üzerinden kasko yapıldı. her sene kasko yaparken rayiç bedel üzerinden yapılıyor ona göre ödüyorum. öyle bir durumda rayiç bedelini ödeyecek ötv siz olduğuna bakmadan. pert durumunda olursa yeni araç alımı için kararı yine vergi dairesi veriyor. pert olması durumunda ki duruma hakim değilim yanlışta yönlendirmiyim, bilen arkadaşlar varsa cevaplayacaklardır.
  • Selam arkadaşlar, ÇÖZGER için müracaatta bulunacağız da kullanım amacı diye bir seçenek var en altta ÖTV maaş eğitim gibi. ÖTV yi işaretlemeden Araç alımı yapamıyor muyuz? İlerde bu raporla araç almata kalksam ÖTV yi işaretlemedim dlye sıkıntı çıkar mı? Yoksa işaretlenmeli mi ? İşaretlersem hastaneye Ek para ödeniyor vs diye bir şey duymuştum da ondan sorma gereği hissettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safaemre1907

    Selam arkadaşlar, ÇÖZGER için müracaatta bulunacağız da kullanım amacı diye bir seçenek var en altta ÖTV maaş eğitim gibi. ÖTV yi işaretlemeden Araç alımı yapamıyor muyuz? İlerde bu raporla araç almata kalksam ÖTV yi işaretlemedim dlye sıkıntı çıkar mı? Yoksa işaretlenmeli mi ? İşaretlersem hastaneye Ek para ödeniyor vs diye bir şey duymuştum da ondan sorma gereği hissettim.
    Selam dostum senden bir şey denemeni rica edeceğim bu bilgide bana yeni geldi.

    yapman gereken Devlet hastanesinde almış olduğunuz heyet raporunu il sağlık müdürlüğüne vermeniz gerekiyor. Heyet belli aralıklar ile toplanarak sağlık raporlarını değerlendirmekte ve ötv indirimi yani vergi muafiyetinden yararlanabilir yazısı vermektedir. Ancak bu şekilde ötv indirimli araç alabilirsiniz.

    elindeki rapor çöp olmuyor kullanım amacı ne olursa olsun il sağlık müdürlğü bunu değerlendiriyor şayet uygunsan size ötv muafiyeti yazısı veriyor.

    dene ve burdan mutlaka yaz ben dahil herkesin bilgisi olsun




  • safaemre1907 kullanıcısına yanıt
    Bakım maaşı olarak işaretledim ve 2 ay önce çıkan raporla aracımı aldım
    Yani ötv olarak işaretlemesene olur
  • Selamlar. İnternetten araştırdığım kadarıyla tansiyon dahil bir çok hastalığa belli bir oran uygulanıyor. Annemin tansiyon şeker ülser gibi bir çok hastalığı mevcut. Ama en önemlisi 2 defa sol dizinden bir defa da sağ dizinden ameliyat oldu. 30 senedir aktif araç kullanırken son 4 senedir 1 kere bile araç kullanamadı çünkü aracımız manuel. Sol dizinden dolayı debriyaj pedalına basamiyor. Ayakta kalsa veya yuruse bile sol dizinde inanılmaz ağrı oluyor. Şimdi annem için %90 rapor alamaz. Ancak sırf otomatik vites araba için bir rapor alma ihtimalim var mı?
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi anladım da zaten özel koşul gereksinimi vardır yazan raporla bayiiye gitmek yeterli diyorlardı . Böyle bir şeyi ilk defa duydum ki bayiiler raporla yeterli diyorsa boş yere oralara gidip zaman harcamak gereksiz . Ama aklımda bulunsun
  • oktayy82 kullanıcısına yanıt
    hocam daha detaylı bilgi verebilirmisiniz çünkü verdiğiniz bilgi u çok çok önemli elimde 3 farklı sürekli rapor var
    hangi il hangi bayi hangi vergi dairesi öğrenmek isterim

    elimde 3 farklı rapor var

    1-sakat iş statüsü 2006
    2-vergi indirimi+ H sınıfı sürücü olabilir 2007
    3-vergi indirimi 2014


    2 vergi dairesine gittim alabilirisniz dediler tekrar rapor olayıyla uğraşmak istemiyorum netleşsin isterim malum devlet hast durumu baya bk ve korono çok pis artıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Çok sağ olun hocam, ikametin olduğu yere gitmek diye bir mecburiyet yok dimi? Ofis Yenimahalle ‘ de kampüs içine koymak istiyorum aracı o yüzden alayım dedim.
    Hemen veriyorlar mı ?
    Yenimahalle trafik Migros’un yanındaki yer mi oluyor acaba ?
    Ruhsatta geçen engelli araç, otomatik vites hususi ifadesi yeterli mi?
    Hocam Yenimahalle’deki trafik tescil şube müdürlüğünden engelli park kartı alabildiniz mi yoksa kurtuluşa gitmeniz gerekti mi?Ben de ona göre hareket edeceğim bugün teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnsenAnsen -- 2 Eylül 2020; 7:11:23 >
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Engelli Sağlık Kurulu Raporu yada yeni adı ile Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporu için geçerli olan en son alınan süreli veyahut süresiz Rapordur.

    En son hangi Rapor alındıysa bu önceki raporları geçersiz kılar.

    Son raporunuz örneğin 2 yıl süreli ve 2017 tarihliydi, ondan önceki 2016 da alınan sürekli bir rapordu diyelim. Bu durumda 2016 tarihinden sonra süreli olsun veya olmasın rapor alındığı için 2016 yılı raporu geçersizdir. 2017 raporununda süresi bitmiştir. Yeniden Rapor almanız gerekmekte.

    Bunu yapmaz raporu gizlerseniz bu ortays çıkacaktır, çıktığında da size istisna edilen ÖTV ve buna isabet eden KDV ve 1 er kat ceza tarhiyatı yapılacaktır.
  • salas09 kullanıcısına yanıt
    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...

    Fiat'ın engelli listesi var kendi sitesinde oradan bakabilirsiniz.

    Renault fiyatı 118.318.08 oluyor.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için şimdi baktım modellere 3-5 bin lira arasında zam gelmiş. Sen de yeni foto koymuşsan şaka gibi :)
    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...
  • 18 yaş altı çözger raporu olan ve raporun OKGV yazan raporlar araç alabilir arkadaşlar, biryere bir para vs. yatırmanıza gerek yok. ben bu ay başında aldım, raporumuz mart 2020 de yenilenmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salas09

    Teşekkürler cevap için şimdi baktım modellere 3-5 bin lira arasında zam gelmiş. Sen de yeni foto koymuşsan şaka gibi :)
    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...
    Eski foto benim senin baktığın güncel olan ki bu daha fazla yükselecek bana göre çünkü bayide şu anda hala daha araba Yok maalesef fiyat sabitleme de olmadığı için sıkıntı.

    Benim merak ettiğim ananemi notere götürmeden bu iş olurmu acaba vekalet falan alınarak?




  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.