Şimdi Ara

Disney+ | Ana Konu | (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.028
Cevap
233
Favori
458.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    Konunun TR ile alakası yok.
    Zaten Amerika harici hiç bir ülke için detaylı bilgi yok. Sadece fiyatlandırma ve içerik kalitesi her ülkenin farklı olacak. Onlarda yakında belli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 30 Nisan 2019; 22:11:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    Zaten Amerika harici hiç bir ülke için detaylı bilgi yok. Sadece fiyatlandırma ve içerik kalitesi her ülkenin farklı olacak. Onlarda yakında belli olur.

    Alıntıları Göster
    su sayfanin Turkce uzantisi olup "Beni haberdar et' yazmasi guvence veriyor. Umarim buraya da gelir
    https://preview.disneyplus.com/tr/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuak29

    su sayfanin Turkce uzantisi olup "Beni haberdar et' yazmasi guvence veriyor. Umarim buraya da gelir
    https://preview.disneyplus.com/tr/

    Alıntıları Göster
    kesin gelecek zaten. Avrupa çıkışını abd'nin ardından pek süre geçmeden yapacaklarını düşünüyorum. O esnada türkiye'de açılacaktır diye umut ediyorum




  • "Geçtiğimiz yıl Disney ailesindeki markaları sayarken ABC, Pixar, Marvel, ESPN diyorduk. Sonra Disney, Fox ailesini 71,3 milyar dolara bünyesine kattı. Yukarıdaki markaların üzerine FX, National Geographic ve 21st Century Fox gibi markalar eklendi. ABD’nin Puhu’su olan Hulu’da ana hissedar oldu. Hindistan’ın dev streaming platformu Hotstar da aileye katıldı. Kenarda detay gibi gözükse de, Hotstar dünyadaki en büyük platformlardan biri. Netflix’in 149 milyon abonesinin olduğu bir dünyada Hotstar’ın Asya’da 300 milyon abonesi var. (Büyüme hızı: 2018 başında bu rakam sadece 75 milyondu.)

    Peki, bütün bu hamlelerden yola çıkarsak, Disney’in stratejisi ne?

    Şirket bugüne kadar “nsanların seveceği muhteşem içerik üretmek” olan misyonuna, bu içerik ağını “insanlarla direkt buluşturma” konusunu ekliyor. Direct to Consumer stratejisinin temeli bu.

    Bunun için de streaming platformlarına ihtiyacı var. Son birkaç yılda gelen çılgın yatırımların sebebi de bu.
    Disney+ bu stratejinin omurgası olacak. Yanında ABD odaklı Hulu, futbolun yayıncısı ESPN+, Hindistan tarafında Hotstar gibi dev bir dijital aileyle yüz milyonlarca insana direkt dokunacak.

    Sadece “muhteşem içerik” sizi zafere taşıyamıyor. Kitlelere ulaşmanın formülünde tüm cihazlarda iyi deneyim ve arayüz, kullanıcı dostu mönü ve düşük hızlarda bile yüksek çözünürlüklü görüntü sağlamak var. Bu yüzden iki yılda 2,5 milyar dolar vererek Bamtech’in ana hissedarı oldular (yüzde 65). Video teknolojisinde de önde koşan bir şirket haline geldiler.

    Stratejilerini Netflix’ten ayıran önemli bir nokta da, sinema salonlarına bakış açıları. Netflix sinema salonlarını karşısına alırken, Disney güçlü bir iş ortağı olarak görüyor. Sebebi basit: Dünyada sinema salonlarının geliri yılda 41,7 milyar dolar. Bunun yüzde 20’sini Disney filmleri yapıyor.

    Tüm bunların yanında, bir de tartışılmaz marka gücü var.

    Kitlelere “Netflix nedir?” diye sorduğunuzda cevap alamayabilirsiniz. Oysa binlerce televizyon kanalında Disney içerikleriyle buluşan geniş kitleler var. Sadece çocuklar ve gençler değil, bu içerikle büyümüş nineler/dedeler, anneler/babalar var. Nesiller boyunca yayılmış tutkulu bir paylaşım var. Bu da marka savaşlarına 3-0 önde başlamak demek.

    Tetikte bekleyen 50 bin kişi
    Peki, platform kasım ayında bizde de açılacak mı?

    Yatırımcı sunumunda Amerika, Asya ve Batı Avrupa’da Kasım 2019, Doğu Avrupa için 2021 başı işaret edilmiş. Bize resmi gelişi 1,5 yıl olsa da, o zamana kadar ülkemizden 40-50 bin abone bir kitlenin VPN’ler üzerinden erkenden içeriğe bağlanacağını öngörmek mümkün."




  • Şu görsele göre Türkiye'de kullanıma açılması için 2021'i bekleyeceğiz. Netflix'e devam. Daha çok varmış.

    Disney+ | Ana Konu |
  • "Disney, hulunun tüm haklarını satın almak için anlaşıldığını duyurdu"
    https://www.webtekno.com/disney-apple-tv-ile-olan-rekabeti-kizistirmak-icin-hulu-yu-satin-aldi-h68618.html

    nasıl bir paraymış bu ya harca harca bitmiyor, adamlar hayvan gibi yatırım yapıyorlar her şeyi satın aldılar. Büyük rakip olacaklar netflixe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 15 Mayıs 2019; 13:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021, daha çok varmış
  • Platform resmî olarak yayına başlayınca işler hızlanır. Bir çok kişi merakla yılsonu gelsin diye bekliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2021miş peh
  • marvel dizi tarihlerinin aciklandı

    1: the falcon and the winter soldıer (2020 ağustos)
    2: wandavision (2021 baharı)
    3: loki (2021 baharı)
    4: what if (2021 yazı)
    5: hawkeye (2021 sonbaharı)
  • Çevrimiçi dizi ve film platformları son dönemde popülaritesini iyiden iyiye artırmış durumda. Bu kapsamda Netflix, sektörün tekeli gibi görünüyor olabilir ancak Netflix'in en dişli rakibi Disney+, kasım ayında hizmet vermeye başlayacak ve sektördeki dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip.

    The Walt Disney Company tarafından hizmete sunulacak olan Disney+'la ilgili açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Bob Iger, platformun ücretlendirilmesi ve paketlerin neler içereceğine dair bazı bilgiler verdi. Ayrıca Iger, platformun projeleriyle ilgili de ufak bir açıklama yaptı.

    Iger, açıklamalarında "Evde Tek Başına", "Müzede Bir Gece", "Saftirik Greg'in Günlüğü" ve "Sürüsüne Bereket" gibi projelerin yeniden çekilebileceğini söyledi. Iger'ın üzerini açık bıraktığı bu açıklama, şirketin bu projelerin özel bir versiyonunu Disney+ için hazırlayacağını düşündürdü.

    Disney+'ın fiyatlandırma periyotlarıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Iger, müşterilerin sadece Disney+ üyeliği almak istedikleri takdirde 6.99 dolar (yaklaşık 40 TL) ödeyeceklerini belirtti. ABD'de popüler olan Hulu ve ESPN'nin de dahil edildiği bir Disney+ paketinin de olacağını belirten Iger, bu paketin fiyatının 12.99 dolar (yaklaşık 70 TL) olacağını ifade etti. Disney+'ın en önemli rakibi Netflix'e baktığımız zamansa fiyatlar 8.99 dolar, 12.99 dolar ve 13.99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu da Disney+'ın, Netflix'in işlerini zorlaştıracağı anlamına geliyor.

    Disney+, ilk olarak ABD'de hizmete girecek ve 12 Kasım'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Şirket, kısa bir süre sonra platformu diğer ülkeler için de aktif hale getirecek. Disney+'ın ülkemizde de hizmet vermek istemesi durumunda ise geçtiğimiz günlerde gündem olan yeni bir yönetmelik gereğince Türkiye'de şirket kurması ve RTÜK denetimine girmesi gerekecek.




  • 12 Kasım'da ABD, Kanada ve Hollanda'da, 19 Kasım'da ise Avustralya ve Yeni Zelanda'da erişime açılacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marvel, Star Wars markaları benim de ilgimi çekmiyor. İlk orijinal içerikleri bunlar üzerine olacak galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marvel ve Star Wars ile yürür mü bu iş? Yani yürürse yazık. NatGeo gibi kaliteli içeriklerde var. Fakat onlara zaten çoğu insan ulaşabiliyor. Önemli olan diğer bir konu platformun kalitesi olacak. Mesela video playerı, stabilitesi, kullanım kolaylığı, platformlara uygulama desteği vs. Mesela Netflix şu anda eski cihazlarda bile sorunsuz çalışıyor. Disney+ için bu geçerli olmayacak. Disney ve Warner Bros. şu anda Netflix'e içerik satmaya devam ediyor. Bir sürü yeni içerik görüyorum. Kendi platformlarını çıkartacaklar fakat içerik satıyorlar. Bir ara Friends dizisi Netflix'ten kaldırıldı gibi haberler vardı. Daha geçen ay Netflix'te gördüm. Hatta ekran görüntüsüde almıştım. Dünyada medya çöptü daha da çöp oldu. Disney+ öyle bir abartıldı ki. Medyada artık hep abartı ve yalan haberler kaynıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Marvel ve Star Wars ile yürür mü bu iş? Yani yürürse yazık. NatGeo gibi kaliteli içeriklerde var. Fakat onlara zaten çoğu insan ulaşabiliyor. Önemli olan diğer bir konu platformun kalitesi olacak. Mesela video playerı, stabilitesi, kullanım kolaylığı, platformlara uygulama desteği vs. Mesela Netflix şu anda eski cihazlarda bile sorunsuz çalışıyor. Disney+ için bu geçerli olmayacak. Disney ve Warner Bros. şu anda Netflix'e içerik satmaya devam ediyor. Bir sürü yeni içerik görüyorum. Kendi platformlarını çıkartacaklar fakat içerik satıyorlar. Bir ara Friends dizisi Netflix'ten kaldırıldı gibi haberler vardı. Daha geçen ay Netflix'te gördüm. Hatta ekran görüntüsüde almıştım. Dünyada medya çöptü daha da çöp oldu. Disney+ öyle bir abartıldı ki. Medyada artık hep abartı ve yalan haberler kaynıyor.
    umarım sadece marvel ve star wars ile yürümez ve başka yapımlarda görürüz. Ama işte marvel ve star wars fanı o kadar çok kişi var ki belki sadece onlara hitap ederek baya iyi para da kasabilirler. Belli olmaz. Bütün güçlerini oraya da ayırabilirler belki.

    Ayrıca dediğiniz gibi netflix şuan disney filmleri kaynıyor. Ve yeni eklenen de çok var. Demek ki aralarında ki anlaşma hala bitmedi. Tabi disney türkiye'ye 2021 gibi gelecek. Belki o yüzden satmaya devam ediyor olabilirler daha çok var diye. Avrupa ve abd'de durum nasıl bilmiyorum. Yani hala onlara da satmaya devam ediyorlarsa daha pek rekabete girdikleri söylenemez o zaman. Halbuki pek bir şey de kalmadı yani açılmasına.

    Garip.

    Yakında türkiye'ye amazon resmi olarak açacak diye düşünüyorum. Türkçe arayüz de eklenmiş. Pek sürmez açılması umarım. Bence büyük potansiyelleri var. Büyük bütçeli hit diziler duyurdular. Ayrıca hali hazırda ki orjinalleri de fena değil. Kült filmler ve diziler de barındırıyor türkiye içeriklerinde. İyi bir rakip olacaklar. Ama daha hiç reklamları ve bilinirlikleri yok. Türkiye de 10 kişiden 8'i amazon prime video desen şeytan sanıp taşlar Netflix o konu da daha iyiydi ve tabii bilinirliği hali hazırda yüksekti türkiye'de. Millet açılsın diye gün sayıyordu ekşide falan.

    Biz gerçi bu kadar tartışırıyoruz ama bir faktörü unuttuk. Asıl reis o tabii. RTÜK . Bu işten en kârlı onlar çıkacak valla. Hepsinden lisans parası, hepsinden yıllık kazandıkları bütçenin %1000 5'ini almak gibi kıyak maddeleri var




  • Star wars dizisinin ilk traileri düştü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.