Şimdi Ara

Prof. Celal Şengör: 162 İmam Hatip inşa ederken 9 Fen Lisesi yapan bir millet, deprem tarafından ezilmeye müstehaktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
1
Favori
20.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
219 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İmam Hatip inşa ederken 9 Fen Lisesi yapan bir millet, deprem tarafından ezilmeye müstehaktır.
    Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Celal Şengör, Ayvacık'ta yaşanan ve tüm Marmara Bölgesi'nde hissedilen depremi yorumladı. Şengör, "162 İmam Hatip inşa ederken 9 Fen Lisesi yaparsan bir millet deprem tarafından ezilmeye müstehaktır" derken Prof. Ahmet Ercan için, "O kim ya, bir araştırması var mı?" ifadesini kullandı.

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem çevre illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle İstanbul Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bir bina boşaltılırken, "Beklenen büyük Marmara depreminin öncüsü mü?" tartışmalarına da yol açtı.

    RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Jeoloji Profesörü Celal Şengör, hem Ayvacık'ta yaşanan depremi yorumladı.


    'EDREMİT'TE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM OLABİLİR'

    "Ayvacık'taki deprem Ezine fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının güney kolunun hemen devamında meydana gelmiş bir depremdir. Bir normal fay depremidir. Kuzey batıya doğrultusu vardır eğimi de 70 derecedir. Bozcaada'da da depremler oldu. Bu güney kolunun en batı ucunun hareketli olduğunu gösteriyor" diyen Şengör, Balıkesir'in Edremit ilçesinde 7 şiddetinde bir deprem olabileceğini ileri sürdü.

    'AHMET ERCAN KİM? YAYINLANMIŞ BİR TANE ARAŞTIRMASI VAR MI?'

    "2019 yılı bir deprem yılı olacak ve 2025'e kadar sürecek. Bu deprem öncülerinden bir tanesi. Bunun arkasından gelecek. Bütün Türkiye için söylüyorum, 6, 6.5 ve 7'lik yıkıcı bir depremi görmemiz muhtemeldir" diyen Prof. Ahmet Ercan'a yanıt veren Şengör, "Öyle bir şey yok. Türkiye'de hababam deprem oluyor. Ahmet Ercan kim? Yayınlanmış bir tane araştırması mı var? Kim bu insanlar ben bunu anlamıyorum" ifadelerini kullandı.


    '7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM İÇİN 900 TANE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM LAZIM'

    Şengör, Ayvacık'ta yaşanan depremin küçük bir deprem olduğunu ifade ederken, küçük depremlerin büyük fayların üzerine yük bindirdiğini belirterek, "7 büyüklüğüne depreme varabilmek için 900 tane 5 büyüklüğünde deprem lazım" diye konuştu.

    'BU İNSANIN KENDİ APTALLIĞININ NETİCESİDİR'

    Depremin İstanbul'da büyük korkuya neden olmasını da yorumlayan Şengör, Ayvacık'taki deprem için "Biz bunlara sıfır büyüklük hasar diyoruz. Bu insanın kendi aptallığının neticesidir. Siz binanızı adam gibi yapmazsanız, kirişleri keserseniz başınıza gelir. Bu başınıza geldiği zaman da müstahak demektir" dedi.

    'EĞER CAHİLSENİZ TABİAT GELİR SİZİ EZER'

    "Cehalet en büyük sıkıntıdır. Eğer cahilseniz tabiat gelir sizi ezer. Ezmemesini istiyorsanız adam gibi doğa bilimlerini öğreneceksiniz. Tedbir alacaksınız, ona göre yaşayacaksınız. Bu imam mektebi yapmakla olmuyor" ifadelerini kullanan Şengör, doğal afetlere ilişkin nitelikli eğitimin önemine vurgu yaparak "Adam gibi mektebe ihtiyaç var. Türkiye'de eğitim öldü. İki saat din dersi koyuyorsun ne faydası var onun" dedi.


    BUNU YAPAN BİR MİLLET DEPREM TARAFINDAN EZİLMEYE MÜSTEHAKTIR'

    Şengör, 2019 bütçesinde 9 Fen Lisesi, 151 Anadolu Lisesi ve 162 İmam Hatip Lisesi yapılmasının planlanmasını da yorumlayarak, "Bunu yapan bir millet deprem tarafından ezilmeye müstahaktır. Hayali kişiliklerle akıl dışı ümitlerle yaşarsanız gerçek gelir basar tokatı. Gerçeği öğrenmenin yolu da doğa bilimleri ve onlara dayalı temel mühendislik eğitimi ve bu eğitim ilkokulda başlar" diye konuştu.


    https://tr.sputniknews.com/columnists/201902211037804586-celal-sengor-imam-hatip-fen-lisesi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 22 Şubat 2019; 1:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ahh ahhh celal hocam bunların asıl amacı zaten arkadan gelen çocukların cahil yetiştirilmesi.İmam hatipten mezun olup iyi noktaya gelen kaç kişi vardır? %1 %2? Geri kalan beyni yıkanmış cahil topluluk.Ak parti kendi ağzıyla diyor zaten bizim okumuş bilim görmüşe değil cahil yobaza ihtiyacımız var diye.
    Fen lisesi üniversiteler gibi mantar gibi çoğalırsa eğitimin kalitesi de üniversiteler gibi düşer. İmam hatiplerde zaten eğitim denmeyecek kadar rezalet bir sistem var ve çoğalması hem zaten olmayan kaliteyi etkilemez hem de bazılarının işine gelir nasıl olsa eğitimsizi yönlendirmek kolay.

    Not: 3 yıl imam hatip lisesinde okumuş ve son yıl özel temel liseye geçmiş biriyim.
  • Jeolog müsveddesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam ateizim propaganda makinesi...
  • Bu halkı zaten cahillik ezdi doğal afete gerek yok.
  • celal bey siz aklınızı mı kaçırdınız? açılan 162 imam hatip lisesi ile birlikte ya allah dedik mi evelallah tüm düşmanlarımızı yerle yeksan ederiz. amerika bir duamıza bakıyor biz sabrediyoruz allah affeder diye.
  • Fen lisesi üniversiteler gibi mantar gibi çoğalırsa eğitimin kalitesi de üniversiteler gibi düşer. İmam hatiplerde zaten eğitim denmeyecek kadar rezalet bir sistem var ve çoğalması hem zaten olmayan kaliteyi etkilemez hem de bazılarının işine gelir nasıl olsa eğitimsizi yönlendirmek kolay.

    Not: 3 yıl imam hatip lisesinde okumuş ve son yıl özel temel liseye geçmiş biriyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerre kadar sevmem hatta ilaveten mütedeyyin bir aileye mensubum ama herifçioğlu haklı illa fen lisesinede gerek yok imam hatiplerde fen lisesi ayarında okul yapmak mümkün ama yetişmiş adam yok... Açarsın koyarsın ismini Fen lisesi öyle Fen lisesi olmaz. Fransa'da dandik bir lise öğretmenin bile bir kitabı var bizde adam prof olmuş makalesi yok bir tane bile yazık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Celal Şengör doğru konuştuğu için beğenilmiyor.
  • mevcut totaliter yöneticiler bilimden ve bilen insandandan korkmaktadır halklarının cahil ve sadece gunu kurtaracak kadar kazanmasını refaba ulasamasını istemektedirler. cunku ac halk kendini geliştirmeyi dusunemez ...bakınız lisedeki biyoloji dersini bşle iptal eden zihniyete.
  • Lafı çok güzel oturtmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokta atışı konuşma olmuş ortada bilgi kirliliği var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru soylemis obur tonton tarihci gibi millet ne der ayiplanirim gibi bir derdi yok. Lafi gerektigi gibi gedigine sokmus. Belki tarihsel anlamda tonton amcadan bi tık geri olabilir ihtisası değil ama cesur insanlar milletler için daha kıymetlidir bu hep böyle olmuştur. Bu adamın korkusuz olmasını seviyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Şubat 2019; 1:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne kafasizlik!! Deprem olup insanlar öldüğünde, cenaze namazlarını kim kildiracak? Cenazeleri kim yikayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çok da şuraya güldüm "Prof. ahmet ercan kimmiş ya? araştırması var mı?"


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deprem değilde küresel rekabet bizi ezip geçer. bilgi üreten ve üretilen bilgiyi kullanabilen bir topluma dönüşmez isek gelecekte tek rakibimiz uganda, kenya, somali olur. çad la falan rekabet ederiz.
  • Meslek liselerine kat sayı uygulanırken neredeydin müdür ozamanda konuştun mu ?
    Bu profda konuştumu ? insanların istediği mesleği yapmasına engel koyuldu sallamak kolay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah müstehakla kalkıp gece müstehakla yatıyorum. Tişikkirlir ik pirti.
    Adam sonuna kadar haklı. Eksik de söylemiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.