Şimdi Ara

Blower soğutuculu rtx serisi kart.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sisteminde HoF gtx970 ekran kartı mevcut ve nzxt s340 link model kasa kullanıyorum. Kasa boyutları yeterince sebebiyle hava akışında sorun yaşadığımı düşünüyorum.

    Ekran kartı tam yük altında 79derece ye ulasırken i7 6700k işlemcide 60-65 derecelerde dolaşıyor. kasanın yan kapağını açıp çalıştırdıgımda hem ekran kartı hem işlemcide 3-4 derecelik bir düşüş oluyor.

    Kasa da toplam 4 fan var 2 intake ve 2 Exhaust olmak üzere. kısaca sanırım bu ulaşabilecegim son nokta soğutma konusunda.

    Yeni ekran kartımı rtx 2070 olacak tahminen. blower fan alıp sıcak havayı kasa yerine dışarı tahliye etmeyi planlıyorum.bunun sonucunda kaybım ne olacak?

    Blower olmasının bana ne gibi istenmeyen yan etkileri olabilir?







  • 1.gürültü
    2. throttle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Şubat 2019; 10:40:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    1.gürültü
    2. throttle
    throttle aşırı ısınma sonucunda oluşacak ? bu durumda havayı içeri üflesekte sanırım aynı sorunla karşılaşıcam. belkide sıvı soğutma gibi bir çözüm gerekli.
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Aslında işlemci değerin gayet iyi. Ekran kartı içinde bu değer sorun teşkil etmiyor. manuel fan curve ayarlı da değil anladığım kadarıyla. Yani bu soğutma ayarında soğutması olan bir 2070 de çok ısınmayacaktır.

    Kasanın konumu nasıl Kasa kapalı alandaysa (yuvalı masalar ) çıkar.

    Kasanın airflow dizaynı iyi değil. Daha iyi bir kasa düşünmek aslında daha mantıklı.
  • Mevcut durumda hof gtx 970'in kasa kapalıyken zaten fanlarını yük altında 2400-2600 rpmde çevirdiğini düşünüyorum. 3 tane fan ve 2600 rpm zaten gürültü demek. Blower rtx 2070 alırsanız yük altında muhtemelen 2400 rpmde dönen tek fan sesi duyacaksınız. Yazları bu değer 3500 rpm'e kadar çıkabilir. Blower fanlar 4000 rpm falan dönebiliyor diye hatırlıyorum. Kullandığınız kasa dar olduğu için havayı kasanın içine üfleyen modeller size uygun değil. Gigabyte mini ve MSİ Aero ITX benzer tasarımlara sahip (belki de aynı) havayı doğrudan dışarı üfleyebilecek şekilde ızgara tasarımına sahip. Aynı şekilde Zotac rtx 2070 mini de havayı doğrudan dışarı üflüyor. Zotac boştayken fanlarını çeviriyor ama çift fanlı olması onu blower modelden daha sessiz yapar. Diğerleri hakkında pek bir bilgi sahibi değilim.
  • MSI Aero serisi yeterince sessiz ısıya çok takılmazsanız.aero 2080 görmüştüm 2070 de bulunabilir.varmış ama başka yerde bulamadım ya da pahalı.
    https://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-2070-aero-8g-gddr6-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemartes

    throttle aşırı ısınma sonucunda oluşacak ? bu durumda havayı içeri üflesekte sanırım aynı sorunla karşılaşıcam. belkide sıvı soğutma gibi bir çözüm gerekli.

    Alıntıları Göster
    havayı içeri üflemek nedir anlayamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rylai2113

    havayı içeri üflemek nedir anlayamadım?

    Alıntıları Göster
    blower fanlı kartlar sıcak havayı baglantı yerinden kasa dışına üflerken. standart fanlar sıcak havanın kasa içine dönmesine sebep oluyor.
  • Kasa içinde ki havayı dışarı atsın diye 4000 TL'e blower kart almak çok mantıklıymış gerçekten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Kasa içinde ki havayı dışarı atsın diye 4000 TL'e blower kart almak çok mantıklıymış gerçekten.
    Kartı zaten değiştiricem. sadece blowermı değilmi diye konuyu açtım. okadarda karmaşık bir durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 11 Şubat 2019; 16:8:55 >
  • https://youtu.be/wiDZNT7mxLQ

    burda ufak hacimli kasalarda bu tip ekran kartı kullanımı faydalımı şeklinde bir test var. sonuçta kart sıcaklığında büyük değişiklik olmazken diğer bileşenlerin sıcaklığı düşüyor. max fan hızında blower kart ses seviyesi EVGA ya oranla çokta artış göstermiyor.
  • Fan profili ayarlayın vega56 blower kullanıyorum 60 dereceye %30 fan hızını temel alarak ayarladım 75 dereceyi max belirledim hbm bellekler genelde 5 derece fazla ısınıyor ve gpu 75 iken bellekler 80 oluyor bu yüzden 75 max benim senaryoda, oyunda genelde fan hızım en fazla %35 oluyor gpuda 68 derecelerde.
    Blowerın sıcak havayı direk dışarı atması bence büyük artı bu sayede işlemcimede oc yapabildim çünkü diğer türlü soğutucuda kasa içi çok ısınıyor işlemcide oc olmasa bile sıcaklık 60 lara çıkıyordu şuan oc var ve işlemci 50 derecelerde oyunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.