Şimdi Ara

Avrupalıların Kıta Amerika’sında neden olduğu ölümler, küresel sıcaklıkları düşürdü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 500 yıl önce Avrupalıların Kıta Amerika’sında sebep olduğu hastalık ve şiddet sonucu o kadar çok insan öldü ki söz konusu olaylar neticesinde, küresel ölçekte soğuma meydana geldi”.

    Yukarıdaki tespit, Londra Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olan Alexander Koch ve ekibinin ortaya koyduğu çalışma neticesinde yapıldı. 16. ve 19. yüzyıllar arasında küresel anlamada hissedilen sıcaklık düşüşünün kısmen de olsa coğrafi keşifler kapsamında yaşanan hastalık ve savaşlar nedeniyle, yerli nüfusun %90’lık bölümünün ölmesinden ötürü kaynaklandığı ifade ediliyor.

    Büyük ölüm olarak da bilinen talihsiz olaylar silsilesi neticesinde sahipsiz kalan 56 milyon hektarlık tarım arazisi üzerinde, ormanlar ve diğer tür bitki örtüsü oluşmuş. Normalden daha fazla karbondioksit gazının emildiği bu alanlar sebebiyle, atmosferdeki sera gazı oranı milyon başına 7 ila 10 birim kadar düşmüş. Yeryüzündeki ısıyı hapseden karbondioksit gazı oranı azalınca da Küçük Buz Çağı denilen ve sıcaklığın 0.15 derece düştüğü olay meydana gelmiş.

    Araştırmacılar söz konusu sonuca, bahse konu alandaki bitki örtüsünün çoğalması sonucu hapsedilen karbon oranını hesaplayarak ulaşmışlar.

     

    Orta ve Güney Amerika bölgesinde yoğun olarak yaşayan yaklaşık 60,5 milyon insandan, 1600 yılında sadece beş ya da altı milyonu ancak hayatta kalmış. Ölenlerin çoğu; Avrupalıların bölgeye taşıdıkları çiçek ve kızamık hastalıkları, küçük bir kısmı da savaş, kölelik ve açlık sebepleriyle hayatlarını kaybetmiş.

    1610 yılına dikkat

    Koch ve ekibinin yaptığı araştırmanın; 1610 yılını, Antroposen çağının (jeolojik zaman cetvelinde, insan türünün yerküreye etki etmeye başladığı düşünülen devre) başlangıcı olarak kabul eden farklı bir çalışmayı destekler nitelikte olduğu vurgulanmış. Koch’a göre, 1610 yılında karbondioksit oranının anlamlı miktarda düşmesi yapılan tespit için temel delil niteliğinde.




  • Eee iyi mi oldu demeye getirmişler yani?

  • Şuan nüfusun %90'ı gitse demek Dünya epey rahatlar. Sorun sadece insan nüfusu da değil yapay döllenme sonucu çoğalan hayvan nüfusu da dahil. Umarım herhangi bir şekilde karbondioksit oranları azalır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman şimdide bütün amerika ölse sıcaklık baya bi düşer

  • Batı medeniyetinin yağ gibi üste çıkmada üstüne yok.

  • Bu konuyla ilgili Jared Diamond'un Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabını öneriyorum. Okumayacak arkadaşlar da belgeseli var en azından onu izlesinler. Hastalıklar yüzünden Amerika yerlilerinin neden daha fazla öldüğünü, yani Avrupalılar'ın Amerika yerlilerine neden hastalık bulaştırıp da Amerikalılar'ın Avrupalılar'a bulaştıramadığını daha iyi anlıyorsunuz. Coğrafya'nın önemi bir kere daha karşımıza çıkıyor. Bu arada Cengiz Han Dönemi'nde yaklaşık 40 milyon insan ölmüştü yani 1200'lü yıllarda bu da az bir sayı değil.

  • Katliamları normalleştirmekte yeni nesil moda sanırım. Cengiz Han'ın yapmış olduğu katliamlar içinde benzer bir haber dolanıyordu internette. Nitekim ortaya konan bir bilimsel sonuç olabilir fakat katliamları böyle anlatmak çok acımasız ve anlamsız.

  • "Büyük ölüm olarak da bilinen talihsiz olaylar silsilesi neticesinde sahipsiz kalan 56 milyon hektarlık tarım arazisi üzerinde, ormanlar ve diğer tür bitki örtüsü oluşmuş." bu ne iğrenç bir tanım hiç utanmadan "sahipsiz kalan tarım arazisi" tanımını kullanmışlar. Desene sen katledilen 55 milyon insan toprağa gübre olmuş.

  • Yani demek istiyor ki dünyanın da sağlıklı yaşam için bir kapasitesi var bu durumda doğum kontrolü önemli yoksa her önüne gelen üçer beşer doğurursa sonuç her yer çin gibi olur.

  • Avrupalıların Kıta Amerika’sında neden olduğu ölümler, küresel sıcaklıkları düşürdü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman küresel ısınmanın tavan yaptığı bu yüzyılda da bu sefer avrupa katledilerek dünya soğusun !

  • Tüfek, Mikrop ve Çelik

  • Dünyanın anasını diler hala ne konuşuyorlar küresel isınmanın tek kaynağı kendileri bunu bütün insanlığa mal ediyorlar bazı mallarda evet biz yaptık diyor insanlar yaptı diyor insanlar ne yapcak Bunun tek sorumlusu AÇGÖZLÜ BATI MEDENİYETİ

  • Thanos reis haklı beyler. Reis geleceği görmüş.Nüfusun yarısı ölse dünyanın ömrü uzar.

  • O zaman şimdi de Rusya Avrupa'ya 3 tane Tsar atsa hiçbir derdimiz kalmayacak küresel ısınmayla ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 6 Şubat 2019; 14:12:6 >
  • Demek ki batı ortadoüuda vb öldürdüğü insanlarla dünyamızı kurtarıyormuş. Peki soralım ermeni ve Türklerin 1915 yılda ölmesinden niye bu kadar olaylar çıkıyor, Hitlerde dünyayı soğutmak için çabaladı yahudiler ölünce ortaya çıkan çok soğuk kışta donan suni petrol yüzünden yenildi. İki tür bilim adamı var. 1. Bilim adamı pisliğini tebdil eder. Atom baomasını icat etmekle dinamiti icat eden nobel gibi 2. bilim adamı evrim der durur. İkisi eşittir hayvan. Hayvanlık karşıdakine yaşama şansı tanımayıp bahane üretir.

  • Batının çirkin yüzünü görmek istemeyenler bu haberi iyi okusun.

  • 3ncü dünya savaşına götüren kör bir yazı.... :))) Dünyadaki tüm makinaların fişini çekelim diyebilen var mı? Devletler?? Ne devleti? Devlet nedir? O ne? Ne olmalı? Sigara mı yasaklamalı, adamın kafaya çip mi takmalı benliği yok edip robot mu yapmalı? Hepinizi dünyacak meditasyona davet ediyorum. Delilikleriniz gerçekten bitecek merak etmeyin. Bunları yapmadan kuracağın devlet devlet olmayacaktır. Kutsal kitaplarıda geçeceksin. Etkilerini insanlığı ne hale getirdiklerini meditasyon/farkındalık ile canlı canlı göreceksin hem iyi hem kötü tarafını. 1hafta erzağı al hiç bir şey yapma. hiç bir yere gitme aklına bir şeyler gelecek onları izle ama peşinden gitme olduğun yerde dur durdukça hareket edenleri görürsün içindeki hareket eden düşünceleri sonra gerçek benliğinle tanışacaksın o koşmalar terlemeler kula kulluk etmeler tiyatrolar yalancı politikacılar hep aceleyle inandırmayla yat zili kalk zili.. çan ezan..... hepsinden kurtulacak kafa yeniden anlam verecek ve din-gin-lik gelecek. Bu sefer her şeyi bir Tanrı gibi yapacaksın. Kul gibi olursa yok edersin dışarıda Tanrı arayıp dua edersin. İçindeki öldürücüyü karıştırıcıyı durdur sidik yarışının sonu yok. Aksi halde üst çember müdahale edecek. Kutupların erimesi vs... dünya düdüklü tencere içerde ateş yakarsan kendini pişirirsin. Anlamak basit. Sözler zaten içeri girdi. Şimdi ya kendi içinde bu sözlerle savaşacaksın yada bu sözleri anlamış olacaksın. Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 7 Şubat 2019; 0:10:9 >
  • Ölenlerin çoğu; Avrupalıların bölgeye taşıdıkları çiçek ve kızamık hastalıkları, küçük bir kısmı da savaş, kölelik ve açlık sebepleriyle hayatlarını kaybetmiş.



    İlginçmiş...

  • Öldüler iyi oldu gibi bir mantık kurmaya çalışmışlar, bize gelince de soykırım yaptınız diye şantaj yaparlar her gün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.