Şimdi Ara

Renault Megane 4 Hb İcon 1.2 Tce Edc mi yoksa Peugeot 308 Eat6 1.2 Puretech Allure mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, 2 araç arasında kaldım. Megane 4'ün dış tasarımını 308'e göre daha başarılı buluyorum, iç tasarımda ise minimalist yaklaşımdan ötürü 308'i daha çok beğeniyorum. Motor konusunda ikiside 130 hp, tork 308'de 230, megane 4'te 205. Şanzımanın torka dayanımı için TCE'de tork daha düşük tutulmuş. En önemlisi ve kararsız olduğum konu ise şanzıman; 308'de EAT6 tork konvertörlü, çok başarılı ve sorunsuz bir şanzıman var. Megane 4'te ise çift kavramalı EDC. Çift kavramalı şanzımanlarda yaşanan sorunlar herkesin malumu. Diğer yandan EDC'nin DSG kadar arıza vermediğide bir gerçek. Sizlerde bilgi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 2 Şubat 2019; 1:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1.2 tce kullanıyorum manuel 1.2 hb icon. Motor çok keyifli ve sakin kullanımda uzun yol 5-5.5 civarı yakıt tüketiyor. araç oldukça sessiz. motor ise sport modda bam başka bir hale bürünüyor. Birden çok megane4 ile ilgili şikayetim oldu fakat hiçbiri yolda bırakmadı. mutlaka aracın garantisini uzatın. Edc'li modelin kararsızlığını son güncelleme ile çözmüşler. manuel olarak şehir içinde dur kalkda araç yorsa da uzun yolda önünüze tır atlamadığı müddetçe 6. vitesten aşağı düşmüyorum dizel gibi çeken bir motoru var. 1.2tce'lerde benim bildiğim göze batan bir yağ yakma yok fakat 1.6lar yağ yakıyor. sürekli sportta gazlarsanız belki eksiltir biraz. 1.5 dizel otomatiğini de aracı servise verince kullandım. Kısa mesafe yokuşlu bir yerde kaldığım için benim 1.2 tce 10lt yakarken o 8.8 ortalama gösterdi fakat gidişinde 1.2 tce ile çok fark var. 1.5 dizeli belli bir devir aralığında aracı güzel götürüyor ama şöyle basayım gideyim derseniz 3bin devirden sonra motor çok güç kaybediyor(1.5 dci) 1.2 tce de ise güç sürekli geldiği için araç akıyor. 1.2 motordan yana sıkıntınız olmasın garantiyi de 5 yıla çıkarınca rahatsınız zaten. edc de 5 yıl garanti süresince size sorun çıkarsa da reno kolay kolay kullanıcıya yüklemez sorunu.
  • 308 tercih ederim, daha başarılı bi motor-şanzıman ikilisi var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iki seçenek arasında, motor/şanzıman için 308 alınır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 15bin km olmadan EDC'den dolayı yolda kalmış Megane'lar gördüğüm için bu iki seçenek arasında 308 derim. Çift kavramalara güvenmediğim için manuel Clio aldım. Bu aralar benim de radarımda Peugeot 308'ler var.

    Benim aklımdaki seçenek daha çok 308 1.6eHDI Classic Edition Plus ile 308 1.6 BlueHDI Allure arasında. Tam da dizelin benzinden daha pahalı olduğu günü görünce 1.2'lere mi mecbur kalacağız diye düşünüyorum.
  • Motor/Şanzıman nedeni ile 308.
  • Bence megane 4 daha şık bir araç ama motoru yağ yakıyor şanzımanı da bozulmaya meyilli. 308 daha mantıklı gibi.
  • Merhabalar,

    Bende bir buçuk yıl önce benzer bir durumdaydım fakat benim seçeneklerim daha fazlaydı tercihimi 308 1.2 EAT allureden yana kullandım daha çok eşim kullanıyor donanım, konfor, motor, şanzıman, yakıt açısından memnunum servislerde gayet ilgili, sürüş keyfi çok yüksek.

    308 haricinde Civic Hb 1.5 182 hp sport aklımı kurcalayan tek model.
    Mazda 3 ü de listene ekleyebilirsin.
  • 1.2 puretech motorla ilgilide buji kırılması şikayetleri var ilgili sitede. Keza Peugeot forumunda da konusu var; 1 yılda, 3 4 defa buji değiştirenler, bu sorun yüzünden yolda kalanlar falan vs. sayısıda azımsanmayacak kadar çok. Bu konu da kafamı karıştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 30 Ocak 2019; 22:8:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 heryönden Megane’dan daha iyi bir araçtır. Renault marka olarak ürettği hiçbir araç PSA grubunun araçlarından kaliteli değildir. Fransızların politikası bu şekildedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 sahibiyim çok memnunum. Şanzıman tek kelimeyle mükemmel hem patlama derdi yok hem de geçişleri çift kavrama gibi. 1.2 puretech motor zaten ödüllere doymuyor performanslı kullanımda max 7.5 litre gördüm.

    Süspansiyonlar iyi ama mümkünse 17 jant tercih edin 18'de biraz sert kaçıyorlar. Mutlaka premium paket alın adaptif cruise ve acil fren sistemi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Königsberg -- 30 Ocak 2019; 18:43:13 >
  • Megane da yag yakma sorunu var.Benim ve cogu kullanicinin araci davalik.Garanti suresince ses cikarmazsaniz ucretli bir sekilde , sesinizi yukseltirseniz ucretsiz yag ekletirsiniz.Edc dsg kadar sikayet olmasada ondada 1-2 arasi vites gecislerinde sarsıntı ve ses sorunu var.
    308 motoru odullu ama sizin dediginiz gibi buji kirma sorunu varmis.Sanzimani cift kavrama gibi az yakmasada en azindan sorunsuz ve begenilen bir sanziman.
    Tercihleri bunlari bilerek yapmak lazim.
  • şahsen 308 alırdım. sebebitam otomatik şanzımanın daha sorunsuz olması.
  • Sadece motora şanzımana bakıp araba alan var. 308 in arka koltuğuna otursa diz çöker tövbe ister
  • Megane

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Königsberg

    308 sahibiyim çok memnunum. Şanzıman tek kelimeyle mükemmel hem patlama derdi yok hem de geçişleri çift kavrama gibi. 1.2 puretech motor zaten ödüllere doymuyor performanslı kullanımda max 7.5 litre gördüm.

    Süspansiyonlar iyi ama mümkünse 17 jant tercih edin 18'de biraz sert kaçıyorlar. Mutlaka premium paket alın adaptif cruise ve acil fren sistemi var.
    Sikayetvar ve Peugeot Forumda bahsedilen buji kırılması vb. sorunları yaşadınız mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar güzel benim gibi bu her 2 aracı almayı düşünenler varmış gördüğüm kadarıyla... Biraz okuduktan sonra sanırım Megane'nı eleyeceğim. Peugeot 308 Eat6 1.2 Puretech Allure için söylenenlerde kafa karışıklığı yaptı. Civic de demiş bir arkadaş o da aklımda.......bu her 3 ü için fiyat alan oldumu Arkadaşlar?
  • aslında hiç birisi derim fransız arabası ben almam, ama illa ki ikisinden birisiyse 308 o da eat6 yüzünden...
  • Honda civic hb ve VW grubu araçları harici önerilere açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 30 Ocak 2019; 22:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brky kullanıcısına yanıt
    Hayır umarım yaşamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.