Şimdi Ara

İİBF BÖLÜMLERİ DÜŞÜNENLER ANKETE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

İİBF BÖLÜMLERİ DÜŞÜNENLER ANKETE


(En Son Oy Tarihi: 6.1.2022)
Giriş
Mesaj
  • asus44 A kullanıcısına yanıt
    çalışma sahası pek fark etmiyor. Bence ekonomi daha iyi hocam :) Okurken biraz zorluk çekersin ama mezun olduğunda meyvesini yersin. İşletmeden 1 adm önde
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Hocam işletmenin iyi yanı zaman.İktisata göre daha kolay bir bölüm.Haliyle microsoft office programları,çift anadal,ikinci yabancı dil,diksiyon, vs.Bu tür ek kazanımlara daha kolay yönelebiliyorsunuz.Haliyle işletme okuyanlar(kendini geliştirmeyip yatan kesimden bahsetmiyorum.)daha önde gibi bence.

    Okuyanlar arasından sıyrılıp yurtdışı programlarına katılmanız da daha kolay kendinizi geliştirirseniz çünkü işletme yazanları çoğunu derslerin kolaylığı ve çoğu işletmecinin yatması etkiliyor.Haliyle rekabet ettiğiniz kesim iyi değil.Bu yüzden kolayca yurtdışı programlarına girebiliyorsunuz rekabet yok çünkü.

    Üstelik özel sektörde işletme daha önemli çünkü her konudan yeteri kadar görüyorsunuz.Mesela iktisatta iktisat tarihi gibi iş hayatında gereksiz konular var.Ama işletmede her daldan gerekenleri alıyorsunuz.Hukuktan;iş hukuku ve ticaret hukukunu,psikolojiden;iletişim,pazarlama,satış ekonomiden de muhasebeyi vs alıyorsunuz.
    Üstüne iktisata göre daha az yorucu olduğu için gidip satış hakkında kitap okuyabilirsiniz,yurtdışı hedefleriniz varsa ikinci yabancı dil öğrenebilirsiniz,çift anadal yaparsınız vs.

    Ekonomi konusunda kendinizi yetersiz görüyorsanız gidip seçmeli derslerle bu eksikliği tamamlarsınız ve iktisat tarihi gibi derslerle uğraşmazsınız.Derse giren hocalar da aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktulu dinlerim -- 28 Ocak 2019; 17:41:37 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.