Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Şimdi bakın sorun o yüzden değilse bende ilk başta ekran kartını ilk taktığım zaman görüntü alamadım, bios pilini çıkarttım bios u sıfırladım taktım görüntü yoktu pc yi direk tv ye başladığımda görüntü alabiliyordum ama adaptör ile yapınca olmuyordu hdmi adaptörünün kablosunu iyice zorlayın, daha da olmuyorsa bios u sıfırlayın, ve yeniden deneyin umarım sorununuz çözülür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alonew0lfxx kullanıcısına yanıt
    Dostum sorun monitörde değilmiş diğer bir monitöre bağladım yine sinyal alamadım.Bu arada dediklerini defalarca yaptım çok zorlayınca zaten yerinden çıkıyor kart.Yanlız dikkatimi çeken bir yer var.Biosa girdiğimde Vga configuration yazan yere giremiyorum.Buraya girebilirsem bir kaç ayar yapabilirim diye düşünüyorum yanlış mıdır?
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    kart tam oturmazsa pc boot edemez ki.bios ekran kartı kontrolunde takılır kalır.mutlaka tam oturması lazım.yandan bakınca altın kaplı pin yada herneyse nerdeyse hiç gözükmeyecek ve eşit uzaklıkta olacaklar.
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Fikriniz doğru ancak ekran kartı takılı iken Anakartiniz da VGA çıkışı mevcut ise monitorunuzu oraya bağlamayı dener misiniz belki de bir hatadan ötürü ana karttan görüntü veriyordur bilgisayar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Ve birde ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü alarak varsayılan görüntü vericisi anakart seçin ekran kartını takın ve bilgisayarı VGA kablosu anakartta bağlı kalacak şekilde bırakın sonra Windows gelince gpu z programı ile ekran kartının algilanip algilanmadigina bakın çalışmıyor veya kart sorunlu ise burada ortaya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonew0lfxx -- 11 Şubat 2019; 0:5:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar uzun bir süre foruma yazamadım bazı arkadaşlar beni mesajlarında alıntılamış, sorular sormuş hepsini gördüm ama cevap yazamadım kusura bakmayın müsait zamanda yanıtlarım.

    Bu arada geçen hafta sipariş verdiğim OEM HP RX460 2GB kartı ile ilgili 896 shader kilidini kaldırmak için sayısız denemeler yaptım. Nette bu konuyla ilgili yazılmış bir çok yabancı makale ve mesajdaki yöntemlerin neredeyse hepsini denemişimdir herhalde. Bu karta MSI, XFX, Gigabyte 2GB official bioslarını ve Unlock bioslarının hepsini tek tek yükledim. Sonra Unlock özelliği olan MSI biosunu da denemiştim biliyorsunuz onu da bir daha denedim hatta forumda bu konuyu açan arkadaşın 1.mesaja kendi 1024 shaderli kartının biosunu da yükledim o da olmadı. Zaten her iki bios da aynı hiç bir farkı yok.

    Sonra Techpowerup'ın "Video BIOS Collection" sayfasındaki HP'nin 1024 shaderlı versiyonu dahil oradaki 3 farklı bios vardı onları da tek tek denedim sonuç aynı değişmedi.

    Hatta bir yöntem daha var ki forumdan bir arkadaş bana özel mesaj ile ulaştı bir programla tek tık açılıyor kapalı shaderlar dedi onu da hemen denedim ama o özellik kapalı geldi yine açılmadı hem benim kartın orijinal biosunda hem de 1.mesaja 1024 shader biosunu yüklemiş arkadaşın biosunda denedim ikisinde de shader açma butonu kapalı gözüküyordu o da olmadı yani.

    Son olarak Hex tablosundan kartın softlock özelliğini açmak için kod satırındaki bir kodu değiştirip kaydedip o biosu karta geri yazdım. Hatta yazdığım MSI'ın kendi official biosuydu çünkü bizim HP kartlarda o softlock açma kodu yoktu ve dedim ki tamam bu sefer oldu ama bu sefer de ekrana görüntü gelmedi yani kart siyah ekranda kaldı ama pc çalışıyordu tabii ki. Kartı eski haline kolayca geri döndürdüm çok kolay bir yöntem siz de geri döndürebilirsiniz korkmanıza hiç gerek yok yani kart elimde kalır yüklersem sorun olursa ne yapacağım diyen arkadaşlar için diyorum bunu.

    Tüm bunların sonunda size şunu kesin olarak söyleyebilirim ki bu karttan alıp da elinize şayet 896 shaderli olanı geldiyse bunun shaderlarını maalesef hiçbir şekilde açamıyorsunuz. Kart hardlock edilmiş yani laser kesim ile o shaderları fabrikasyon kilitlenmiş.

    Bunu üzülerek söylüyorum aynı parayı veriyorsun kimine shaderi açık kimine kapalısı geliyor bu hiç adil değil. Bazılarınız diyebilir ama bu fiyata zaten en uygun kart bu 330 TL'ye RX460 2GB alıyorsun ve GTX 1050 ayarında kartın oluyor. Tamam eywallah ona hiç bir sözüm yok elbette çok da iyi hatta ama kartlar neden kilitli kardeşim açsana hepsini çifte standart yapmasana kimine 896 kimine 1024 böyle olmaz bunu demek istiyorum. Hadi kapalı shaderları açarsın tamam anlarım yapar açarsın da bu hiç açılmıyor ki kardeşim.

    Neyse durum bu arkadaşlar bilginiz olsun diye yazdım tüm bunları. Bu arada ikinci bir kart daha sipariş vermiştim bakacağım o da yarın gelir muhtemelen şayet o da 1024 shaderli çıkmazsa ikisini de iade edeceğim yok yeni gelen 1024 çıkarsa o zaman 896 olanı iade edeceğim. Selamlar..




  • Kafama takılan birkaç mesele var, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
    Bu kart için 400W PSU yeterli gelir mi? Ve, şuan ki kullandığım AMD Radeon HD 6670 model kartın soğutucusunu buna takabilir miyim?


    Sistem Özelliklerim:
    Anakart: ASRock H61M-DG3/USB3
    İşlemci: Intel Core i5-3330, 3200 MHz
    Ram: Hi-Level 8GB 1333MHz DDR3
    Güç Kaynağı: Power Boost 400W
    Monitör: Asus V5197
    Kasa: Sharkoon TG5
  • Karta BIOS attıktan ve PC 'yi yeniden başlattıktan monitör siyah ekranda kalıyorsa aşağıdaki adımları uygulayıp kartınızı geri döndürebilirsiniz.

    1) Bilgisayarı kapatın ve güç kaynağının arkasındaki güç anahtarını kapalı konuma alın.
    2) Kasadaki gücün tamamen boşaldığından emin olmak için bir kaç kez açma/kapama tuşuna basıp bilgisayarı açmaya çalışın.
    3) Açılmıyorsa ekran kartını kasadan çıkarın ve monitörün HDMI, DVI-D veya DP kablosunu anakart üzerindeki görüntü çıkışına bağlayın.
    4) Güç kaynağını açıp bilgisayarı tekrar başlatın ve DEL tuşu ile BIOS'a giriş yapın.
    5) Ekran kartını CPU'nun içindeki dahili ekran kartı olarak ayarlayıp "Kaydet ve Yeniden Başlat" deyin.
    6) Bilgisayar dahili ekran kartından tekrar açılacak.
    7) Bilgisayarı tekrar kapatıp ekran kartını kasaya tekrar geri bağlayın ama HDMI, DVI-D veya DP kablosu anakart üzerindeki görüntü çıkışında bağlı kalsın ekran kartına şimdilik takmayın.
    8) Bilgisayarı tekrar açın.
    9) Buradan indirip masaüstüne klasör olarak çıkarttığımız klasörün içine önceden yedeklediğiniz "Baffin.rom" dosyasını kopyalayın.
    10) Yine önceden buradan indirip masaüstüne klasör olarak çıkarttığımız MSI RX 460 2GB OC Unlocked BIOS klasörünün içindeki "flash unlocked bios.bat" dosyasını da kopyalayıp az önce indirip masaüstüne klasör olarak çıkarttığımız atiflash_284 klasörü içine yapıştırın.
    11) atiflash_284 klasörünün içindeki "flash unlocked bios.bat" dosyasına sağ tıklayıp düzenleden içindeki AtiFlash yazan yeri ATIWinflash ve MSIRX4602GBunlocked.t1 yazan yeri de Baffin.rom yapıp kaydedip çıkın.
    12) Şimdi "flash unlocked bios.bat" dosyasına sağ tık yapıp "Yönetici olarak çalıştır" deyip yedek biosu karta geri yazın.
    13) İşlem tamamlanınca bilgisayarı yeniden başlatın.
    14) BIOS'a tekrar girip dahili ekran kartını harici ekran kartı olarak ayarlayıp "Kaydet ve Yeniden Başlat" deyin.
    15) Şimdi monitör kablosunu ekran kartına tekrar bağlayın.
    16) Windows 10 yeni ekran kartı bulundu deyip ayarlama yapacak bu sırada ekran 1-2 kere açılıp kapanacak.
    17) GPU-Z 'yi tekrar açıp kart bilgilerini tekrar kontrol edin.
    18) İşlem tamam kartınızı başarıyla geri getirdiniz.

    Hayırlı olsun.




  • Kartı aldım driverı kurdum ama crimson 19.1 kurdum yukarıda ki gibi 16.0 a geçmem daha iyi mi olur?(kartım 1024 shader ve 19.1 kurarken hiçbir sorun çıkarmadı)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    emeğine saglik. bu konudaki merak edilenlerin hepsini cok ayrintili cevaplamişsin.insanlari saatler sürecek uğraştan kurtarmış oldun. bir yerlerde rx 460 in pro -xt gibi gpu cipi varyantlari oldugunu okudum.AMD her ikisinide uretip elindeki stoga ve istege gore ureticilere gonderiyor sanirim.Çünkü sapphire nitro modelinde 1024 shaderli geliyor kart standart.
    bu arada romda hex tablosundan kodu nasıl bulabildin?bende işe yarar bir şey görürmüyüm diye sayfalarca baktım ama anladığım bir şey çıkmadı :) daha eski ekran kartları için romun parametrelerini okuyup değiştirme imkanı tanıyan (hd7xxx) programlar buldum ama rx serisi için yoktu.Hex viewer la bakınca da bir şey anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acanbulat -- 11 Şubat 2019; 11:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duhanpapa D kullanıcısına yanıt
    bende ayni sürücüyü kullaniyorum.sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    400 w gayet yeterli. kendi fanı güzel soğutuyor.fanı değiştirince birde garantisi bozulmasın.dfs 2 yıl garanti verdiğini söylüyor.siz bilirsiniz yinede..
  • Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Sapphire ve ASUS Strix serisi RX 460 2GB veya 4GB kartları yazılımsal (softlock) olarak kilitlenerek satılmıştı. Zaten en az 2 yıllık kart bunlar ve AMD bu kartları ilk duyurduğunda buradan , buradan ve buradan bakabilirsiniz kart zaten 896 shaderli olarak tanıtılmıştı. Ama sonra kartın aslında 1024 shaderli olduğu ve AMD 'nin bunu yazılımsal olarak kilitlediği ortaya çıktı.

    Bununla ilgili de buradan nasıl shader kilidinin açılacağı ile ilgili bir rehber yayımlandı ve ilk testler sonucunda Sapphire ve ASUS Strix serisi RX 460 2GB veya 4GB kartların unlock biosları yüklenerek kartların 1024 shader kilitleri açılabildi. Sonra zamanla diğer üreticilerin kartlarının unlock biosları da listeye eklendi.

    Sonuç olarak Sapphire ve ASUS gibi bilindik büyük firmalar kendi kartlarını yazılımsal (softlock) ile kilitli piyasaya sürerken, retail pazara hitap eden HP, Dell gibi OEM üreticilerinin kartları da pazar taleplerine göre donanımsal (hardlock) kilitli olarak piyasaya sürüldü.

    Bu kartlar sizin de söylediğiniz gibi gibi "PRO" ve "XT" gibi 2 varyasyonla piyasaya sürüldü ki mesela sizin elinizdeki kart 1024 shaderli full sürüm "XT" kart iken benim elimdeki ise 896 shaderli "PRO" sürüm kart olarak ortaya çıktı.

    Ancak HP 'ye OEM kart üreten MSI firması kendi ürünlerine uyguladığı yazılımsal (softlock) kilidini maalesef OEM olarak ürettiği kartlara uygulamayıp bu kartları donanımsal (hardlock) kilitli olarak üreterek 1024 shaderlarını açılamaz olarak üretip HP'ye sattı. Sonuç itibariyle HP firması da elinde kalan kullanmadığı ihtiyaç fazlası kartları sıfır olarak piyasaya tekrar sürdü ve bizler de bu kartları OEM olarak çok daha uygun fiyata satın alabildik. Olayın özeti budur.

    Konu altında bazı arkadaşların yorumlarında kartın soğutucusunun dandikliğinden bahsettiklerini gördüm ki arkadaşlar çok haklı hakikaten çok dandik bir soğutucu ile geliyor günümüzde alışık olduğumuz türden makyajlanmış bir soğutucusu yok ama dikkat edin aşağıya bir resim ekledim resimdeki kadın AMD'nin CEO 'su Dr. Lisa Su ve bu kartın lansmanından çekilmiş bir fotoğraf bu ve kadının sol elinde tuttuğu karta dikkatli bakın işte o kart ile bizim satın aldığımız kart aynı kart arkadaşlar sadece PCB yani baskı devresi rengi siyah değil kırmızı olarak üretilmiş MSI tarafından olay bu.

    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Biosda ole bir ayar yeri yok ve karti takinca herhangi bir kablo baglamasam bile pc baslamiyor zaten acilsa biosu atmak basit fakat dediğim gibi kart takilinca malasef goruntu gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz dahili ekran kartı chipine sahipse anakart biosunda o ayar mutlaka vardır. Anakart kitapçığınıza tekrar bakmanızı tavsiye ederim orada hangi menü altında olduğu anlatılmıştır.
  • Bu arada kartin driverlarini nereden indirdiginizi solerseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi biosa girdiğimde "VGA Configuration" yeri kilitli bundan baska GPU ile ilgili bir alan yok biosda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Buradaki Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürücüsünü kurup biosları yükleyip test ettim.

    Edit: Link çalışmıyordu düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 11 Şubat 2019; 12:54:9 >
  • rivaldo96 R kullanıcısına yanıt
    Anakartınızın marka ve modeli nedir üreticisinin linki var mı?
  • duhanpapa D kullanıcısına yanıt
    Siz en son çıkan AMD sürücüsünü sorunsuzca kurabilirsiniz kartınız 1024 shaderli denk gelmiş çok şanslısınız.

    Kartı 896 shader gelip de unlock bios atmak isteyenler buradaki Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürücüsünü kurup unlock biosları kartlarına yükleyip test edebilirler. Bu sürücü ile kartın bios güncelleme sonrası tanınmaması ve sürücünün kurulmaması problemi yaşamıyor.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.