Şimdi Ara

Multivitamin ara vermeden uzun süre kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuanda kullandığım özel vitaminler var ama bitince https://www.vitaminler.com/urun/sustenium-triple-action-coq-10-30-tablet-7379 bu ürünü almak istiyorum.
    Değerleri %100 hep yani bazı multivitaminlerde olan % bilmem kaç değerli değil bu yüzden sizce hiç ara vermeden uzun süreli kullanılır mı? Atıyorum 1 sene, 2 sene vs. Yoksa ara vermek lazım mı bir süre kullandıktan sonra?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Gezegen. -- 20 Ocak 2019; 16:43:50 >



  • Hangi amaçla kullanıyorsunuz ? Şikayetiniz nedir?
  • Ek takviye olarak ve diyette olduğum için az yiyorum
    @RiorraW
  • buyuk kapsuller nasıl yutuyon bende var kocaman ıcemıyorum bosuna aldık
  • Doktora fln sorsaniz iyi olmazmi burasibforum yani 5 yasindaki cocukbbile giriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılmaz arkadaşım, multivitaminler ortalama bir dozlamayla formülize edilirler ve herkesin ihtiyacı farklıdır. Uzun süre kullanarak bir yandan eksiklerini tamamlarken, diğer yandan gereksiz yüklemeye maruz kalırsın ve bu tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Çünkü vücut her vitamin ve mineralin fazlasını dışarı atamaz ve sakıncalı durumlar oluşmaya başlar.
  • Uzun süre vitamin kullanmak sakıncalı Neden diye soracak olursan çünkü yağda eriyen vitaminler vücut tarafından depolanır Eğer fazla depolu Nisan birikimi neden olur bu da bu da vücut için zararlıdır Aslında Vücudumuza aldığımız Yapay olan her şeyi böbreklere çok fazla büyük bildirir ilerde böbrek yetmezliği gibi sorunlar olabilir bunun için özel bir durum yoksa eksiklik yoksa mesela spor yapmıyorsan uzun süre Vitamin mineral kullanımı kesinlikle sakıncalıdır Dünya üzerinde yapılan araştırmalarda İnsanların en çok magnezyum eksikliği bulunmaktadır Bu yüzden DNA oluşumuna katkı sağlayan çinko kalp damar depresyon gibi gibi hastalıkların önlenmesi için Benim tavsiyem magnezyum çinko C vitamini ancak yapay olmayan C vitamini vermek değil Özellikle magnezyum eksikliğini internetten bir araştır çünkü Dünya üzerinde birçok insanda magnezyum eksikliği var olmaktadır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir BBC belgeseli izlemiştim iki ay önce. Multivitaminlerin bir yararı var mı yok mu diye. Normal meyve alıp yiyen biri daha çok vitamin alıyor yani hiç bir yararı yok vitamin haplarının taze meyve varken. Fazla alırsan vücut bunu atıyor zaten hiç bir yararı yok fazla vitamin almanın. Vücudunun ne kadarına ihtiyacı olduğunu bilmeden tüketmek safi masraf.
    Bir kilo meyve daha ucuza gelecek ise onun üç katı vitamine para vermek bence gereksiz israf.
  • Peki diyet döneminde yardımcı olmaz mı sizce bana bu takviye, bütün değerleri %100 diyor yani günlük ihtiyaç için
    Diyette muhtemelen 1300-1500 kalori civarı alıyorum gün içerisinde ve 3 litre su içiyorum

    Not : B12'im istediğim seviyede değil B12 hapı alıyorum ve kan testinde Demir de biraz düşük çıktı onun içinde hap kullanıyorum. Bunlar eksiklikler için.
    Ayrıcana saç için 5000mcg Biotin kullanıyorum. Demir hapı bitince düşünmüştüm bu multivitamini. Anladım multivitamini çok uzun kullanmaya gerek yokmuş işte ozaman sadece diyet bitene kadar mı kullansam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Gezegen. -- 21 Ocak 2019; 12:36:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.