Şimdi Ara

Aldığımız poşetin iadesi mümkün mü? | Tüketici Haklı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Poşetten ziyade ambalaj türevi de sıkıntı, güya piknik yapmaya gelen insan görünümlü mutantlar yediğini içtiğini olduğu gibi bırakıyorlar. Poşete para alacaklarına bu insan azmanlarına güzel ceza kesseler daha iyi olmaz mı? He birde dibinde çöp kutusu olduğu halde gelişine güzel yere atan tiplemeler var poşete paraı geçin, özensizlere ceza yardırın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Markette zorla satmıyorlar, Getir'in olayı farklı. Belki poşet ücretini hizmet ücretinden düşürüp indirim yapabilir o ayrı. Yasa poşete ücret talep edeceksin demiş.



    Bez torbayı 20.kez kullanıp bir eve sipariş götürseler de bu sefer bu bez torba kirli bunu nasıl eve sokayım diyen çıkacak, bitmeyecek. Diyecek ki bu bez torba lekeli, bunda mı taşıdınız benim meyveleri.



    Müşteri olarak çok şey bekleriz ama yine çok şeyden şikayet edince bazı şeylerin olması öyle kolay değil. Adamlar kar amacıyla hizmet ediyor. Sana tertemiz poşette getirir, kapıda zaman kaybetmez çeker gider.



    Kargo gönderiminde poşetler için ayrıca ücret tutarı yazmasada o poşetler içinde kargo boyuna göre ücret ödüyoruz ama adı poşet ücreti olarak hiçbir yerde geçmiyor.



    Bir poşet olayı ne kadar büyüdükçe büyüdü arkadaş. 4 ocakta markete girdim, aklımda poşet olayı yok, poşet ister misiniz? Dedi, almayıp ne yapacaktım o an, mecbur bir poşet aldım, şimdi sırt çantama geziyorum. Bende poşet parasını vermekten memnun değilim ama bazen başka seçeneğin olmuyor. Öyle Getir , Migros vb siparişi bez torbayla getirsin kesin çözüm değil, sana uyar başkasına uymaz, hatta hizmet tecrübesini kötüye bile götürebilir.
    E tamam işte, isteyen alır isteyen almaz diyorum ben de. Bu noktada anlaşamadık bir türlü. Sıfır poşet istiyorsan siparişi verirken eklersin, aksi halde fileyle getirir götürür. Kaldı ki sürekli poşet aldırarak yasa ile uygulama çelişmiş oluyor zaten. Üstelik 25 kuruş da 1 poşet için pahalı. Tabi kullanımı azaltmak için böyle olması normal karşılanmalı ancak her seferinde zoraki satıldığında israfın dışında haksız bir kazanç da olmuş oluyor. Yasa ile bağdaşmayan kısmı da burası. Tüketici hakları da ihlal edilmiş oluyor.

    Edit: Meyve demişsin ama Getir'de ambalajsız ürün satılmıyor zaten. Olsa bile belirli kalınlığın altındaki poşetler (marketlerdeki meyve-sebze reyonlarındakiler gibi) ücretsizdir. Bunu sadece haksız kazanç durumunu vurgulamak için yazıyorum, yoksa poşete de gerek yok. Getir her şekilde bu durumu fırsata çevirmiştir, bunun ne yasayla ne de çevreyle alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Ocak 2019; 15:53:31 >




  • Akbell kullanıcısına yanıt
    Çünkü amaç doğa değil.Söğüşlemek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapanış cümlesine bir ek yapayım... Kimse duymayacak ve kimse bir şey yapmayacak. Tüm olacaklar çıkar ilişkisine göre ilerleyecek ta ki çok geç olana kadar.

  • Bravo doğrusu..... keşke yasalar böyle emr-i vaki olmasa da sosyal medyada öneriye açılsa.....
    Siyasiler kendi geliştirdikleri projelerden ziyade halkın taleplerini ne kadar dinledikleriyle değerlendirilse eminim o da olur....
    O sebeple, top bizde ??

  • Almanyada gittim alışveriş de yaptım gördüm poşet parayla ve bildiğin plastik poşet kalın ince falan değil alelade BİM,Şok poşeti gibi.
    Söyleyeceğim bu kadar.
  • Bu ülkede işini en iyi yapan kişilerden biri Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu sanırım.



    Twitter da elinden geldiğince herkese destek oluyor. Sosyal medyada olduğu gibi, donanimhaber gibi forum sitelerinde ve tv programlarında sürekli karşımıza çıkıyor. Tüketici kanunları hakkında insanları bilinçlendirmeye çalışıyor.



    Umarim başına bir şey gelmez. Kan emici patronların çok canını sıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbell kullanıcısına yanıt
    Amaç geri dönüşüme poşet kazandırmak değil. Üretimi yok ederek doğayı korumak. Bu da satın almayı engelleyerek yapılır. Geriye iade ederek değil.
    eğer iade söz konusu olsaydı değeri 1 kuruş yapılarak çevrede poşet toplayanlardan satın alınırdı.
    Ama hedef üretimi durdurmak olduğu için 25 kuruş fiyat verilerek kullanımını engellemek düşünülmüş.
    Akıllı olan marketler 100-200 TL'lik alışverişe file vs hediye etmeye başlayacaktır ;)

  • Akbell kullanıcısına yanıt
    Video'ya şimdi baktım da. Otoriter diye getirilen bu adam sür cahil olmak için popülist ne varsa kullanmış.
    Konu market poşetleri. Leblebi poşeti kalın olmak zorunda, Elektronik parçaların ışıktan korunması için gereken poşetler keza çok kalın ve farklı olmalıdır.
    Bu amca konunun hedefinden bi haber popülist yaklaşımla halk bu işten nasıl para kazanır ksmına odaklanmış..
    5. dakika da bıraktım izlemeyi..
    Hıı sen hergün başka bir markete gidip konu komşu kim varsa onlardan topladığın poşeti 25 kuruştan satabilirsin size kolay gelsin.

  • Uzayda tekrar eden radyo sinyalleri keşfedildi diye ve diyecek bir şey yok


    https://www.haberturk.com/uzayda-tekrar-eden-radyo-sinyalleri-kesfedildi-2289727



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 15 Ocak 2019; 4:3:45 >
  • Ben böyle ölücülük görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bilgi hatası var ...

    ""p) Çok hafif plastik torbalar: Kalınlığı çift kat 15 mikronun altında olan, açık gıdalar için birincil ambalaj olarak veya bu gıdaların hijyeni için ihtiyaç duyulan plastik torbaları,"

    ......... yani 15 mikron olacak YA DA açık gıdalar yani, kuruyemiş manav fırından ekmek almada kullanılan poşetler için ücret alınmayacak! .................

    "m) Ülke genelinde plastik torba kullanımının, yıllık kişi başına kullanılan adedin 31/12/2019'a kadar 90’ı, 31/12/2025'e kadar ise 40’ı aşmayacak şekilde azaltılması esastır. Çok hafif plastik torbalar, bu hedeflerin dışındadır.

    n) Plastik torbalar, 1/1/2019 tarihinden itibaren mesafeli sözleşmeler ile yapılan satışlar da dâhil olmak üzere satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücretsiz temin edilemez, ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyona veya kampanyaya dahil edilemez. Çok hafif plastik torbalar, bu uygulamadan muaftır."""""

    ........................ (( "muaftır" diyor, belki bu poşetlerden para alan firmalar parayı komple cebe indiriyordur... kuruyemiş poşetinden para alınması gerekmiyor, fırından manavdan vs...))

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171227-12.htm




  • Sayın aydın ağaoğlu, poşete konulan ürünler poşete konduktan sonra yırtılıp patlar çatlar ise ücret iadesi isteyebilir diyorsunuz. Sorum şu poşet ücretsiz iken aldığı ürünleri 5 poşete zor sığdıran kişiler şimdi poşet ücretli olduğu için 1 poşete alış verişini sığdırmaya çalışıyor hâliyle tabi poşet dayanmıyor ozaman kırılan patlayan çatlayan ürünler ne olacak?

  • Kullandığımız sim kart başkasının aboneliği olduğu zaman aboneliği kendi üzerimize almak için neden yüklü miktarda para istiyorlar. Bu yasal mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xpugur kullanıcısına yanıt
    bizim burada fırın market ekmek poşetlerini bile para ile satıyor
    her gun sabit alınıyor ekmek ayda 7.50 tl yapar
    1 yılda 91.25 TL yapar paraya bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    bizim burada fırın market ekmek poşetlerini bile para ile satıyor
    her gun sabit alınıyor ekmek ayda 7.50 tl yapar
    1 yılda 91.25 TL yapar paraya bak
    bence paylaştığım madde avukatlara vs sorulmalı, yani nasıl yorumlanmalı vs ... video da bu maddenin sadece ilk kısmına 15 mikron a değinilmiş ama maddaenin devamı atlanmış...

    geçen videoalrda da ttnet in 2 yıllık taahhütü hangi ahakla istediği atlanmıştı, 2 yıllık taahhüt yaptın, 16. ayda çıkacaksın, yine cezası var mı belli değil, sırf onu söylememek için laf evrilip çevrilmişti... madem 1 yıl üstü taahhüt yasak ne hakla 2 yıl taahhüt istiyorlar ya da 16.ay da iptal edilende herhangi bi ceza oluyor mu bunları net değil haalaa... önemli detaylar açıklanmadıkça bu videolar gereksiz bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 16 Ocak 2019; 9:43:39 >
  • xpugur kullanıcısına yanıt
    24 Ay taahhüt yapıyor bir de şimdi 36 ayda yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.