Şimdi Ara

Ebola'nın tüm formlarına karşı koruyan tek dozluk aşı geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Ebola aşıları daha önce de geliştirilmiş olmasına karşın, her bir aşı, ebolaya sebep olan virüsün tek formuna karşı koruma sağlıyordu. Yeni geliştirilen aşı ise ebolanın tüm çeşitlerine karşı etkili. Üstelik bunu nispeten düşük dozlarda gerçekleştiriyor. MBP134 olarak bilinen "iki antikorlu karışım", Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanlarınca geliştirildi.
     
    İnsan harici primatlar ve gelincikler üzerinde yapılan denemelerde, virüsün Bundibugyo ve Sudan versiyonları ile en ölümcülü olarak bilinen Zaire versiyonuna karşı, kilogram başına 25 mg ilacın koruma sağladığı keşfedildi.  
     
     
    Aşıları ticarileştiren Mapp Biopharmaceutical şirketinin başkanı Larry Zeitlin, "Tüm ebola virüslerine karşı tek dozda hızlı ve etkili koruma sağlama yeteneği, özellikle az gelişmiş bölgelerdeki salgınlar sırasında, sahadaki sağlık çalışanları üzerindeki yükü hafifletecektir" şeklinde konuştu. Çalışmayla ilgili makale, birkaç gün önce Cell Host and Microbe dergisinde yayınlandı.
     



  • Şu ilaç sektöründe de artık virüse karşı aşıyı kim geliştirirse, virüsün yaratıcısı olarak onları görme hissim değişmiyor. Bi gün gelicek salıcaklar virüsü çine hindistana, paat dünya nüfusunun yarısı temizlenir

  • Aşı karşıtları buna da bir kulp bulur. Zaten mantalitelerinde araştırma, kanıt falan yok, yasla gitsin, çamur at izi kalsın. Bir aşı karşıtları iki düz dünyacılar. Bu iki bilim karşıtı kitle medeniyetin sonunu getirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 13 Ocak 2019; 20:48:45 >
  • Önce hasta et, sonra çözümü sat..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.